luni, 10 octombrie 2011

Schitul Huta la un nou început

Noul egumen al schitului este protosinghelul Macarie Feraru
Schitul Ortodox Huta, aşezat pe Valea Finişului, la 19 Km de satul Finiş, are un nou egumen în persoana protosinghelului Macarie Feraru, fost stareţ la manastirea Stâna de Vale. Decizia de numire a părintelui Macarie ca egumen la Schitul Huta aparţine Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, sub a cărei jurisdicţie canonică se află schitul.
Mulţi preoţi şi credincioşi din Ţara Beiuşului speră că părintele Macarie va readuce viaţa liniştită şi plină de bucurii duhovniceşti pe care schitul de pe Valea Finişului a avut-o până nu de mult.

Ctitorul schitului, ieromonahul Eftimie Mitra, în convorbirea telefonică avută aseară, spunea că e cea mai bună alegere pe care Episcopia Oradiei a făcut-o pentru viitorul schitului Huta: „E un loc potrivit pentru Macarie. De când eram cu el la Stână, în urmă cu mai bine de zece ani îmi spunea că îşi doreşte să stea într-un loc retras şi liniştit. Dumnezeu i-a rânduit ceea ce merita şi mă bucur că a acceptat să îşi asume această responsabilitate. Dacă mi-am luat mâna de pe Visarion nu înseamnă că mi-am luat şi mâna de pe Huta. Putem fi liniştişi că schitul a rămas pe mâini bune. Acest aşezământ monahal va rămâne pentru toată viaţa în inima mea şi voi veghea asupra a tot ce se va întâmpla acolo. Şi eu şi toţi prietenii adevăraţi ai Hutei îl vom susţine.”
Părintele Macarie este cunoscut şi apreciat de către credincioşii din zona Beiuşului ca un călugăr râvnitor şi cu o credinţă curată. Nu are maşină, vilă sau vreo avere personală ci toată viaţa sa e o jertfă adusă în slujba lui Dumnezeu. Să îl întărească Dumnezeu să rămână mai departe acelaşi ca până acum.
Vasilica Morar
Pentru a afla mai multe despre noul egumen de la Huta vă recomandăm să vizionaţi reportajele de mai jos:


Vedeţi şi „Schitul Huta a rămas fără vieţuitori”
Cine si de ce vrea sa schimbe istoria schitului Huta :

106 comentarii:

  1. Parinte Macarie, Dumneyeu sa fie cu sfintia ta. Daca parintele Eftimie ne asigura ca Huta a ramas pe maini bune suntem si noi multumiti. Vom merge saptamana viitoare pana la Huta sa va cunoastem personal si sa ne spuneti cu ce va putem fi de folos.
    Cu Dumnezeu inainte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Speram ca noul egumen sau staret cum ii spune sa nu cada in capcana in care a cazut parintele Visarion cu acei mireni care l-au invatat diplomatie si nesupunere fata de parintele Eftimie. Si sa tina seama de cele patru blesteme. Visarion nu a tinut seama de ele si Huta a fost cam pustie. Doar 20 persoane au fost la maslu cand era Visarion. Asta sa fie lectie pentru altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inregistrarile sunt mai vechi din timpul celuilalt episcop batran, Ioan. Protopopul atunci tinea la Macarie si la Eftimie. Dar de cand a venit episcopul asta tanar sofronie si protopopul si-a schimbat simpatiile. Unul dintre cei ce sustinut plecarea lui Macarie de la Stana de Vale a fost protopopul Natu Balint de la Beius. Acum se linguseste pe langa noul staret de la Stana, Serafim. Vai de capul lui de lingusitor. Il tradeaza chipul.
    As vrea sa vad daca acum mai spune aceleasi cuvinte frumoase despre Macarie. Cu siguranta nu va avea curajul, poate doar in particular, dupa colt.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne bucuram de parintele Macarie ca are totusi pe cineva de partea lui. Ar fi frumos sa vina si parintele Eftimie inapoi si sa stea amandoi impreuna. Au trecut amandoi prin greutati si stiu ce e sa tragi greul unei manastiri.
    Noi il vrem si pe parintele Eftimie. Dar daca p Eftimie spune ca Macarie e cel potrivit noi vom urma sfatul lui si vom fi alaturi de p Macarie.

    RăspundețiȘtergere
  5. O, ar fi minunat sa fie amandoi impreuna ! Dar asta cred ca depinde doar de episcop. Sa ne rugam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Drada Andreia, ai uitat sa spui de fostul informator al securitatii, actualul preot Tent Teodor din Beius care se linguseste mereu pe langa sefi. Asta e unul dintre cei care a boicotat si pe pr Eftimie iar, pr Macarie trebuie sa se fereasca de el ca e periculos.
    Mult rau a facut acest fost securist la Huta. Tot el l-a incurajat si pe pr Alin de la Saca in greselile pe care le facea si uite unde a ajuns. Acum il ruineaza pe Ionel de la Delani. De cand umbla Tent pe la Delani a inceput sa ii surmineze autoritatea preotului de acolo.
    Bine face pr Ciprian de la spitalul nou ca nu-l primeste pe acolo. De cand nu mai merge Tent pe la Ciprian au inceput sa vina oamenii. Si inca multe altele. Vai cat rau a facut acest om cu mai multe feţe.
    Tot Tent l-a incurajat si pe p Visarion impotriva lui p Eftimie.
    Sa aiba grija p Macarie de acest Tent daca vrea sa nu ajunga pe urmele lui pr Visarion.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si Tent a avut rolul lui pe langa Marioara Ciunganita si Marioara lui Studi ambele de la Nimaiesti. Din cauza lui Marioara Bradau si a lui profesoara Geta Cristea din Beius Visarion a ajuns pe nicaieri. Ele l-au invatat sa fie diplomat si diplomat s-a facut.
    Pe undeva si-o merita cu toata compatimirea ce i-o port.
    Nu mai merita sa stea la Huta. Acolo e munca lui Eftimie. Dumnezeu a facut dreptate si a ingaduit ca Visarion sa isi plateasca atitudinea fata de Eftimie.
    A sperat ca va fi vicar la Gyula. Uite ce a ajuns.
    pr Macarie e un om vertical si nu va face ce a facut Visarion. Dar sa aiba grija de mironositele astea de ucenice a lui Visarion ca sunt mai periculoase decat Tent.

    RăspundețiȘtergere
  8. Marius, ai tu dreptate dar e un capitol incheiat. De acum sa vedem ce se va face in viitor. Bineinteles ca nici trecutul nu trebuie neglijat dar sa punem accentul mai mult pe viitor. Ai vazut ce zice pr Eftimie? Sa il sustinem pe pr Macarie. De acum asta trebuie sa facem.
    Iar de dusmani nu trebuie sa isi faca griji, de prieteni trebuie sa se fereasca. Stii vorba aia populara?

    RăspundețiȘtergere
  9. Geta e colega cu mine in invatamant, vai ce smechera e. Nu ma gandeam ca Visarion s-a complicat cu ea. Sotul ei a facut inchisoare fiind traficant de masini iar ea toata ziua e dupa directorul Ile Nicu de la Lic Industrial cu care a mai avut si cateva aventuri...
    Acum inteleg cine sunt "prietenii" care l-au ajutat pe preotul Visarion de la Huta sa ajunga in situatia asta. Nu ma mira nimic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Parinte Macarie, ne bucuram ca esti acolo. Sa te tina Dumnezeu cat mai mult si sa ai bucurii depline. Sunt un pacatos dar ma bucur ca la Huta lucrurile reintra in normal. Daca Eftimie a zis ca te sustine o va face. Ce spune aia face, niciodata nu da inapoi. Sa fi tare si Dumnezeu iti va ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Visarion e va sluji la o parohie romaneasca din Ungaria. PS Siluan a zis ca ii va da voie sa tina legatura cu prietenii din tara.
    E trist nu-l mai criticati ca ii ajunge. Fie-va si voua mila de el ca e un copil. Odata isi va revenii. De ce nu il ajutati sa revina cel care a fost inainte? Ar fi mai folositor, nu credeti?

    RăspundețiȘtergere
  12. Se pare ca Macarie nu isi prea poate face treaba cum trebuie. Staretul de la Stana, care e omul lui Sofronie, il tine din scurt pe Macarie iar oamenii lui Visarion sunt mereu cu ochii pe tot ce se petrece acolo. Toti sunt cu ochii pe tot ce face Macarie. Speram ca lucrurile sa nu ramana asa. Altfel ar insemna ca nu s-a schimbat nimic. Ar fi pacat, ne-am pus o speranta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ziarist de scandal ai fost, ziarist de scandal ai ramas, Toni draga. Pacat de tine.

    RăspundețiȘtergere
  14. Care sunt acei oameni al lui Visarion ce spui ca il urmareste pe pr Macarie?

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt frumoase filmuletele. Ma bucur ca le-ati pus sa le vedem si noi. Imi place de acest parinte Macarie. Va rog sa ne tineti la curent cu ce se mai petrece la Huta si daca aveti mai multe informatii despre acest parinte sa le publicati pentru a-l cunoaste mai bine.
    Mii de multumiri si, astept noi relatari.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acel om al parintelui Visarion e tocmai Emil Vultur, care ba isi cauta de lucru, ba sta in manastire, ba merge la blocul turn de langa gara ... etc.
    De fiecare data cand am incercat sa il abordez pe parintele Macarie, Emil statea in preajma facand "ascultare". Oare o fi doar o simpla curiozitate sau alte scopuri?...
    Ce pot sa iti spun sigur, draga anonimule, e ca acest Emil e unul dintre oamenii cei mai fideli ai parintelui Visarion din Ungaria.

    RăspundețiȘtergere
  17. Pr Visarion mi-a spus ca a acceptat sa mearga la Gyula sa faca misiune si nu asa cum spuneti unii dintre voi ca a fost silit sau ca a mers din interese personale. Nici vorba, intrebati pe PS Siluan si va veti convinge. PS Sofronie are toata increderea ca pr Visarion va face sa straluceasca ortodoxia in Ungaria, altfel nu i-ar fi incredintat aceasta misiune.
    Iar cu Macarie si Eftimie lasati-ma ca am aflat ce fel de oameni sunt, betivi si destrabalati. Eftimie, am auzit de la cineva ca, e si epileptic iar parintele protopop de la Beius mi-a zis ca a trecut in ascuns la stilisti.
    I-a mai interesati-va putin si la cine trebuie nu doar la babe.

    RăspundețiȘtergere
  18. chiar nu voiam sa comentez nimic dar e prea de tot acest anonim cred ca este un tradator

    RăspundețiȘtergere
  19. Il cunosc bine pe parintele Eftimie. Pot sa spun cu mana pe inima ca nu a avut niciodata epilepsie. Aceasta informatie despre el circula si in cercurile de sus ale preasfintitului Sofronie. In mai multe randuri, la mese sau intre cei ai lui PS Sofronie spunea ca Eftimie e un razvratit si ca e epileptic. Ci ne il cunoaste stie ca nu e adevarat.
    Macarie e un calugar ravnitor. Nu se compara cu Serafim (care a ramas la Stana de Vale) si cu cei de la Izbuc care mananca carne si traiesc o viata luxoasa.
    Ar fi fost un gest de onoare ca acest anonim sa aiba taria sa isi dea numele.

    RăspundețiȘtergere
  20. Azi am fost la Huta. Parintele Macarie a spus ca nu vrea sa fie deranjat. Dimineata au aparut cativa ucenici ai parintelui Visarion si i-a dat afara pe cei care "au votat" cu Eftimie. Au zis: "Ce cautati voi aici? Pui de Iuda". Am inteles ca li se spunea Ghita Bradau si Marioara Bradau. Era si un tinerel cu ei, Raul, cam tupeist. S-au purtat foarte urat cu o ucenica a parintelui Eftimie astfel incat ea s-a pornit pe jos spre Beius ca Emil nu a lasat-o sa mearga sa-i spuna noului egumen cele intamplate, pe motivul ca nu are voie nimeni sa il deranjeze.
    La toata scena asta Emil zambea satisfacut.
    Nu stiu ce sa mai cred? Ce se intampla acolo oameni buni? Am vazut faze groaznice. Se poate una ca asta intr-o manastire? Ce spun autoritatile bisericesti de acest comportament?
    Auziti voi? ucenicii unuia ii interzice celorlalti sa paseasca pragul schitului...
    Cu ce drept?

