marți, 19 octombrie 2021

Consilierii USR Beius, Sorin Briscan si Emil Popa, bat câmpii mai rău ca Diana Șoșoacă

Sorin Briscan               Emil Popa
Ei propun un stimulent financiar, dar prin ideologiile partidului subminează educația sănătoasă, promovând ideologia LGBT.

Cei doi consilieri locali de la Beiuș au venit cu propuneri în fața administrației locale de a face învățământul beiușean după standardele Finlandei, Danemarcei si Elveției. Pentru a arăta că au activitate au propus burse elevilor și profesorilor.

Conform bihon.ro: "Cei doi consilieri propun următoarele burse pentru elevi și profesori: bursa de studiu să fie de 200 de lei, bursa de merit și socială să fie de 400 de lei, iar bursa pentru performanță să fie de 2.000 de lei. Emil Popa consideră, la rândul său, că profesorul îndrumător al elevilor care primesc bursa de performanță, în urma participării la olimpiadele naționale sau internaționale, să fie premiat cu câte 500 de lei, pentru fiecare elev care a făcut performanță."

Ideea nu e rea dacă poate fi realizabilă, dar ținând seama de dezastrul economiei românești din perioada guvernării USRPLUS-UDMR-PNL, când fondurile sunt tot mai restrânse, ne îndoim ca cineva să ofere acest "stimulent". Situația educației din România e tot mai grea, nu datorită fondurilor materiale, ci datorită crizei morale din învățământ. Cine vrea să învețe o face și fără acești "stimulenți", având conștiința clară că "fără carte nu se poate".

Fenomenul e des întâlnit la politicienii de catifea, care vin mereu cu idei care să impresioneze, dar care rămân doar o chestiune de discutat deoarece nu va fi pusă în practică. Acest tip de campanie electorală folosită de cei doi consilieri din Beiuș o vedem la fosta lor colegă de partid Diana Șoșoacă. Spun "fosta colegă" deoarece aceasta, în ascensiunea ei prin mai multe partide căutând să ocupe un loc călduț, a trecut și prin USR, conformându-se la principiile anti-tradiționaliste ale partidului[1]. Atât doamna Șoșoacă, cât și cei doi consilieri de la Beiuș, vin cu propuneri de senzație pe care le fac public, iar apoi totul se stinge ca focul de paie - specific celor care vor să adune câți mai mulți adepți în scopuri

Circul politic și senzațiile ieftine sunt specifice politicienilor care caută motive să ajungă în presă. Cu toții știu de pe acum că proiectul nu e realizabil în actualul mod, nu poate să ofere Beiușul ceea ce oferă Finlanda sau Danemarca. Consilierii locali ar trebui să știe că o reformă în educație nu se poate face fără moralitate și educație sănătoasă. Atâta timp cât USR promovează principiile LGBT, ne închipuim ce educație vor primii copii noștri. La ce folos 2-400 lei în plus dacă nu este esența?

Din păcate USR susține lesbianismul și homosexualitatea, schimbarea de sex prin intervenție chirurgicală, introducerea unei astfel de educații sexuale în școli și tot ce este profan…

Această formă de educație trebuie scoasă înafară, pentru a face loc educației sănătoase. Dacă USR nu va mai propaga aceste forme de educație (printre tineri) cu siguranță vom putea vorbi de o educație cu adevărat sănătoasă. Aceasta educație mai întâi, educația normalității, apoi bursele și "soluțiile" de impresie, dar care umbresc lucruri cu adevărat importante si realizabile.

Și noi am dori ca profesorii și elevii să fie stimulați prin burse, dar suntem conștienți că o educație demagogică si propagandistică nu rezolvă situația. E nevoie de o reformă morală, de o educație sănătoasă, dar acestea nu fac parte din punctele de pe agenda de lucru a USR.

Prof. Cristian Marc




 

 



[1] Se observă că senatoarea Șoșoacă refuză să facă public Curriculum Vitae, deoarece nu vrea să se afle unde și când a făcut studiile, prin ce partide s-a perindat, ce funcții a mai avut etc... Cu excepția ei, toți parlamentarii României, din toate partidele (si independenții), au CV-ul făcut public pe siteul parlamentului.

 

4 comentarii:

  1. Nu se poate comenta decat daca sustii opinia autorului.
    Prin urmare, nu e loc de comentarii ci de reflectarea unei aprobari "din public" pentru nesiguranta afirmatiilor.
    Tendentios si rautacios.
    Nu ma mira de multa vreme la cei ajunsi profesori.
    Formarea de anti-opinie si lipsa de discernere (cel putin politic) dovedeste insuficienta calitatilor intelectuale.
    Cred ca sterg bookmark-ul site-ului care e din ce in ce mai "suparat": si pe realitate si pe corectitudine.
    Fara legatura cu blegii din poza, eu sint departe de "locul faptei", nu ma atinge, nu ma intereseaza. Vor "o tara ca afara".... inca nu s-au convins cat de perversa e viata din Apus!?!
    ....
    Ma deranjeaza atacurile la singura persoana din Parlament care exprima ceva rational si benefic romanilor si Romaniei, Diana Sosoaca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul ca USR susține și promovează homosexualitatea, este evident.
      Evident este si faptul că Educație fără o conduită morală nu se poate, indiferent de banii alocați. Fără moralitate totul este un formalism, o chestiune de ochii lumii.
      Vreti sa spuneti că o educație sănătoasă se poate face cu idei LGBT-iste în școli? Vă înșelați domnule Anonim...
      În ce privește pe Șoșoacă, este clar o altă oportunistă, ca și cei doi din imagine...
      Ce nu e clar?

      Ștergere
  2. !FOARTE IMPORTANT! Dr. Flavia Groșan: „Oxigenul în exces provoacă edem cerebral.”
    https://www.activenews.ro/covid/Masacrul-din-spitale-Le-dadeau-oxigen-la-maxim-pacientilor-pana-le-ardeau-plamanii-inclusiv-oxigen-tehnic-industrial-nu-medical.-Marturie-tulburatoare-despre-ce-se-intampla-in-Spitalul-Clinic-de-Pneumoftiziologie-Oradea-Mureau-cu-zile-VIDEO-170385

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect precizat.
    Initiativa celor doi consilieri este frectie la picior de lemn.
    Fara o educatie sanatoasa morala, totul e propaganda electorala pentru prosti si creduli...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.