vineri, 15 octombrie 2021

Atac progresist la adresa Patriarhiei Române. Ce urmărește Recorder prin reportajul "Clanul Marelui Alb"? Cine se află în spatele Recorder?

Omul nou, format după principii neomarxiste, atacă orice este Biserică națională și credință. Astfel BOR devine ținta presei progresiste.

Acțiunea "Recorder" a început la puțin timp după ce Patriarhia Română s-a pronunțat ferm că nu vrea să participe la campania de vaccinare a populației.

 

 Scandalul provocat de Recorder apare tocmai când UE vrea să impună la guvernarea României pe Dacian Cioloș, președintele USR PLUS. Este un subiect care distrage ușor atenția de la noile schimbări politice care se pregătesc în România.

   Recent, canalul de youtube "Recorder" a postat un reportaj legat de corupția din BOR. Ne vom opri puțin la conținutul reportajului, iar apoi ne vom referi puțin și la cine stă în spatele acestuia. Recorder dă impresia că tot ce fac ei este o simplă anchetă jurnalistică fără scopul de a denigra sau a trimite intenționat mesaje subliminale împotriva instituției bisericești. În realitate, "Recorder" a avut mai multe reacții vădite anti ortodoxe de-a lungul timpului.

În reportajul intitulat "Clanul Marelui Alb", reporterii Recorder prezintă un caz neplăcut din conducrerea patriarhiei ca și cum Biserica Ortodoxă ar fi un "clan" bine organizat în stil mafiot. "Recorder"-ii încep emisiunea cu o prezentare a mai multor "ramificații" pornite din capul Bisericii Naționale, numit "Marele Alb"[1], dar care de fapt nu au fost demonstrate. Au găsit un caz, cel al lui Lazăr Neacșu care, împreună cu Aurel Mihai si câțiva consilieri patriarhali, au accesat fonduri si au facilitat unele "firme de casă" ale patriarhiei. Acest lucru este practicat și de Biserica Catolică din România, si de cultele protestante, dar și de ONG-urile pro LGBT-iste și unele partide din România. Fiecare dintre acestea își au relațiile lor, în funcții publice care facilitează finanțări cu fonduri Europene sau de la bugetul public. "Recorder"-ii au manifestat interesul doar față de Biserica Națională, fiind interesați, în mod special, de felul cum s-au obținut fonduri pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Celelalte culte sau ONG-uri care obțin asemenea fonduri nu prezintă nici un interes pentru Victor Ilie si colegii săi de la "Recorder". Oare de ce?

Astfel, au fost pomeniți în reportaj, doar politicienii unui partid țintă, deși BOR colaborează cu toate partidele din România. Singurul partid cu care BOR nu colaborează este USR care susține ideologii anticreștine și se pronunță mereu împotriva oricărei forme de credință creștină, susținând chiar căsătoriile nefirești (homosexuale) și schimbarea de sex prin intervenție chirurgicală (finanțată tot din bani publici).

E firesc ca fiecare instituție de cult sau bisericească să aibă o finanțare, dar dacă în unele locuri aceasta nu e făcută corect, nu înseamnă că e o "caracatiță" sau un sistem mafiot așa cum dau impresia cei de la "Recorder".

Să vedem ce atitudine au "Recorder"-ii față de BOR în general. Dacă în acest caz au încercat să denigreze însăși conducerea Bisericii pe motive administrative, în alte situații au încercat să atace chiar și învățătura de credință ortodoxă și conținutul Evengheliei. Astfel, în una dintre emisiuni, "Recorder" se folosește de un fost preot controversat care, fiind în neconcordanță cu învățătura Evangheliei, face o mărturie ruptă de adevăr și realitate dogmatică, făcând interpretări personale greșite în ce privește istoria și textele Vechiului și Noului Testament. Fostul preot contestă Sfânta Împărtășanie, și învățătura lăsată de Sfinții Apostoli, ceea ce "Recorder" exploatează din plin atacând nu doar chestiunile administrative, ci tocmai pe cele de credință. Ne referim la emisiunea intitulată: "Prima predică a unui preot ateu: «Dumnezeu pe care a trebuit să-l slujesc nu există»"

Același "Recorder" a avut și alte atacuri la adresa BOR, în mod special de împotrivire la construirea Catedralei Mântuirii Neamului în materialul intitulat "Catedrala prăduirii neamului". Chiar din titlu reiese reaua intenție a propagandiștilor anti ortodocși de la Recorder, care totodată sunt și susținători ai USR+PLUS.

Coincidență sau nu, dar merită remarcat că "ancheta Recorder" a început la puțin timp după ce Patriarhia Română a decis că nu mai susține campania de vaccinare impusă de guvernul Câțu și Dan Barna, format din: USR PLUS – PNL – UDMR. Oare chiar întâmplător?