    RăspundețiȘtergere
  21. Un anonim spunea ca pr Eftimie e epileptic si a trecut la stilisti. Poate dovedi?
    A consultat cumva medicul de familie unde are parintele Eftimie dosarul? Nimeni nu l-a vazut facand astfel de crize. Astea sunt inventii ale unor inalte fete bisericesti din Bihor, o diversiune.
    Daca protopopul de Beius a spus ca a trecut la stilisti a mintit deoarece saptamana trecuta l-am vazut pe parintele Eftimie slujind la manastirea Petru Voda care e canonica, pe stil nou.
    Am impresia ca acel anonim care a facut aceste afirmatii este un diversionist. Il poftim sa mearga la Gyula, acolo este loc suficient pentru astfel de persoane.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pelerinule, ce spui tu e socant. Sa inteleg ca oamenii lui Visarion ii numeste pe Ucenicii lui Eftimie pui de Iuda. Cred ca adevarul e chiar invers.
    Mi se pare anormal ca Eftimie si ucenicii lui sa nu aiba dreptul sa mearga la Huta. Cu atat mai mult cu cat tot ce e acolo e muncit cu mainile lui Eftimie, el e si ctitor. De ce nu are voie sa mearga acolo?
    Defapt cine sunt cei ce ii interzice? In ce calitate?

    RăspundețiȘtergere
  23. 10. Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să nu fie dezbinări între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere.
    11. Căci, fraţii mei, despre voi, prin cei din casa lui Hloe mi-a venit ştire că la voi sunt certuri;
    12. Şi spun aceasta, că fiecare dintre voi zice: Eu sunt al lui Pavel, iar eu sunt al lui Apollo, iar eu sunt al lui Chefa, iar eu sunt al lui Hristos!
    13. Oare s-a împărţit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-aţi botezaţi în numele lui Pavel? (...)
    23. Însă noi propovăduim pe Hristos cel răstignit: pentru iudei, sminteală; pentru neamuri, nebunie.
    24. Dar pentru cei chemaţi, şi iudei şi elini: pe Hristos, puterea lui Dumnezeu şi înţelepciunea lui Dumnezeu.
    25. Pentru că fapta lui Dumnezeu, socotită de către oameni nebunie, este mai înţeleaptă decât înţelepciunea lor şi ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor.
    26. Căci, priviţi chemarea voastră, fraţilor, că nu mulţi sunt înţelepţi după trup, nu mulţi sunt puternici, nu mulţi sunt de bun neam;
    27. Ci Dumnezeu Şi-a ales pe cele nebune ale lumii, ca să ruşineze pe cei înţelepţi; Dumnezeu Şi-a ales pe cele slabe ale lumii, ca să le ruşineze pe cele tari;
    28. Dumnezeu Şi-a ales pe cele de neam jos ale lumii, pe cele nebăgate în seamă, pe cele ce nu sunt, ca să nimicească pe cele ce sunt,
    29. Ca nici un trup să nu se laude înaintea lui Dumnezeu.
    30. Din El, dar, sunteţi voi în Hristos Iisus, Care pentru noi S-a făcut înţelepciune de la Dumnezeu şi dreptate şi sfinţire şi răscumpărare,
    31. Pentru ca, după cum este scris: "Cel ce se laudă, în Domnul să se laude".

    I Corinteni, 1

    RăspundețiȘtergere
  24. un simpatizant al PROIECTUI DE MANASTIRE DE LA AIUD A PR. JUSTIN PARVU16 octombrie 2011 la 18:47

    BUNULE DUMNEZEU, TE ROG DOAMNE IARTA-NE, CA SUNTEM RAUTACIOSI SI MANDRII,
    AJUTA-NE DOAMNE DUMNEZEULE, MAICA DOMNULUI TE ROG SI PE TOTI SFINTII II ROG SA NE AJUTE SA NE IUBIM INTRE NOI SI SA NE IERTAM... CACI...

    CEEA CE S-A INTAMPLAT ASTAZI LA SCHITUL HUTA... NUMA IUBIRE NU E, NICI ACUM NU MI-AM REVENIT BINE DUPA CE AM VAZUT ASTAZI ,,,,,,,IN TIMPUL SFINTEI LITURGHII UN OM CICA ..( NU STIU CUM SA-L NUMESC???!!!??) ARATA A FI UN OM....DAR NUS CE-A FOST... CARE A INTRAT LA UN MOMENT DAT IN ALTAR SA-L LOVEASCA PE PARINTELE EFTIMIE, CU ATATA URA SI NELINISTE CU INTENTIA CLARA DE AI DA IN CAP PARINTELUI,,,,,DOAMNE, NU MI-A VENIT SA CRED OCHILOR CE VAD ..(parca...a fost un vis urat) ..IN SFANTUL ALTAR SI SA-I SPUNA CTITORULUI ACESTUI SCHIT SA NU INTRE IN BISERICA, FIINDCA SPURCA LOCUL ....SI SA-I IMPUNA SA NU TINA SLUJBA IMPREUNA CU Pr. MACARIE..SI SA FACA AFIRMATII JIGNITOARE LA ADRESA SFINTIEI SALE SI A PR. JUSTIN PARVU (CARE ESTE UN ADEVARAT SFANT PENTRU NOI).
    DOAMNE DUMNEZEULE IARTA-NE,,,,
    DAR CRED CA SFARSITUL NOSTRU ESTE PE APROAPE!!!!!////////????

    MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA TOTUSI AU INTERVENIT ACEI BAIETI, CARE SE VEDE CA IL AVEAU PE INGERUL PAZITOR ALATURI DE EI SI AU REUSIT SA ALUNGE ISPITA DIAVOLEASCA, IAR INCERCAREA DE-AI DA IN CAP UNUI ADEVARAT PREOT CUM E PARINTELE EFTIMIE ... (CU MULT CURAJ CARE IL MARTURISESTE PE HRISTOS, ORICUI AR FI SI ORICE FUNCTIE AR AVEA) ... A ESUAT ...

    UNDE S-A MAI POMENIT ASA CEVA IN ISTORIA ORTODOXISMULUI ADEVARAT SA DAI CU PIETRE IN PREOTI ADEVARATI ...NOA ....SI UNA BUCATA PERSOANA ???!!sau cum sa-i mai zic??? SA IMPUNA ANUMITE REGULI DUPA PLACUL lui INTR-O MANASTIRE.

    NOA, TOTUL S-A TERMINAT CU BINE DE DATA ASTA, MAI PRECIS SA-I MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA
    NE-A AJUTAT SI A ALUNGAT DUHURILE NECURATE.

    A CUI ESTE SCHITUL HUTA TOTUSI ??????????? INTREBAREEEEEEEEEEEEE?????
    ASA CUM A LASAT PR EFTIMIE LA PLECAREA SFINTIEI SALE, ACELE RANDUIELI- SCHITUL HUTA ORI VA FI UN LOC DE RUGACIUNE ADEVARAT ..ORI SE VA PUSTII TOTUL..
    ASADAR SA NE RUGAM SI SA LASAM RAUTATEA, MINDRIA, AMBITIA SI SA NE IUBIM INTRE NOI, SA NE RUGAM SA FUGA SARSAILA DINTRE NOI ...IAR SCHITUL HUTA CU ADEVARAT SA REANVIE, FIINDCA NOI???///!! SUNTEM RASPUNZATORI SI VOM DA SOCOTEALA DE CE SE VA INTAMPLA CU ACEST LOC DE RUGACIUNE.

    Avem mare nevoie de locuri adevarate de rugaciune si de preoti adevarati cum sunt Pr. Macarie si Pr Eftimie sa ne ajute si sa ne indrume cum sa facem sa inaintam spre calea mantuirii. Doamne ajuta si ma iertati.

    .

    RăspundețiȘtergere
  25. un simpatizant al PROIECTUI DE MANASTIRE DE LA AIUD A PR. JUSTIN PARVU16 octombrie 2011 la 18:50

    BUNULE DUMNEZEU, TE ROG DOAMNE IARTA-NE, CA SUNTEM RAUTACIOSI SI MANDRII,
    AJUTA-NE DOAMNE DUMNEZEULE, MAICA DOMNULUI TE ROG SI PE TOTI SFINTII II ROG SA NE AJUTE SA NE IUBIM INTRE NOI SI SA NE IERTAM... CACI...

    CEEA CE S-A INTAMPLAT ASTAZI LA SCHITUL HUTA... NUMA IUBIRE NU E, NICI ACUM NU MI-AM REVENIT BINE DUPA CE AM VAZUT ASTAZI ,,,,,,,IN TIMPUL SFINTEI LITURGHII UN OM CICA ..( NU STIU CUM SA-L NUMESC???!!!??) ARATA A FI UN OM....DAR NUS CE-A FOST... CARE A INTRAT LA UN MOMENT DAT IN ALTAR SA-L LOVEASCA PE PARINTELE EFTIMIE, CU ATATA URA SI NELINISTE CU INTENTIA CLARA DE AI DA IN CAP PARINTELUI,,,,,DOAMNE, NU MI-A VENIT SA CRED OCHILOR CE VAD ..(parca...a fost un vis urat) ..IN SFANTUL ALTAR SI SA-I SPUNA CTITORULUI ACESTUI SCHIT SA NU INTRE IN BISERICA, FIINDCA SPURCA LOCUL ....SI SA-I IMPUNA SA NU TINA SLUJBA IMPREUNA CU Pr. MACARIE..SI SA FACA AFIRMATII JIGNITOARE LA ADRESA SFINTIEI SALE SI A PR. JUSTIN PARVU (CARE ESTE UN ADEVARAT SFANT PENTRU NOI).
    DOAMNE DUMNEZEULE IARTA-NE,,,,
    DAR CRED CA SFARSITUL NOSTRU ESTE PE APROAPE!!!!!////////????

    MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA TOTUSI AU INTERVENIT ACEI BAIETI, CARE SE VEDE CA IL AVEAU PE INGERUL PAZITOR ALATURI DE EI SI AU REUSIT SA ALUNGE ISPITA DIAVOLEASCA, IAR INCERCAREA DE-AI DA IN CAP UNUI ADEVARAT PREOT CUM E PARINTELE EFTIMIE ... (CU MULT CURAJ CARE IL MARTURISESTE PE HRISTOS, ORICUI AR FI SI ORICE FUNCTIE AR AVEA) ... A ESUAT ...

    UNDE S-A MAI POMENIT ASA CEVA IN ISTORIA ORTODOXISMULUI ADEVARAT SA DAI CU PIETRE IN PREOTI ADEVARATI ...NOA ....SI UNA BUCATA PERSOANA ???!!sau cum sa-i zic??? SA IMPUNA ANUMITE REGULI DUPA PLACUL lui INTR-O MANASTIRE.

    NOA, TOTUL S-A TERMINAT CU BINE DE DATA ASTA, MAI PRECIS SA-I MULTUMIM BUNULUI DUMNEZEU CA
    NE-A AJUTAT SI A ALUNGAT DUHURILE NECURATE.

    A CUI ESTE SCHITUL HUTA TOTUSI ??????????? INTREBAREEEEEEEEEEEEE?????
    ASA CUM A LASAT PR EFTIMIE LA PLECAREA SFINTIEI SALE, ACELE RANDUIELI- SCHITUL HUTA ORI VA FI UN LOC DE RUGACIUNE ADEVARAT ..ORI SE VA PUSTII TOTUL..
    ASADAR SA NE RUGAM SI SA LASAM RAUTATEA, MINDRIA, AMBITIA SI SA NE IUBIM INTRE NOI, SA NE RUGAM SA FUGA SARSAILA DINTRE NOI ...IAR SCHITUL HUTA CU ADEVARAT SA REANVIE, FIINDCA NOI???///!! SUNTEM RASPUNZATORI SI VOM DA SOCOTEALA DE CE SE VA INTAMPLA CU ACEST LOC DE RUGACIUNE.

    Avem mare nevoie de locuri adevarate de rugaciune si de preoti adevarati cum sunt Pr. Macarie si Pr Eftimie sa ne ajute si sa ne indrume cum sa facem sa inaintam spre calea mantuirii. Doamne ajuta si ma iertati.

    .

    RăspundețiȘtergere
  26. un simpatizant al PROIECTUI DE MANASTIRE DE LA AIUD A PR. JUSTIN PARVU16 octombrie 2011 la 18:54

    Părintele Iustin recomandă să nu ne implicăm în construcţia ce se face la Aiud.

    http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2011/10/parintele-iustin-recomanda-sa-nu-ne.html

    RăspundețiȘtergere
  27. un simpatizant al PROIECTUI DE MANASTIRE DE LA AIUD A PR. JUSTIN PARVU16 octombrie 2011 la 19:11

    va rog urmariti link-ul ..http://www.youtube.com/watch?v=zfhbnjfntFc..
    unde se observa cum grecii dau dovada de adevarata iubire.. isi cinstesc un mare sfant
    SF. GERASIM DIN KEFALLONIA...(nu au timp de prostii)
    NOA.. NOI CE FACEM???? DRAGI ROMANI ORTODOXI ADEVARATI .. IL MARTURISIM PE HRISTOS????? INTREBAREEEE ?????? cum????

