miercuri, 31 august 2016

Parintele Ciprian Staicu se dezice de mitingul din Dealul Patriarhiei

Eu, pr. Ciprian Staicu, mă dezic total de actiunea de protest împotriva hotărârilor Sinodului din Creta, acțiune care a avut loc azi, 30 august 2016, pe Dealul Patriarhiei. Ea a fost plină de invective, mai ales din partea manifestantilor. Sinodul din Creta a luat hotărâri eretice, dar lupta contra lor de abia a început.

Lupta antiecumenista nu se duce așa, ca la miting, ci este o lupta teologică, cu argumente, demnă și sinceră. Doar ecumeniștilor le este specific să arunce cu invective, nu nouă, celor care vrem să rămână Biserica Ortodoxa Română nepătată de orice compromis și următoare a Sfinților Părinți.
 
Cu respect, pr. Ciprian

luni, 29 august 2016

Mitingul de protest impotriva ierarhilor care au apostaziat in Creta nu ajuta Bisericii Ortodoxe. Cine sunt organizatorii si ce scopuri au?

A aparut recent stirea ca un monah l-a blestemat pe patriarhul Daniel si pe ierarhii care au cedat semnand documentele ecumeniste in Creta. Pe facebook s-a creat o retea de chemare la protest in care este folosit numele parintelui Iustin Parvu. L-am contactat telefonic pe parintele Eftimie Mitra, unul dintre cei care s-a pronuntat public impotriva oficializarii ecumenismului in Creta, intrebandu-l despre evenimentul anuntat:

sâmbătă, 27 august 2016

miercuri, 24 august 2016

Noul stareţ al schitului Lacul Frumos, Protosinghelul Efrem Gavrilă ne linişteşte spunându-ne că totul e sub control... aşa să fie oare?

Ce a urmat? Toată lumea ştie, ieromonahul Grigorie a fost depus din stăreţie, (ne-canonic) in locul sfinţiei sale fiind adus protosinghelul Efrem Gavrilă, un apropiat al PS Emilian Lovişteanu (mâna dreaptă a IPS Varsanufie).
Printre activitaţile noului stareţ, care vine dimineaţa în mănăstire şi pleacă seara, ca la fabrică am putea spune, menţionăm şi faptul că păzeşte mănăstirea. Cum o păzeşte? Pai e foarte atent la toţi cei ce intră, nu cumva să fie vreun "extremist", "schismatic" ce vrea sa distrugă liniştea schitului, sau care doreşte să vorbească cu părintele Grigorie.
Ieromonahul Grigorie împreună cu cei 3 fraţi, nu sunt in comuniune cu noul stareţ, nu se roagă împreuna, nu participă la slujbele lui.
Aceste lucruri fiind cunoscute, să vedem ce spune noul stareţ pe facebook! într-un comentariu la postarea aceasta:

luni, 22 august 2016

Ecumenismul decretat oficial in Creta este aplicabil in toate tarile participante. Sansa reparării lucrurilor poate fi la nivelul Sinoadelor Locale ale fiecărei Biserici Ortodoxe Autocefale.



     Sinodul din Creta a stârnit reacţii în toate ţările ortodoxe. Tot mai mulţi clerici şi credincioşi din ţările ortodoxe iau atitudine împotriva deciziilor validate prin semnătură ale unor ierarhi participanţi. Părintele Eftimie atrage atenţia asupra intereselor ce stau în spatele acestui “sinod”, considerând totodată că şansa reparării lucrurilor poate fi la nivelul Sinoadelor Locale ale fiecărei Biserici Ortodoxe Autocefale.



