luni, 18 aprilie 2016

In China s-a pornit prigoana impotriva crestinilor. Sunt interzise crucile pe turnul bisericilor, iar cei ce se impotrivesc sunt arestati. Campanie impotriva crestinilor in China.

Mii de cruci au fost date jos. 
Credinciosii care se impotrivesc sunt arestati.
 Guvernul comunist chinez a declansat o campanie impotriva comunitatii crestine, mii de cruci fiind date jos de pe biserici si cladirile religioase.


Peste 2.000 de cruci au fost date jos, ca parte a unei campanii de eradicare a crestinismului, scrie Express. Guvernul chinez sustine ca incearca sa reglementeze situatia „locurilor excesiv de religioase”. Cea mai afectata regiune este Zhejiang, unde autoritatile au inceput inca de acum doi ani lupta cu crestinii.

De asemenea, crestinii care au incercat sa se opuna acestor actiuni au fost arestati. Printre acestia se numara un cunoscut aparator al drepturilor omului, Zhang Kai, care a fost retinut dupa ce a protestat fata de daramarea crucilor. El a fost fortat sa apara si la televiziune pentru a-si marturisi „crimele” impotriva guvernului chinez.

De la inceputul anului 2016 au fost daramate si 49 de biserici crestine, mai afirma publicatia britanica.


 Sursa: http://www.aktual24.ro/campanie-impotriva-crestinilor-in-china-mii-de-cruci-au-fost-date-jos-credinciosii-sunt-arestati/
 
Obs.
Nici in India situatia nu e favorabila crestinismului. Hinduismul si budismul au o atitudine de excludere a crestinismului in tarile asiatice (Japonia, China, Corea, India etc.), contrar comportamentului pe care il au cand sunt in tarile europene. In tarile crestine acestia se muleaza si se transpune in combinatii sincretiste crestino-politeiste prin care se creaza confuzii intre cele doua religii. Asemenea, tot in Asia, hindusii au numeroase conflicte cu adeptii religiilor islamice. In tarile crestine hindusii si budistii au o atitudine pacifista fata de crestini. Pe langa toate acestea, in China se mai adauga si atitudinea anticrestina pe care o are comunismul in general.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.