    RăspundețiȘtergere
  28. un simpatizant al PROIECTUI DE MANASTIRE DE LA AIUD A PR. JUSTIN PARVU16 octombrie 2011 la 21:04

    Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ?


    Demult, un om l-a intrebat pe un batran calugar:

    - Parinte, cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? Am auzit povestindu-se despre o mare minune: un om care putea sa zboare, sa se inalte singur in vazduh. Este acesta semn ca-i drept inaintea lui Dumnezeu, asemenea sfintilor ?

    - Nu, fiule, nici vorba!

    - Dar am auzit povestindu-se si despre un om ce putea sa mearga pe apa. Este acesta drept inaintea lui Dumnezeu ?

    - Nici acesta ?

    - Dar atunci, cine este drept ?

    - Este cel ce-si duce viata linistit, in credinta si in frica de Dumnezeu. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca noi sa zburam, atunci ne-ar fi dat aripi. Rostul nostru este de a fi buni crestini. Pentru a fi sfant nu trebuie sa te inalti in vazduh cu trupul; doar sufletul sa ti se inalte spre cer prin rugaciuni si fapte bune. Nici nu trebuie sa mergi pe ape; dar sufletul tau sa ramana mereu deasupra pacatelor si sa nu se afunde in ele. Doar asa, cu un suflet curat poti avea o viata curata. Doar asa, te poti chema bun crestin si poti spera in mantuire. Cel cu inima curata se va cunoaste, astfel, dupa viata sa linistita si dupa traiul cumpatat. Acela este om drept si inaintea oamenilor, si inaintea lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  29. CRED CA CEL MAI BINE AR FI SA NE RUGAM PT PR VISARION SA II LUMINEZE DUMNEZEU MINTEA PANA NU II SPALA CREIERUL MASONII CUM A FACUT SI CU ALTI IERARHI CARE AU FOST TRIMISI PRIN STRAINATATE.DUMNEZEU SA I DEA RABDARE LA PR MACARIE CA ARE NEVOIE CU ACEI OAMENI IN JURUL LUI CARE BARFESC SI JUDECA PE PR EFTIMIE.AR TREBUI SA STUDIEZE CANOANELE CA CEI CARE VORBESC DE RAU PE PREOTI SA SE AFURISEASCA. PR EFTIMIE NU A FACUT NIMIC ANTICANONIC.DE CE NU AU FOST ASA FERMI IN CAZUL PREASFINTITULUI CAND A SLUJIT CU CATOLICII? ...

    RăspundețiȘtergere
  30. Doamne, nu-mi vine sa cred!!!!!
    Azi am fost la Huta si ucenicii parintelui Visarion au interzis parintelui Eftimie sa intre in biserica. Un domn Gheorghe Bradau a intrat in Sf. Altar si a dat cu pumnii in pr Eftimie. Daca nu era pr Macarie pe faza cine stie ce ar fi iesit. Pr Eftimie statea linistit in Altar si dintr-o data acel ucenic al pr Visarion a napustit asupra sa in Altar si a facut scandal. Au intervenit baietii de la strana si l-au scos afara pe agresor.
    Dintre ucenicii pr Visarion care au fost la scandal sunt fam. Cristea, fam. Bradau, fam. Covaciu, fam. Mlendea. Aceste patru familii doar de scandaluri se ocupa cand merg la Huta. Ei sunt incurajati de pr Visarion. Au ramas surprinsi cand au vazut ca pr Eftimie nu s-a temut de ei.
    A fost groaznic, s-a intrerupt slujba pana ce s-au potolit agresorii.
    Dupa acest taraboi pr Eftimie (care e si ctitorul schitului) a stat linistit in Altar pana s-a terminat slujba. Ce bine ca nu a ripostat. Dumneyeu l-a pazit sa stea calm si sa rabde calomniile si agresiunile provocate de acesti ucenici ai pr Visarion.
    Eram in spatele bisericii si ma uimeam ce pot sa faca o mana de oameni.
    Fereasca Dumnezeu. Ce zice Visarion de gestul acestora? Ca de obicei le ia apararea... si, mai grav ii incurajeaza si spune: "Nu eu am fost. Ei au fost". Asta spune mereu cand e intrebat de astfel de fapte ale ucenicilor sai fata de pr Eftimie. Dar cine ii incurajeaza pe acestia parinte Visarioane?
    Dar pe sfintia ta cine te incurajeaza? Cine sta in spatele acestor lucruri?
    Sa nu uitam ca pestele se impute de la cap...
    Si capul doar coordoneaza...
    Cine are urechi de auyit sa auda...

    RăspundețiȘtergere
  31. Visarion si ucenicii lui nu stiu cine a construit aceasta manastire? Nu stiu ca daca nu era Eftimie acel schit azi ar fi franciscan? Nu stiu ca Eftimie l-a calugarit si l-a preotit pe Visarion? Nu stiu ca in manastire sunt randuieli care le impune egumenul nu care cum vrea? etc...
    Trist, sa il iei la pumni pe cel caruia ii datoreaza acel schit pentru ca nu ti-a facut pe plac mi se pare nu doar necrestineste ci chiar diabolic.
    Visarioane frumos iti sade. Astia da ucenici... Felicitari!!!!!
    Ce se ascunde sub chipul "bland" si "smerit" al lui Visarion? Acelasi lucru ce se ascunde si sub chipul unui pisoi viclean si smecher.
    Iata cate ies la iveala visarionule. M-am lamurit. Ramai la Gyula, cu ucenici cu tot. Cand iti revii te poti intoarce.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acesti ucenici au fost alimentati la greu de duhovnicul lor. Mai stateam si eu la discutii cu ei si tare mult il barfeau pe p Eftimie, cu o patima de nedescris. P Visarion se plangea catre ei ca Eftimie il tine din scurt, ca nu ii da voie sa faca ce vrea, ca Eftimie e obosit psihic, ca Sa nu asculte de Eftimie ca nu stie ce zice "asa e el, lasa-l in pace ca nu-i cu toate la cap", etc.
    Dupa ce duhovnicul iti spune mereu lucruri de genul acesta ce reactie poti avea cand il vezi pe Eftimie? Undeva reactia lor e de inteles, dar cine i-a starnit? Cine i-a alimentat cu aceasta ura? De ce p Visarion le lua apararea acestor ucenici cand faceau astfel de gesturi fata de p Eftimie? etc...?
    E pentru prima data can vad ca un preot isi foloseste ucenicii scut pentru interesele sale personale.

    RăspundețiȘtergere
  33. ...si inca ceva...
    De cand a aparut Emil a pornit tot acest scandal. A fost primul care la sustinut pe Visarion in "lupta" contra Eftimie.
    Emil si Visarion mereu ii surmina autoritatea la p Eftimie, apoi au inceput si ceilalti ucenici.

    RăspundețiȘtergere
  34. Emile draga, s-a dus cu sefia ta la Huta. Nici aventuri cu Magdalena sau cu Cecilia nu mai poti avea. Alege intre manastire si lume. Macarie pune randuiala. Gata cu haosul. Prin atitudinea pe care o aveti ati dovedit ce duh va stapaneste.
    De acum trebuie sa va invatati si cu ascultarea, altfel o luati pe urmele lui Visarion.
    Ce-i drept si la Gyula sunt Magdalene si inca cate...

    RăspundețiȘtergere
  35. Bradau a lucrat la noi in spital. Multi s-au bucurat cand a iesit la pensie. Il are in spate pe primarul din Beius. Se lauda ca atata timp cat Adi Domocos e primar fata lui nu va fi pusa pe lista de reduceri.

    RăspundețiȘtergere
  36. Vai Doamne!!!
    Nu stiu ce se intampla cu Visarion si cu acesti ucenici ai lui dar daca privesti in ochii lor vezi multa tulburare. Nu au fost asa la inceput dar acum sunt tare intunecati la chip. Inspaimantator. Dupa cum le e duhul asa le sunt si faptele.
    Nici greco-catolicii nu au facut atata tulburare cat au facut acesti oameni. Imblanzeste-i Doamne.

    RăspundețiȘtergere
  37. Cat timp vor mai merge acei ucenici ai lui Visarion la Huta nu vor fi credinciosi la slujbe. Acum incepem sa intelegem de ce nu mai mergeau oamenii la Huta in ultima perioada, mai exact dupa plecarea celui care a construit manastirea, pr Eftimie. Visarion a vazut ca nu e capabil sa duca mai departe schitul si si-a bagat coada intre picioare plecand la Gyula unde traieste bine.
    Suntem siguri ca daca se va face din nou randuiala asa cum era pe vremea parintelui Eftimie vor incepe oamenii sa vina iar la Huta ca inainte. Parintele Macarie doreste sa faca acest lucru. Pentru aceasta trebuie sa facem ce spunea p Eftimie, sa il sustinem pe p Macarie sa nu isi faca acesti oameni de cap in continuare. Altfel s-a zis cu totul, haosul se va alege.

    RăspundețiȘtergere
  38. Am vorbit duminica dupa incident cu pr Eftimie despre cele petrecute. A spus sa ii iertam si sa facem ascultare de noul egumen de la Huta care este parintele Macarie.

    RăspundețiȘtergere
  39. Se pare ca acel agresor va avea de aface cu politia. In prezent mai are cateva dosare prin tribunale fiind in proces cu mai multi. Nu intelegem de ce pr Visarion incurajeaza astfel de lucruri, ca nu e primul caz. Au mai fost si alte altercatii intre acest ucenic al sau si par Eftimie si intotdeauna par Visarion ii lua apararea acestui tulburent. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  40. DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS IUBESTE DREPTATEA SI ADEVARUL SI PE CEI CARE MERG PE CALEA ADEVARULUI SI AL DREPTATI DE ACEIA HAIDETI FRATILOR INTRU CREDINTA ORTODOXA SA PROPOVADUIM ADEVARUL SI DREPTATEA SI SA SPUNEM LUCRURILOR PE NUME NU DUPA INTERESE MESCHINE SAU DE GRUP.SCHITUL MONAHAL HUTA NU A DEVENIT NICIODATA FARA VIETUITORI DE LA INCEPUTUL ANULUI 2011 DE CAND AU APARUT ASA ZISELE PROBLEME DESPRE CARE NU VREAU SA VORBESC FIINDCA NU FAC PARTE DIN NICI O GRUPARE CI SANT UN OBSERVATOR NEUTRU CARE AM UMBLAT LA ACEASTA MANASTIRE SI AM VAZUT CUM SAU PERPETUAT LUCRURILE SI DEACEIA DORESC SA FIU IMPARTIAL.LA SINTELE LITURGHII DE DUMINICA AU FOST INTODEAUNA DE LA 15-20 DE ENORIASI IN SUS,LA SLUJBA DE INVIERE AU FOST INJUR DE 80-100 POATE PESTE DE ENORIASI LA PRIMUL MASLU DIN ANUL 2011 AU FOST INJUR DE 40 DE ENORIASI DESI SE ZVONEA CA LA SCHITUL HUTA NU SE MAI TINE MASLU CI SE VA TINE LA BEIUS ZVON CARE A DERUTAT ENORIASI INCLUSIV PE MINE.LA URMATOARELE MASLURI AU VENIT TOT MAI MULTI ENORIASI AJUNGAND PANA IN JUR DE 80SI CHIAR 100 DE ENORIASI.LA SFANTUL HRAM AL PRECUVIOASEI THEODORA DE LA SHIHLA AU FOST IN JUR DE 400 ENORIASI DOVADA STAU CELE 2600 DE SARMALE CARE SAU FACUT.LA URMATORUL HRAM TAIEREA CAPULUI SFINTULUI IOAN BOTEZATORUL AU FOST PESTE 300 DE ENORIASI.LA AMBELE HRAMURI AU FEST ENORIASI DIN MAI MULTE JUDETE ARAD,TIMIS,HUNEDOARA ETC.DECI SCHITUL HUTA IN TOATA ACEASTA PERIOADA NU A DUS LIPSA DE VIETUITORI SI ATUNCI RETORIC VIN SI INTREB CUI FOLOSESTE ACEASTA DEZBINARE SI ELUDARE A ADEVARULUI.ROG PE BUNUL DUMNEZEU SA DEA TUTUROR ENORIASILOR SI VIETUITORILOR ACESTEI MANASTIRI INTELEPCIUNE EVLAVIE SI SMERENIE SPRE PROPASIREA SPIRITUALA INTRU DREAPTA CREDINTA ORTODOXA.DOAMNE AJUTANE.

