sâmbătă, 13 octombrie 2018

Modelul Constantin Necula oferit de sinodul BOR a dat eroare. E nevoie de un restart.


Părintele Constantin Necula și ortodoxia de catifea. Eșecul referendumului un mod de reflexie asupra trăirii cu/în Hristos.

Suspiciunile cresc pe zi ce trece. Preotul Constantin Necula, unul dintre conferențiarii promovați de ierarhia BOR, care îndeamnă la atitudini împotriva tradițiilor bisericești, consideră că anumite canoane (care nu-i convin) sunt învechite. Se știe clar că preoții cu adevărat tradiționaliști nu au binecuvântări arhierești să țină conferințe și să propovăduiască „concepții învechite”. Aceasta este direcția în care sinodalii BOR îndrumă turma, iar acum se miră că enoriașii nu le-au urmat „îndemnurile părintești”. Cum să te urmeze omul dacă pe de o parte îi spui să nu se ia după canoane, iar pe de altă parte să voteze familia tradițională?!

Nu știm în ce context progresistul religios Constantin Necula a devenit membru al Coaliției pentu Familie, dar știm că în urmă cu un an de a avea loc referendumul eșuat spunea că „Biserica a pierdut bătălia cu statul”, știind încă de atunci că se vor introduce parteneriatele civile.

Cu toate acestea, în programul Coaliției pentru Familie erau multe lucruri care lipseau cu desăvârșire. Dacă au fost evitate în mod intenționat sau au fost omise din neatenție nu știm, dar tot mai mulți au observat că modificarea propusă în constituție nu se referea doar la bărbat și femeie după naștere naturală, dând astfel loc posibilitatea căsătoriilor celor care își fac transformare de gen (transgenderi). Acesta este un subiect la care vom reveni, deoarece am observat că a fost evitat, atât de mass-media din România, dar și de membrii Coaliției pentru Familie. Nu contestăm sinceritatea majorității membrilor acestei coaliții, dar observăm că printre ei sunt și intruși. Dacă ne uităm cu atenție la inițiatorii acesteia vedem persoane care au militat pentru globalismul religios cu mult înainte de înființarea coaliției.

Vorbim despre o familie tradițională, iar noi milităm pentru o viață din care tradiția adevărat creștină lipsește cu desăvârșire. Oare nu e ceva nesincer la mijloc?

La puțin timp după eșecul referendumului părintele Macarie Banu spunea că ierarhia BOR s-a prefăcut că luptă pentru un succes la familiei tradiționale. Înclinăm tot mai mult să-i dăm dreptate. Preoții cu concepții ecumeniste nu au făcut nimic pentru a scoate lumea la vot. Mulți dintre ei s-au limitat doar la scurte cuvântări despre viața de familie, cu o săptămână înainte de referendum. De ce?

Bănuielile cresc tot mai mult când vedem afișul cu conferința de la Cluj, unde preotul progresist Constantin Necula conferențiază alături de alți progresiști luptători "pentru" tradiție: Adrian Papahagi, pastorul Vladimir Pustan, Mihai Neamțu, Traian Ungureanu (MEP).

Acest duh viclean pe care demolatorii tradiției îl expun dând impresia de apărători ale valorilor tradiționale creștine, aduce neîncredere tot mai mare în rândul populației interesate de aspectul vieții conservatoare din România. Astfel se explică de ce tineretul nu a participat la votul istoric care avea rolul de a definii familia în Constituía României, procentul de 20% de participanți fiind copleșitor majoritar din rândul «babelor puțâtoare» blamate în conferințele preotului progresist de la Sibiu. Mulți se întreabă “Unde au fost rokerii lui Necula? De ce nu au participat la referendum?

Amintim aici și celebrul eveniment de la Beiuș unde, de ziua ortodoxiei, părintele Necula a adus sute de ortodocși în casa de adunare a pastorului penticostal Vladimir Pustan. Acolo a refuzat să răspundă la întrebările din sală legate de pururea fecioria Maicii Domnului, vorbirea în limbi, tradiția bisericească, botezul copiilor etc., în schimb de atunci procentul tinerilor convertiți la penticostali în Beiuș este în creștere. Deși în cercurile restrânse, preotul Necula spune că a convertit penticostali la ortodoxie, menționăm că nu se cunosc cazuri care să-i confirme afirmațiile. În curând, progresistul Constantin Necula va conferenția alături de progresistul Vladimir Pustan, buni colaboratori în ce privește educația tineretului din România.

