vineri, 23 octombrie 2015

Ezoteristul Constantin Biris jr. din Brad, amesteca crestinismul cu neo paganismul dacist. Pentru a castiga adepti se foloseste de numele si personalitatea parintelui Arsenie Boca. In propaganda sa religioasa, impreuna cu Ioana Cimpan si Traian Stanciulescu, inventeaza cultul “zeitei” Aritia pe care il promoveaza intre credinciosii ortodocsi.


      Constantin Biris jr. Din satul Criscior, jud. Hunedoara, si-a intemeiat o asociatie nonprofit – ONG – cu numele “Arsenie Boca”. Desi nu are acordul Bisericii Ortodoxe pentru a se folosi de numele duhovnicului de la Prislop, Biris organizeaza activitati religioase cu preoti si credinciosi ortodocsi in fata carora se prezinta a fi un lider spiritual. Acesta spune mereu ca a terminat fcultatea de teologie ortodoxa la Arad vorbind credinciosilor in calitate de teolog ortodox. Aflam de la mai multi preoti din cadrul protopiatului Brad, ca domnul Biris jr. are impedimente serioase in ce priveste hirotonia in treapta diaconiei sau a preotiei – conform canoanelor Bisericii Ortodoxe.


      In actiunile sale “patriotico-religioase” atrage multi sponsori cu greutate financiara, oameni care traiesc cu impresia ca activitatile sale sunt pur crestinesti si romanesti. Adeptii grupului sau spun ca Biris, vrea sa cumpere pamantul natal al parintelui Arsenie Boca, pe numele asociatiei pe care o administreaza, motiv pentru care a solicitat sprijin financiar de la românii din diaspora. Astfel apare si anuntul ca pamantul parintelui Arsenie e in pericolul de a fi cumparat de secte protestante. Vezi
articolul “S.O.S. pamantul parintelui Arsenie Boca”: http://cuvantortodox.ro/2012/06/13/s-o-s-pamantul-natal-al-parintelui-arsenie-boca/#comment-5870

     In presa locala din Hunedoara gasim prezentate cazuri in care Biris este implicat in afaceri cu reziduri poluante la Baita folosindu-se si de asociatia al carui lider este. Asociatia Arsenie Boca este asociata in afaceri cu firma sa privata Best Mineral Company SRL Sancraiu de Mures. Conducatorul ambelor este aceiasi persoana, Constantin Biris jr., care nu recunoaste ca a implicat si asociatia in afaceri. Biris este omul de legatura in zona a unui controversat om de afaceri din Constanta, Liviu Bamburic. Acesta a concesionat 16 hectare de pamant in perimetrul comunei Baita la un pret foarte mic de 0,0177 euro/mp/an, iar asociatia Arsenie Boca, avea sediul in acelasi spatiu cu firmele lui Bamburic, personaj cunoscut pentru spalare de bani in afaceri cu terenuri. Biris nu neaga existenta unor implicatii in afacerile lui Bamburic.

       Membrii din gruparea lui Biris, sustin ca pe pamantul natal al parintelui Arsenie Boca, se va construi o manastire, motiv pentru care este nevoie de fonduri. Desi canoanele Bisericii Ortodoxe spun ca o manastire sau o biserica, pentru a se construi, trebuie sa aiba binecuvantarea episcopului locului, Biris o face pe cont propriu spunand in cercuri restranse ca el va fi administratorul acelei manastiri si parintele Arsenie nu are nevoie de binecuvantari speciale pentru a i se ridica o manastire.

      La mica distanta de locul unde a trait parintele Arsenie Boca, liderul gruparii sincretiste[1] de la Brad a ridicat o troita in care nu a ratat ocazia sa fie in centrul atentiei invatand din parerile proprii despre crestinism, dacism, si “ce spunea parintele Arsenie” pe care se pare ca nu l-a cunoscut personal... In discursurile sale da impresia ca este un marturisitor infocat al parintelui Arsenie si un crestin convins, nu ezita sa arunce atacuri asupra Bisericii, chiar in prezenta a doi preoti ortodocsi care accepta sa participe la asa-zisa slujba de la troita. Prezentam filmarea si ulterior vom reveni cu cateva scurte relatari.



      Conform filmarii de mai sus, observam ca liderul “asociatiei Arsenie Boca” incepe aducand in prim plan «oferta» iesirii din «zbuciumul cotidian»: “va simt atat de agitati si de tulburati incat n-ati recunoaste. E greu sa va spun cum si la ce nivel va simt eu.” Aceasta «oferta» este des intalnita la guru-isti, fiind chiar una din principalele strategii  pe care acestia se axeaza in prozelitismul hindus din lumea crestina. Nici expresiile ezoterice nu lipsesc, cum ar fi: “parametrii universali”. Dupa ce aduce «oferta» pretinde ca toata lumea trebuie sa fie atenta la persoana sa. Aceste acte de “smerenie” le intalnim si la liderii gruparilor ezoterice. Incepand cu minutul 1.90 spune celor prezenti: “Sa fim atenti cum se manifesta unul. Si daca unul acela sunt EU, o sa intelegeti totul.”

     La minutul 3, incepe atacul la adresa Bisericii in care acuza pe cei ce nu l-au canonizat pe parintele Arsenie Boca. Inainte de a reproduce expresiile, facem o remarca pe care foarte putini o stiu. Printre cei mai infocati militanti pentru canonizarea parintelui Arsenie sunt liderii unor grupari ezoterice care se folosesc in scop prozelit de imaginea si admiratia pe care duhovnicul de la Prislop o are in popor. Vezi si: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2014/06/parintele-arsenie-boca-maestru.html