    RăspundețiȘtergere
  41. IN COMENTARIUL ANTERIOR AM SPUS CA SUNT UN OBSERVATOR SI TOTODATA UN ENORIAS IMPARTIAL.DE ACEEA AS DORI SA ANALIZEZ SI ASPECTUL COMPORTAMENTAL SI DE CONDUITA A ENORIASILOR SAU UCENICILOR CELOR DOI PREACUVIOSI PARINTI PENTRU CARE AM O STIMA DEOSEBITA TINAND CONT DE RAVNA SI DEVOTAMENTUL CU CARE SAU ZBATUT PENTRU ACEST ASEZAMANT MONAHAL DE RIT ORTODOX ,FIIND APRIGI LUPTATORI IMPOTRIVA ECUMENISMULUI SI PASTRAREA ORTODOXIEI DUPA INVATATURILE SFINTILOR PARINTI.IN PREANBULUL ACESTUI COMENTARIU AS DORI SA AFIRM CA POTRIVIT CANOANELOR BOR NU ESTE PERMIS AMESTECUL MIRENILOR IN P ROBLEMELE SI ADMINISTAREA MANASTIREASCA.MIREANUL POATE SA SPRIJINEASCA OBSTEA MANASTIREASCA CU DONATII, AJUTOR PRIN MUNCA DACA ESTE CAZUL.DAR SINT SITUATII IN CARE UNII ENORIASI AJUTA PRIN DONATII SAU PRIN FORTA DE MUNCA OBSTEA SI DEVIN MAI APROPIATI DE VIETUITORII MANASTIRI DE UNDE REZULTA CA UNII DINTRE CREDINCIOSI I-SI AROGA NISTE MERITE CARE LE-AR PERMITE SA SE IMPLICE MAI MULT IN PROBLEMELE MANASTIRESTI.LUCRU DUPA MINE GRAV DEOARECE SUBMINEAZA AUTRITATEA MANASTIREASCA CREEIND PRECEDENTE .CREDINCIOSII CARE SAU IMPLICAT MAI MULT IN A LUCRA SAU AFACE DONATII MANASTIRI NU TREBUIE SA ASTEPTE MULTUMIRI SAU ONORURI O FAC PENTRU SUFLETUL LOR SI RASPLATA LE VA VENI DE LA DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULI .LA FEL PREACUVIOSII PARINTI SE VOR RUGA PENTRU CEI CE ADUC DARURI SI FAC BINE SFINTEI BISERICI.REFERITOR LA TULBURAREA CARE SA PRODUS IN ACEASTA COLECTIVITATE DE CREDINCIOSI AS SPUNE URMATOARELE.PANA MAI IERI,ALALTAIERI V-ATI INTELES,VA-TI VORBIT,ATI VENIT LA MANASTIRE IMPREUNA ATI LUCRAT COT LA COT PENTRU BINELE SI PROSPERITATEA EI DAR SA PRODUS O RUPTURA INTRE VOI DIN CE CAUZA NUMAI DUMNEZEU STIE SI NICI NU VREAU SA INSIST PE ACEST ASPECT.DAR ASI DORI SA VA GANDITI CA NU PUTETI SA CONTINUATI SA VA URATI,SA VA VORBITI DE RAU PE VOI SI PE DUHOVNICI VOSTRI PREACUVIOSII PARINTI SA CONTINUATI SA VA TRIMITETII SAGETII SI SA VA ADUCETII ACUZATII PE BLOG SUB ANONIMAT.AM RAMAS CONSTERNAT CAND AM VAZUT COMENTARIILE FACUTE DE UNII ENORIASI REFERITOARE LA PREACUVIOSII PARINTI NU SE POATE DACA AI CREDINTA IN DUMNEZEU SA TE ADRESEZI PE UN ASEMENEA LIMBAJ UNOR FETE MONAHICESTI LA CARE PANA MAI IERI LE-ATI FOST FII DUHOVNICESTI SA AJUNGI SA TE ADRESEZI APROAPE LA PERTU PREACUVIOSILOR PARINTI ACEASTA ESTE BLASFEMIE.ROG PE BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI SA VA DEA INTELEPCIUNE SA VA INTAREASCA IN CREDINTA SA VA DESCHIDA CALEA ADEVARULUI SI A DREPTATII.DOAMNE AJUTANE.

    RăspundețiȘtergere
  42. Enoriasule, iti inteleg consternarea si in mare masura ai dreptate. Cel care a permis si incurajat implicarea mirenilor in manastire trebuia sa se gandeasca la asta dar se pare ca e mai grav decat atat. Tocmai el i-a si incitat si incurajat. dupa cum se stie Bradau Gheorghe nu e pa primul gest de acest fel si cineva mereu ii lua apararea. Acel cineva era vietuitor al schitului. Ar trebui sa il intrebi de ce a facut-o. Si mai intreaba-i te rog pe cei de la Episcopia Oradiei de ce il sustinea pe Visarion in toata aceasta poveste, ca sa nu-i spun drama. Daca ar fi fost episcop Ioan Mihaltan nu s-ar fi ajuns aici. Daca urmarim cu atentie firul evenimentelor se pare ca totul a fost planuit. Si de acest plan sunt sigur ca Episcopia Oradiei nu e straina. Te rog explica-mi de ce de cand a mers Emil la Huta totul a inceput sa se strice...

    RăspundețiȘtergere
  43. pentru Enorias,
    Din ceea ce spuneti constatam ca nu ati fost la Huta. Nu au fost niciodata la hramurile din 2011 mai mult de 150-175 persoane la hram, dovada stau inregistrarile video pe care le detinem.
    La masluri au fost doar intre 25-40 credinciosi cu exceptia unuia singur cand s-a dus icoana de la Delani si au fost aproape 100.
    In ce priveste zonele de unde au venit unii ai dreptate. In inregistrari se observa persoane din locuri indepartate dar care cand au ajuns la Huta si au vazut ce se intampla, cum ctitorul acestui schit este batjocorit de catre cei ce au ramas etc., s-au inversunat impotriva acestuia iar altii nu au mai venit. Din zona Beiusului au fost foarte putini la cele doua hramuri.
    S-au facut multe diversiuni indreptate impotriva schitului si a celui care tinea flamura aprinsa in acest schit. Nu intamplator, nu?. Cineva a avut interesul. Imi pare rau ca parintele Visarion a acceptat sa fie un pion in tot acest joc folosindu-se la randul sau de ucenicii lui fata de care se victimiza mereu. Din felul in care a actionat se vede ca a fost instruit cum sa procedeze pas cu pas. Asta si apropoo de cuvantul des folosit in grupul tulburentilor "tradator". Oare cine sunt adevaratii tradatori?

    RăspundețiȘtergere
  44. La inviere au fost aproape 75-80 de "enoriasi" dar care au plecat de acolo, multi dintre ei cu o parere de regret. Nu s-au gandit ca au mers sa vada cum canta Magdalena singura in timp ce pe cei din biserica ii lua somnul. Si intreb: Unde e trairea de altadata?
    Dragule "Enorias", ori nu ai fost acolo ori vrei sa faci ceea ce se face de la o vreme acolo: DIVERSIUNE.
    Nu ar strica sa vezi macar imaginile foto si video.
    in ce priveste zvonurile si afirmatiile facute de unii sau altii ar fi bine ca fiecare sa isi asume responsabilitatea pentru ce a spus. Imi aduc aminte ca am vorbit cu ambii parinti despre acest lucru. Fiecare mi-a dat un raspuns diferit. Pr Eftimie a spus ca raspunde in public la orice intrebare si chiar ar dori sa i se raspunda si lui la cateva intrebari, in timp ce, pr Visarion s-a eschivat lasandu-si ucenicii sa faca tot acest taraboi.

    RăspundețiȘtergere
  45. Avand in vedere discutiile cu privire la numarul de credinciosi care au frecventat schitul Huta in anul 2011, ASTRADROM va intra cat de curand in posesia imaginilor video-foto care vor prezenta cel mai bine situatia reala .
    In ceea ce priveste unele nemultumiri cu privire la postarea comentariilor, dorim sa reamintim ca decizia de publicare a opiniilor dumneavoastra ne apartine, cei care ne scriu au o responsabilitate cu privire la continut.Comentariile sunt publicate ulterior in functie de timpul administratorului de blog. Multumim pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere
  46. Ioi, da ce fel de oameni e aia care il izgoneste pe pr Eftimie? El este un adevarat ortodox si daca ar fi fost lasat in pace facea si o manastire de maici. Lasatil sa slujeasca la Huta si aveti grija de el!

    RăspundețiȘtergere
  47. pr Eftimie a vrut sa faca o manastire de maici la Fizis si un azil pentru oameni cu boli psihice si depresivi la Beius. Daca oamenii acestia nu s-ar fi amestecat in treburile manastirii nu se ajungea aici si poate in viitor se faceau si acestea.
    pr Visarion de ce i-a sustinut pe acesti scandalagii?

    RăspundețiȘtergere
  48. Episcopul ecumenist Sofronie nu-i da voie sa slujeasca la Eftimie in cuprinsul judetului Bihor. La slujba a stat in Altar fara sa slujeasca. A acceptat sa fie umilit si tot nu s-a dus. Sa-i ajute Dumnezeu. Nu-l merita beiusenii.

    RăspundețiȘtergere
  49. Cica un "enorias" care zice ca e neutru confunda oamenii cu sarmalele. Offff sarmanul.
    Calculul cu sarmalele mi l-a spus si mie Marioara lui Studi (a lui Florin) si Marioara Ciunganita cu Ioani Lupas. Toti aistea trei sunt din Nimaiesti si fac o manipulare de te doare capul. Dar nu le merge decat la cateva babe. Te mai miri ca le merge prost!? Se victimizeaza si se plang ca Eftimie ii prigoneste si are ceva cu ei dar pe la spate il barfesc si il batjocoresc fata de toata lumea. Astia sunt varful de atac al lui Visarion alaturi de Bradau si Cristea din Beius. Sa nu-l uitam pe Emil din Oradea care sta si la Huta. Lor le datoram esecul de la Huta. Asa ca "enoriasule" mai reflecteaza asupra ce s-a spus dar nu vrei sa pricepi. Sa nu ne spui ca ai fost la Huta ca nu te cred. Daca ai fi fost nu ai fi spus ce ai spus, mai degraba ai ascultat de unul dintre cei enumerati mai sus. Doar ei au putut spune asa ceva sa-si mai spele din rusine.
    Iti recomend sa verifici informatia inainte de a o spune mai departe si fi destept si te uita si la ce fel de oameni sunt cei dupa care te orientezi.
    Chestia cu neutrul,las-o balta. Cine te crede? Din cele ce ai zis se vede ce hram porti.
    Oricat te-ai justifica se vede clar ca spui aceleasi minciuni ca cei de mai sus, sau poate esti tocmai unul dintre ei.
    Cine e de buna credinta vede adevarul iar cine nu, cauta justificari si da cu barfele. Cine se aseamana se aduna... si cu asta ti-am spus tot.
    Enoriasule neutru te rog sa imi raspunzi la o intrebare: De ce pr Visarion le-a luat mereu apararea acestor tulburenti care s-au razvratit impotriva lui p Eftimie? Astept raspuns. As avea multe de zis in aceasta privinta.
    Pe curand, sper.

