vineri, 18 septembrie 2015

Ponta despre criza refugiaţilor: Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Cei care ne cer să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen!

”România nu îşi poate asuma ceva pentru care nu este pregătită”, afirmă premierul Victor Ponta, denunțând în același timp atitudinea ipocrită a Uniunii Europene vizavi de România. Ponta amintește că  toți care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaţilor ”sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen”.

Premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un comentariu în care reafirmă că România nu este pregătită să primească mii de refugiați, așa cum impune Comisia Europeană prin cotele privind
relocarea imigranților.

”România are o poziţie coordonată în legătură cu criza refugiaţilor, dar nu e o problemă simplă. Discutăm în continuare, dar dacă vorbim pe mai multe voci, cu atât mai rău. Este important ca ţara noastră să nu cadă în xenofobie. România vrea să fie europeană – trebuie să aplice nişte valori europene. Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen‬. E un pic de ipocrizie!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, sâmbătă seară, potrivit Mediafax.

Conform propunerii lansate zilele trecute de Comisia Europeană, România ar urma să primească 4.646 de imigranţi, dintre care 604 din Italia, 1.951 din Grecia şi 2.091 din Ungaria.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.