      In fata a doi preoti ortodocsi, Constantin Biris spune: “Daca cineva dintre fratiile voastre nu are certitudinea ca parintele Arsenie o trecut, in 1989, pe vremea asta, adica pe 28 noiembrie, trecand cum zicem in popor la cele vesnice, o trecut in randul Bisericii triumfatoare inseamna ca se asteapta sa ii facem parastas. Dar cu asta se ocupa altii care nu au domeniu de consticiozitate ca parintele Arsenie este in randul sfintilor chiar daca nu l-am canonizat, pentru ca nu asteapta nici statui de la noi, nici prestante si asa mai departe. Si atunci n-o sa facem parastas pentru parintele Arsenie Boca ca le raspund surorilor care ziceau, «da nu aducem parastas si vin?». Noi facem rugaciune de slava data lui Dumnezeu ca ni l-o dat pe parintele Arsenie Boca in patrimoniul zarandean de aici de unde e greu de urcat, dar parintele urca si cobora mult timp ca sa se scoleasca. Ii multumim deci lui Dumnezeu pentru parintele, nu-i deplangem soarta ca daca e sa fim realisti, parintele Arsenie ar trebui sa ne faca noua parastas si nu noi dansului. Parintele Arsenie e la fel de viu cum vii sunteti. Nu e o nebunie ce va spun. Daca are cineva o alta impresie despre aspectul asta si crede ca bat campul, nu-i suparator, dar eu consider ca nu e normal sa ne strangem sa-i mai ridicam parastas parintelui Arsenie.”  Prin acest impresionant discurs, ezoteristul Biris, incearca sa posteze in eoru in fata celor prezenti, un om care il cinsteste pe parintele Arsenie mai mult decat o face Biserica. Ii recomandam domnului Constantin Biris sa studieze invatatura Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe referitoare la pomenirea sfintilor. E drept ca sfintii sunt sfinti si daca inca nu au fost canonizati, nimeni nu contesta asta, oricat ar dori domnul Biris sa dea aceasta impresie, dar aceasta trebuie facut cu discernamant. Cu atat mai mult ca sunt dovezi clare si incontestabile care arata ca parintele Arsenie a facut cateva greseli canonice in timpul vietii. Din acest motiv graba si presiunile ce se fac din mediile ezoterice pentru canonizarea oficiala a parintelui Arsenie, inainte de vreme, pot fi considerate o mare ispita. Atata timp cat organizatiile ezoterice se folosesc abuziv de numele parintelui Arsenie, in scopul de a atrage adepti, multi intelectuali ortodocsi considera ca o recunoastere oficiala nu ar fi tocmai potrivita. Despre acest lucru vom discuta cu alta ocazie. Asteptam sa vedem, la momentul potrivit, si pozitia Bisericii referitor la acest subiect. Trista este atitudinea celor doi preoti, care au participat la acea “sfintire”. Poate ca fara sa constientizeze, prin prezenta lor s-au lasat folositi astfel incat domnul Biris sa dea impresia in fata adeptilor ca ceeea ce face dansul e in normalitate.

      Ca o paranteza la cele prezentate pana acum vom oferi cuvantul realist si echilibrat al parintelui Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, care, despre canonizarea parintelui Arsenie spune: "Putem vorbi de un fenomen al evlaviei populare, dar trebuie sa facem distinctie intre evlavia autentica si superstitia, bigotismul multora dintre cei care merg la mormant. Parintele Arsenie Boca a fost cel mai mare contestatar al pseudomisticismului." Vezi si alte marturii ale fetelor bisericesti si teologi ortodocsi despre acest subiect: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/09/canonizarea-parintelui-arsenie-boca.html

       La putin timp dupa impresionantul discurs, organizatorul cere ca nimeni sa nu filmeze sau sa faca fotografii decat persoana adusa de el la eveniment. Biris spune ca aceasta masura impusa are la baza motive duhovnicesti. Surse din cadrul grupului, spun ca preotii prezenti au venit la eveniment cu conditia sa nu se afle la superiorii lor ierarhici. La acest eveniment preotii nu au tinut nici o cuvantare, singurul care a dat “invataturi” a fost domnul Constantin Biris jr. care a condus si controlat toata actiunea.

      Pentru cine nu cunoaste ce se ascunde in spatele asociatiei Arsenie Boca, totul pare a fi perfect. Filmarea de sus pare a fi scoasa din tiparele ortodoxiei, in timp ce Constantin Biris da impresia ca militeaza pentru mediatizarea si cunoasterea parintelui Arsenie Boca in randul credinciosilor ca si cum ar fi un sfant ascuns si pus sub sechestru de catre “cei ce ii fac parastase”. In discursul sau organizatorul facea referiri la daci, stramosi, crestinism, ortodoxie, parintele Arsenie etc. La final, domnul Biris spunea ca cuvantul “calugar” vine de la daci. Este o inventive proprie si lipsita de realitate. Profesorul universitar, Florian Bujor, spune: “Acest cuvant nu are cum sa provina din limba vorbita de daci. Despre limba dacilor deocamdata nu se stie ceva concret, sunt foarte multe speculatii. Unii lingvisti spun ca acest cuvant vine din slava, iar altii din greaca, nicidecum de la daci”. Cert este ca cei prezenti l-au crezut.
      
      Curentul neo dacist isi propune si multe schimbari religioase in Romania. In fruntea promotorilor acestui curent sunt multi lideri ai practicilor orientale (ezoterice – radiestezie, bioenergie, meditatie trascedentala, reiki, prananadi, yoga etc). La inceput acestia spuneau adeptilor de stramosii daci si continuitatea lor pe aceste teritorii, ca mai apoi sa le induca idei sincretiste prin care, treptat sa ii departeze de crestinism. La Constantin Biris intalnim des folosita expresia “daci increstinati” ceea ce, la prima vedere, pare a fi conform invataturii Bisericii Ortodoxe. In realitate Biris, sub numele de crestin, raspandeste subtil invataturi neopagane. Urmarindu-i cu atentie conferintele si invataturile se observa ca aduce adeptilor invataturi morale, duhovnicesti, dar amestecate cu invataturi din religiile asiatice. ASTRADROM a intrat in posesia catorva conferinte video ale domnului Biris. Dupa ce aceste inregistrari au fost studiate de teologi ortodocsi, ni s-a confirmat ca in continutul lor cuprind devieri foarte mari de la invatatura ortodoxa. “Se vede ca acest om are inclinatii spre religiile orientale” spune teologul Dan Marian din Cluj, in timp ce teologul Adin Lucian Roman din Arad spune despre Constantin Biris si Oreste Teodorescu: “Daca acestia au absolvit o facultate teologica, nu reprezinta credibilitate daca nu respecta ce au invatat in aceste scoli, daca nu respecta ce invata Biserica, daca propovaduiesc altceva decat ne invata Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe. Cine nu merge pe credinta dogmatica a Bisericii nu trebuie sa fie pilda de urmat indiferent din ce treapta a clerului ar face parte, cu atat mai mult ca cei doi amintiti mai sus nu sunt clerici si nu au girul Bisericii Ortodoxe pentru ceea ce fac” vezi si: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/07/hristos-si-zalmoxis-in-contextul.html

     Presedintele asociatiei Arsenie Boca, merge cu totul intr-o alta extrema. Acesta organizeaza si ritualuri neo dacice in munti. Astfel si-a dus adeptii in Sureanu, Sacaramb, Detunata, la Sarmizegetusa Regia, Blidaru, Cetatuie, Retezat si alte locuri considerate de catre acesta ca fiind sacre. Filmarile de mai jos arata felul in care acesta se folosea in mod pervers de cuvintele parintelui Arsenie pentru a-si justifica fanteziile. In aceasta inselare cuprindea tot mai multi cautatori de senzational.