    RăspundețiȘtergere
  50. PENTRU COMENTARIUL POSTAT LA ORA OO.40 VA ROG FOARTE MULT SA NU MA JIGNITI.VA RESPECT OPINIILE .VA ROG DIN SUFLET SA MA CREDETI CA SANT DE BUNA CREDINTA NU FAC JOCUL NIMANUI .PE PREACUVIOSII PARINTI II RESPECT SI AM TOATA CONSIDERATIA PENTRU EI SI PENTRU TOT CE AU FACUT PENTRU SFINTUL SCHIT HUTA SI ORI UNDE VOR MERGE SA SLUJEASCA VOI MERGE IN LIMITA POSIBILITATILOR PENTRU A,ASCULTA VORBELE DE INVATATURA SI A PRIMI BINECUVINTARE LOR.PREACUVIOSENIILE LOR IL CUNOASTE PE IONICA DE LA NIMAIESTI SI NU VREAU SA CRED CA SE INDOIESC DE BUNA MEA CREDINTA.STIMATE DOMN NU POT SA DAU CURS CERINTELOR D-VOASTRA PENTRU CA NU POT SA JUDEC EU NISTE FETE BISERICESTI FIINDCA AS CADEA IN DERIZORIU LA FEL CUM NU VA JUDEC NICI PE D-VOASTRA SI VA RESPECT OPINIILE STIMATE DOMN DUPA CUM MI-ATI SCRIS NUMELE IN COMENTARIU S-AR PUTEA SA FIM RUDE DACA NU DE GRADUL DOI ATUNCI RUDE PRIN ALIANTA FIINDCA UN NUMAR RESTRANS DE PERSOANE MI SE ADRESEAZA ASA,PENTRU ASTA NU VA PORT PICA SI TOT PRIETENI RAMANEM EU NU POT SA TIN SUPARARE PE NIMENI.IAR ASOCIEREA CU CELELEALTE PERSOANE MA ONOREAZA PENTRU CA SANT DIN SATUL MEU.MULTUMESC PENTRU APELATIVUL DE MAI SUS.NU M-AM PLANS NICIODATA CA I-MI MERGE RAU IAR DACA AVETI NEVOIE VA AJUT CU CEEA MAI MARE PLACERE.NU M-AM PLANS NICIODATA CA MA PRIGONESTE VREUN PARINTE. STIMATE DOMN PE MINE NU MA CONDUCE NIMENI DECAT BUNUL DUMNEZEU IAR EU NU POT SA NU VORBESC CU UNELE PERSOANE FIINDCA ASA VREA CINEVA .VA MULTIMESC PENTRU COMENTARIU SI VA ROG MULT SA NU MA MAI JIGNITI SI SA NU VA MAI INDOITI DE BUNA MEA CREDINTA FIINDCA EU ORICAND POT DEPUNE MARTURIE CA SANT DE BUNA CREDINTA SI NU FAC JOCUL NIMANUI.DOMNUL DUMNEZEU SA NE INTAREASCA IN CREDINTA SI SA NE DEA PACE SI INTELEGERE .DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  51. Valentin are dreptate. De ce pr Visarion ii apara pe tulburenti?
    Un om de buna credinta si-ar pune astfel de semne de intrebare. Care e interesul? De ce incurajeaza haosul prin partinirea lor? Cine se ascunde in spatele acestei "actiuni"? Si sa-l vezi cat pare de bland si de smerit!!!?
    Nu se stie cine e acel asa-zis enorias dar se poate sa fie de buna credinta. Asteptam sa vedem ce ne raspunde la intrebarea lui Valentin.
    Acolo sunt si interese. Fiul Marioarei Ciungan e angajat pe post neclerical la schitul Huta unde ii merge vachimea de aproape zece ani. Asta o determina pe Ciunganita sa se linguseasca pe langa cei ce sunt stareti la Huta, indiferent cine ar veni. Ciunganita e omul care mereu se orienteaza dupa interesele ce le urmareste si nu doar atat, e tare spurcata la gura. Barfeste cat sapte sate la un loc. Nici verisoara ei nu-i mai buna Marioara lui Studi care e maritata cu Florin Covaciu. Ambele barfesc pe toti care nu i-au lasat sa faca pe sefii in manastirea construita de pr Eftimie. Aici e un scandal alimentat de Episcopie prin Visarion. Daca ar fi un episcop cu intentii bune nu se ajungea aici. Se vede clar rautatea ecumenistilor de la Oradea prin gestul de a nu-l lasa pe ctitorul schitului sa slujeasca in manastirea construita de el, ce sa spun ca doar in Bihor se intampla acest lucru. Si doar de cand e episcop Sofronie protectorul par. Visarion.
    Astept raspunsul enoriasului neutru si de buna credinta la intrebarea pusa de Valentin. Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  52. Am fost cu familia la Huta cand erau parintii acolo. Acum totul e pustiu sufleteste. Can am fost ultima data se simtea in duh lipsa parintelui Eftimie. Nu mai e sinceritatea si dragostea sfintiei sale. Nu mai e acest spirit de jertfa, unitate si initiativa pentru neam si credinta. Din discutiile purtate cu preacuviosul Visarion am observat ca isi dorea sa fie conducator al schitului. I-am spus ca e tanar si fara experienta si din acel moment nu mi-a raspuns nici la telefon. Nu as fi dorit sa il supar prin parerea mea, dar cand am observat ca se considera mai presus decat duhovnicul sau am inceput sa pun samne de intrebare referitor la viitorul lor impreuna. Sfintii parinti spun ca judecata vine din mandrie dar, aceasta mandrie a unui copil fara experienta a fost incurajata de cineva. E periculos pentru un tanar sa se considere duhovnic imbunatatit.
    Ori unde vor merge Dumnezeu sa le ajute. S-a stins ceva frumos. Acum e doar o amintire.

    RăspundețiȘtergere
  53. Ai zis-o Marius. Daca Eftimie ar veni la Huta s-ar da de partea lui. Atunci ar fi bun doar sa-i ramana pruncul angajat.

    RăspundețiȘtergere
  54. Despre Ciunganita spuneam. asta e ea omul interesului.

    RăspundețiȘtergere
  55. CATRE ASTRADROM VA ROG RESPECTOS SA-MI COMUNICATI DE CE NU MI-ATI POSTAT PE BLOG AMPLUL COMENTARIU TRIMIS IN CURSUL NOPTII.MENTIONEZ CA AM URMAT TOTI PASI PROCEDURALI DE POSTARE A UNUI COMENTARIU SI NU AM INTAMPINAT PROBLEME TEHNICE.COMENTARIUL A, AVUT UN CONTINUT MAI MULT DECAT DECENT.VAD CA AL DOILEA COMENTARIU A FOST POSTAT.NEPOSTAREA ACESTUI AMPLU COMENTARIU PE BLOG MA VA FACE SA MA INDOIESC DE OBIECTIVITATEA SI INPARTIALITATEA ADMINISTRATORULI DE BLOG. VA MULTUMESC.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  56. pentru UN ENORIAS
    Am postat tot ce am primit cu exceptia unuia care cuprindea injurii la adresa parintelui Visarion. Acela nu va apartinea dumneavoastra. Avea un alt IP.
    Ultimul care l-am primit de la dumneavoastra e cel de mai sus de la ora 04:25.
    Daca intr-adevar ati fi trimis si altul ar fi trebuit sa fi aparut. Va rugam sa mai incercati.
    In caz ca nu reusiti il puteti trimite si pe adresa de mail si il vom publica noi.

    RăspundețiȘtergere
  57. Daca "Enoriasul" ar fi din Nimaiesti ar sti care e opinia majoritara a consatenilor sai si ce renume au cei cu care se lauda ca ii face onoare sa le fie alaturi.
    "Enoriasule" draga, n-ar fi rau sa te linistesti ca te vad cam tulburat oricat ai incerca sa pari de linistit.
    Ciunganita se plange ca e prigonita de pr Eftimie: "Nu stiu ce are parintele Eftimie cu mine ca numa bine i-am facut" i-a spus unei prietene comune.
    Ce i-a facut pr Eftimie? Ca i-a pazit pruncul cand a cazut de pe stanca? Ca i-a dat bani cand era la necaz? ca a ajutat-o si material si cu vorba buna la fiecare greutate? etc. Sa spuna la obiect sau sa lase barfele. Astfel de oameni sunt cei ce s-au razvratit impotriva parintelui Eftimie.

    RăspundețiȘtergere
  58. Am auzit-o si eu pe Marioara Ciungan barfind pe pr Eftimie. Spunea lucruri oribile despre el pe care mi-a rusine sa le reproduc. Mai zicea ca pr Eftimie le interzice oamenilor sa mearga la Huta ceea ce nu e adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  59. CATRE ASTRADROM VA MULTUMESC PENTRU PROMTITUDINEA CU,CARE ATI RASPUNS DOLEANTEI MELE,INSEAMNA CA IN MOMENTUL EXPEDIERII COMENTARIULUI MEU A INTERVENIT O PROBLEMA IN RETEA SI NU A MAI FOST PRELUAT PE BLOG.VA CER IERTARE SI VA ASIGUR DE TOATA CONSIDERATIA MEA. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  60. Azi am fost la Huta. Biserica a fost plina de credinciosi, majoritatea din cei vechi care mergeau la Huta in timpul parintelui Eftimie. A fost si sfintia sa acolo dar nu a slujit deoarece n-a avut voie din partea episcopiei. Dupa slujba a stat cu noi la masa si ne-a povestit despre manastirea unde urmeaza sa mearga. Galagiosii au lipsit iar noi am putut sta in liniste. A fost foarte frumos. Pr Eftimie a spus sa mergem iar ca la inceput si sa avem toata increderea in pr Macarie.
    Parca eram iar in timpurile bune. Intre pr Eftimie si pr Macaria e o armonie foarte frumoasa. A inceput sa fie iar Huta de altadata.

    RăspundețiȘtergere
  61. SI EU AM FOST ASTAZI LA SFANTUL SCHIT HUTA SI AU FOST MULTI CREDINCIOSI.DAR NU CONTEAZA CINE AU FOST MAJORITARI PRINCIPALUL ESTE CA LUCRURILE INCEP SA INTRE IN NORMALITATE,SI SA SE CREEZE ACEA ARMONIE SI COIEZIUNE INTR-U CREDINTA SI INTELEGERE FRATEASCA.CREDINTA NU POTE FII IMPARTITA EA POATE FII INPARTASITA DEACEIA SA NE RESPECTAM UNII PE ALTII SI SA FIIM BUCUROSI CA SAU FACUT PRIMII PASI SPRE RECONCILIERE SI CA AM STAT ASTAZI INPREUNA SUB ACELASI ACOPERAMANT AL SFINTEI BISERICI ASCULTAND SFANTA LITURGHIE SI CUVINTELE DE INVATATURA ALE PREACUVIOSULUI PARINTE CARE NE INDEMNA LA CREDINTA,INTELEGERE ,IERTARE IN ACEASTA LUME PLINA DE INCERCARI SI ISPITE DANDUNE SI CATEVA PILDE GRAITOARE IN ACEST SENS.SINCER MA BUCUR DE REVENIREA CREDINCIOSILOR CARE NU AU MAI FOST DE MULT ACESTA ESTE UN SEMN BUN CA RATIUNEA A INVINS.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  62. un simpatizant al PROIECTUI MANASTIRII DE LA AIUD A PR. IUSTIN PARVU24 octombrie 2011 la 02:04

    SCHITUL HUTA ... LA UN NOU INCEPUT.
    Asadar.... asa a fost cum zice Denisa, a fost o slujba frumoasa..ne-am putut ruga in liniste,. s-a simtit faptul ca in biserica se afla aproape de noi si sufletul PR.Eftimie (de altfel cred ca tot timpul sfintia sa va fi cu sufletul la schitul Huta oriunde se va afla) iar Pr Macarie a tinut slujba cu multa dragoste.
    Am avut parte si de o lectie de smerenie, rabdare..... zic eu si sper din tot sufletul ca va veni iarasi ziua in care Pr. Eftimie sa poata sluji alaturi de Pr Macarie la schitul Huta, fiindca adevarata credinta ortodoxa va dainui si va triumfa.
    MAI SPER CA PROIECTUL MANASTIRII DE LA AIUD ACEL SUB FORMA UNEI .. FARFURII ZBURATOARE ....VA SUFERI UN ESEC ....SI CA TOTUSI PAN LA URMA .... PROIECTUL PARINTELUI IUSTIN SE VA REALIZA LA AIUD.
    http://roncea.ro/2011/01/08/dan-puric-vrea-sa-faca-o-manastire-mixta-la-aiud-cu-maici-si-calugari-care-sa-se-roage-intr-o-biserica-coborata-de-pe-luna-pe-post-de-naveta-spatiala-foto-proiect-rapa-robilor/

    DOAMNE AJUTA!

    RăspundețiȘtergere
  63. A fost si Marioara Ciungan duminica la Huta. Era cu o doamna care vinde la un magazin alimentar aproape de locul meu de munca. A trecut pe langa pr Eftimie si nu l-a salutat. Se uita mereu urat la el iar la masa nu a vrut sa ramana. Cand in biserica intra cate un prieten al pr Eftimie se uita cu ciuda la acela. Nu intelegem... de ce?

    RăspundețiȘtergere
  64. Si mama a fost ieri la Huta, a auzit de la cineva ca urca si pr Eftimie. Biserica a fost plina de nu puteai ingenunchea iar in poienita era multa pace sufleteasca. Pr Eftimie i-a zis mamei sa mearga in continuare ca inainte de plecarea sa si va mai veni din cand in cand pe la schit. Mama era foarte bucuroasa ca de mult a asteptat aceasta zi. Parintilor Macarie si Eftimie va suntem alaturi. Cu Dumnezeu inainte.
    Intr-adevar UN NOU INCEPUT... BUN

    RăspundețiȘtergere
  65. Cu p. Visarion e o problema grava. Si-a izolat ucenicii astfel incat acestia sa nu mai creada cuvintele nimanui decat ale lui. Si-a facut un cult al personalitatii printre ucenici si astfel ii manipuleaza. Sunt din ce in ce mai putini in preajma sa si asta il chinuie enorm. Cum il putem ajuta? Mi-a fost duhovnic si nu vreau sa se piarda. Tulburarea lui o transmite si celor pe care ii are in preajma, mai ales asupra ucenicilor. Nu glumesc. Acest fenomen l-am simtit pe propria experianta. Poate ca inca nu e pierdut cu totul. Are nevoie de un sprijin duhovnicesc sa se reabiliteze, altfel si el si ucenicii lui o vor lua razna. Ganditiva ca salvandu-l pe el ati salvat si pe altii. Nu e de neglijat, deloc.

