duminică, 13 noiembrie 2016

Carte document. Sinodul din Creta. Simpozionul de la Pireu - 23 martie 2016.



Apariţie editorială  

   A ieşit de sub lumina tiparului cartea «Sfântul şi Marele Sinod» (Creta, 2016) – Între Providenţă şi eşec”. Cartea este editată de asociaţia ASTRADROM, şi are 257 pagini. 

    Cuprinde mărturii document ale ierarhilor şi teologilor care au participat la conferinţa din 23 martie organizată de Sfânta Mitropolie a Pireului (Grecia). Printre aceştia amintim: IPS Serafim al Pireului, IPS Hierotheos Vlachos de Nafpacktos, PS Longhin Jar de Bănceni (Ucraina), IPS Serafim al Kithirelor, reprezentantul IPS Gavriil de Lovech (Bulgaria), Gheronda Sava Lavriotul, prof. Teodor Zisis, prof. Dimitrie Tselenghidis, pr. Gheorghe Metalinos şi alte personalităţi ale ortodoxiei contemporane. 

Difuzare: asociatia.astradrom@yahoo.com  sau  tel.: 0744/282.735, 0761/088.654 (Ardeal).
Pret: 10 RON.
Livrarea se poate face si prin posta, plata ramburs, cu cheltuielile de transport la destinatar.

Poate fi găsită la pangarul Mănăstirii Petru Vodă Paltin (la maici) şi la librăria Sophia (Supergraph)

Varianta electronica poate fi gasita aici: http://mirem.ro/pdf/SinodCreta.pdf  (format PDF)

Textele pe coperta 4:

    „Rezumând cele de mai sus, concluzionăm că „Sfântul şi Marele Sinod” ce urmează a se întruni nu va fi nici Mare, nici Sfânt, pentru că, pe baza datelor de până azi, nu rezultă că va fi în acord cu tradiţia sinodală şi canonică a Bisericii Ortodoxe Soborniceşti şi nici că va lucra într-adevăr ca o continuare autentică a marilor Sinoade Ecumenice şi Locale din vechime” (text din Concluziile Conferinţei despre „Sfântul şi Marele Sinod”, Pireu, 23 martie, 2016)
 *
     “Văzând vremurile de grea încercare care au venit peste întreaga lume ortodoxă, am fost determinat să fac clar auzită mărturisirea mea alături de adevăraţii fii ai Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească. Chemând frica lui Dumnezeu în ajutor şi rugăciunile Maicii Domnului şi ale Sfinţilor Mărturisitori, mărturisesc că nu recunosc sinodul ţinut în Creta între 16-27 iunie 2016, întrucât a încălcat învăţătura celor şapte Sinoade Ecumenice şi promovează ecumenismul care este erezia absolută şi pregăteşte venirea lui antihrist. Nu pot fi de acord nici cu cei care au semnat la acest sinod deoarece prin acordul dat s-au lepădat de sfânta credinţă ortodoxă luând parte, rugându-se şi împrietenindu-se cu ereticii care nu o recunosc pe Maica Domnului, nu o cinstesc, hulesc Sfânta Cruce şi nu au pe Sfântul Duh. Este vremea să ne pregătim de mucenicie deoarece pentru aceasta am venit în lume, să mărturisim pe Dumnezeu, să ne lepădăm de satana şi de toate slugile lui.
      Închei cu cuvântul Sfântului Apostol Pavel: «Căci mai întâi aud că atunci când vă adunaţi în Biserică, între voi sunt dezbinări, şi în parte cred. Căci trebuie să fie între voi şi eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercaţi» (I Cor. 11:18-19)”
Părintele Iulian
(Schitul Prodromu - Sfântul Munte Athos)

4 comentarii:

  1. Este foarte bine ca s-a scris aceasta carte,era chiar mare nevoie!Dar cine nu are carte de credit si nu locuieste prea aproape,cum poate sa o obtina? Doamne ajuta! GabiM.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne ajuta!!! De unde putem lua cartea?

    RăspundețiȘtergere
  3. http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2016/11/13/inselari-si-inselati-raspuns-la-acuze-ecumeniste/

    RăspundețiȘtergere
  4. sunati la numarul de telefon 0722336217, aici puteti sa cereti cartea!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.