luni, 21 noiembrie 2016

"Noi nu suntem în schismă, ne îngrădim de erezia ierarhilor ecumenişti" - spun şapte preoţi nepomenitori din România.



sedinta -Sinodul din Creta

Un răspuns ierarhilor ecumenişti care-i acuză pe nepomenitori de schismă.
Nepomenitorii au declarat că nu se despart de Biserica Ortodoxă şi vor continua lupta de apărare a credinţei chiar cu riscul de a li se interzice să intre în biserici. Ierarhii care susţin globalismul în plan religios spun enoriaşilor că oprirea pomenirii lor, pe motiv de erezie, ar însemna schismă, ceea ce este o minciună. Vom prezenta, în cele ce urmează, documentul intitulat "Expresia conştiinţei noastre", o mărturie comună semnată de către şapte preoţi care au oprit pomenirea ierarhilor ecumenişti:


Expresia conștiinței noastre

Ca urmare a celor petrecute la adunarea inter-ortodoxă din Creta (iunie 2016), conștiința noastră ortodoxă și responsabilitatea de păstori ne-au îndemnat să transmitem următoarele:

1. Am oprit pomenirea la sfintele slujbe a ierarhilor români care au mărturisit public, prin propria lor semnătură, pan-erezia ecumenismului, pentru că dorim să respectăm cu acrivie învățătura dogmatică și Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, care ne legitimează această atitudine (conf. Canonului 15, Sinodul I-II Constantinopol).

2. Rămânem în Biserica Ortodoxă Română și nu o vom părăsi niciodată.

3. Nu ne dezicem de Biserica Ortodoxă Română, ci doar ne îngrădim de pan-erezia ecumenistă și de promotorii ei: ierarhi, monahi și mireni.

4. Mărturisim că unitatea Bisericii este dată doar de Adevărul-Hristos, iar pseudo-unitatea impusă de ecumeniști se sprijină doar pe minciuni și erezie.

5. Datorită Capului Unic și Infailibil al Bisericii, Domnul nostru Iisus Hristos, Harul Dumnezeiesc este prezent și lucrător în Biserica Ortodoxă Română, spre mântuirea poporului dreptcredincios, în pofida abaterilor dogmatice inadmisibile ale unora dintre păstorii ei.

Scopul întreruperii pomenirii ierarhului este îngrădirea necesară de erezie, osândirea acesteia, ca semnal de alarmă pentru trezirea conștiinței poporului. Există marele pericol al pierderii Harului Dumnezeiesc prin extinderea și generalizarea ereziei. Așadar, este imperios necesar pentru mântuire delimitarea clară de ecumenismul propovăduit de adunarea din Creta cât și de orice altă erezie.

Ca mădulare ale Bisericii Ortodoxe Române, solicităm ca punctul nostru de vedere să fie prezentat în mass-media bisericească, lansând pe această cale invitația la un dialog edificator.

În frica lui Dumnezeu și cu dragoste, către pliroma Bisericii Ortodoxe Române.

Semneaza:
Ieromonah Macarie Banu
Ieromonah Grigorie Sanda
Ieromonah Atanasie Parfeni
Preot Claudiu Buza
Ieromonah Serafim Raicea
Preot Ciprian Staicu
Preot Ioan Miron

Manuscrisul original si semnaturile pot fi vazute aici:

2 comentarii:

  1. Doamne ajuta!


    http://psaltirea.ro/files/Cerere%20catre%20preoti%2019.11.2016.pdf

    Pe site-ul de mai sus, se gaseste „Cererea din partea credinciosilor pentru preotii parohi”

    Este o propunere din partea credinciosilor, o „Cerere catre preotii parohi”, de a-și specifica pozitia vis-a-vis de Sinodul din Creta și ecumenism,
    spre a stii credinciosii cum pot sa se raporteze in acest moment, adica de a mai merge sau nu la slujbe la Biserica de care aparțin.

    Având in vedere ca mai sunt preoți care sunt in curs de a opri pomenirea ierarhului locului si au mare nevoie de sustinerea ucenicilor sau a fiilor duhovnicesti.

    Slava Domnului pentru toate!
    Învie Doamne. Să se risipeasca vrajmasii Tai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pseudo-ierarhii cazuti in erezia ecumenismului sunt schismatici si s-au scos pe ei insisi din Biserica lui Hristos.

    Sa nu uitam ca Ortodoxia nu inseamna doar barbi, imbracaminte preoteasca si cladiri, caci multe dintre acestea le au si ereticii. Ortodoxia inseamna in primul rand Dreapta Credinta, cea lasata noua de Iisus Hristos, sfintii Apostoli si sfintii nostri Parinti. Cine nu urmeaza invataturile si poruncile Sfintei Scripturi si ale celor 7 Sfinte Sinoade, acela nu este ortodox.

    Vrednici sunt cei 7 Parinti care s-au ingradit de erezie si nu-i mai pomenesc pe ereticii ecumenisti.
    Acesti preoti si cei asemenea lor formeaza Biserica Ortodoxa.

    A fost un moment cand Ortodoxia a stat intr-un singur OM, iar ceilalti cateva sute de episcopi cazuse-ra.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.