A se vedea si marturia mitropolitului Hierotheos Vlachos despre ce a facut delegatia Romaniei in Creta:

Schiţă de idei extrase din predica părintelui Eftimie Mitra despre “Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) şi rolul întrunirii ecumeniste din Creta sub forma unui sinod pan-ortodox”:

duminică, 21 august 2016

Sinodul din Creta - Scrisoare de marturisire



Va spuneam data trecuta ca am facut o prima analiza a textelor sinodului din Creta. Revenim acum cu o noua analiza si o noua formula, complementara la textul initial dar si exhaustiva in acelasi timp, prin faptul ca sunt infatisate neajunsurile hotararilor acestui sinod si urmarile  pe care acestea le pot avea in Biserica noastra. Acesta este documentul final, conceput de catre membri ai asociatiei Astradrom, impreuna cu mai multi credinciosi care ni s-au alaturat, fiind consultati, pentru acuratetea dogmatica a textului, teologi si profesori de dogmatica. Am decis sa nu mai pretindem ierarhilor ceva in mod concret, punctual; daca isi vor asculta inima, vor sti ce au de facut. Tot ce le cerem este sa mediteze adanc asupra semnificatiei hotararilor luate la acest sinod si la consecintele pe care acestea le pot avea asupra Ortodoxiei. Ii rugam de asemenea, cu multa dragoste, sa-si urmeze constiinta si, in functie de modul in care o vor face, ii vom urma si noi ca pe niste adevarati pastori. Am dat ca exemplu pozitiv, pe parcursul textului, pe preasfintitul Longhin Jar, pe care dorim sa il sustinem si sa ii fim alaturi in marturisirea pe care o face. Credinciosii care vor dori sa semneze aceasta scrisoare, sa stie ca semnatura lor va constitui o astfel de marturisire in sprijinul credintei noastre ortodoxe. Consideram ca este momentul sa ne mobilizam cu totii, sa aratam ca suntem uniti si sa ne impotrivim influentelor relativizante ale ecumenismului ce incep sa patrunda din ce in ce mai mult in Sfanta noastra Biserica. Doamne, ajuta-ne!


Iubiți părinți, arhierei și preoți slujitori, iubiți frați dreptcredincioși

O stare de confuzie și de neliniște plutește în rândul credincioșilor creștini-ortodocși după finalizarea sinodului din Creta din luna iunie. S-a scris și încă se scrie mult pe această temă, ceea ce nu este un lucru rău, arată că Biserica este vie. După fiecare sinod din istoria Bisericii probabil a existat o perioadă de discuții și confruntări în privința celor hotărâte. Putem spune că în felul acesta s-au departajat sinoadele între ele, după importanța hotărârilor luate, unele fiind catalogate ca ecumenice sau mari și sfinte (însușiri neatribuite înaintea desfășurării sinodului propriu-zis), altele au rămas sinoade locale, importanța subiectelor fiind mai restrânsă, și altele, rămase în conștiința oamenilor ca sinoade tâlhărești sau mincinoase, datorită încercării în cadrul acestora de a se valida unele hotărâri neconforme cu canoanele Bisericii Ortodoxe.
Au fost mulți cei care au făcut analiza textelor din cadrul acestui sinod, cu siguranță mai avizată decât a noastră, și oricine este interesat poate să aprofundeze aceste comentarii pertinente. Noi ne vom mărgini aici doar asupra câtorva aspecte care ni se par esențiale și care considerăm că trebuie scoase în evidență cât mai mult pentru a se discuta asupra lor și a se evidenția pericolul pe care il reprezintă pentru Biserica noastră. Dacă aceste aspecte sunt luate în considerare și temerile noastre se dovedesc a fi reale, atunci întreg conținutul sinodului se descalifică, din punctul nostru de vedere.

vineri, 19 august 2016

Prima victimă a rezistenţei ortodoxe din România faţă de erezia ecumenistă decretată oficial în Creta.

La schitul Lacul Frumos din Vâlcea a fost aplicat articolul 22 (doc.6) din Creta

Staretii si staretele din Valcea sustin ca ieromonahul Grigorie s-ar fi despartit de Biserica Ortodoxa si ca ar fi in ratacire, ceea ce este o minciuna.