    RăspundețiȘtergere
  66. El se poate ajuta pe sine smerindu-se si caindu-se. Cum sa il ajuti daca el se considera a fi cel mai intelept si sigur pe propriile forte. Faptele spun cu totul altceva decat se considera el. N-ai cu ce-l ajuta, e pierdut. Daca nu isi revizuieste modul de a privi viata nu il poate salva nimeni. Solutia ta e sa cauti alt duhovnic. Iar de nu, te vei duce cu el in aceeasi groapa.
    "Orb pe orb la groapa calauzeste". Faptele arata totul. Vorbele sunt gandite si tecluite...

    RăspundețiȘtergere
  67. STIMATE ANONIM CITIND ACEST COMENTARIU CONSTAT CU SURPRINDERE CA AVETII MARI CARENTE IN EXPRIMARE.CONTINUTUL FRAZELOR NU AU NICI O LOGICA.NU CUNOASTETI SEMNIFICATIA SI SEMANTICA CUVINTELOR.NU SE POATE SA SPUNETI CA ATI SIMTIT UN FENOMEN ADICA TULBURAREA PE PROPRIA EXPERIENTA,PROBABIL ATI SIMTIT FENOMENUL PE PROPRIA PIELE. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  68. Eoriasule stimat,
    Tin sa iti spun ca fenomenul despre care spuneam e tocmai tulburarea pe care o simteam atunci cand ma facea sa cred ca el e oropsitul si altii sunt cei rai. L-a inceput l-am crezut dar dupa ce m-am convins m-am lamurit. Asculta la vorbele lui pline de miere ca o pisica blanda si vei vedea cum te incita impotriva altora pe care ii considera vinovati pentru dezastrul in care se afla. M-am tulburat enorm cand mi-am dat seama ca s-a folosit de mine. Punct.

    RăspundețiȘtergere
  69. Sarmanul p Visarion. Sa-i plangem de mila!
    Intrebat-l ce functie are la Gyula si cat de rau o duce financiar.
    Va veti convinge apoi cat e de oropsit. Bietul de el!!!
    Bine ca are cine-i canta in struna ca altfel ar plange amarnic, sarmanul!!!
    Intrebati-l si cati bani a lasat la Huta cand a plecat ca doar e amarat si oropsit... Pupel mama pe el!!!
    Sa nu ne spuna cineva ca e greu de el acolo ca doar dupa asta umbla cand il sapa pe p Eftimie pe la spate si impartea enoriasii de la Huta in doua tabere. Credeti ca ar fi primit functia pe care o are daca nu era din sistemul lor?
    Dar hai sa zicem si noi ca e oropsit ca asa da bine la imagine, e victima. Nu??? Altfel s-ar da pe fata ce se ascunde in spatele pisicii blande de la Gyula ce peste noapte a devenit mana dreapta a episcopului ecumenist Siluan...
    Cine are urechi de auzit sa auda.

    RăspundețiȘtergere
  70. STIMATE ANONIM EU NU AM ANALIZAT CONTINUTUL COMENTARIULUI DUMNEAVOASTRA DIN PUNCT DE VEDERE AL SUBIECTULUI TRATAT.EU AM ANALIZAT COMENTARIUL DIN PUNCT DE VEDERE GRAMATICAL CONSTATAND MARI CARENTE IN EXPRIMARE,LIPSA ORICAREI LOGICI DIN TEXT,NECUNOASTEREA SI SEMNIFICATIA ETIMIOLOGICA A CUVINTELOR.ACESTE CARENTE DE EXPRIMARE SI DE LOGICA LE-AM CONSTATAT SI IN COMENTARIUL AL DOILEA POSTAT IN DATA DE 25.10.2011.STIMATE ANONIM VA ROG SA DATI DOVADA IN COMENTARIILE VIITOARE DE O MINIMA DECENTA DEONTOLOGICA. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  71. Multumesc pentru corectura, stimate Enorias.

    RăspundețiȘtergere
  72. Marius are perfecta dreptate. Par Visarion a rupt unitatea de la Huta folosindu-si ucenicii pentru a-l elimina pe pr Eftimie din zona. Dupa ce par Eftimie s-a mutat la Tarcaita ucenicii par Visarion l-a alungat si din acel loc umbland cu reclamatii si denigrari. Daca analizam faptele constatam pe de o parte ca par Eftimie a plecat iar Episcopia Oradiei nu-l lasa nici macar sa slujeasca in manastirea ctitorita de el iar pe de alta parte par Visarion este mana dreapta a episcopului Siluan de la Gyula si are o situatie materiala de invidiat.
    Am fost saptamana trecuta la Huta si am constatat ca par Visarion a sters toate urmele care ar fi putut aminti vietuirea fostului sau duhovnic in acea manastire.
    De exemplu, pe tabloul unde trebuia pictat ctitorul, par Eftimie nu a fost pus nici macar in umbra iar icoana care a lacrimat nu am vazut-o pictata nici macar in cel mai mic locusor din bisericuta. In schimb par Visarion s-a trecut alaturi de PS Sofronie pe textul de deasupra usii de la intrare iar icoana cu procesiunea a fost pictata pe bolta mare din Altar (se vede si din spate).
    Corect ar fi fost, din punct de vedere canonic, ca pr Eftimie sa fie pictat pe peretele ctitorilor cu biserica in mana daruind-o Mantuitorului. Acest loc se numeste "tablou votiv" iar pictorul care a realizat pictura ar fi trebuit sa cunoasca si sa tina seama de acest aspect.
    Care sunt meritele par Visarion in acel locas de si-a trecut numele pe peretele bisericii? De ce PS Sofronie ii lua mereu apararea par Visarion? Tencuiala bisericii si pregatirea pentru pictura a fost facuta cand par Eftimie era la Huta si au muncit la ea ucenici ai par Eftimie. Banii pentru pictura erau adunati din timp. Par Visarion doar a adunat bani de la credinciosi - diferenta - si a stabilit ce sfinti sa fie pictati. Unde a fost efortul par Visarion in toata aceasta lucrare? A ajutat si el la Tencuiala cateva zile, dar de aici pana la a-si scrie numele pe peretele bisericii e o cale lunga...
    Par Visarion si PS Sofronie au conlucrat impreuna in efortul de a compromite si a sterge orice amintire legata de numele par Eftimie. Stergandu-i amintirea au sperat ca ii vor sterge si invatatura pe care ne-a lasat-o in ce priveste ecumenismul si greco-catolicismul. Se pare ca asta au reusit doar formal, pe peretii locasului de cult, deoarece din inimile noastre nu vor reusi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  73. Daca pr Visarion a tradat cauza ortodoxiei in zona Beiusului isi va primi rasplata de la Dumnezeu cu varf si indesat. Sa-l lasam la judecata lui Dumnezeu. Daca a facut-o fara sa constietizeze sa il iertam ca a gresit. Cert este ca ce s-a intamplat la Huta intre cei doi parinti nu e deloc bine pentru nimeni, noi ca ortodocsi vom pierde enorm. Un om ca p Eftimie nu stiu daca vom mai avea in zona vreodata iar p Visarion nu a dorit o impacare. Daca ar fi vrut ca pr Eftimie sa vina inapoi la Huta ar fi acceptat cele doua conditii:
    1.sa asculte de pr Eftimie
    2.sa plece Emil si Bradau din manastire.
    Speram ca prin numirea parintelui Macarie nu se va simti lipsa chiat atat de mult si toate vor reveni la normalitate desi o lipsa se simte oricine ar fi.
    Daca Episcopia ii va da pr Eftimie dreptul sa slujeasca in zona va fi mai bine deoarece in felul acesta nu se va mai simti lipsa asa de mult. Trist e ca cei de la episcopie si de la protopopiat se bucura de plecarea pr Eftimie si ar face tot posibilul sa opreasca orice intoarcere a sa in zona.
    Indiferent ca pr Visarion a facut-o constient sau inconstient a facut o mare gresala ca s-a lasat folosit de sefii cei mari care voiau sa scape de pr Eftime cu fata curata, ceea ce s-a si intamplat. Episcopia nu isi asuma nici o vina pentru cele intamplate la Huta, toata vina picand pe cei doi si pe ucenicii parintelui Visarion care s-au amestecat intre ei.
    Dupa toate acestea sa tinem seama si de cuvintele biblice care zic ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu.

    RăspundețiȘtergere
  74. Zici tu ceva Aurelian.
    Judecata lui Dumnezeu e dreapta.
    De cand par Visarion a inceput sa nu mai asculte de par Eftimie a avut primele semne de dureri la picioare. Tot atunci a lacrimat si icoana.

    RăspundețiȘtergere
  75. Multumim tuturor celor care au postat comentarii cu privire la subiectul articolelor referitoare la ultimele evenimente de la Schitul Huta. Rugamintea noastra e ca de acum inainte sa lasam comentariile legate de trecut. Prin aceasta vrem sa aducem in atentia tuturor ca: “Schitul Huta are un nou inceput”.
    Dumnezeu sa vegheze asupra vietii monahale de la Schitul Huta pentru folosul vietuitorilor si a celor care doresc sa gaseasca acolo linistea sufleteasca!

    RăspundețiȘtergere
  76. E buna interventia voastra. E drept ca au fost multe legate de trecutul dureros dar prin aceste comentarii au iesit la iveala lucruri pe care nu le stiam. Multi am aflat dedesupturi dureroase si am avut ocazia sa gasim raspunsuri la anumite intrebari pe care unii dintre noi le puneam.
    Dumnezeu sa aduca la Huta harul si pacea de altadata ca prin linistea vietuitorilor acestui schit sa avem si noi o manghaiere pentru sufletele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  77. ESTE BINEVENIT ACEST APEL LA TOLERANTA SI LA BUNA CONVIETUIRE IN ACEST SCHIT MONAHAL BINECUVANTAT DE DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  78. Ieri a fost liniste la Huta. Slujba a decurs normal ca in vremurile bune. Pe Emil si Cristi nu i-am vazut iar tulburentii n-au mai venit; acum merg la biserica ANL dinspre Mizies.
    Dupa Liturghie s-a stat la masa ca de obicei si toti au mers linistiti la casele lor. Au fost mai multi participanti la slujbe decat in alte duminici din vara aceasta, semn ca lucrurile merg spre bine.

    RăspundețiȘtergere
  79. Am o intrebare. Cand a fost instalat parintele Visarion ca egumen si cand a fost numit oficial? Cu ce drept s-a trecut pe peretele bisericii ca egumen iar pe ctitori i-a sters din istoria schitului?
    Sa ma ierte administratorii blogului de aceasta interventie dar nu ar fi corect ca lucrurile sa ramana asa.

    RăspundețiȘtergere
  80. Grea intrebare.
    Nu stiu sa fi fost instalat de cineva ca egumen la Huta. Numirea cred ca s-a facut in urma cu 2-3 ani cand a fost destituit parintele Eftimie pentru ca s-a impotrivit ecumenismului. Ar trebui intrebati cei implicati: Episcopia sau cei de la Huta ar trebui sa stie mai bine daca parintele Visarion a fost numit statutar egumen. Mai conteaza la ceva?

    RăspundețiȘtergere
  81. Ce aveti cu parintele Visarion? Daca ati sti cat sufaera ca a trebuit sa plece de la Huta! Asa i s-a impus, n-a vrut el asta. Mai vedeti-va de treburile voastre ca parintele Visarion e un om exemplar care ar putea fi model de preotie pentru toti preotii din imprejurimi. Se pare ca il invidiati si cautati sa il discreditati. Sa va fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  82. Nu am inteles, de ce nu are voie sa treaca numele pe peretele bisericii? Daca nu era el nu s-ar fi facut atatea la Huta. Cele mai multe care s-au realizat acolo se datoresc parintelui Visarion. Cu tactul si intelepciunea lui a reusit sa ridice manastirea de la Huta sa o cunoasca lumea si acum voi va bateti joc de jertfa sfintiei sale. Cum nu i rusine la acel parinte Macarie sa stea in munca parintelui Visarion!?