      In filmarea de mai sus este Aritia. Aceasta, impreuna cu presedintele asociatiei Arsenie Boca, initiau multe ritualuri de acest gen in locuri “sacre”. Aritia a decedat in urma cu cativa ani intr-un accident de masina si Constantin Biris jr. afirma in grupul adeptilor sai ca a ajuns in randul zeilor. In filmarea de mai sus, la min 6.31 ea spune despre sine ca este zeita: “invatati de la flacara care sunteti ca eu sunt zeita, voi sunteti cum sunteti”. Traian Dinorel Stanciulescu este profesor de filosofie. El a scris despre “zeita” Aritia, cateva eseuri postate pe siteul SETRAS. O carte inchinata acestei “zeite” a fost prezentata si la Deva in cadrul unor conferinte organizate de catre ezoterista Ioana Cimpean din localitate (de profesie psiholog), implicata si ea in activitati neopagane in Muntii Orastiei. Ioana Cimpan este de profesie psiholog si activeaza in asociatia ezoterica Anatecor din Deva. Ioana Cimpean este si presedinta asociatiei umaniste “Triada” din Deva. Triada este intalnita in spiritualitatea paganismului antic fiind alcatuita din trei zei ai dacilor.

      Constantin Biris jr., Ioana Cimpean, Traian Dinorel Stanciulescu si altii din tagma marilor “invatatori” despre Dumnezeu isi atribuiesc singuri, cu de la sine putere, dreptul de a calauzi suflete in viata spirituala. Biserica Ortodoxa nu le-a dat acordul sa predice, tocmai pentru ca invataturile lor creaza un amestec sincretist intre crestinism si diferite curente religioase asiatice. Conform spuselor Sfantului Apostol Pavel acestia nu zidesc, ci darama sufletele caci “orb pe orb la groapa calauzeste” (Mt. 15,13-14).

      Pentru promovarea cultului “zeitei” Aritia mai multi neo dacisti au organizat conferinte, au publicat carti si artiocole, lansari de carte etc. Vom prezenta in imaginile urmatoare o inregistrare video de la o astfel de manifestare organizata de catre dr. Ioana Cimpean si Constantin Biris jr.



      Desi domnul Biris nu ne raspunde la telefon, am dori sa il intrebam daca ortodoxia are vre-o legatura cu neo dacismul promovat in mediile ezoterice? Stim din presa locala, dar si de la adeptii sectei lui Biris, ca grupul condus de el participa la “focuri dacice” in locuri considerate “sacre”. In presa locala a aparut cazul profanarii unor vestigii dacice prin aprinderea asa-zis-ului “foc sacru” dacic la Sarmizegetusa Regia, in Muntii Orastiei. “Acest foc e de natura pagana” spune istoricul Viorel Coman. Cum se impaca “focul dacic” cu crestinismul? Biris pretinde ca “focul dacic” este focul despre care parintele Arsenie Boca spunea ca “va lua tara foc de la Prislop”.

     Pe site-ul asociatiei SETRAS din Deva gasim versurile pe care presedintele asociatiei Arsenie Boca le rostea de nenumarate ori la aprinderea acestor focuri:

“Plecat-a FOC
Dintr-un Sfant Loc
Numele lui e PRISLOP
Si va ajunge peste tot!
Renaste TARA din DUH SFANT!
Ce impregneaza acest PAMANT
Si NEAM, care de-atatia ani
Razbit-a peste-ai sai dusmani...”

      Constantin Biris spune ca flacara cu care se aprindea ritualul “focului sacru” al neo dacilor, savarsit de gruparea sa, era adus personal de la mormantul parintelui Arsenie de la Prislop. Intr-o discutie purtata cu maica stareta Pavelida Munteanu de la Manastirea Prislop, aceasta ne spune ca nu il cunoaste pe Constantin Biris: “Nici nu cred sa-l fi vazut vreodata. Pe aici vin tot felul de oameni. De unde sa stiu eu ce are fiecare in cap. Daca vin la manastire ar fi trebuit sa aiba ganduri bune. Nu? Noua nu ne-a cerut nimeni sa le dam foc de aici. Nici nu avem ce foc sa oferim de la noi din manastire”. Adeptii gruparii sale il cred in tot ce spune: “Cum sa nu-l credem ca ne vorbeste asa de frumos incat ne e drag sa-l ascultam. Canta la strana la manastirea din Criscior, stie slujba pe de rost si ajuta manastirea cu bani. E un om foarte cumsecade, amabil, politicos fara meteahna. Vorbeste asa frumos despre parintele Arsenie incat numai un inger poate sa o faca.” spune o femeie din Brad care il considera pe Constantin Biris a fi un sfant in viata. Maica stareta Ioana Vintila de la Criscior refuza sa discute cu redactorii ASTRADROM acest subiect: “Mergeti la slujba, vorbim altadata” ne spune maica putin iritata. Dupa inca cateva incercari, am renuntat – daca va fi cazul vom reveni.

      In urma unei anchete judiciare, Biris a fost tras la raspundere pentru devastarea unor monumenmte dacice. Nu recunoaste fapta sa, iar pentru a scapa de justitie le-a cerut adeptilor sa faca declaratii false prin care sa se disculpe: “Ne-a dat pe un bilet ce sa declaram in fata anchetatorilor. A trebuit sa mintim pentru a nu ni-l face dusman” spune unul dintre fostii sai adepti care din motive de protectie doreste sa isi pastreze anonimatul. Ancheta e in derulare. Biris le spune adeptilor ca este agent al securitatii, sau ca lucreaza sub acoperire pentru procuratura, uneori face pe evlaviosul etc. Aceste “calitati” le foloseste mereu pentru a-i manipula pe cei ce se lasa impresionati de aparentele sale. De aici reiese inca o data duplicitatea “cuviosului” de la Brad, ba spune ca este agentul securitatii, ba spune ca este impotriva sistemului... Cand o fi sincer?

