miercuri, 7 august 2019

Va cădea BOR în capcana detractorilor ortodoxiei?


Va ceda BOR presiunilor și propunerilor pro schismatice?

BOR a solicitat un vicariat românesc în Ucraina. Aceasta în contextul în care Sinodul Bisericii din România va trebui să dea un răspuns în ce privește recunoașterea schismaticilor ucraineni. În ședința sinodală din 21 februarie 2019, BOR a lansat posibilitatea recunoașterii sau nerecunoașterii sctructurilor schismatice și depinzând de un vicariat românesc sau de recunoașterea Patriarhiei Ecumenice a schismaticilor români din Europa (Bergamo, Como, Milano, Valencia etc…).


Până în prezent BOR nu a recunoscut schisma ucraineană, asemenea celorlalte Biserici Ortodoxe Locale. Singura care a dat recunoaștere schismaticilor a fost Patriarhia Ecumenică, creind prin aceasta un scandal inter-ortodox.

Biserica Ucraineană canonică nu a dat nici un răspuns solicitărilor Patriarhiei Române, în schimb schismaticii, încă de pe atunci au adus propuneri în acest sens. Până în prezent BOR nu a acceptat compromisul cu această structură necanonică. Rămâne de văzut dacă o va face. Detalii vedeti aici:

Despre deciziile BOR legate de schisma din Ucraina și un așa-zis vicariat românesc:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.