Staretul Grigorie a fost înlocuit cu protosinghelul Efrem Gavrilă, adus de la manastirea Cozia. Acesta mărturiseşte că acceptă şi recunoaşte deciziile luate în cadrul sinodului din Creta, implicit acceptând şi erezia ecumenistă. Demiterea sa este un abuz în funcţie fără a exista un motiv canonic. Ierarhii BOR nu au explicaţii teologice sau canonice pentru a-i condamna pe clericii care au oprit pomenirea cu adepţii sinodului tâlhăresc din Creta. Pentru a-şi justifica deciziile, ierarhii se folosesc de “regulamentele” făcute de ei, ignorând învăţătura Bisericii şi canoanele Sinoadelor Ecumenice şi Locale. Celor care se împotrivesc ecumenismului le aduc acuze nefondate: “o fac din mândrie”, “sunt fanatici”, “răzvrătiţi”, “neascultători” etc.

Marturisirea de credinta a Staretului Grigorie:



miercuri, 17 august 2016

Ce a făcut delegaţia Bisericii Române în Creta. Atitudine corectă finalizată cu compromis prin aprobarea şi validarea prin semnătură a textelor controversate.



Mitropolitul Hierotheos Vlachos spune ca, înainte de a semna, delegaţia României, a avut o poziţie fermă. Nu e nimic nou. Asta se ştia si până acum. Semnatura rămâne. IPS Hierotheos menţionează că delegaţia României a semnat, în cele din urmă.

Încă, nici un membru din delegaţia României nu a făcut afirmaţii oficiale si publice prin care să-şi conteste semnătura de aprobare a documentelor finale din Creta.

Colegii de la “Cuvant ortodox” considera ca prin aceasta declaraţie se pune capăt unei dezinformări “în ciuda contestatarilor”. Protestele din România nu sunt împotriva atitudinii corecte, ci împotriva recunoaşterii documentelor de către Biserica României prin semnăturile de aprobare şi validare a documentelor.

marți, 16 august 2016

Scrisoare deschisă a obștii Mănăstirii Paltin Petru-Vodă către Î.P.S. Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, în privința Sinodului din Creta.



Către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, 
Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei
Înaltpreasfințite Stăpâne,

Cu fiiască supunere și cu adâncă îndurerare vă adresăm această scrisoare noi, cei nevrednici, neluminați cu viețuirea și cei din urmă fii ai celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică. Neliniștea și îndurerarea noastră sunt pricinuite de convocarea, hotărârile, dar mai ales urmările Sinodului din Creta (2016).

luni, 15 august 2016

Minunea cu serpisorii Maicii Domnului din Grecia

In fiecare an la sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului in Kefalonia (Grecia) apar serpisorii care i-a aparat pe ortodocsi de turcii musulmani. Minunea are loc, in data de 15 august, dupa calendarul nou.

duminică, 14 august 2016

Episcopul Galaction de la Alexandria se dezice de sinodul talharesc din Creta

PS Galaction este al doilea ierarh al Bisericii Ortodoxe Romane care isi pune semne de indoiala fata de sinodul din Creta. 
Dupa atitudinea episcopului Macarie Dragoi din Europa, apare si marturisirea curajoasa a episcopului Teleormanului. 
 
Ierarhul Teleormanului, Galaction Stanga, a afirmat public urmatoarele:

- sinodul cretan e inselarea cea mai de pe urma
- m-am abtinut in a semna ratacirea din Creta

sursa:  http://sinodultalharesc.tk/un-ierarh-roman-marturiseste-m-abtinut-semna-ratacirea-din-creta/

sâmbătă, 13 august 2016

Sinodul din Creta - o provocare la marturisirea dreptei credinte si pentru bihoreni



Scrisoare deschisa Episcopului Sofronie Drincec.



    La initiativa unor preoti si credinciosi din Bihor, ASTRADROM a demarat campania de strangere de semnaturi pentru sustinerea dreptei credinte ortodoxe si anularea articolelor eretice din documentele finale ale sinodului din Creta. Scrisoarea este adresata personal Episcopului Sofronie de la Oradea, superiorul nostru canonic, cât si intregului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

    
    Dorim ca in urmatorul Sinod al BOR, ce va avea loc in curand la Bucuresti, sa se tina seama si de cererile noastre. Vrem ca demersul nostru sa se desfasoare in conformitate cu principiile si procedurile canonice ale Bisericii Ortodoxe, astfel incat semnatarii scrisorii noastre sa isi asume liber convingerea si raspunderea pentru marturisirea credintei pe care si-o pun sustinand aceasta scrisoare.