      Nu excludem ipoteza ca Biris Constantin ar fi autorul cartilor ezoterice semnate cu pseudonimul “Radu Cinamar” aparute la o editura fantoma din Bucuresti. In cele patru volume in care se amesteca in mod sincretist hinduismul cu crestinismul, sub un aspect aparent romanesc, sunt intalnite ideile si modul de gandire a lui Biris. Astfel cativa dintre cei care l-au parasit spun ca “cine a citit acele volume gaseste in ele povestile lui Constantin cu care ne amagea pe noi ani de zile”. In cele patru volume gasim povesti senzationale, despre securitatea statului, despre dusmanii nevazuti ai Romaniei, despre Tibet, marii guru-isti ai indiei si initierile secrete, muntii dacilor si masivul Sureanu etc. Alte banuieli sunt ca autorii reali ai acestor carti pot fi Daniel Roxin, Pavel Corut sau Oreste Teodorescu. Indiferent cine ar fi autorii reali, e bine sa stim ca aceste carti sunt otrava pentru sufletele noastre si sa le luam ca atare, spune prof. Nicolae Tamas. Vezi si: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/10/diversiunea-radu-cinamar-si-propaganda.html

      Prozelitismul neo pagan promovat in Romania (si prin curentul dacist) are la baza o strategie ascunsa. Te lasa sa crezi ca esti crestin, iti vorbeste despre Iisus Hristos si sfinti, despre stramosi, dar, in ceea ce invata despre credinta si doctrina introduc cate putin din invataturile hinduse. Astfel se intampla ca ramane doar un crestinism de exterior cu miez neo pagan. Acest fel de “crestinism” e intalnit tot mai frecvent in mediile ezoterice ceea ce pentru noii adepti racolati e greu de sesizat. Dupa ce sunt indoctrinati isi revin cu greu. Una dintre metodele folosite pentru departarea noilor adepti de Biserica apare la scurt timp. Aceasta este discreditarea clerului. Atat Constantin Biris, cat si alti ezoteristi din Romania dau impresia ca lupta pentru o spiritualitate curata, incercand sa isi atribuie simultan si rolul de lideri spirituali avand tendinta de a substitui rolul preotului din Biserica. Dupa ce a reusit sa rupa omul de preot si Biserica, sufletul este usor de manipulat si se pierde in ratacirile invatate de la acesti “maestri” sau “iluminati” care nu sunt altceva decat misionari ai satanei in turma crestinilor.


prof. Nicolae Dragomir
prof. Mihai Deac


[1] Sincretismul este un amestec de doctrine si filozofii, uneori chiar si contradictorii (n. red.)

46 de comentarii:

  1. Sunteţi în grave erori. Foarte urît să ataci persoane care nu mai sunt printre noi, nu se mai pot apăra. Scrieţi după ureche.. Ruşine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce spui despre filmari? Tot erori se pot numi? Lucrurile sunt evidente, sau poate iti este greu sa le recunosti...
      Ce fac neodacistii astia e ridicol, chiar strigator la Cer. Daca ar vedea Burebista ritualurile lor cu focuri si cuvantari aiurite, cu siguranta le-ar taia capul.

      Ștergere
  2. Stimati domni, ma numesc Ioana Cimpean si astept niste scuze de la d-voastra.
    Am participat la lansarea de carte,a prof Traian Stanciulescu, scrisa in memoria sotiei sale, pe care am cunoscut-o ca pe un arhitect emerit si un erudit om de cultura.Atat este adevarat din tot ce ati scris la adresa persoanei mele. Nu am participat niciodata la aceste ritualuri si nu sunt nici pe departe adepta acestor manifestari. Pe C-tin Biris l-am vazut de trei ori in viata mea. Odata la aceasta lansare si de doua ori accidental. Asociatia Umanista Triada, a fost firma prin care, pana in urma cu 10 ani mi-am practicat meseria de Psiholog Clinician. Cu decenta va rog, ca pana la proba contrarie, sa dezmintiti informatiile a caror sursa este eronata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rog frumos sa specificati concret cu ce am gresit in ceea am prezentat. Din cate reiese in inregistrarea video nu doar ca ati participat ci chiar ati facut introducerea, ca prezentatoare.
      Nu a specificat nimeni de vechimea Asociatiei Triada. Ati putea sa ne spuneti de unde vine denumirea acesteia?
      Nu contestam calitatile profesionale ale cuiva, am subliniat doar inselarile mistice in care se afla.
      Va deziceti de Constantin Biris si de ritualurile neodacice?
      Din inregistrarile prezentate mai sus nu reiese ca sunteti "intamplator" in acea sala. Conteaza la ceva de cate ori v-ati intalnit cu domnul Biris? La evenimentul prezentat de noi erati in aceeasi sala. Dumneavoastra prezentatoare si domnul Biris in primul rand.
      Daca doriti puteti trimite un drept la replica pe adresa redactiei. E dreptul dumneavoastra. Noi vom continua ancheta.

      Ștergere
    2. Pe domnul Biris il cunosc de cativa ani. Din propria experienta pot sa spun ca e un afemeiat. Greu am scapat de insistentele lui. In ce priveste pe doamna Ioana Cimpan, e o persoana care nu prezinta incredere. Cum adica sa iti ceri scuze pentru ca ai spus adevarul? Inregistrarile sunt evidente.
      Continuati, adevarul trebuie sa iasa la iveala. Pana acum felicitari domnilor de la ASTRADROM.

      Ștergere
  3. Domnule Profesor Dragomir,
    Are BOR vreo explicaţie ce înseamnă vorbele Părintelui Arsenie Boca: Va lua ţara foc din Prislop? Până când BOR va lămuri aceasta observăm că ritualurile neodacice, aprinzand focul sacru dacic cu foc de la mănăstirea Prislop, contribuie la trezirea spirituală a României. Atitudinea negativă faţă de dl Constantin Biris se numeşte prigoană religioasă fapt pedepsit de Dumnezeu. Teologul Constantin Biris nu este un oarecare, este inconjurat de oameni de cultură, chiar şi de preoţi ortodocşi, aceasta indemnand la o atitudine circumspectă de critică.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta nu se refera la daci si ezoterism. Sa nu uitati ca parintele Arsenie Boca era impotriva practicilor ezoterice aduse din religiile orientale pagane. Citeste CARAREA IMPARATIEI si te vei convinge. Focul dacic facut de acesti deplasati mintal nu are legatura cu focul de la Prislop.
      In ce priveste pe domnul Biris, il cunoastem destul de bine. E un om controversat. Tot mai multi oameni incep sa se lamureasca de el.

