luni, 5 martie 2012

Ce a fost de Duminica Ortodoxiei la Beius?


Trist, dar ce s-a petrecut acolo a fost cu participarea unui preot ortodox si cu binecuvantarea a doi ierarhi ecumenisti.
Va prezentam o scrisoare, primita pe adresa de mail a asociatiei, de la o credincioasa care a fost in sala urmand sa revenim curand cu cateva amanunte de la fata locului:
Azi e ziua ORTODOXIEI si de la inceput vreau sa-mi cer iertare daca am suparat pe cineva sau daca supar/ tulbur pe cineva spunandu-mi punctul meu de vedere despre asa zisa conferinta sau ce-o fi fost DUMINICA ORTODOXIEI sustinuta la ciresarii penticostali in aceea sala parca de concerte.
Asadar am fost azi la intalnirea cu prof. C-tin Necula, cu emotii si cu speranta totodata, ca de ziua Ortodoxiei, se va intampla o minune poate... ca acest parinte ortodox sa marturiseasca adevarul care este de fapt in credinta ortodoxa, ca acesti oameni care au fost in sala sa inteleaga odata pentru todeauna ca isi vor putea mantui sufletul doar cautand pe Maica Domnului, pe sfintii nostri, pe Domnul nostru Iisus Hristos, sa-i rugam sa mijloceasca la Bunul Dumnezeu sa ne ierte de pacatele noastre si sa ne primeasca in Imparatia Cerurilor cand o sa parasim aceasta lume ca doar nu suntem nemuritori.. nu ???
NU a fost asa .. am avut parte de o mare, MARE INSELARE.
Asociatia Astradrom a luat atitudine si au pus afise langa a lor... ce continea punctul lor de vedere privind aceasta conferinta... ACESTIA NU AU RUPT NICI UN AFIS de-a fundatiei ciresarii, ca dupa amiaza sa aflu de fapt ca... azi noapte cineva a rupt aproape toate afisele celor de la As. ASTRADROM. Va las sa analizati dvs. acest lucru.
Pot spune ca m-am simtit ciudat, foarte ciudat in acest loc... aproape ca la un spectacol de cativa lei.. pe care la un moment dat Pustan ia si cerut... cica, sa donam pentru fundatia acestora, s-au plimbat niste cosulete tare dragute prin sala sa se adune bani.
Daca aceasta poate fi numita seara de rugaciune, i-as invita pe toti ciresarii penticostali sa vina la biserica ortodoxa, sa participe macar la o slujba a sfintei liturghi unde intradevar vor simti cu adevarat ca se roaga Bunului Dumnezeu.
In momentul cand Pr. Necula a coborat din masina, (asa a randuit Maicuta Domnului) citiva ortodoxi i-au dat parintelui o lista cu intrebari, la care se dorea sa le raspunda in cadrul conferintei. Prof. Necula a refuzat zicand ca nu primeste lista cu intrebari, sa nu se creada ca e ceva aranjat, ca sa o tina acestia, s-o dea la momentul potrivit si ca va raspunde daca va reusi ca cica trebuia sa mai ajunga la ceva interviu. 
Dupa intrarea in scena a lui Pustan, au spus crezul, s-a trecut la cateva cantari de-a lor, apoi pe la 19,10 a aparut in scena Prof. Necula. Doamne Dumnezeule, ce mi-a fost dat sa vad... si-a sustinut discursul care sincer mi s-a parut ca are multa filozofie pe care eu nu l-am inteles prea mult, doar ca eu zic ca nu a avut nici inceput nici incheiere, cuprins nici atat... ce-o fi vrut sa vorbeasca omul asta, nu stiu... ca asa trecea de la una la alta. Nu mi s-a mai parut deloc ca as fi la emisiunea ci undeva in tara fara nume. (cer iertare tuturor) Pai... pe cand sa-si ia ramas bun s-au ridicat niste pacatoase... care si-au cerut iertare, ca ar dori sa li se raspunda la niste intrebari (cele 7), pastorul penticostal Pustan a zis la un moment dat un nu macait... dar nu a avut ce face ca deja se incepuse citirea intrebarilor. S-au citit aproape... vreo doua ca s-a si... precizat de catre Pustan ca Prof. Necula va da raspunsul si le va citi dupa ce se mai canta putin, dupa care a revenit si a zis ca ii trebuie mult timp sa dea raspunsul si ca nu s-ar pune rau nici cu fratele Pustan. Ce sa mai crezi... adevaru unde e ?? EU SINCER NU l-am gasit rostit de acest doctor Necula... sa le spuna clar acelor oameni adunati acolo... sa fi fost in jur de aprox 1000 (ortodoxi, penticostali sau ce or fi fost) care cautau adevarul prin care se vor putea mantui. DECI ACEST DR. NECULA NU A BINEVOIT SA MARTURISEASCA CU TOATA CONVINGEREA CREDINTA ORTODOXA, A FOST O INSELARE.. a raspuns doar la o intrebare... si inca ce raspuns... (CA SA FIE TRASI ORTODOXII DE URECHI CARE O SUPRACINSTESC PE MAICUTA DOMNULUI) restul intrebarilor le-a citit doar, dar nu a mai binevoit sa raspunda, la una dintre ele a recunoscut ca nu stie. Ce sa va spun... ca am venit cu sufletul neampacat de acolo si cu un mare regret fiindca oamenii ce au fost acolo nu cunosc adevarata credinta ortodoxa si sunt sarmanii... rataciti cautand adevarul... Dar le spun eu o pacatoasa,.. care l-am cautat si l-am gasit in ORTODOXIE, mai ales ca pe mine m-a si ajutat si mi-au fost alaturi de multe ori MAICUTA DOMNULUI, Sf. Teodora de la Sihla, Sf.Iov, Sf.Arsenie Boca, Sf.Nectarie, Sf. Fanurie, Sf Gerasim de Kefalonia si multi alti sfinti, DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, care sigur au rugat pe BUNUL DUMNEZEU sa ma ajute. 
Ce sa va mai povestesc ca cica s-a interzis si filmarea in incinta acelei sali, ca doar ciresarii filmeaza (ma gandesc ca doar ce le convine lor) daca au fost asa de secretosi, de ce s-a spus sa nu filmeze alti daca ei aveau intentie buna. Socotiti dvs????? De ce????

