miercuri, 28 octombrie 2015

Papa Francisc, omul New Age in haina crestina, sustine homosexualitatea si un "nou crestinism" antihristic.



Liderul Statului Vatican si al Bisericii Romano-Catolice



Papa Francisc a lăudat-o pe scriitoarea italiană Francesca Pardi, care a publicat o carte pentru copii ce include povești cu iepuroaice lesbiene și un cuplu gay de pinguini.

Cartea a generat numeroase controverse, iar primarul din Veneția a interzis folosirea ei și a altor 50 de cărți în școlile locale. În urma acelei decizii, 250 de scriitori italieni de renume au cerut ca volumele lor să fie retrase din librăriile şi şcolile din Veneţia, pentru a “protesta astfel faţă de un gest îngrozitor de cenzură şi ignoranţă”.

La rândul său, Suveranul Pontif a intervenit  în dezbateri și a trimis scriitoarei o scrisoare oficială în care a lăudat-o pentru inițiativă, notează The Guardian.

Francesca Pardi scrie în cartea “Piccolo Uovo” (“Micul ou”) povestea unui ou care ajunge în grija unui cuplu de pinguini gay, unor iepuroaice lesbiene care au deja o familie, unei femele de hipopotam care este părinte unic, unui cuplu mixt de câini din rase diferite, dar şi a unui cangur care a adoptat doi pui de urs polar. Cei cu opinii conservatoare o critică pe scriitoare și o acuză că promovează teorii pro-homosexualitate.

Scriitoarea i-a trimis Papei un pachet cu mai multe cărți cu aceeași abordare și o scrisoare în care își justifică decizia de a publica această carte. “Multe parohii din ţara noastră ne murdăresc numele şi răspândesc informaţii false despre munca noastră, iar acest lucru ne răneşte profund. Îi respectăm foarte mult pe catolici. Mulţi dintre catolici ne respectă la rândul lor. De ce nu putem beneficia de sprijinul întregii ierarhii a Bisericii Catolice?”, a scris Pardi.

“Sfiinţia Sa este recunoscătoare pentru acest gest profund şi pentru sentimentele pe care el le evocă, sperând într-o continuare a acestei activităţi rodnice în slujba tinerelor generaţii care promovează valorile umane adevărate şi pe cele creştine”,  a fost răspunsul oficial al Vaticanului, trimis de Peter B. Wells, Secretar General la Vatican.

Vaticanul a susținut în mai multe rânduri că relaţiile homosexuale sunt “intrinsec bolnave” şi “contrare legilor naturii”, predicând o doctrină potrivit căreia persoanele gay ar trebui să ducă vieţi caste, pentru a putea fi considerate “buni catolici”. Actualul Papă a avut, însă, o abordare mult mai deschisă față de comunitatea gay.

Papa Francisc a susținut într-un discurs că Biserica Catolică nu poate “să se amestece spiritual” în vieţile persoanelor homosexuale, iar cu o altă ocazie a afirmat despre preoții gay că “dacă cineva este gay şi îl caută pe Dumnezeu şi este bine intenţionat, atunci cine sunt eu ca să îl judec?”.




Arhiepiscopul Vienei, Cardinalul Christoph Schönborn, a vorbit într-un interviu pentru La Civiltà Cattolica despre părinții săi divorțați, despre relațiile unora dintre prietenii săi și despre speranțele pe care le are de la următorul Sinod dedicat familiei, informeaază Catholic Herald.

Cardinalul a vorbit despre situația unui prieten homosexual care, după mai multe relații de scurtă durată, are în prezent o relație stabilă.

”Este o îmbunătățire”, spune prelatul. Ei împart ”o viață, își împart suferințele și bucuriile și se ajută reciproc. Trebuie să se recunoască faptul că această persoană a făcut un pas important pentru propriul bine, dar și pentru al altora, chiar dacă, cu siguranță, aceasta nu este o situație pe care Biserica să o numească obișnuită, a mai afirmat Schönborn.

Atitudinea negativă a Bisericii ”față de actele homosexuale este necesară”, a adăugat, ”dar Biserica n-ar trebui să se uite prima oară în dormitorul oamenilor, ci în sufragerie, dacă vreți! Trebuie să-i însoțească pe oameni!”, a insistat Arhiepiscopul Vienei.

Asistența pastorală ”nu poate transforma o situație neobișnuită într-una obișnuită, dar există căi de vindecare, de învățare”, de a ne apropia de ceea ce spune învățătura Bisericii.

”Nu riscăm să diluăm claritatea învățăturilor Bisericii dacă îi însoțim pe oamenii pe care suntem chemați să-i însoțim în credință”, a mai susținut Christoph Schönborn în cadrul interviului, adăugând că niciun membru al Sinodului nu vrea să schimbe învățătura Bisericii.


3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Ca o fi Ratzingher, Francisc, sau Leon, tot papa este. El reprezinta pozitia oficiala a Bisericii Catolice.

      Ștergere
  2. http://anninos49.blogspot.com.cy/2015/10/blog-post_23.html
    hi

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.