   Mentionam ca printre semnatarii documentelor finale ale sinodului din Creta este si preasfintitul nostru Sofronie al Oradiei. Am facut o prima analiza a continutului acestor documente, analiza pe care am inclus-o in scrisoare. La conceperea acestui text am fost ajutati de preoti din eparhia Oradiei si, ulterior l-am consultat si cu teologi dogmatisti din cateva centre universitare. (Anca Avram – presedinte ASTRADROM)


Preafericite Parinte Patriarh,
Inaltpreasfintiti Parinti, Preasfintiti Parinti si
Preasfintite Parinte Episcop Sofronie, Episcop al Oradiei,

vineri, 12 august 2016

Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol se razbuna pe Biserica Rusa pentru ca i-a incurcat planurile în ce priveste sinodul talharesc din Creta?



STUPOARE: 
   Patriarhul Bartolomeu le multumeste greco-catolicilor din Ucraina pentru ca l-au sustinut in privinta sinodului filoecumenist din Creta. 
    Se trezesc suspiciuni legate si de o posibila colaborare cu schismaticul Filaret de la Kiev. 

miercuri, 10 august 2016

De la Athenagora la Bartolomeu pe calea apostaziei. Sinodul din Creta a fost o mânărie a patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol. I-a fost dictat sau din proprie iniţiativă?

Patriarhi de la Constantinopol căzuti în erezie. 
Ierarhi şi teologi de renume au tras mai multe semnale de alarmă referitor la acest „sinod pan-ortodox”.
De ce organizatorii au ales ca acesta sa aiba loc in Creta?
 
   Organizatorii sinodului din Creta sunt adepţii ereziei ecumeniste. Sanctitatea Sa Bartolomeu de la Constantinopol a încercat, de aproape două decenii, oficializarea ecumenismului printr-un sinod pan-ortodox. Pentru a se putea face rugăciuni în comun cu ereticii el propune ca „unele dispoziţii canonice trebuie modificate”.
   Mai mulţi ierarhi şi teologi ai Bisericii Greciei nu acceptă hotărârile din Creta deoarece conţin ambiguităţi şi lasă loc aplicării ereziei ecumeniste. Ei luptă „în cuvânt” pentru apărarea crezului ortodox.

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) este instrumentul cel mai eficient al ereziarhilor ecumenişti. A fost înfiinţat după cel de al doilea Război Mondial. În componenţa sa intră mai multe organizaţii religioase care împărtăşesc credinţe diferite. Patriarhia de Constantinopol este prima care a intrat în această organizaţie religioasă eretică, atrăgând după ea şi alte patriarhii ortodoxe. La început nimeni nu avea nici o bănuială, dar la scurt timp, unii ierarhi şi teologi ortodocşi au început să tragă primul semnal de alarmă. Printre aceştia sunt IPS Irineu al Samosului, Evloghie Korilas şi alţii[1].  

De la Athenagora la Bartolomeu pe calea apostaziei. Sinodul din Creta a fost o mânărie a patriarhului Bartolomeu de la Constantinopol. I-a fost dictat sau din proprie iniţiativă?

Patriarhi de la Constantinopol căzuti în erezie. 
Ierarhi şi teologi de renume au tras mai multe semnale de alarmă referitor la acest „sinod pan-ortodox”.
De ce organizatorii au ales ca acesta sa aiba loc in Creta?
 