SUNT O PACATOASA, M-AM NASCUT ORTODOXA SI VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU SI A TUTUROR OAMENILOR. AM RAMAS CU UN GUST AMAR PENTRU CA IN SEARA ASTA NU S-A EXPLICAT OAMENILOR CALEA CEA ADEVARATA, NU AU FOST FACUTI SA INTELEAGA CA SARSAILA (INGERUL CEL RAU) II DUCE PE OAMENI PE O CALE GRESITA (ciresari-penticostali) SI CA SINGURUL ADEVAR, SINGURA CREDINTA ADEVARATA PT. SUFLETELE NOASTRE ESTE CREDINTA ORTODOXA.
M-AS BUCURA CA MIINE SA AUD CA TOTI CEI PREZENTI IMPREUNA CU PUSTAN AU INTELES CEVA DESPRE ORTODOXIE ORTODOXIE. DAR MA INDOIESC. DOAMNE AJUTA!

Cateva reflectii asupra partii cenzurate din conferința pr Constantin Necula la penticostali in Beius:

7 comentarii:

  1. Daca spui ca nu la-i inteles pe pr. Necula de ce comentezi in acest fel? Chiar dovedesti ca n-ai inteles nimic, sau poate nu L-ai intalnit inca pe DUMNEZEU . Il descoperim in BIBLIE . Si eu sunt tot ortodoxa si ma mir ca nu l-ati inteles pe pr. Necula.Confundati religia cu CREDINTA.

    RăspundețiȘtergere
  2. "S-o știți toți și s-o știe tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfățișează înaintea voastră pe deplin sănătos în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ați răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morți. El este „Piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului.” În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.” (Faptele apostolilor 4:10-12)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sora draga, cei din sala nu au inteles nimic despre Ortodoxie pentru ca de fapt nu au vrut sa inteleaga nimic. Nu inteleg ce au cautat ortodocsii acolo in sinagoga satanei. Ce sa invete acolo despre Ortodoxie ? Acolo ?
    Iar tremuricii, ce sa mai vorbim, tare erau ei interesati ei de Ortodoxie. Sa fim seriosi !
    Nu vreau sa judec, dar cea mai mare greseala a fost participarea acestui preot. Mai ales ca, asa cum spuneti, nu a marturisit cu tarie credinta dreptmaritoare, singurul motiv plauzibil al prezentei sale acolo ! Pacat !
    Cred ca a fost o alta portie de ghiveci, asa cum le place ereticilor si "unor ortodocsi!"
    Cu durere, Pr.Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alex Bonte a dat cateva citate frumoase dar l-as ruga sa ne spuna ce vrea sa exprime prin aceasta.
    Anonimul din 5 martie, chiar esti ortodox? hai zau...
    Din ceea ce spui se intelege ca esti cam fixat pe ideile sectare. Dai intr-una cu Biblia si defapt nu stii ca doctrina e cea care ne arata care e calea cea dreapta. nu religia ma intereseaza pe mine ci credinta. Daca protestantii ar revenii la credinta cea lasata de Apostoli nu ar mai fi diferente intre noi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La baza credintei crestine (fie oricum denumita mai apoi) sta Iisus Hristos si crucea de la Golgota. Daca mantuirea cuiva se "muta" pe altceva, si-a schimbat fundamentul si vesnicia e pierduta! Celelalte lucruri nu pot completa si nici inlocui ce a facut Fiul lui Dumnezeu! Cititi Epistola soborniceasca a sf.ap.Pavel catre Galateni si veti vedea ca aceasta este singura cale de mantuire: jertfa lui Iisus Hristos. Cine iti spune altceva trebuie indreptat cu blandete si dragoste. Bunul Dumnezeu la aceasta ne-a chemat, sa-i castigam cu dragoste pe cei ce ne sunt dusmani sau impotrivitori. Asa l-au castigat primii crestini pe Sf.Ap.Pavel, nu cu pietre sau ocari. Ar fi multe de spus, spatiul e poate prea mic.

      Ștergere
    2. Viorela, articolul de mai sus se termina cu fraza "VREAU SA ADORM ORTODOXA, FIINDCA ESTE SINGURA CALE ADEVARATA PENTRU MANTUIREA SUFLETULUI MEU". Sfanta Scriptura spune altceva despre mantuire si anume ca se capata prin credinta in jerta lui Iisus Hristos. Domnul sa fie cu tine!

      Ștergere
  5. Alex,
    Credinta in IIsus Hristos daca nu e dreapta, ci schimbata in timp, nu e mantuitoare ci spre pierzare. In Biblie spune ca orice creanga daca se usca si nu aduce roada se taie si se arunca in foc.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.