miercuri, 22 mai 2013

Parintele Iustin Parvu a ajuns in ctitoria sa de la Petru Voda



     Stim cu totii ca parintele Iustin a suferit clipe grele in ultima perioada. Cu siguranta toti i-am fost si ii suntem alaturi sperand ca ne va mai putea vorbi fata catre fata. Nu putem sti ce ne rezerva viitorul, dar putem spune ca in orice moment e pregatit sa se intalneasca cu Hristos caruia i-a slujit cu mult devotement din tinerete. Vestile despre sanatatea parintelui nu sunt incurajatoare in ce ne priveste, dar putem spune cu mana pa inima ca oricare care va fi finalul, duhovnicul neamului nostru a fost un exemplu pentru fiecare roman cu dragoste de patrie si Dumnezeu. Sa incercam sa fim realisti si sa intelegem ca are nevoie de liniste si rugaciune. Fiecare poate spune un acatist sau un paraclis, indiferent daca i-a fost sau nu ucenic. Cea mai mare bucurie pentru sfintia sa ar fi sa ii urmam povetele, sa-i urmam exemplul pe care l-a oferit intreaga sa viata. Nu trebuie sa ne panicam ci mai degraba sa fim constienti ca avem de dus o cruce mai departe: CRUCEA NEAMULUI.

Sa il tina Dumnezeu ani indelungati printre noi sa putem duce cat mai mult impreuna aceasta cruce.

Detalii despre sosirea parintelui in ctitoria sa:

Un comentariu:

  1. Comentariul de mai jos l-am postat pentru a afla ultimele detalii despre starea pr Iustin:

    Hristos a înviat!

    Întrucît unii din fraţii noştri au obiceiul de a da mai departe ştiri neverificate, fără să afle sursa şi veridicitatea lor, confirmăm la această oră, 12:35 (ora Bucureştiului), azi, 22 Mai 2013, că starea sănătăţii Părintelui Justin Pârvu este stabilă. Sfinţia sa s-a odihnit foarte bine, după ce aseară a mîncat nişte supă şi a băut o cană de ceai, iar între orele 2 şi 4 dimineaţa a ascultat din chilia sa slujba Sfintei Liturghii săvîrşită la Mănăstirea Paltin.

    Noi ne rugăm mai departe pentru însănătoşirea părintelui stareţ. Orice schimbare majoră a stării sănătăţii sale va fi comunicată aici. Rugăm pe toţi cei de bună credinţă care au acces la pagina noastră să nu preia ştiri şi informaţii despre starea Părintelui Justin Pârvu din nici o altă sursă. Starea sănătăţii sale nu va putea fi influenţată de zvonuri şi păreri, ci doar de rugăciunile Bisericii, ale noastre, ale tuturor.

    Mulţumim, în numele părintelui stareţ, tuturor celor ce ne sînt alături alăturîndu-ni-se în rugăciune şi celor ce nu dau mai departe zvonuri alarmiste, fără nici un fel de temei.

    Obştile Mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.