    RăspundețiȘtergere
  83. "Doamnei credincioase din Oradea" se vede ca nu stiti ce vorbiti si nu sunteti in tema cu ceea ce s-a petrecut la Huta.Daca ati analiza lucrurile si ati incerca sa va puneti o mica intrebare cine a venit primul la Huta Pr.Eftimie sau Pr.Visarion?Care jertfa ca nu inteleg?Toata jertfa si munca se datoreaza Pr.Eftimie si celor care l-au sprijint cu drag nu care au cautat numai vrajba si ura.Iar plecarea Pr.Visarion s-a datorat ca el a cerut asta.Intrebati-l pe Pr.Visarion ce salar are bietul de el la Gyula?Nu are decat sa sufere pt.ce a facut o merita cu varf si indesat pana nu va veni sa se caiasa in fata duhovnicului sau pt.tot ceea ce a facut.Pr.Visarion a fost un viclean si un prefacut in fata iti vorbea frumos si smerit iar pe la spate ii vorbea Pr.Eftimie cu multa aroganta si indignare.Sa stea la Gyula sa sufere si sa plateasca pt.tot ceea ce a facut ca nu merita sa mai fi stat la Huta ca sa isi bata joc de munca facuta de Par.Eftimie.Acum vad ca aveti de lucru si cu Par.Macarie, dar oare de ce?Acum vedeti cu totii ca Par.Macarie e un om vertical si cu multa intelepciune si nu mai puteti face toti pe sefii pe acolo deoarece Par.Macarie a pus piciorul hotarat in prag.Doamne Ajuta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  84. Of doamne ce credincioasa poate fi doamna din Oradea? Cu siguranta una care se ia dupa auzite sau dupa chipul "bland" al unui pisoi smecher care le spune propriilor enoriasi ca a fost silit sa mearga la Gyula. Astfel de farisei au facut tot jocul episcopul ecumenist de la Oradea. Si-au dat sufletul... pentru ce? De ce pr Visarion nu isi spune in public crezul sau despre ecumenism?
    As propune sa fiti mai atenti la sinceritatea gesturilor parintelui Visarion, nu de altceva dar sa puteti distinge mai bine intre viclenie si "intelepciunea" despre care spuneati. Un om intelept nu ar fi facut asa ceva. Sa sape pe la spate pe cel care l-a propulsat in schimb a ce?
    Scuzati, n-am vrut sa spun asta dar cred ca era nevoe.

    RăspundețiȘtergere
  85. Interesant ca p Visarion isi indruma ucenicii la ANL. Asta spune multe pentru cine gandeste cat de cat. Ciudat ca acesti ucenici ai p Visarion il barfea pe la spate pe protopop ca isi baga neamurile in parohii si in functii la protopopiat, sau ca isi face casa in cartierul FSN in paralel cu constructia bisericii iar acum merg cu multa ravna si smerenie la ANL.
    Ce penibil!! Jenant!!!
    Asa au facut si cu alti preoti. Mergeau pe la ei si apoi ii barfeau.

    RăspundețiȘtergere
  86. Unde era "o credincioasa din Oradea" acum 10 ani cand p Eftimie a inceput construirea manastirii de la Huta? Unde era "inteleptul" p Visarion cand p Eftimie dormea in o coliba din barne acoperita cu nailon prin care viscolea zapada? Unde erau acesti "ucenici" care fac atata tulburare cand p Eftimie cara cimentul si boltarii pentru constructia celor ce se vad acum acolo (impreuna cu Haralambie din Dumbravita) cate 5-6 Km cu roaba ca inca nu era facut drumul de acces?
    Unde era p Visarion cand Eftimie alerga prin tribunale si la arhive, cand in Oradea, cand in Cluj, cand la Bucuresti pentru ca acel loc sa ramana pe vecie ortodox? Unde era p Visarion cand Eftimie mergea prin sate cand catolicii faceau prozelitism si luau bisericile de la ortodocsi? etc...
    Unde era UN ENORIAS cand pr Eftimie dormea in podul bisericii, manca paine cu zer si sapa fundatia casei in arsita soarelui?
    Unde erau toti acesti "eroi" care acum isi permit sa il traga la raspundere pe p Eftimie cand el statea cu serpii in pat in pastravarie si se chinuia sa supravietuiasca pentru a nu lasa biserica de la Huta in paragina?
    Unde era pr protopop si pr Tent cand p Eftimie statea la Valani cu preotii si credinciosii sa apere biserica?
    Unde erau toti "inteleptii" care azi sunt buni de gura cand a fost de tras greul? Au uitat cate au facut pr Eftimie pentru ei?... si multe altele pe care nu ne permite spatiul sa le enumeram aici.

    RăspundețiȘtergere
  87. Beiuseanule,
    Iti inteleg nemultumirea. Oamenii acestia vor avea zile grele pentru ceea ce au facut. Dumnezeu nu bate cu bota iar adevarul va iesii la iveala oricat ar incerca unii sa-l ascunda. Tradatorii niciodata nu vor avea liniste. Probabil ca pr Visarion va urca pe linia ierarhica bisericeasca dar asta nu mai e treaba noastra. De aici mai departe, fiecare cu drumul si directia pe care si-a ales-o.
    Vrei sa sti de ce s-a ajuns aici? Cauta articolul "Sofronie inchizitorul" de pe siteul "Razboi intru cuvant" sau din "Bihoreanul" si vei gasi singur raspunsul. Episcopul Oradiei a gresit cand l-a prigonit pe fata pe pr Eftimie. Acum a facut-o prin altii scotand castanele din foc cu mana altora. De aceea se incearca stergerea oricarei amintire legata de pr Eftimie in zona Beiusului.
    Lasa pe Visarion si ucenicii sai, ei au fost doar instrumentul. Aceasta ura a fost alimentata de cineva, doar asa putea scapa PS Sofronie de pr Eftimie.

    RăspundețiȘtergere
  88. un simpatizant al proiectului MANASTIRII de la AIUD a Pr. IUSTIN PARVU2 noiembrie 2011 la 15:58

    MILUIESTE-NE DUMNEZEULE, MILUIESTE-NE....
    deci pan acu -asa s-a intamplat, sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa fie alaturi de parintele EFTIMIE.

    - a se citi neaparat si:
    (se intampla in anul 2007)
    SUB PRIGOANĂ. Ameninţat de episcopul Sofronie cu izgonirea din schitul pe care l-a construit cu mâinile sale, părintele Eftimie rămâne neclintit: “Nu mă simt vinovat că sunt prigonit. Îmi voi pierde funcţia, sau casa, sau hainele de pe mine. Nu e nicio problemă. Sufletul nu îl voi da nimănui!”.......a se vedea:
    http://www.razbointrucuvant.ro/2007/11/27/sofronie-inchizitorul/
    http://www.razbointrucuvant.ro/2007/11/18/incepe-prigoana-dinauntrul-bisericii-asupra-parintilor-anti-ecumenisti/

    ...... "Orice ar porunci episcopul meu mă supun, dar una este ascultarea şi alta este sclavia. De la a fi smerit până la a fi laş e diferenţă mare", zice Eftimie.

    Călugărul a fost demis de episcopul ortodox Sofronie Drincec de la conducerea schitului Huta şi este ameninţat cu izgonirea din Episcopia Oradiei pentru că are alte păreri cu privire la ecumenism.

    Părintele din munţi
    http://old.bihoreanul.ro/articol/ziar/oradea/online/17899/241/

    RăspundețiȘtergere
  89. Din articolul de pe Razboi intru cuvant reiese ca PS Sofronie incerca inca din 2009 sa il izgoneasca pe pr Eftimie dar nu a putut-o face fara sprijinul din umbra al pr Visarion. Uite ca si-a atins scopul. Iata de ce beiuseanul de mai sus amintea de legatura ascunsa intre protopopul de Beius de la biserica ANL si pr Visarion. La fel ca si PS Sofronie, protopopul de Beius nu il avea la inima pe pr Eftimie deoarece il mustra de fiecare data cand slujea cu catolicii.

    RăspundețiȘtergere
  90. STIMATE BEIUSAN IN URMA CU 10 ANI ERAM UNDEVA PE ACESTE MELEAGURI.CUM AM MAI AFIRMAT SI IN COMENTARIILE ANTRERIOARE NU I-MI PERMIT SA JUDEC CREDINCIOSII CARE VIN SI SE ROAGA LA ACEST SCHIT MONAHAL BINECUVANTAT DE DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI,CUM NU I-MI PERMIT SA-I JUDEC NICI PE,PREACUVIOSII PARINTI CARE AU VIETUIT IN ACEST ASEZAMANT MONAHAL SI PENTRU CARE AM UN RESPECT DEOSEBIT PENTRU TOT CE AU FACUT SI VOR MAI FACE PENTRU ACEST SCHIT MONAHAL.STIMATE BEIUSAN EU IN COMENTARIILE ANTERIOARE DACA LE-ATI ANALIZAT BINE ATI PUTUT CONSTATA CA AM RESPECTAT OPINIILE CREDINCIOSILOR EXPRIMATE IN COMENTARIILE POSTATE ,DAR AM AVUT OBIECTII LA LIMBAJUL SI MODUL DE EXPRIMARE FOLOSIT IN UNELE COMENTARII ,PE CARE LE CONSIDER NEAVENITE SI IN DISCORDANTA CU PERCEPTELE BIBLICE SI A CANOANELOR B.O.R. DE ASEMENEA AM FACUT APEL LA TOLERANTA SI BUNA CONVIETUIRE INTRE CREDINCIOSI.EU CONSDER CA AM POSTAT COMENTARII DE BUN SIMT,DOVEDIND IMPARTIALITATE FIINDCA EU NU AM FRECVENTAT NUMAI SCHITUL HUTA.EU IN CURSUL ACESTUI AN AM PARTICIPAT LA SFINTELE LITURGHII DE LA MANASTIRILE IZBUC, STANA DE VALE,CRISAN,PRISLOP, DECI NU POT FII ACUZAT CA TIN PARTEA CUIVA.STIMATE BEIUSAN DACA TOT ATI POMENIT IN COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA DESPRE UN ENORIAS,TIN SA VA SPUN CA EU DE CAND MERG LA SFANTUL SCHIT HUTA AM CAUTAT SA-MI VAD DE TREABA,IAR PREZENTA MEA SA FIE CAT MAI DISCRETA. PREACUVIOSII PARINTI CRED CA M-AU CUNOSCUT CA O PERSOANA CARE N-AM ABUZAT DE BUNAVOINTA SI DE TIMPUL PRETIOS AL SFINTIILOR,LOR.STIMATE BEIUSAN FAC UN APEL SI PENTRU D-VOASTRA,LA O MINIMA DECENTA IN EXPRIMARE.DE CE CREDETI CA DETINETI ADEVARUL ABSOLUT.VAD CA NU SA LUAT IN SEAMA APELUL DE BUN SIMT FACUT DE ASTRADROM IN DATA DE 29.10.2011 REFERITOR LA INCETAREA COMENTARIILOR TENDENTIOASE DESPRE TRECUT. DOAMNE LUMINEAZA-NE MINTILE SI NE DA INTELEPCIUNE SI INTELEGERE. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  91. PENTRU ASTRADROM ASTEPT SA-MI POSTATI COMENTARIUL EXPEDIAT IN CURSUL NOPTII ADRESAT PENTRU BEIUSAN,FIINDCA DE ACEASTA DATA NU MAI POT FII INVOCATE MOTIVE TEHNICE SAU DE ALTA NATURA FIINDCA AM PRIMIT MESAJUL DE ACCEPT SI DE VALIDARE AL COMENTARIULUI SI POSTAREA LUI DUPA VERIFICARE

    RăspundețiȘtergere
  92. Stimate ENORIAS, daca ai fi fost de la inceput la Huta ai sti cine a tras greul acestui asezamant monahal, daca ai fi neutru asa precum dai impresia nu ai fi trecut cu vederea intrebarile pe care ti le-am pus mai sus.
    Repet una dintre intrebari: De ce pr Visarion incuraja scandalurile si neoranduiala surminand autoritatea celui care a tras greul schitului si aparandu-i pe ucenicii sai tulburenti care se razvrateau impotriva randuielilor puse in schit de pr Eftimie. Stiti destul de bine ca pr Eftimie nu accepta ca acesti ucenici tulburenti ai pr Visarion sa faca reguli in manastire... etc...
    Va rog aveti demnitatea sa dati un raspuns...

    RăspundețiȘtergere
  93. pentru ENORIAS,
    draga ENORIASULE, tulburenti ca tine au distrus Huta. Poti fi multumit.