      Ștergere
  4. In primul rând felicit redactia pt intenţia de a continua această anchetă.
    Am avut ocazia sa-i cunosc pe cei patru protagonişti menţionaţi in articol, Biris, Cimpean, Stănciulescu şi Aritia niciunul nu mi s-a părut dus cu pluta. Biris este teolog si om de cultură, Cimpean este o profesionistă apreciată în branşa psihologilor, Stănciulescu este o somitate in multe domenii având publicate cărţi de valoare, iar Aritia a fost cadru universtar, o persoana cu multiple valenţe. Cred că este tendenţios şi nejust ca acest grup să fie numit "tagmă", cuvânt folosit pt răufăcători.
    Mai mult, citind cu atenţie articolul de sus constat tendinţa clară de a i se găsi bube in cap in special dl Biris, care ca absolvent de teologie ortodoxă ştie foarte bine ce face şi ce spune. Poate ar fi util să ne îndreptăm atenţia şi asupra BOR care neagă sincretismul teologic in care se află, o realitate subliniată de istorici ai religiilor precum Mircea Eliade. Faptul că există o tendinţă spirituală printre români de a cerceta tradiţia strămoşească dacică si de a o aduce la lumină ca neodacism ar trebui să ne facă mândri de bogăţia spirituală încă păstrată de neamul românesc
    Ce ce au greşit cele patru persoane amintite mai sus? Este oare mai bine ca românii să se roage unor sfinţi importati din Orientul Apropiat decât sa-si descopere tradiţia neamului? Nu cred că Burebista ar fi revoltat să participe la ritualuri neodacice aşa cum articolul infera.
    Autorul articolului ar putea participa la ritualuri ale focului sacru dacic pt a-şi crea o opinie mai obiectivă.
    Cu stimă,
    Ioan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai ce minte stralucita ai sa intorci lucrurile. Parca ai fi psiholog (sau psiholoaga).
      Crezi ca ne aburesti ca pe pacientii si adeptii care te cred ca fraierii?
      Nu cumva esti tu aia care esti in filmare? Cine ii cunoaste pe "Istetii" din reportaj isi da seama ce calitate au aceste personaje neodacice...
      Pe cine crezi ca pacalesti. Sau poate ai gresit, in loc de "Ioana" din gresala te-ai semnat cu "Ion".
      Las-o balta..., bine?

      Ștergere
  5. Dle Profesor Dragomir, constat că nu mi-aţi publicat al doilea comentariu. Eu va cred o persoană onestă. Să nu uităm că Dumnezeu ne vede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In caz ca nu vi s-a publicat un comentariu, va rugam sa il retrimiteti. Nu a fost cu intentie. Daca nu apare il puteti trimite pe adresa de email si il vom publica noi.
      Multumim pentru intelegere.

      Marius Pop - responsabil de redactie

      Ștergere
  6. Iti dai seama cata cultura pot avea acei oameni care stau in jurul acestui psihopat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru cei care citesc comentariile mele menţionez că nu fac parte din grupul apropiat dlui Biris. Am avut ocazia să particip la câteva evenimente, la care s-a aprins focul sacru dacic, şi nimic nu mi s-a părut deplasat. Din contră participanţii erau animaţi de plenitudine sufletească ascultând cuvinte frumoase despre străbunii neamului. Nu cred că in bisericile ortodoxe participanţii să fie animaţi de personajele biblice care nu au nicio legătură cu neamul românesc.
    Vom vedea incotro înclină balanţa, observând că din interiorul ortodoxiei se manifestă o chemare la reformă. De ce părintele Arsenie Boca nu este canonizat ştiind dragostea românilor pt el? Poporul îi spune Sfântul Ardealului. In schimb BOR donează pământ in Bucureşti unde sa se construiască o moschee. Ce fel de ortodoxie este aceasta care primeşte donaţii de la musulmani.? Banii nu au miros, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stibabile domn, sau doamna psiholog, Ce parere aveti ca in filmare doamna Aritia se declara zeita? Considerati ca e normala la cap?
      Culmea ca si ceilalti implicati o declara tot zeita, o venereaza...
      V-as recomanda sa cititi putin istoria Romaniei si sa vedeti ce rol important l-a avut Biserica Ortodoxa in pastrarea unitatii neamului romanesc. N-ar strica sa puneti putin mana pe carte.
      Ezoterismul a adus doar inselare si dezbinare, in timp ce ortodoxia a adus unitate si statornicie.
      Din ce ati scris imi dau seama cata cultura generala aveti.

      Ștergere
  8. Bai Ioane, sau cine esti tu. Chiar nu vezi ce ineptii au nebunii aia in cap?
    Din ce scrii, banuiesc ca nici tu nu esti mai tefer la minte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Unii comentatori, incapabili de o dezbatere civilizată, preferă să-şi expună vulgarităţile, jignirile şi noroiul ortodox. Astfel de persoane sunt apărătorii BOR. Iată cu cine defilează o biserică ce se doreşte o instituţie respectabilă, şi care posedă 150.000 hectare de pământ si păduri. Nu-i mai satură pământul, dar vor da socoteală acolo in cer.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atacul dumneavoastra la adresa BOR va demasca cine sunteti. Se vede clar ca sunteti dintre aceia care va simtiti deranjati pentru ca ati fost demascati in acest articol. De unde aveti informatia cu cele 150.000 hectare de pamant? V-a inspirat-o vreun zeu dacic? Hai sa fim seriosi!
      Se vede cata rautate aveti, domana psiholog, sau cine sunteti sub acest nume...