La puțin timp după eșecul referendumului, Constantin Necula lansează opinia că ortodoxia este în minoritate. Ținând seama de contextul mesajului, se referea la numărul de participanți, fără să motiveze care este motivul lipsei la vot. Însăși ideea de minoritate ortodoxă în România este un alt mesaj subliminal al profesorului sibian. Amintim în acest context că părintele Necula este profesor de omiletică și are studii în psihologie și sociologie, ceea ce ne face să fim tot mai convinși că mesajele sale subliminale nu sunt întâmplătoare.

Ierarhia BOR îl oferă pe preotul de la Sibiu drept exemplu pentru ortodoxia românească. Atât în cadrul conferințelor sale cât și în interviuri sau emisiuni TV, preotul Necula lansează mereu slogane progresiste și globaliste, unele cu iz de glume, iar altele foarte în serios. Cert este că mesajele sale prind foarte ușor la publicul necunoscător al rânduielilor bisericești și a învățăturii Sfinților Părinți. Acestea te dezrădăcinează din tradiția Bisericii, iar când se cere jertfă, nu este cine să o facă deoarece omul progresist nu se jertfește pentru o cauză, cu atât mai mult căci nu trăiește în duhul patristic. Acest mod de ortodoxie modernă este specifică ortodocșilor care ascultă pe părintele Necula pentru a se destinde, nicidecum pentru a se întări în credință. Aceștia sunt ortodocșii care au văzut cauza referendumului cu superficialitate, iar rezultatele au fost pe măsură.

prof. Cristian Marc

23 de comentarii:

  1. Bine punctat Cristi.
    Acest om este varful de lance al celor care demoleaza ortodoxia din interior.
    Ei nu au nevoie de traire crestina autentica, ci doar de spectacol si popularitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos articolul spune totul despre ortodoxia traita azi in tara sa fim ortodocsi doar cu numele asa vor unii ..nu sa avem trairea in ortodoxie aceea comunicare directa cu Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare normal. Cum să ascultăm de popi când ei vorbesc de la Altar despre sărăcie, iar ei au mașini de lux și trăiesc bine mersi. Îmi plac conferințele părintelui Necula să le ascult, unele sunt chiar hazlii, dar eu nu mă pot baza pe cuvântul popilor dacă ei mă mint de multe ori și mă ia de proastă.
    Mergeți la Izbuc și vedeți ce viață duc preoții de acolo. Cașcaval scump, șuncă scumpă, bunătățuri peste bunătățuri. Ce să mai spun de luxul din mănăstire. Am intrat de câteva ori în camerele lor, m-a uimit luxul de acolo. Episcopul are o casă doar a lui. Mai are rost să amintesc de mașinile de lux ale episcopului sau ale stareșului?!
    Pe acești farisei vicleni nu-i pot asculta, nici nu mă interesează opiniile lor referitor la votări.
    Mai sunt si excepții. Dar liderii Bisericii sunt cu mari probleme.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parintele Necula este un preot renumit. Cum va permiteti sa scrieti asa despre el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revino-ți, fătucă. Pe ce planetă trăiești? Nu vezi că preotul Necula este pe cât de ecumenist, pe atât de eretic, rocker și escroc? Vai de el și de cei care-l urmează, că nu se vor Mântui în Vecii Vecilor!

      Ștergere
  5. Necula ,,în concubinaj” cu ereticul Vladimir Puștan - pastor penticostal, căpetenie de eretici. Pe acest eretic de Puștan l-a primit și Pomohaci (Pornohaci) în ,,biserica” din Moșuni pentru ,,a predica”. Au făcut și vrăji împreună acolo (pene de găină în ,,biserică”). Escrocul de Puștan, a furat banii ereticilor penticostali pentru a-și face case pe numele lui și a-și promova propriul cult. Rușine, rușine, de trei ori rușine ereticului Constantin Necula!
    Cât despre Referendum pentru familia normală, ce să mai zic? A fost gândit de la început în mod eronat: ,,Căsătoria este între un bărbat și o femeie”, fără (să-mi fie iertată expresia), ,,a fi căutați la ouă” înainte, să se vadă ce sunt de fapt fiecare, bărbat sau femeie, asemenea papilor înainte de a fi aleși (știut este că la un moment dat un papă a fost chiar femeie). De asemenea, nu s-a specificat de către Coaliția pentru Familie că acea ,,căsătorie între un bărbat și o femeie” trebuie să îndeplinească și condiția ca cei doi să fie ortodocși, altfel nefiind valabilă căsătoria în fața lui Dumnezeu. Sunt multe câte sunt. Doamne, luminează-ne pe noi și pe toți cei care mai există în lumea asta nebună, nebună, nebună!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai acum am citit că preotul Necula este de acord ca femeile să intre în Biserică în perioada menstruației (necurăției), deși o spune mai voalat, ca de obicei. Nu știe oare că acest lucru este oprit de Canoanele Bisericii și de Biblie? Își dovedește încă o dată rătăcirea și prefăcătoria în care se găsește. Un adevărat popă al lui Antihrist.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am lămurit un ,,mare mister”: cică l-ar fi preoțit pe Teodot ecumeniștii la mănăstirea Petru Vodă. Așa se explică ,,schimbarea lui de atitudine” față de ierarhii ecumeniști, mai ales față de ecumenistul eretic mitropolit al Moldovei Teofan. ,,S-a făcut frate cu dracu până a trecut puntea”. Acum o să vedem cum o să scape de acel drac al ecumenismului cu care ,,s-a făcut frate”. Cică ,,lupu-și schimbă părul, dar năravul, ba”. Rușinică!

