vineri, 11 septembrie 2015

Biserica Ortodoxa a Greciei demasca inselaciunea pagana a practicilor hinduse: "yoga crestina" si "yoga stiinta".

Biserica Ortodoxa a Greciei s-a dezis public
 de inselaciunea prin care 
curentele New Age -iste amesteca yoga cu crestinismul

Yoga este o practica a religiei hinduse. Adeptii acestei practici pagane duc o propaganda de raspandire a hinduismului in lume inseland prozelitii racolati cu expresiile “yoga crestina” sau “yoga e stiinta nu religie”. Putini sesizeaza ca aceste doua expresii se contrazic intre ele. Yoga face parte din grupurile ezoterice raspandite in lume. Prezentam mai jos pozitia Bisericii Ortodoxe a Greciei:

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene:

 “Yoga nu are niciun loc în viaţa creştinilor”

Marţi, 16 iunie 2015

În cadrul respectului pentru libertatea religioasă, care în Elada este consolidată şi respectată constituţional, dar şi al grijii pastorale pentru evitarea creării unui climat de sincretism religios, cu ocazia recentei stabiliri de către ONU a zilei de 21 iunie ca „Zi mondială a yoga”, Sfântul Sinod al Bisericii Eladei reaminteşte pleromei ei purtătoare a numelui lui Hristos că: „yoga” constituie un capitol fundamental al religiei hinduismului, prezintă o diversitate de şcoli, ramuri, aplicaţii şi tendinţe şi NU CONSTITUIE „un fel de gimnastică”.

De aceea, „yoga” este absolut incompatibilă cu Credinţa noastră Creştină Ortodoxă şi nu are nici un loc în viaţa creştinilor.



2 comentarii:

  1. ...ce lipsa profunda de cunoastere dovediti si in plus, 'crestinismul' acesta e f dubios la care instigati...duce direct in evul mediu al umanitatii, de ce nu porniti dv o cruciada!? O Inchizitie!?Ambiguitatea e la ea acasa cand vine vorba de unii semeni ai nostri si Slava Cerului ca lumea a inceput sa se destepte si sa vada...Tare ar fi vremea sa ne mai SI trezim! Si de ce nu, sa aderam la cunoastere...Yoga e o stiinta straveche din patrimoniul cunoasterii umanitatii. Paremi-se ca Domnul nostru Isus ne-a trecut de sub lege sub Har...De ce, atunci, nu-l manifestati?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e vorba de instigare, asa cum vrei sa dai impresia ci de eliminarea unor confuzii create special in tarile crestine de catre misionarii hindusi.

      E binevenita aceasta pozitie a Bisericii. Sunt cateva aspecte care trebuiau clarificate, chiar daca aceasta te deranjeaza.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.