luni, 3 octombrie 2011

Părintele Adrian Făgeţean s-a dus la Tatal său


Sâmbătă 1 octombrie 2011, la mănăstirea Lainici a avut loc înmormântarea unui stâlp al ortodoxiei româneşti contemporane:

părintele Adrian Făgeţeanu.



Alături de credincioşii veniţi să-l petreacă pe părintele Adrian au participat preoţi şi monahi din mai multe locuri ale ţării care au slujit în sobor alături de trei ierarhi: IPS Teofan al Moldovei, PS Nicodim al Severinului şi PS Gurie al Hunedoarei.

În cuvântul de încheiere stareţul mănăstirii Lainici, arhimandritul Ioachim Pârvulescu, a citit o scurtă biografie a vieţii părintelui Adrian spunând că în ultimii nouă ani din viaţă a stat la Lainici în semn de recunoştinţă faţă de ajutorul oferit de stareţul de atunci părintelui Adrian după ieşirea din închisoare: „După ce a ieşit din închisoare a fost alungat de colo colo, nimeni n-a vrut să-l primească. Toţi s-au temut s-ă nu-şi facă probleme primindu-l pe părintele Adrian. În cele din urmă cineva l-a îndrumat la Lainici şi a fost primit de stareţul Calinic Cărăvan. Dorinţa părintelui Adrian a fost să fie înmormântat aici, lângă părintele Calinic”.

ÎPS Teofan a rostit ultimul cuvânt în care a prezentat o frumoasă „oglindă duhovnicească” a părintelui Adrian: Era un om al durerii. Mulţi din capitală alergau la el când erau apăsaţi şi se întorceau uşuraţi. Era un om al Vechiului Testament, ţinea foarte mult la zeciuială în sensul că fiecare om are datoria să ofere lui Dumnezeu zece la sută din timpul său. Era şi un om al Noului Testament căci punea răbdarea şi dragostea înainte de toate spunând că orice început începe cu îngăduinţa celuilalt. Era neclintit în credinţă. Atunci când venea vorba de credinţa, Biserica şi neamul său era categoric. Acest lucru l-aţi putut observa cu toţii. Era radical când venea vorba de neam, credinţă şi păcat”.

Părintele Adrian e înmormântat lângă biserica nouă, al optulea mormânt din curtea mănăstirii. Mulţi pelerini îi vizitează mormântul amintindu-şi de sfinţia sa şi rugându-se ca părintele nostru Adrian să mijlocească pentru noi în faţa Dreptului Judecător. La sfârşitul slujbei înmormântării, în sunetul clopotelor, cei prezenţi au cântat HRISTOS A ÎNVIAT.

Mai multe detalii vedeti şi:

http://apologeticum.wordpress.com/2011/10/01/parintele-adrian-fageteanu-pe-ultimul-sau-drum-din-aceasta-viata-dumnezeu-sa-l-odihneasca-cu-dreptii/
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/10/03/inmormantarea-parintelui-adrian-fageteanu-fotografii-si-predica-ips-teofan/

Mariana Neculce

Un comentariu:

  1. poftim?…….. NOA …SE MAI DUCE UNUL DINTRE PREOTII ADEVARATI,,….poftim?……..UN STALP AL ORTODOXIEI …….. MAICUTA DOMNULUI SI SFINTII SA AIBE GRIJA DE EL .,…..poftim?…… A TRECUT LA DOMNUL… nu-l mai auzim spunand cel mai frumos POFTIM/????

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.