   Organizatorii sinodului din Creta sunt adepţii ereziei ecumeniste. Sanctitatea Sa Bartolomeu de la Constantinopol a încercat, de aproape două decenii, oficializarea ecumenismului printr-un sinod pan-ortodox. Pentru a se putea face rugăciuni în comun cu ereticii el propune ca „unele dispoziţii canonice trebuie modificate”.
   Mai mulţi ierarhi şi teologi ai Bisericii Greciei nu acceptă hotărârile din Creta deoarece conţin ambiguităţi şi lasă loc aplicării ereziei ecumeniste. Ei luptă „în cuvânt” pentru apărarea crezului ortodox.

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) este instrumentul cel mai eficient al ereziarhilor ecumenişti. A fost înfiinţat după cel de al doilea Război Mondial. În componenţa sa intră mai multe organizaţii religioase care împărtăşesc credinţe diferite. Patriarhia de Constantinopol este prima care a intrat în această organizaţie religioasă eretică, atrăgând după ea şi alte patriarhii ortodoxe. La început nimeni nu avea nici o bănuială, dar la scurt timp, unii ierarhi şi teologi ortodocşi au început să tragă primul semnal de alarmă. Printre aceştia sunt IPS Irineu al Samosului, Evloghie Korilas şi alţii[1].  

marți, 9 august 2016

Un preot roman afirma ca atonitii care au intrerupt comuniunea cu patriarhul ecumenist Bartolomeu de la Constantinopol sunt dintre cei cu viata duhovniceasca.



”Dacă vrem să rămânem cu Hristos, trebuie să avem mult echilibru.”
(Starețul Macarie de la Schitul Oituz, jud. Bacau)

Raspuns unui monah anonim de la Vatoped


Cei care tăgăduiesc scrisoarea athoniților și vedenia Sf. Paisie Aghioritul sunt în înșelare!

Unul dintre monahii atoniti care au intrerupt pomenirea, cu patriarhul eretic, este Gheronda Gavriil, urmas al Sfantului Paisie Athonitul.

luni, 8 august 2016

Demascarea unei forme de manipulare sub pretextul “smereniei”.



Parintele Matei Vulcanescu (Grecia):
Despre “smerenia” apostata a celor ce se tem de ierarhii tradatori.

Pentru cei care spun: "sa nu judecam ce s-a intamplat la Sinodul din Creta, ierarhi vor da raspuns, nu noi, noi sa ne vedem de pacatele noastre, ca sa nu ne osandim judecand ierarhii lui Dumnezeu si creand tulburare in popor."

Cata viclenie demonica se ascunde in aceasta fraza... Diavolul a devenit "smerit si nu judeca". 

Sfintii Parinti numesc aceasta "smerenia demonica". Stim foarte bine ca cine accepta asa zisul Sinod din Creta face schisma, iar cine il respinge si se ingradeste de el, apara in el insusi unitatea Bisericii. 

duminică, 7 august 2016

Un ierarh roman, care se teme de Dumnezeu mai mult decat de puternicii zilei, critica pe tradatorii care au semnat documentele apostate in Creta.

PS Longhin Jar:

"S-au dus în Creta ca patriarhi 

și s-au întors ca niște cârpe spurcate, fără Duhul Sfânt!”


Auziți ce zice acest arhiereu – operat cu șase zile înainte de aceasta predică de Rusalii de un chirurg căruia i-a dat pe parcursul operației să țină în buzunar moaștele Sfântul Luca al Crimeii (astfel a fost operat cu succes de doi doctori, unul pământesc, pe nume Ștefan, iar al doilea ceresc, pe nume Sfântul Luca): arhiereii care s-au dus în Creta și au trădat s-au întors acasă fără Duhul Sfânt. De acum îi cheamă: moș Gheorghe, moș Vasile etc. Iar păcatul trădării Ortodoxiei este cumplit.

sâmbătă, 6 august 2016

Opinii la: Manastirea Vatoped accepta documentele finale ale sinodului talharesc din Creta.


