luni, 14 octombrie 2013

Sarmizegetusa Regia locul unde sectele mistice orientale vor sa dezvolte cultul zeilor daci. Ezoteristii din Romania considera ca o intoarcere la credinta in zeul zamolxe ar fi un semn de dragoste fata de neamul romanesc. Ce interese se ascund in spatele zamolxianismului...

 Ezoteristii din Romania doresc intoarcerea la zeii daci. Cu toate ca dacii nu credeau in reincarnare, acestia considera ca pentru binele Romaniei solutia cea mai buna ar fi intoarcerea la politeism, indiferent de crez si doctrina. Oreste Teodorescu, Daniel Roxin, Ovidiu Dragos Argeseanu, Gregorian Bivolaru, Dorel Visan sunt doar cateva dintre numele celor care sustin intoarcerea la politeism in numele dacismului si in cautare de senzational. Pentru acestia extravagantele paranormalului au devenit normalitati, iar normalul anormal:



Sarmizegetusa Regia 
– sit arheologic sau loc de închinare la zei?

Sarmizegetusa Regia - dupa ritualuri de noapte 2    Este deja cunoscut că ezoteriștii ce săvârșeau ritualuri oculte la Sarmizegetusa Regia se simteau deranjați de noile reglementari ale Consiliului Județean Hunedoara căci noul regulament nu dă voie ca în incinta sitului arheologic să se săvârșească ritualuri religioase. Această hotărâre a venit în urma devastării unor vestigii dacice de către grupuri religioase care ardeau lumânări, săpau gropi, se urcau pe vestigii etc., iar alții mai zeloși ciopleau în pietrele din sanctuare pentru a duce acasă măcar un ciob considerându-le a fi încărcate cu energie vindecătoare. 

Maeștri în făcut bani
    Majoritatea ritualurilor săvârșite de ezoteriști la cetățile dacice sunt asemănătoare cu practicile religioase asiatice de tip tibetan. Practicanții pretind că aici vin să se încarce cu energie, iar odată ajunși acasă, cu energia acumulată, să-și poată vindeca semenii. Liderii acestor grupări religioase spun că au vindecat persoane de sida și cancer. Am cerut să ni se arate măcar un caz dar încă nu sunt dovezi în această privință. Mai așteptăm. Din păcate mulți creduli aleargă cu disperare la acesti maeștri pentru a fi vindecați sau pentru a învăța cum să se deprindă cu aceste practici. Astfel se crează mereu grupuri noi de incepători numiți “inițiați”. Aceștia pentru cursurile ce le săvârșesc trebuie să plătească liderilor respectivi, considerați maeștri spirituali, sume destul de frumoase pentru fiecare curs de inițiere.
    Foști practicanți, care deja s-au “fript” cu astfel de maeștri, spun că ora de curs se ridica la 300 RON și într-o zi cursurile respective puteau ajunge și la câteva ore. Cazarea și masa participanților trebuia să și-o achite fiecare la pensiunile din apropierea cetăților dacice, iar pensiunea unde se desfășurau aceste cursuri de inițiere, de obicei, o recomanda liderul. Din contribuția comună a noilor “inițiați” se achita și masa și cazarea liderului de grup care preda cursul. La un astfel de curs participau minim 20-30 persoane pentru un interval de câteva zile și chiar o săptămână. Localnicii din împrejurimile cetăților rămân de fiecare dată uimiți de mașinile luxoase și traiul îmbelșugat ce îl au liderii grupurilor ezoterice ce vizitează aceste cetăți.
    Printre practicanții acestor „tehnici întâlnim și iubitori de asceză. Aceștia, văzând rigurozități mari în ce privește alimentația, se îndreaptă spre acești guru pentru că în modul de viață ce îl caută se pune accentul pe mâncarea naturistă. Acest gen de alimentație nu decurge dintr-o asceză a învățăturii creștine (înfrânare, căință) ci dintr-o concepție panteistă pornită de la dorința de purificare a organismului având ca bază regimul alimentar. Cert este că, între practicanți, nu toți sunt lămutiți cu exactitate de unde vin “energiile” invocate, dacă acestea sunt create sau necreate, de la Dumnezeul creștin, de la natură sau de la alte “surse” spirituale.

