duminică, 28 octombrie 2018

Bihorel si "Taina supărării" pe ASTRADROM.


De ce Bihorel apără un ierarh ortodox? 
Care este interesul, ținând seama că mereu a fost potrivnic ortodoxiei?

 
Recent am aflat de articolul “Taina supărării” apărut în săptămânalul de scandal „Bihoreanul” de la Oradea, la rubrica lui Bihorel. Autorul spune că ASTRADROM este „o asociaţie cu valenţe naţionaliste şi ortodoxe aproape de talibanism”, dar uită să dovedească acest lucru, ceea ce din punct de vedere jurnalistic arată lipsa de profesionalism, ca să nu spunem că e rea intenție.


Pentru cei care nu citesc acest săptămânal le aducem la cunoștință că ebihoreanul este un ziar al PNL-ului, în care se scrie de bine doar despre catolici, în special despre Biserica Greco-Catolică, iar când vine vorba de ortodoxie și Biserica Neamului Românesc (așa cum este numită Biserica Ortodoxă de către Mihai Eminescu) citim doar denigrări și ironii. Specific mass-mediei aservită puterilor oculte anti românești și anti ortodoxe. Dacă acest soi de presă ne numește „talibani”, nu ne deranjează, ci chiar ne face cinste. Problema ar fi dacă presa aservită sistemului ne-ar vorbi de bine.

Autorul articolului denigrator a luat atitudine curajoasă împotriva noastră spunând că suntem supărați pe IPS Andrei de la Cluj pentru că a donat o sumă de bani Episcopiei Greco-Catolice, fără să spună contextul în care am făcut această remarcă. Bihorel, evită să specifice că în articolul nostru am menționat că această donație nu ar fi fost o problemă dacă IPS Andrei și-ar ajuta și propriile parohii. Deci să luăm aminte că „vitejia” lui Bihorel, are darul de a scoate lucrurile din context, ceea ce dă dovadă de diversiune, specific acestei publicații orădene de scandal.

În încheiere, publicația PNL-istă orădeană, spune: „Bihorel nu poate, totuşi, să nu observe făţărnicia reprezentanţilor bisericii (ortodoxe –n.n.) care înghite bani cu duiumul din bugetele publice pentru construcţia unei faraonice catedrale din Bucureşti…” Iată ce îi doare pe PNL-iștii bihoreni. De fapt construcția unei catedrale ortodoxe la București e deranjantă pentru Bihorel. Dar de ce nu-i deranjează construcțiile de biserici catolice sau casele de adunare sectare din Bihor și din întreaga țară care se fac, în mare parte tot pe bani publici? Ne face public BIHOREANUL, care sunt sumele date de Consiliul Județean către protestanți în ultimii ani. Nu cred că are interesul. Oare de ce?

Ar fi multe de spus, dar deocamdată ne oprim aici. Dacă tot a venit vorba că suntem „talibani”, hai să vedem cine sunt cei care ne acuză:  

Se știe prin Oradea că finanțatorul acestui ziar de scandal este tocmai Beniamin Rus urmărit de DNA pentru infracțiuni financiare.

Conducătorul ziarului este Mircea Chirilă, unul dintre cei care, prin intermediul „Bihoreanului”, cu orice ocazie denigrează Biserica Ortodoxă, iar omul său de bază în redacție este Adrian Abrudan care semnează sub pseudonimul Adrian Criș, un alt „prieten” al Bisericii Ortodoxe. Toți aceștia susținători ai PNL dar și a propagandei LGBT în Bihor, numărându-se printre cei mai înverșunați boicotatori ai referendumului pentru familia normală.

Este o uimire că Bihorel ia apărarea IPS Andrei? Nu. Dacă mitropolitul de la Cluj a finanțat Episcopia Greco-Catolică merită apărat. Nu?

Repetăm ce am spus și în articolul care i-a iritat pe PNL-istii bihoreni: Nu ne bucură necazul Episcopiei Greco-Catolice, dar considerăm că IPS Andrei este dator să își ajute mai întâi de toate propriile biserici. Acest lucru nu l-au mai citit cei de la Bihorel. De ce?


7 comentarii:

  1. Am observat si eu o linie anti ortodoxa la acest ziar.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bihorel a mâncat prea mult troscoțel și a băut prea mult sângerel. Idiotul ăsta ,,mânâncă rahat” cu carul, nu cu paharul. Atacă Biserica Ortodoxă, deci atacă Adevărul, îl atacă direct pe Dumnezeu. Idiotule, flăcările iadului îți cresc pe zi ce trece, până te vor arde din pământ la tălpile tale care te poartă în plus pe acest pământ, ca să faci umbră degeaba acestui pământ. Vai ție, fiu al diavolului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar mai ales pentru că a mințit lumea că referendumul e o manevră PSD-istă. Pentru aia sunt niște anti-români. Acum că ne-am dat seama că am fost mințiți, nu ne rămâne decât să regretăm că nu am fost la vot. Cel puțin eu unul nu am fost datorită lor, iar acum regret. S-a văzut că Dragnea a rămas în continuare în parlament, neatins, dacă a căzut referendumul.
      Aveti dreptate că sunt mincinoși.
      Am urmărit profilul facebook a lui Adrian Criș, dar acum m-am dumirit.

      Ștergere
  3. Ati pus punctul pe "i".
    Asa este un ziar de scandal al PNL-ului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniel Savulescu - Bucureşti30 octombrie 2018 la 17:27

    Scriu si ei in functie de convingerile celor care ii platesc salariile

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă vrei să le ierți lor păcatul, iartă-l. Dacă nu, șterge-mă și pe mine din cartea Ta. Și fiecare dintre sfinți, având aceeași compătimire, se ruga pentru ceilalți. Așadar, și noi, dacă dorim să umblăm pe urmele lor, să nu avem în vedere numai cele ale mântuirii noastre, ci să ne rugăm și pentru lume, miluind și îndurându-ne de cei ce trăiesc în viață stricată, de cei întăriți în erezii, de cei împotmoliți în înșelare, de cei întunecați din neamuri, simplu, de toți oamenii.
    Sfântul Teodor Studitul, Catehezele mici. Cateheza 52

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos citatul, dar ce legatura are cu acest subiect?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.