Atitudinea anti ortodoxă a presei progresiste, dar și a activiștilor progreșiști (LGBT, anticreștinism, etc.) este evidentă – dacă vedem și alte postări de pe același canal. Aceasta nu doar în România, ci și în alte țări creștine. Se observă un atac insistent la adresa Bisericii Naționale. În România este atacată BOR, în Grecia este atacată Biserica Greciei, în Italia este atacată Biserica Romano-Catolică, în Spania sau Franța de asemenea Biserica Romano-Catolică etc… În fiecare țară creștină este atacată Biserica Națională, cea care oferă o identitate unui popor și în jurul căreia s-a format o cultură, o unitate națională, o rezistență a unui neam etc… Faptul că presa progresistă atacă Bisericile Naționale arată că acestea încă își mai au eficiența culturală națională, fiind încă o piedică în fața globalismului mondial.

Referitor la bani și finanțări, dacă se va dovedi în justiție că Patriarhul sau anumiți consilieri merită să fie trași la răspundere, suntem într-u totul de acord, dar a generaliza acest aspect lovind în întreaga Biserică, nu doar în persoanele vinovate, este rea voință. Văzând comentariile lăsate la această postare, observăm că impactul avut nu este doar referitor la unele persoane, ci asupra întregii Biserici. Cei de la "Recorder" au lăsat impresia că "Biserica este o afacere". Suntem de acord ca cei care abuzează de Biserică să fie trași la răspundere, în mod individual, dar nu considerăm corect să aruncăm cu noroi în Biserica Națională, urmărind interese meschine. 

Un alt aspect important merită menționat. Presa care slujește unor interese politice folosește tactica distragerii atenției de la subiecte nedorite de populație. Se știe că românii nu îl vor pe Dacian Cioloș premier. Atacul la adresa patriarhului vine tocmai în momentul când UE vrea să impună României ca primministru pe Dacian Cioloș, lider al coaliției USR PLUS. Un scandal de proporții la adresa Bisericii Naționale este cel mai util pentru distragerea atenției populației de la schimbările politice ce se fac în această perioadă. Astfel opinia publică va avea îndreptată atenția împotriva unor funcționari ai BOR fără să sesizeze ce se pregătește de fapt pe plan politic. Astfel se explică atacurile unor formatori de opinie USR-iști la adresa Bisericii Naționale, în presă și rețelele de socializare, simultan cu reportajul celor de la Recorder.

Apropooo de finanțări… Am văzut că cei de la "Recorder" au făcut apel să li se trimită bani pentru investigațiile făcute… deplasări, salarii, etc…

Poate cândva vom vedea și un reportaj despre cei care finanțează canalul Recorder. De ce spun aceasta? Simplu… pentru că în reportajele Recorder nu am văzut nimic despre afacerile de curte ale USR si finanțarea lor din banii publici, despre finanțările din banii publici a ONG-urilor LGBT-iste, sau a ONG-urilor unor adepți ai MISA, sau despre felul cum Vaticanul a devenit, în România, proprietar a unor imobile imense constând în păduri, pășuni, clădiri, sau despre cum unele culte protestante trăiesc foarte bine din banii publici, etc… toate acestea prin metode de finanțare similare cu cele prezentate în reportajul "Clanul Marelui Alb". În schimb Recorder a avut câteva reportaje prin care susținea USR în campania electorală.

Nu că ne-ar fi interesat să denigrăm pe alții, dar ne punem aceeasi întrebare: De ce doar despre Biserica Națională a României?

 

George Marian

 

Nota redacției

Am primit acest material de la un colaborator al redacției noastre.

Specificăm că "Ziarul Lumina" nu se găsește în chioșcurile ziarelor din orașe deoarece firmele distribuitoare de presă nu promovează presa ortodoxă. Doritorii care vor să participe la licitații pentru lucrări în cadrul bisericesc pot să ceară această publicație periodic de la instituțiile bisericești sau să se aboneze. Facem această mențiune deoarece, după ce am vizionat "reportajul", am observat că se prezintă acest aspect în mod eronat, scos din context. Dacă nu ar exista presa bisericească nu ar fi soluții ca firmele doritoare să afle de licitații? Ba da. Orice firmă dacă vrea să participe la o licitație poate depune o cerere la instituția bisericească pentru a fi informată în acest sens. Chestiunea cu Ziarul Lumina și altele, este o formă de manipulare a reporterilor Recorder, pe lângă multe altele din reportaj care au fost scoase din contextul real. Despre acest subiect lăsăm pe cei implicați să își susțină punctul de vedere. Din câte am observat, după o simplă căutare pe google, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a avut o intervenție în acest sens.

Responsabil redacție, Marius Pop



[1] Se referă la Patriarhul Daniel Ciubotea,

 

Un comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.