Întoarcerea” la Zamolxe
    Maestrul spiritual le spune cursanților că la sanctuarele unde dacii aduceau jertfe zeilor se fac vindecări, că acolo energiile sunt foarte mari deoarece în acel loc zeii au deschis cerul pentru fiecare om în suferință și pemtru România. Astfel, după opiniile acestor guru, la Sarmizegetusa Regia rugăciunile pentru necazurile personale și pentru poporul român sunt mai ascultate de Dumnezeu decât în bisericile ortodoxe sau în orice alt loc din țară. Ce legătură o avea zeii daci cu poporul român nu înțelegem, dar din spusele a mai multor ezoteriști ce viziteaza cetățile dacice aflăm că “ar fi bine s-o mai lăsăm cu creștinismul ăsta pentru că dumnezeul nostru este Zamolxe, nu Hristos”. Aceștia, pe Iisus Hristos îl consideră un evreu care și-a trimis ucenicii în toată lumea să încreștineze toate popoarele. În cursa acestor evrei – zic ei – au căzut și strămoșii noștri dacii.
    Pornind de la această “învățătură” ezoteriștii crează un curent de revenire a poporului român la zamolxianism pretinzând că strămoșii noștri dacii erau zamolxieni, iar noi ca urmași ai dacilor ar trebui să revenim la religia acestora. În același timp se folosesc de nume și învățături creștine sub care se ascund în mod sincretist. Merg în grupuri organizate în pelerinaje la zeii dacilor trecând și pe la manastiri ortodoxe din traseu, nelipsind și mormântul părintelui Arsenie Boca. Mănăstirea Prislop se dezice de ezoteriștii ce frecventează cimitirul explicând că atâta timp cât nu tulbură liniștea și nu-și propovăduiesc doctrina (la baza doctrinei ezoteriste stă credința în reîncarnare) în incinta manastirii pot venii la fel ca orice vizitator. În ce privește crearea unui curent religios de sorginte dacică avându-l ca dumnezeu pe Zamolxe este considerat de către Biserică a fi o încercare de surminare a creștinismului. Schitul Sfinții Români din apropierea cetății Sarmizegetusa Regia susține că ritualurile religioase ce le săvârșesc ezoteriștii la cetăți au rădăcini în păgânismul asiatic: “Aceste practici sunt de natură păgână, după modelul celor din Tibet care preferă un dumnezeu impersonal, o energie, o entitate pur și simplu, ceva care să nu te poată condamna pentru o viață vicioasă. Nu au nimic în comun cu creștinismul, dar nici cu zeii dacilor. Herodot spune că dacii credeau în o singură viață pământească și viața veșnică după moarte. În creștinism credem în înviere în timp ce tibetanii cred în reîncarnare. Sunt lucruri ce se contrazic în esența lor, iar ei le amestecă ca la piață. Sincretism în toată regula. Cineva urmărește întoarcerea la păgânism cu orice preț, iar acești oameni, majoritatea dintre ei de bună credință, au căzut în capcana unor înșelați de diavol”(pr. Eftimie Mitra).