Catre redactia ASTRADROM,

Ma numesc Mihai Marius Andronic, sunt profesor de religie, si impreuna cu un grup de teologi, clerici si profesori de religie din Romania, saptamanile trecute, am vizitat Sfantul Munte Athos. Cu acest prilej am discutat cu mai multi monahi si duhovnici subiectul fierbinte al sinodului din Creta. Vazand pe blogul dumneavoastra articolul cu titlul “Manastirea Vatoped despre Vedenia Sfantului Paisie si documentele din Creta”, postat in data de 5 august 2016, as veni cu cateva obiectii:


vineri, 5 august 2016

"Minunea" cu Sf Paisie nu prezinta argument teologic pentru dezbaterile despre documentele sinodului din Creta.



 
De ce cauta omul semne si minuni? Apropo de "minunea" cu Sf Paisie



De cateva saptamani a aparut pe internet povestea unei minuni a Sfantului Paisie Aghioritul prin care se facea un indemn la lupta impotriva sinodului talharesc din Creta. Asa-zisa minune a fost contestata de mai multi teologi (pro sau contra sinod). Unul dintre combatantii sinodului din Creta, preotul Matei Vulcanescu din Grecia, sustine ca indiferent daca “minunea” ar fi reala sau nu, crestinii dreptcredinciosi trebuie sa asculte de invatatura Bisericii.

Manastirea Vatoped despre Vedenia Sfantului Paisie si documentele din Creta

 
Manastirea Vatoped considera ca vedenia cu Sfantul Paisie Aghioritul este o inselare si indeamna la pace, unitate si dragoste, in duhul intelegerii. Comunicatul emis de manastirea Vatoped precizeaza ca accepta sinodul din Creta "pana la urmatoarele documente".



Detalii vedeti aici:
http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/08/03/din-partea-manastirii-vatoped-despre-cei-care-isi-aroga-titluatura-de-parintii-din-sfantul-munte-si-despre-asa-zisul-vis-cu-sfantul-paisie-aghioritul/

joi, 4 august 2016

Parintele Iustin Parvu a prevazut ca in Creta vor fi si ierarhi care vor apara ortodoxia.



Proorocia parintelui Iustin Parvu despre sinodul talharesc din Creta

În aprilie 2013, părintele Iustin vorbea cu neîncredere despre sinodul pan-ortodox care atunci era planificat să se ţină la Constantinopol. Ulterior, datorită nesiguranţei politice ce a aparut în Turcia, sinodul a fost mutat în Creta, o tara unde erezia ecumenistă a prins o mare amploare. Cert este că patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului a insistat si, a facut multe presiuni ca acest sinod sa aibă loc. Care sunt substraturile si jocurile de culise ale patriarhului Bartolomeu, nu le cunoastem, dar trăim cu speranţa că toate vor iesi la iveală. Parintele Iustin a amintit si de faptul ca Dumnezeu va rândui si câtiva ierarhi care, după exemplul lui Marcu Eugenicul, vor rămîne verticali pana la finalizarea sedinţelor sinodului. Din surse greceşti aflăm ca la sinodul din Creta au fost şi ierarhi care nu au cedat presiunilor si intimidărilor. Din păcate, aceste erezii au fost susţinute şi de ierarhii români care au fost prezenţi la sinod, în frunte cu patriarhul Daniel Ciubotea al României si Mitropolitul Teofan al Moldovei.

miercuri, 3 august 2016

Un ierarh roman critica pe cei ce au semnat documentele ecumeniste in Creta


PS Longhin către ierarhii semnatari din Creta: 

 

V-ați făcut vânzători de țară, de neam și de Dumnezeu!



Preasfințiți Arhierei, сu durere-n suflet aș ruga pe toți frații mei să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte! Cu orice preț trebuie să ne apărăm și să păstrăm singura noastră credință Ortodoxă Sfântă și mântuitoare, să nu ajungem vânzători ca Iuda.

marți, 2 august 2016

Italia - o nouă sodoma a zilelor noastre




Uniunile homosexuale, consfințite în Italia printr-un decret public

  Uniunea civilă pentru cuplurile de același sex a devenit oficială în Italia, după publicarea joi  în Monitorul oficial a unui prim decret de aplicare a legii adoptate în primăvară.