miercuri, 19 august 2015

Au disparut dacii si romanii din istorie?

Odata cu formarea poporului român, istoricii medievali vorbesc tot mai putin despre daci. Expresiile – tot mai rare – in care unele personae din istoria românilor erau numite “daci” aveau sens toponimic, nu etnonimic.



      Geto-dacii ca si intreg neamul tracilor, din care faceau parte, au disparut din istorie. La fel romanii (ce au fost o combinatie dintre sabini, latini si etrusci) au disparut din istorie. Acest lucru inseamna ca noi, românii, nu putem fi geto-daci puri sau romani puri. E o nebunie a afirma ca suntem daci sau romani puri. Românii, in istorie niciodata nu s-au numit daci, ci români. Romanii apar in istorie ca un popor crestin de la inceputurile sale.

      Cei care afirma ca noi, românii, suntem geto-daci puri, sau romani puri, nu pot afirma acest lucru nici dupa istoria stiintifica, nici dupa ADN. Orice istoric cu mintea sanatoasa afirma ca tracii si romanii au disparut din istorie. Izvoarele istorice de la inceputurile Evului Mediu nu mai vorbesc despre traci si despre romani. Dar, normal ca noul popor român a mostenit si de la geto-daci si de la romani. Vezi si: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/07/etnogeneza-romaneasca-contributii-ale.html

      Toate izvoarele incepand cu Evul Mediu, vorbesc despre un nou popor in spatiul
carpato - danubiano - pontic. Scitii cu cateva secole inainte de Hristos au fost asimilati in marea masa geto-daca. Chiar daca dupa Hristos se vorbeste de sciti, in fostele lor teritorii, acei oameni nu mai erau sciti ci daco-romani. Bizantinii ne numeau daci in izvoarele lor, dar ei prin acest nume ii numeau pe românii contemporani lor (referirea era la cei din nordul Dunarii). Ii numeau daci pentru ca românii au locuit (si inca locuiesc) pe teritoriul fostei Dacii. Din acest motiv si Mihai Viteazul a fost numit dac in afirmatia “dacus malus” – dacul cel rau – facuta de catre un diplomat occidental. Odata cu formarea poporului român denumirea de daci este tot mai rar intalnita la istoricii acelor timpuri. Expresiile in care unele personae din istorie erau numite “daci” aveau sens toponimic, nu etnonimic.

      Cultura materiala si spirituala a poporului nostru este strans legata de civilizatia bizantina. Teritoriul dintre Dunare, Marea Neagra si Carpatii Nordici, reprezinta un spatiu strans legat de soarta Bizantului. Procesul de romanizare, care continua neintrerupt si se generalizase dupa retragerea aureliana, cuprinzand treptat si regiunile ce au facut parte din fosta provincie romana Dacia, a dus in prima jumatate a secolului al V -lea la o relativa uniformizare a aspectelor vietii materiale si spirituale din acest spatiu geografic.

      Pe langa disparitia tracilor si a romanilor din istorie au disparut si religiile lor. Astfel toti zeii (ai dacilor, si ai romanilor) au ramas doar legende. Astfel a disparut cultul zeului Zalmoxis (Zamolxis). Neopaganii dacisti falsifica atat istoria geto-dacilor cat si religia acestora. Zalmoxianismul ezotericilor dacisti nu are nici o legatura cu cultul antic al lui Zalmoxis. Zamolxianismul de azi este o parte a miscarii new age – o secta sincretista a noii ordini mondiale.


Adin Lucian Roman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.