Oreste - masoneria, zeii și aurul
    Unul dintre susținătorii curentelor religioase ce bântuie la cetățile dacice este și Oreste Teodorescu, un personaj controversat din spațiul mediatic românesc. In urma unui scandal pe care reporterul postului de televiziune Antena 2 l-a iscat la cetatea Sarmizegetusa Regia cu autoritatile locale pe motivul că nu a fost lăsat să se roage la Zamolxe și alți zei ai dacilor, s-a gândit că cel mai potrivit ar fi să discute acest subiect în emisiunea sa “codul lui Oreste”. În această emisiune a invitat doi adepți ai cultului zamolxian: Dimitria Puchiu și Costi Ioniță. Pentru un necunoscător emisiunea a fost foarte frumoasă, chiar impresionantă dar în spate stătea interesul clar de a propovădui un sincretism religios (amestec între creștinism, zamolxianism, șamanism, ghicitorie etc.) și ponegrirea celor ce nu l-au lăsat să practice ritualuri religioase tocmai în sanctuarul circular de la Sarmizegetusa unde dacii se închinau zeilor. Pe lângă o prezentare aparent creștină și patriotică a scandalului de la Sarmizegetusa, Oreste nu a ezitat să promoveze în emisiunea sa două cărți oculte pe care le-a avut în tot decursul emisiunii pe masă. Pentru că e un om important” s-a simțit jicnit că cineva a avut curajul să îl înfrunte. Așa că pentru a părea un om cu bune intenții imediat a aruncat cu acuze asupra oficialităților că „sunt masoni”, că „au furat aurul dacilor”, că „nu ne lasă să ne rugăm pentru România”, că cei din Consiliul Județean „s-au pus stăpâni peste o cetate ce aparține poporului român”, că “sunt dușmani ai neamului etc. Acuzele directe au planat asupra președintelui CJH Moloț și al lui Vladimir Brilinsky.
    In Glasul Hunedoarei, din 18.09.2013, “acuzatul” Vladimir Brilinsky dezminte afirmatiile ezoteristilor considerandu-le ca fiind barfe ieftine si de prost gust: „În calitatea pe care o am, de administrator, aplic ceea ce Consiliul Ştiinţific a hotărât, respectiv regulamentul de vizitare. Acest regulament nu permite niciun fel de ceremonial, nu permite adunări publice în incintă fără aprobarea administraţiei. Ei au venit în sit şi au încercat să facă o spirală de rugăciuni în sanctuar. Nu li s-a permis. De acolo a ieşit un scandal. Iar Oreste prin puterea lui mediatică încearcă să împroaşte cu noroi, cu atacuri la persoană. Absolut tot ceea ce a apărut în spaţiul public declar răspicat că sunt nişte aberaţii şi defăimări. Am fost ameninţat, înjurat şi jignit. Nu am făcut altceva decât am aplicat legea. Până la urmă au plecat de bună voie”.
    Oreste și-a făcut un nume de erou între ezoteriști și amenință că “…n-am să mă las așa cu una cu două”. A promis susținătorilor săi că va face anchete pentru a demonstra că afirmațiile sale sunt reale. De asemenea va merge la cetăți cu un grup mai mare în luna noiembrie 2013 pentru a-i pune la punct pe “dușmanii dacilor” care nu-I lasă să se roage la Zamolxe. Așadar, vom mai aștepta să vedem ce vor decide zeii…
Petrișor Nedelcu

sursa - ziarul local "Vorba", saptamanal din Orastie, 09.oct.2013:
 http://vorba.info/sarmizegetusa-regia-sit-arheologic-sau-loc-de-inchinare-la-zei/#comment-25

Vedeti si:
Ezoteristii au profanat locurile istorice ale stramosilor nostri:
 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/09/cetatile-dacice-sarmizegetusa-regia-si.html

Ce se ascunde in spatele propagandei dacice din Romania:

http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/05/30/dacii-adevaruri-zamolxe-iluminati-new-age/

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2013/07/new-age-si-dacismul-in-romania.html

3 comentarii:

  1. Ce sa te astepti de la Mariana Stanciu care acum se da mare operatoare in turism dupa ce a devalizat si ultimele ramasite al fabricii Vidra, care a furat tot ce s-a putut fura iar acum este evazionista fiscala cu acte in regula la faimoasa ei pensiune unde se bea urina la micul dejun si se mananca fecale in restul zilei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim ... crede`ma sunt convins ca esti posesorul unei pensiuni din zona ... asa ca daca vreti sa aveti turisti la pensiunea dumneavostra incercati sa fiti oameni si sa luati bani pe calitate nu pe nimic , eu merg in zona de aproximativ 4 ani , si pana sa ajung la pensiunea Cotiso a doamnei Mariana Stanciu ( faptul ca nu dati numele pensiunii iar denota ca va e teama sa nu carecumva sa faceti reclama mascata acestei pensiuni ::: ) am stat pe la toate si ce port spune , rau nu a fost dar nici bine , caci un om acolo unde se simte bine acolo merge mereu , si sincer preferam sa ma cazez la hotel Rusca in Hunedoara decat sa stau la pensiunile respective , asa ca ,,, la micul dejun se serveste exact ceea ce maqnanca fiecare acasa ( probabil ca dumneavoastra ati mentionat propriul mic dejun ) dar eu acolo nu am baut urina ! ci am baut lapte pe care am mers personal sa il iau de la domana care vinde lapte proaspat , am mancat oua fierte , pe care domana mariana le cumpara de la gospodarii din zona , am mancat paine pe care o cumpara de la magazinul de la Popasul Dacilor ( caci ei au brutarie si painea este mereu calda ) am mancat miere pentru ca au stupii de albine in curte , asa iar in restul zilei manac tocana de oaie , ciorba etc asa cum numai bunica si mama le facea , nu fecale ( inca odata va spun cred ca va caracterizati propriul mic dejun ) am mers acolo cu verisoarele de 6 respectiv 12 ani ... nu va este rusine sa spuneti ca au mancat fecale si au baut urina?