    RăspundețiȘtergere
  8. Este drept că exista suparare,dar nu este treabă noastră să judecăm,nu ne-a făcut Dumnezeu judecători,Mântuirea este personala,Domnul Iisus ne-a învățat să ascultăm de ei,chit că ei nu fac faptele legii,Preoții li sa dat har sa lege și să dezlege,Ascultarea este mai de preț,știe Bunul Dumnezeu ,probleme de acest gen au fost încă din timpul venirii Lui Iisus și după,exemple sunt,pe vremea Sf Ioan Gură de Aur cum erau mai marii și Sf a fost și caterisit deoarece nu ia trebuit lux,dar sa lasam și să căutăm Părinți Induhovniciti care sa ne îndrume și să ne ajute să creștem pe calea duhovnicească. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am urmarit conferinta de la Deva pe facebook. Acolo indemna lumea sa accepte protestantismul si apara luxul popilor care se imbogatesc din banii bisericii. Spunea ca e normal sa umble cu masina scumpa pentru ca e periculos cu Dacia. Cum sa nu-l judeci cand vezi cum ne fraieresc ca pe prosti.

      Ștergere
    2. ,,Frate” Tiberiu, ascultarea de oricine se face până la păcat, adică nu se mai face ascultare de cler atunci când acesta îndeamnă la păcat, la erezie. Ascultare totală se cuvine doar de Dumnezeu, întrucât doar El este Perfect, fără de păcat, și învățându-ne doar ce este Bine.

      Ștergere
  9. Straniu articol... O voce a unor fundamentaliști agresivi, lipsiți de roade pastorale, însă campioni ai urii viscerale. Mai rar am văzut invudru atât de urat camuflata în grija opocrits.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Straniu pentru tine, dar pentru cei care au inceput sa vada unde duce "misiunea" pastorului Constantin Necula e o realitate greu de acceptat.

      Ștergere
    2. Măi, anonimule, trezește-te din somnul cel de moarte!

      Ștergere
  10. Si Arie, si Humbert, si Calvin, si Luther, si Pustan, si Pomohaci sunt renumiti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Dar dânsul(C.N.) cum îşi permite să vorbească toate tâmpeniile la aşa zise conferințe şi să facă bancuri şi glume când ar trebui să-l propovăduiască pe HRISTOS sau să învețe din ce au lăsat Sfinții Părinți?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pr Necula se provine din o familie de protestanti. Este omul protestantilor care, cu binecuvantarea ierarhilor BOR, trimite credinciosii la sectari.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar ce zice de fapt la conferința de la Deva,nu am urmărit,cand a fost că să știu să caut sa ascult și minutul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Florin Savulet - Germania19 octombrie 2018 la 08:41

      Am urmarit si eu pe facebook, in direct.
      Aici: https://www.facebook.com/events/400792340454923/
      Acum nu mai este, dar cu siguranta o vor pune pe internet.

      Ștergere
  14. Oare cine l-a convins pe Necula sa iasa din viata publica?
    Nu cred ca a foat dorinta lui. Un om care vrea sa se faca auzit se retrage asa dintr-o data, brusc si cu explicatii aiurea...
    Ceva da de banuit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-a tras dracu de-o parte.

      Ștergere
    2. Nicoleta - Oastea Domnului20 octombrie 2018 la 10:02

      E omul sectarilor in sânul Oastei Domnului din Sibiu. Asta e părerea mea. Sper să mă înșel.

      Ștergere
  15. Dar Oastea Domnului nu este o sectă,din câte se știe,trebuie dovedit înainte de a face anumite afirmații. Doamne ajuta! Țineți Calea cea Dreaptă și lăsați calomniile,ne pierdem timpul arătând cu degetul și judecând și timp de ruga iubesc,studierea cărților sfinte,Sf Scriptura,Pateric,etc. Iertați neputință mea.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.