vineri, 25 noiembrie 2016

Decizia sinodului din Grecia legata de sinodul din Creta. Relatarea preotului Matei Vulcanescu


https://katanixis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_725.html#more
In urma dezbaterilor aprinse (din cadrul Sinodului Plenar al Bisericii Greciei)pro si contra "Sinodului" din Creta in care s-au adus texte teologice care dovedesc ca Sinaxa din Creta nu e nici Mare, nici Sfant, nici Sinod de catre Inaltpreasfintitul Heroteos Vlahos, de catre Inaltpreasfintitul Serafim al Pireului si Serafim al Kithirelor, Sinodul Plenar al  Bisericii Greciei a hotarat ca aceste texte sa fie studiate de catre Sinodul Permanent si apoi sa se traga o concluzie care sa fie comunicata clerului si poporului. 


Redam concluzia Sinodului Greciei:
" În concluzie, după Discursul Preafericitului  Președinte, care a fost unanim acceptat, s-a subliniat, dupa o informare completa si detaliata a Sinodului Ierarhiei Bisericii Greciei, confirmarea unitatii ei, si s-a hotarat aprobarea propunerilor prezentarii ( Inaltpreasfintitului Mitropolit de Seron si Nigrita k Theologos),  precum si studiul de catre Sinodul Permanent al Bisericii Greciei a tuturor  textelor(texte care resping Sinodul din Creta) care au fost inaintate Sfantului Sinod Plenar al Bisericii Greciei, urmand sa se alcatuiasca ulterior un Comunicat pentru informarea clerului si a poporului."

Dupa informatiile pe care le avem, ierarhii marturisitori nu au cedat presiunilor majoritatii covarsitoare a ierarhilor care accepta pseudo "Sinodul" din Creta, de aceea in esenta Sinodul Greciei nu se pronunta, ci studiaza textele si organizarea "Sinodului" din Creta pentru o rezolutie ulterioara. 
De asemenea, Mitropolitul Theologos propune ca sa fie date spre cercetare si evaluare textele "Sinodului" din Creta catre comisii teologice sinodale si universitati teologice si sa se faca simpozioane si discutii pro si contra si sa fie informat poporul dupa fiecare pas al evaluarilor. 


pr. Matei Vulcanescu
protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului 

 Recomandam:
A se vedea si dezbaterea din sinodul Greciei. Lupta IPS Ieroteos Vlachos pentru respingerea sinodului ecumenist din Creta:
http://www.atitudini.com/2016/11/rezultatul-primei-sedinte-din-cadrul-sinodului-bisericii-greciei-intr-o-atmosfera-tensionata-avut-loc-sedinta-plenara-sinodului-greciei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.