      Ștergere
  10. Pe Ioana Cimpan am vazut-o si cu alte ocazii. Ii place sa se bage in seama ca e mare religioasa. Din pacate nimeni nu stie ce se ascunde in spatele "religiozitatii" ei dezaxate de la normal.
    Acum inteleg de ce nu este acreditata de Biserica.
    Cam multe activitati le face fara acordul Bisericii si chiar mai clandestine. De ce?
    Cu ce e mai buna ea decat Constantin Biris? Ii poti lega de mana si sa le dai drumul pe Eufrat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Urmariţi ştirile la TV. Patriarhul Daniel afirmă că BOR este pregătită să plătească impozite pe venit la stat cu condiţia ca statul român să-i restituie proprietăţile moştenite din epoca feudală. De când Dumnezeu a lăsat pământul popilor şi călugărilor, ci nu ţăranilor care trebuie să-l muncească? Biserica să se ocupe de cele legate de Dumnezeu nicidecum de munca şi administrarea de.pământuri şi păduri. Iai Doamne de pe pământ pe aceşti paraziţi nesatui, şi iai si pe ignoranţii si mincinoşii care susţin anacronismul bisericii ca proprietară de pământ.
    Va veni şi vremea socotelilor. Dumnezeu nu doarme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dimitrie are dreptate in comentariul sau din 8 decembrie. Statul a distrus averile bisericesti care le primisera de la romani, in timp ce acum face acelasi lucru in continuare. Vrea sa puna taxe pe biserici si sa subjuge tot ce este ortodox. De ce ONG-urile care fac atat scandal pe aceasta tema nu platesc impozite? Pentru ca ele sunt finantate de masonul Soros care sustine o multime de ONG-uri budiste si hinduiste in Romania. Asa-zisii neodaci.

      Ștergere
  12. Dimitrie

    Biserica a primit pamanturile respective donate fiind de voievozi, boieri, dregatori si tarani, ca o sustinere materiala pentru supravietuirea bisericii. de aceea Al. I. Cuza le-a confiscat de la Biserica, trecandu-le in proprietatea statului, pentru ca biserica sa fie lovita din punct de vedere material. Cand Cuza a confiscat averile bisericesti a promis in schimbul despagubirilor ca va scuti Biserica de impozite si va salariza clerul.
    Comentariile lui Ioan arata de fapt ca gandirea sa este ca a masonilor, care mereu incearca sa loveasca in Biserica ortodoxa.

    RăspundețiȘtergere
  13. BOR nu va mai primi bani de la stat pt Catedrala Neamului. La munca popi! Romanii se trezesc din marea amagire care se numeste crestinism. Vrem spitale si institutii de educatie, nu biserici pt prostirea oamenilor.
    V.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masoneria nu mai finanteaza BOR, ci doar asociatiile ezoterice si sectele new-age -iste.
      Acum inteleg de ce Statul a luat finantarile pentru BOR... Pentru ca nu e pe placul masonilor.

      Ștergere
  14. Dl Constantin Biris este in primul rând un teolog si apoi ezoterist. Domnia sa este educat in sânul BOR, putem spune că este un produs al bisericii, Ca atare trebuie să observăm dorinţa de reformă in sânul BOR, mai cu seamă cu referire la adoptarea străbunilor neamului românesc ca personaje vrednice de respect aşa cum sunt personajele biblice, care in fapt nu au legătură cu neamul dacilor aşa cum sunt Zamolxe, Deceneu, Decebal, Burebista, etc. De ce să nu facem din străbunii neamului sfinţi precum am făcut din Ştefan cel Mare şi Constantin Brâncoveanu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca a facut o scoala teologica al carei invataturi nu le respecta nu inseamna ca e produs al Bisericii. Biserica nu produce astfel de dezechilibrati care au o invatatura contrara cu cea a Bisericii.
      Pe de alta parte, Stefan cel Mare si Brancoveanu au fost botezati in Biserica, iar Burebista si Zalmoxis erau pagani, inchinatori la zeitati. Amestecul new age -ist pe care il faci nu este in spirit romanesc, oricat ai incerca sa dai aceasta impresie.

      Ștergere
  15. Ficatul e diferit de inima.Inima diferita de plamani.Plamanii diferiti de rinichi.Toate organele au celule proprii, cu functii diferite.Asta privindu-le separat.Sunt ele diferite,dar fac parte dintr-un singur intreg.Asa si cu diferentele dentre zonele planetare si religiile lor.Putem oare afirma ca functia ficatului este mai buna decat functiile inimii sau a plamanilor?Priviti aceste diferente in ansamblu si veti descoperi intregul.Va mai mirati de ce e haos pe acest pamant?Pentru ca ficatul se bate cu inima pentru suprematie,apoi si plamanii se revolta si ei.Pacat de varta dumneavoastra,de studiile dumneavoastre,si pacat de copii nostrii.Ce mod de gandire limitat si ce fel de model de viata continuam sa le aratam.De ar fi iubire ar fi intelegere,de ar fi intelegere ar fi armonie.Pacat,mare pacat ca nu vrem sa crestem.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nika, esti un simpatic. ficatul tau si inima ta au acelasi sange, in timp ce crestinismul si paganismul asiatic au dumnezei diferiti. E o diferenta. Nu?
      Ce ai spus tu merge la cei rupti de o viata spirituala sanatoasa, dar nu la un om echilibrat.

      Ștergere
  16. Se fac grave erori de apreciere. Necunoasterea fenomenelor si proceselor spirituale in ceea ce priveste directia energetica, informationala ne face, uneori, sa batem campii, spunand despre ceilalti ca bat campii. Mai precis, procesele spirituale se pot masura cu aparaturi speciale, aparaturi ce 'vad' aura sau stabilesc, pe frecvente clasice sau informationale (adica subtile, fara particula la baza, dar care interactioneaza receptorii), deci stabilesc CLAR directia spre care se indreapta; spre lumina sau intuneric. Chiar daca sunt nesincronizari organizatorice, administrative, pe linie stiintifica, se indreapta spre destinatia corecta ! Nu stiu din ce tabara faceti parte, dar cunoasterea CONTINUITATII DIRECTIEI SPIRITUALE pe aceste pamanturi este absolut necesara. Legile lui Zamolxis (Damol exis = existenta/ viata domoala/continua/uniforma) sunt un binevenit prolog pentru crestinism, in primul rand, ca viata spirituala. Ca proceduri, dogme, pe mine personal mai putin ma intereseaza. Pentru a intelege procese si fenomene intr-adevar contrare, intrati pe "Departamentul Zero Romania". Sper ca va veti lumina (dupa ce iesiti de pe acel site).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonime drag, vad ca ai idei ciudate. Aceasta e o chestiune care te priveste. "Departamentul Zero Romania" e o aberatie a unui inselat de diavoli. Daca de acolo te inspiri se pare ca e de inteles de unde ai aceste ineptii "spirituale" bazate pe un misticism bolnavicios. Roaga-te la Hristos, singurul Dumnezeu, sa te lumineze cu lumina cea adevarata si nu cu asa-zisa "lumina" oferita de inselatii cu orientari neopagane din Asia.