    RăspundețiȘtergere
  94. Am si eu o intrebare pentru ENORIAS.
    Ce parere are despre comentariile de mai sus postate de "o credincioasa din Oradea"?
    Daca tot spune ca e neutru.
    Dar de acuzele ca pr Eftimie are epilepsie si a trecut la secta stilista ce parere aveti? Vedeti si comentariul postat de un anonim la 14 octombrie 2011 la ora 23:03.
    Ia mai lasati vrajala cu "sunt neutru" ! ! !

    RăspundețiȘtergere
  95. STIMATE BEIUSAN IN COMENTARIILE MELE PE CARE LE-AM POSTAT MAI SUS AM DAT DOVADA DE,DEMNITATE,IMPARTIALITATE SI BUNA CREDINTA.NU PUTETI SPUNE CA AM ACUZAT SAU AM FOLOSIT UN LIMBAJ INDOIELNIC IN COMENTARIILE MELE.REPET SI REITEREZ DIN NOU CA AM TOATA STIMA SI GRATITUDINEA PENTRU PREACUVIOSII PARINTI ,PENTRU TOT CE AU FACUT SI AU INSEMNAT PENTRU ACEST SFANT SCHIT BINECUVANTAT DE DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI.LA FEL AM RESPECTAT OPINIILE CREDINCIOSILOR EXPRIMATE IN COMENTARIILE POSTATE,AVIND UNELE OBIECTII LA MANIERA INDECENTA DE ADRESARE.STIMATE BEIUSAN NU MA INTRESEAZA CE URMARITII SAU CE MESAJ VRETI SA DATI CU ASEMENEA TIP DE COMENTARII,CARE VIN IN DISCORDANTA CU PERCEPTELE BIBLICE,CARE INDEAMNA LA SMERENIE,DRAGOSTE,INTELEPCIUNE,IUBIREA APROAPELUI,LUCRU CARE LA DUMNEATA STIMATE BEIUSAN NU SE OBSERVA ATATA TIMP CAT SUB STIGMATUL ANONIMATULUI INCALCATI CELE MAI ELEMENTARE PERCEPTE BIBLICE SI CANONICE ORTODOXE ,INCITAND LA DEZBINARE SI ELUDAREA ADEVARULUI.CE PARERE AR AVEA DUHOVNICUL DUMITALE DESPRE MANIERA SI LINBAJUL PRIN CARE VA ADRESATI SEMENILOR DUMNEAVOASTRA .STMATE BEIUSAN EU DACA MERG LA SFANTA BISERICA MERG SA ASCULT CUVANTUL DOMNULUI PROPOVADUIT PRIN PREACUVIOSII SI PREACUCERNICII PARINTI.EU NU I-MI PERMIT SA INTERVIN IN RANDUIALA SI ORGANIZAREA CANONICA A SFINTELOR MANASTIRI SI NICI SA CER SOCOTEALA PREACUVIOSILOR PARINTI DESPRE PROBLEMELE ADMINISTRATIVE SAU DE ALTA NATURA DIN MANASTIRE.EU CAT AM VENIT LA ACEST SFANT SCHIT SI CAT AM MERS SI LA ALTE SFINTE MANASTIRI NU AM SIMTIT NICI O TULBURARE ,AM SIMTIT DE FIECARE DATA LINISTE SUFLETESSCA SI USURARE TRUPEASCA.STIMATE BEIUSAN NU JUDECA CA SA NU FII JUDECAT SFANTUL SCHIT HUTA NU ESTE DISTRUS ESTE MAI VIU SI MAI CU HAR DECAT IL SIMTI SI CREZI DUMNEATA.EU SANT CU,CUGETUL SI SUFLETUL CURAT CA NU AM FACUT NICI O TULBURARE IN ACEST SFANT SCHIT,SI NU MA POATE ABATE NIMENI SA NU MERG PE CALEA ADEVARULUI.DOMNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI VA RANDUI IN ASA FEL INCAT MAI DEVREME SAU MAI TARZIU ADEVARUL VA BIRUI.STIMATE BEIUSAN CU DEMNITATE IESITI DIN ANONIMAT SI DATI-VA IDENTITATEA.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  96. Stimate ENORIAS, ba bucur ca nu esti in anonimat.!!!!
    Diplomatia cu care eviti sa raspunzi la intrebari arata "sinceritatea" pe care o ai. Ceea ce am scris sunt doar raspunsuri la provocarile pe care mi le-ai facut.
    Pe langa aceasta, adevarata fata ti se vede in comentariile din 22 0ctombrie ora 10:33 si 3 noiembrie 2011 ora 18:49 sau in cel cu numerotarea dupa criteriul sarmalelor etc.
    De ras sau de plans?

    RăspundețiȘtergere
  97. Enoriasule drag,
    Ai uitat sa raspunzi la intrebarea mea de ieri de la ora 18:29.
    Inca nu e tarziu. Sau o sa imi spui ca cineva ti-a cenzurat dreptul la exprimare? Sa inteleg ca esti o victima? sau cel putin asta vrei sa dai impresia.
    Important e ca nici tu nu iti dai numele. Nu e cazul sa intreb de ce!!!

    RăspundețiȘtergere
  98. Saptamanile trecute Emil spunea ca este o ziarista din Oradea pe nume Ioana care e de partea lui si a parintelui Visarion. Ei vedeti asta e modul de gandire al tulburentilor. Cutare e de partea mea sau cutare e de partea celuilalt. Acesti oameni care gandesc asa nu ii intereseaza adevarul ci cauta sa se eschiveze cautand pretexte si justificari pentru faptele lor. Astfel de persoane nu fac altceva decat sa incurajeze ceea ce defapt ar trebui stopat din start. Cu jumatate de an inainte de inceperea conflictelor de la Huta Marioara Bradau si Emil spuneau ca la manastire vor fi doua tabere cautand sustinatori de partea lui Visarion. Iata ca aceste persoane, prin modul lor de gandire, incita pe unii impotriva altora. Cine are de castigat din aceste atitudini? Cu siguranta nici parintii si nici credinciosii.

    RăspundețiȘtergere
  99. STIMATE ANONIM RECITITI SI ANALIZATI CU ATENTIE COMENTARIILE DIN DATA DE 25.10.2011 ORA 02.15 SI DIN DATA DE 26.10.2011 ORA 02.05 SI O SA CONSTATATI CA NU V-AM ADRESAT NICI O INTREBARE REFERITOR LA COMENTARIILE DUMNEAVOASTRA,CA SA AVETI MOTIV SA-MI REPLICATI.STIMATE ANONIM EU AM ANALIZAT COMENTARIILE D-VOASTRA DIN PUNCT DE VEDERE AL EXPRIMARII GRAMATICALE CONSTATAND MARI CARENTE IN CUNOASTEREA SI SEMNIFICATIA ETIMIOLOGICA A EXPRESIILOR,LIPSA DE LOGICA DIN TEXT,MINIMA DECENTA DEONTOLOGICA IN FELUL D-VOASTRA DE VA ADRESA.ACESTE CARENTE LE-AM CONSTATAT SI IN COMENTARIUL POSTAT ASTAZI.REPET DIN PARTEA MEA PREACUVIOSII PARINTII AU TOT RESPECTUL SI GRATITUDINEA MEA PENTRU TOT CE AU FACUT SI VOR MAI FACE PENTRU ACEST SFANT SCHIT BINECUVANTAT DE DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI.STIMATE ANONIM ORICAT INCERCATI SA MA ATRAGETI IN CURSA VRAJBEI SI A INTOLERANTEI NU O SA REUSITI EU NU JUDEC PE NIMENI CA LA RANDUL MEU SA NU FIU JUDECAT.LA FEL NICI DUMNEATA NU JUDECA PE NIMENI CA SA NU FII JUDECAT .STIMATE ANONIM IN COMENTARIILE DE MAI SUS MI-AM DECLINAT IDENTITATEA CU PRENUMELE SI LOCALITATEA DE DOMICILIU . CINE ESTE DE RAS SAU DE PLANS NU ESTE PROBLEMA MEA DUMNEZEU VA AVEA GRIJA SA FIE BINE PENTRU TOTI SI SA IDEPARTEZE URA SI VRAJBA DINTRE CREDINCIOSII SAI.DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  100. Nu ai adresat intrebari dar a fost sufiecient sa spui minciuni...

    RăspundețiȘtergere
  101. Ai mintit si cand ai spus ca te numesti Ioan de la Nimaiesti. De fiecare data ai evitat raspunsurile la intrebari. De ce?

    RăspundețiȘtergere
  102. STIMATE ANONIM VAD CA FOLOSITI ACELEASI EXPRESII NECUVIINCIOASE CARE VA CONTUREAZA SI VA CREIONEAZA PROFILUL MORAL.DORITI CU ORICE PRET SA VA ACCEPT PUNCTUL DUMNEAVOASTRA DE VEDERE.STIMATE ANONIM ACEST LUCRU NU SE VA INTAMPLA EU NU MERG PE IDEIA SCOPUL SCUZA MIJLOACELE.EU CAUT SA MERG PE CALEA DREAPTA A,ADEVARULUI.STIMATE ANONIM VAD CA VA CONTRAZICETI IN ACUZATIILE PE CARE MI LE ADUCETI SI AJUNGETI TOT LA AFIRMATIILE MELE,ADICA RECUNOASTETI CA NU AM ADRESAT INTREBARI,DAR CA SA IESITI DIN INCURCATURA MA FACETI MINCINOS,LA FEL CUM SPUNETI CA AM MINTIT SI IN LEGATURA CU IDENTITATEA MEA.STIMATE ANONIM DACA CITEATI MAI ATENT VEDEATI CA AM SCRIS IONICA,NU IOAN ,DAR APARE SI NUMELE DE FAMILIE POSTAT INTR-UN COMENTARIU ALATURI DE DOUA CONCITADINE PE CARE LE RESPECT.STIMATE ANONIM DACA NU AM SPUS ADEVARUL SI AM SPUS MINCIUNI BUNUL DUMNEZEU I-MI VA DA RASPLATA DUPA FAPTE.IERI 06.11.2011 ORA 18.45 CAND AM AJUNS DE LA SFANTA MANASTIRE IZBUC M-AM UITAT PE BLOGUL ASTRADROM SI AM VAZUT CA,COMENTARIUL POSTAT DE MINE IN DATA DE 05.11.2011 NU APAREA PE SAIT PANA MULT MAI TARZIU PESTE 24 DE ORE.MA SURPRINDE RAPIDITATEA CU ,CARE SANT POSTATE UNELE COMENTARII CARE APAR LA NICI 1-2 ORE DE CAND SANT EXPEDIATE.STIMATE ANONIM NU VA MAI IROSITI ENERGIILE SI PRETIOSUL D-VOASTRA TIMP IN A MA JIGNI SI A FACE COMENTARII CARE NU AU NICI O LOGICA SI NU SE BAZEAZA PE ARGUMENTE VIABILE,CEL PUTIN IN CEIA,CE MA PRIVESTE PE MINE. DOAMNE AJUTA.

    RăspundețiȘtergere
  103. Ce spune Marius e trist. Cred ca Emil se referea la ziarista Ioana Ungur care mergea pe la Huta iar acum merge des prin Ungaria. Spun aceasta deoarece am aflat ca trimitea la mai multi SMS-uri si telefona pe la cunostinte comune raspandind zvonuri, in calitate de "persoana neutra", ponegrindu-l pe parintele Eftimie si scuzandu-l pe parintele Visarion.
    Felul in care doamna Ioana dezbatea subiectul e foarte asemanator cu cel al ENORIASULUI de mai sus. Din cate stiu, acea ziarista nu mai profeseaza datorita unor scandaluri grave in care a fost implicata.
    Nu pot spune daca e una si aceeasi persoana dar au multe in comun atat in ce priveste exprimarea cat si felul de a schimba discutia de la esenta problemei la lucruri de formalism care nu reprezinta subiectul in sine.

    RăspundețiȘtergere
  104. ENORIASULE,
    Tu scri noaptea comentariile. Cine crezi ca sta sa le modereze la ora aceea?

    RăspundețiȘtergere
  105. Multumim inca o data pentru comentariile aduse la acest articol. In calitate de administratori am avut rugamintea ca referirile facute de cititori la rubrica de comentarii sa fie doar legate de noul inceput al Schitului Huta. Deoarece nu s-a respectat aceasta dorinta a noastra ci s-a derulat o intreaga polemica inutila si necuviincioasa de catre cateva persoane consideram ca nu mai sunt comentarii referitoare la subiectul articolului. Din respect fata de cititori, pana in prezent am postat toate comentariile dumneavoastra cu exceptia unuia care continea injurii. Pentru a nu se incuraja discutii de acest gen ne vedem nevoiti sa inchidem aceasta rubrica.
    Va multumim pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere