vineri, 25 noiembrie 2016

Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a confirmat oficial că a primit o scrisoare din partea patriarhului Bulgariei prin care este înştiinţat că BOB a respins documentele eretice din Creta.



Patriarhia Bulgariei a rămas ortodoxă. 
Aceasta se dovedeşte prin faptul că a avut tăria să respingă documentele eretice din Creta.

Recent, Biserica Bulgariei a respins documentele eretice din Creta.
Patriarhul Ortodox Neofit al Bulgariei

Astazi, arhiepiscopul Ieronim al Atenenei a confirmat că a primit o scrisoare oficială din partea Sfântului Sinod al ierarhiei Bisericii Bulgare în care se confirmă că „Biserica Ortodoxă Bulgară respinge şi condamnă sinodul din Creta”. Sinodul din Creta nu e nici mare nici „Sfânt”, nici „Mare”, nici „Sinod”.

Conform surselor citate mai jos, Biserica Bulgariei se exprimă asupra textelor adoptate în Creta menţionând că „ele conţin cacodoxii” (învăţături rău credincioase), adică eretice.

Aceasta confirmă sursele greceşti şi ruseşti:

IPS Ieronim a primit o scrisoare şi din partea IPS Serafim de Pireu. În această scrisoare se cere, în mod argumentat, ca Biserica Greciei să nu recunoască documentele "sinodului" din Creta, în forma lor actuală.
Detalii despre conţinutul scrisorii, vedeţi aici: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/24/gandurile-cu-care-ips-serafim-de-pireu-s-a-dus-la-sinodul-grecesc-23-24-noiembrie-2016/

Vezi şi: 
http://sinodultalharesc.tk/vrednici-sunt-ierarhii-din-sinodul-bulgariei-au-respins-definitiv-ereziile-sinodului-din-creta/
http://sinodultalharesc.tk/decumentul-prezentat-de-ips-serafim-al-pireului-cu-ocazia-sesiunii-extraordinare-a-sinodului-greciei-din-23-24-noiembrie-2016/

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. felicitari ips al BOB , ai nostri isi dorm somnul de veci

      Ștergere
  2. Biserica bulgariei face jocul kremlinului.
    Urmeaza acuzarea patriarhului de la constantinopol de erezie, erdogan (prietenul lui putin)va inchide biserica lui bartolomeu si kiril va convoca sinod cu vasalii care il vor proclama patriarh ecumenic.
    Jocuri politice. In china sefii partidului sunt epurati pt "coruptie",in bizant si in lumea ortodoxa,pt "erezie"

    RăspundețiȘtergere
  3. De fapt patriarhul bulgariei face jocul kremlinului.
    Kirill il va acuza pe bartolomeu de erezie si erdogan,prieten cu putin,va termina definitiv cu crestinismul din turcia inchizand biserica fanariotului.
    putin va convoca sinod la moscova si kirill va ajunge patriarh ecumenic.
    in china "coruptia"e motivul epurarii din partid.
    in bizant motivul epurarii este "erezia"

    RăspundețiȘtergere
  4. Biserica bulgară condamna erezia!!! Toată stima si Dumnezeu să-i întărească.

    RăspundețiȘtergere
  5. Biserica Bulgariei joaca locul lui Iisus Hristos. Vezi chipul patriarhului Neofit si vei constata ca este un om duhovnicesc. Chestia unor cum ca Biserica Bulgariei ar juca interese politice vine din cercurile ecumeniste pentru a-si justifica caderea in ereyie.
    Sunt diversiuni ale ecumenistilor care nu au raspuns teologic la cele decise de adevaratii ortodocsi.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.