      Ștergere
    2. Legile universale sunt si in Asia si peste tot. Adevaruri sunt peste tot. Nu ma intereseaza neaparat Asia, desi invataturile de acolo si din celelalte locuri de pe glob au plecat din Carpati cu zeci de mii de ani in urma. Numai un exemplu: La Sinca Veche, intre Fagaras si Brasov, intr-o biserica in piatra se afla diagrama "Yin-Yang" inclusa in "Steaua lui David", iar vechimea cu Carbon 14 e indicata cu cateva mii de ani inaintea aparitiei civilizatiei chineze si a celei evreiesti. La doborarea elicopterului israelian din Bucegi (care a fost avertizat sa nu se apropie) si-au facut aparatia si entitati luminoase si altfel de fiinte ce apar in picturile de pe biserici. Tocmai am indicat acel site cu informatii arhivate de peste 7 ani, cu lucrari de specialitate ale societatilor secrete, din care aflam cum se comporta baietii care vor sa introduca sistemul de control si influentare a omenirii (la mana dreapta si, mai tarziu, la cap), prin care specia umana va fi subordonata total. Necunoscand toate acestea (e adevarat, ca cine intra acolo trebuie sa aiba discernamant sa nu cedeze psihic in contact cu realitatea cruda), vom fi carne de tun si la propriu si la figurat, deoarece toate confictele de pe glob sunt false, artificiale (pentru imbogatirea unui numar mic de "oameni"; unul singur, Evelyn Rotschild, are mai mult de jumatate din averea globului la negru, mai ales din RF SUA, din tiparirea dolarilor, pastrarea averii de secole a Vaticanului, din imprumuturi in conflicte si dupa acestea, din subordonarea FMI si BM s.a.m.d.). E foarte important sa ne rugam lui Isus Christos, pentru a atenua si amana ceea ce are sa vina, dar pana la implinirea Apocalipsei din Evanghelia lui Ioan mai poate fi ceva vreme, pe care o vom petrece cu cele ce incercam sa explic ca ne incurca si ne bruiaza. Dar cum toate sunt lasate de Dumnezeu, le intampinam cum se cuvine...

      Ștergere
    3. Anonimule de mai sus, nu esti cumva Biris in persoana? Prea iti seamana exprimarile si ideile...
      Chiar crezi ce spui acolo?

      Legile universale nu au nici o treaba cu prostiile pe care le debitezi tu in comentariile de mai sus si fraierilor pe care ii storci de bani cu dacismul tau...
      Nu vezi ca inventiile pe care te fortezi sa le dovedesti sunt in neconformitate cu ce spune stiinta? Ai vazut un tratat stiintific care sa aprobe ce spui tu? Oricat te straduiesti sa gasesti explicatii si argumente prin care sa-ti justifici teoriile, ele prind doar la creduli caci un om serios nu se ia dupa astfel de "desteptaciuni".

      Zeita Aritia pe care o investesc cei trei pomeniti in articol e o baliverna pentru cei care cred ca in ortodoxie exista ZEI.
      Un om cu mintea intreaga nu se complace la astfel de inovatii religioase preluate din paganismul asiatic.

      Ștergere
  17. De ajutor.
    Nu mai suntem in antichitate, sclavagism, perioada feudala. Lucrurile pot fi confirmate si altfel:
    La nivel informational, omul poate intra in rezonanta cu anumite remedii, surse energo-informationale, prin exersari, prin acceptare, prin credinta. In mod opous, neacceptarea duce la respingere, la acest nivel informational (subtil) amintit. Neincrederea, masurata pe aparatura ce transpune aura corpului, duce la coborarea frecventelor subtile, duce spre culorile: galben, portocaliu, rosu; alte trairi interioare nebenefice (agresivitatea, invidia, ura etc) duc si mai departe spre gri, negru (negru, insemnand si pierderea temporara a aurei). Culorile pozitive in aura sunt: verde, albastru, indigo, violet, alb. Coincidenta sau nu, ele pot fi obtinute prin trairile interioare benefice mentionate si in Noul Testament, putand fi “calea” indicata de Isus. “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata; nimeni nu ajunge la Tatal decat prin Mine”. Ajungerea la Tatal nu poate fi facuta decat prin spirit, iar spiritul se poate construi doar pe culorile benefice…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De asemenea, pe culorile pozitive in aura, se asigura un raport corect, la nivel celular, intre macromoleculele organice "de stanga" si "de dreapta", deci intre lipide, zaharide, respectiv, acizi nucleici, proteine. La culorile negative, se mareste numarul de lipide, zaharide. Pe culorile pozitive, concomitent cu mentinerea acelui raport amintit, se realizeaza o oxigenare celulara de peste 60% din capacitatea de oxigenare totala, la acest procentaj realizat, majoritatea virusurilor si bacteriilor neputand rezista.

      Ștergere
    2. Lasa tromboneala. Stim cine esti...

      Ștergere
  18. Intrati si pe "Legile lui Zamolxis - esoterism.ro" si vedeti daca exista ceva ce contrazice Crestinismul... Dimpotriva.

    RăspundețiȘtergere
  19. In comentariile de mai sus vedem ca unii ezoteristi incearca sa se justifice in ratacirea lor. Sunt de inteles. Ma intreb insa ei chiar cred ceea ce spun sau sunt duplicitari caci una spun si alta fac. Dupa cum sunt scrise ultimele comentarii recunosc stilul lui Biris, chiar daca se semneaza cu nume diferite. Ii sta in caracter fiind de asemenea si un om cu dubla personalitate. Poate in acelasi timp sa fie nervos cu anumite persoane si sa zambeasca cu alte persoane. Pentru cine cunoaste putina psihologie acest lucru e foarte clar si limpede - ma refer la caracterul sau.
    In ce priveste pe doctorita ioana Cimpan, e o psiholoaga erudita si se pricepe la manipulari. Fraiereste o gramada de oameni, in mod special femei. Energii, stiinta, calcule, spirale etc..., prostii de fraierit prosti.
    Ce ne puteti spune de "zeita Aritia"? Zeii sunt in conformitate cu ortodoxia?
    Spiun aceste caci fosta mea prietena din facultate a facut parte din secta lui Constantin Biris si acum isi plange si ziua in care i-a cunoscut pe acesti oameni.