    inca odata va spun mie unul imi este clar ... sunteti proprietarul unei pensiuni din zona si va displace faptul ca ape poarta dumneavostra nu intra nimeni ,

    daca este asa rau acolo cum va explicati ca atunci cand la dumneavoastra in pensiune ca si in restul bate vantul la doamna Mariana nu avem loc sa ne cazam cu toate ca detine 19 camere? si inca tre sa ne facem programare cu cel putin 1 luna inainte :))

    eu ca si ceilalti mergem acolo pentru ca ne simtim bine ... mancam bine si dormim bine !

    poate nu stii dar intr`o buna zi am fost surprins sa vad ca sunt vecin de camera cu ambasadorul Americii , cu Liviu Varciu , Alexandru Nicolici , cantareti de muzica usoara , instrumentisti , copii cercetasii , oameni ca re vin cu familiile copii , batrani , etc , oameni care revin in fiecare an , asa ca ma indoiesc ca acolo se intampla ceva din ceea ce ati spus :) iar Vidra pai dumnule Anonim ca asa stiu o parte din lasi sa se numeasca anonimi :) Vidra a distruso sistemul statului roman nu ei , ba din contra ei au salvat o mica parte din ea cat au putut facnd imprumuturi la banci si riscandusi locuinta , pentru ceva ce au sperat sa fie o afacere profitabila , cat este de profitabil ? nu stiu caci in romania greu se fac bani cinstiti , asa ca nu mai vorbiti de rau niste oameni pe care nu ii cunoasteti , aman2 sot si sotie au facultate facuta pe vremea comunismului atunci cand multi preferau sa termine scoala primara ori un liceu si sa mearga in fabrica , ei au inghetat iarna prin caminele studentesti , au mancat ce au avut , nu au dormit noptile ca sa reusesca in vita , ce faceti dumneavostra in acel timp domnule anonim?
    iar acum ca Dumnezeu a intors privirea si care ei apareti dumneavostra sa ne spuneti ca ce?

    acum las cititorii sa inteleaga ce am vrut sa spun ...

    Dumnezeu sa va aiba in paza !


    ah eram sa uit , domnul Brilinsky este lup in blana de oaie , este cel care ii sterge praful in casa lui Napoleon Savescu , cine este acet Napoleun Savescu? este un om care se da drept mare dacolog dar isi construieste pe o costa de del din drumul spre Regia un PALAT in stil roman cu agvila romana drept blazon , cine a mers pe acolo stie ce spun ( acelei case circula vorba ca i se mai spune si ,, Primaria Cosonesti '' ) cosonii fiind monedele dacice din aur , iar Brinisky sa aiba curajul sa spuna ca nu am dreptate , oricum cand nu este la dansul acasa il gasiti in palatul lui Savescu :)) are o dacie papuc albastra necarosata cu numarul pus in geam si mai are si initialele Dac la numar :))

    Sanatate voie Buna !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SE PARE CA ACEST SECTAR CU PSEUDONIMUL ALEDAS E UN PROPAGANDIST AL RATACICILOR DE LA COTISO, SAU POATE TOCMAI STANCOAIA...

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.