    RăspundețiȘtergere
  20. haiduc din Dacia12 aprilie 2016 la 18:28

    Nu inteleg de ce va pierdeti timpul cu un om de teapa lui Biris! Omul asta are probleme grave de moralitate. Face sex cu adeptele si apoi le fraiereste ca le ia de neveste. O fi avand dacii lui Biris harem ca la musulmani? Sau dumnezeul lui Biris il incarca cu energie prostind lumea cu "patriotismul" sau financiar si sexual?
    Mai vedeti cum danseaza ca fraierul pe monumente sacre pe care le profaneaza cu ineptiile din capul lui: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/05/cine-si-de-ce-il-defaimeaza-pe.html

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca doamna doctor Ioana Cimpan nu cu nimic mai presus decat acest Biris. O moralitate de ochii lumii si o politete artificiala ii caracterizeaza pe ambii. Ca actori sunt perfecti, iar ca persoane religioase sunt de toata groaza. Au un amestec de religii in capul lor incat nici ei nu stiu clar ce propovaduiesc, ai cui misionari sunt...
    Misionari ai lui Hristos nu pot fi, chiar daca pentru a prinde credibilitate se folosesc de crestinism, asta se vede de la distanta...

    RăspundețiȘtergere
  22. Dac de la Blidaru21 aprilie 2016 la 15:46

    Doamna doctor Ioana Cimpan se dezbraca in pielea goala noaptea cu luna plina la cetatile dacice cu artistul Gheorghe Iovu. Ziceau ei ca doar dezbracandu-se la costumul lui Adam se pot incarca cu energie... Si sa vedeti ce energii au primit de la Zalmoxis!!!
    Asta le este nivelul de perceptie a acestor initiati in tainele dacismului!!!
    Ca o fi Biris, sau Ioana Cimpan, sau Dinorel Tr. Stanciulescu, Oreste Teodorescu sau Daniel Roxin, tot aceeasi energie dospeste in ei: DEMONIZAREA

    RăspundețiȘtergere
  23. Mai romanilor, da voi nu vedeti ca astia is prosti de bubuie. Auzi tu "zeita" dacica in secolul 21...
    Cine a facut-o ma pa asta zeita, seful ei cel cu cornite?

    RăspundețiȘtergere
  24. Mi-ar placea sa stiu cum as putea obtine informatii veridice despre acest individ, pentru ca am avut ocazia sa il cunosc si vreau sa va spun ca este un escroc care spune doar aberatii, care sunt ascunse dupa cuvinte stiintifice folosite fara nici un sens. As vrea sa stiu cum pot sa aflu si sa demonstrez la un grup de oameni cine este cu adevarat, pentru ca este un om periculos si orice informatie mi-ar fi de mare folos. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ne puteti contacta pe adresa de email.
      asociatia.astradrom@yahoo.com

      Ștergere
  25. Din ceea ce am citit aici pot trage doar o singură concluzie: nici o tabară nici cealaltă nu poate fi demna de încredere. Nici de o parte nici de cealaltă lucrurile nu sunt ceea ce vreți sa le faceți sa pară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana din Austria14 mai 2019 la 12:24

      Dragule Anonim,
      Nu e nevoie de concluziile tale diversioniste.
      Nu e vorba de doua tabere, ci de invatatura Bisericii Ortodoxe mutilata de un fals crestin.
      Asta este concluzia pe care o trage orice om de buna intentie.
      Deci...

      Ștergere
  26. Falsa cucernicie, falsa modestie n-au fost niciodată virtuți, ci mai degrabă dezvăluie pentru cine are ochi de văzut și urechi de auzit, o condescendență (superioritate amabilă) față de alte ființe umane, considerate clar sub nivelul celor care afișează astfel de comportament. Ironic și de data asta, cum pasărea pe limba ei piere - Aritia spune la sfârșitul video-ului, "ce urcă trebuie să și coboare"; cu filme de zeiță în cap, ce i-au fost alimentate de un șmecher viclean care a exploatat slăbiciunea ei de femeie neîmplinită, a fost folosită într-un ritual de sacrificiu, exact pentru zeul acela pe care îl tot glorifica alături de alți băieți păcăliți. Și uite cum a urcat în mândrie, și a coborât în moarte..
    Complexul mesianic e o tulburare de comportament, și din păcate, toți care au rezonat cu el într-un fel sau altul, au fost atrași în cursa asta emoțională, promovată de bietul rătăcit Constantin Biriș Jr., sub egida lui Zian Boca. O cale lăturalnică, plină de pericole, ce se îndepărtează clar de adevărata învățătură creștină, pură, a lui Iisus Hristos. O cale pavată cu bunele intenții ale enoriașilor spălați pe creier de acest personaj obscur (fie că o face intenționat sau nu). Care ghici unde duce?
    Calea spre ce anume pavată cu bune intenții?..

    RăspundețiȘtergere
  27. Întâlnirea cu astfel de ființe, care ar trebui să fie umane, dar se comportă de parcă ar fi posedate de entități demonice, care își cer dintre enoriașii sectei, hrana - adică sacrificiul prin moarte, e o dezamăgire pe care o confirm, și cum scria cineva mai sus, ajungi să preferi să nu-i fi cunoscut vreodată.
    E adevărat că sus-numitul în cauză făcea avansuri enoriașelor, și le fraierea până ajungea în pat cu ele. Bivolaru, ce să mai zic? mai ai un frate de cruce. Doar că nu vă prea suportați între voi, fiindcă unul fură de la celălalt păpica - sufletele celor păcăliți (de cele mai multe ori femei - curci, care cad în plasa masculilor "alfa"). Câte victime mai trebuie să se pună pe altarul de sacrificiu, până vă e de ajuns?
    Sacrificiul suprem al lui Iisus Hristos nu e de ajuns?

    Aveți mare grijă când intrați în contact cu acești suspecți de complicitate la trafic de suflete. Ei ar fi oameni, dar au ales să fie ei înșiși păcăliți de demoni care i-au sedus, și apoi le-au luat mințile. Ăsta e prețul orgoliului spiritual.
    Cum zicea în filmul "Avocatul diavolului", personajul John Milton - "vanity..., my favourite sin."

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.