vineri, 10 martie 2017

Părintele Arsenie Boca: “Extremele sunt ale diavolului”



Îndemn la echilibru şi dreaptă socoteală în viaţa duhovnicească.

Referindu-se la cei ce dintr-o râvnă bolnăvicioasă ajung să cadă în amăgire, socotindu-se a fi doar ei pe calea cea bună, părintele Arsenie spunea:

“Au zis Părinţii că întotdeauna extremele sunt ale diavolului. Adică şi prea mare iubire de Dumnezeu – înainte de vreme – poate fi pricină de cădere: o iubire oarecum pământească, pătimaşă, neliniştită, nesenină, necurată şi pironită”


Sursa: „Cărarea împărăţiei”, Editată de Episcopia Aradului, ediţia a 2-a, pg. 145.

8 comentarii:

  1. Luminita Alionescu10 martie 2017 la 16:08

    Acum e usor sa intelegem de ce extremistii din nordul Moldovei se simt deranjati de pr Arsenie. Ei indeamna oamenii sa nu mearga la biserici pe motivul ca acolo nu mai este Har dupa Sinodul din Creta. Parintele Arsenie nu este de acord cu extremismul, ceea ce ii deranjeaza.
    Sinodul din Creta este cu adevarat o decadere a celor care au semnat, dar asta nu inseamna ca Biserica Ortodoxa nu mai are Har, asa cum spun acei extremisti.
    Parintele Arsenie zice bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti cumva din ....Imperiu?
      Papistasilor, sectantilor si necredinciosilor le plac minunile facute in fata lor.
      Eu nu sint din nordul Moldovei dar nici nu alatur minciuna cu Adevarul.
      Omul a incercat, a alunecat, s-a ridicat, a ridicat... a alunecat din nou... Dumnezeu sa-l ierte!
      Nu ma deranjeaza nici macar ca iconomistii (ecumenisti inselat-ortodocsi) considera "extremism" respingerea ereziilor.
      Ma deranmjeaza insistenta de a auto-considerare drept "alba-ca-zapada" a atiotudinii crestine... conditionat de cultivarea amintirii fostului calugar Boca.
      Nu asta e conditie de credinta.
      In Creta s-a anuntat Sinod si nu a fost, dupa nici un canon.
      In Creta s-a anuntat ca va fi sfant si s-a vazut ca s-au intronat ereziile.
      Simpla traire pacatoasa de mirean alunga Sfantul Duh din inima omului si tu crezi ca El vine unde se pomeneste minciuna?
      Pomenesti Episcopul = pomenesti Patriarhul = pomenesti Patriarhul Ecumenic (nu ecumenist!, desi este...) = pomenesti pe Papa = pomenesti pe Lucifer.
      Ia priveste:
      "Pope Francis Worships Lucifer at Easter Mass"
      https://www.youtube.com/watch?v=jTyCiGPWA0I
      si
      Full Blown Lucifer Worship At The Catholic Vatican
      https://www.youtube.com/watch?v=sUN-XEU6HUc
      La min 0:58 ... practices formerly venerating Lucifer... in Milano, Torino. No doubt is satanic..."
      ... sa asculti cum zice ca Lucifer are fiu pe Hristos... ti se face rau.
      Crezi ca asa vine Harul???
      Ti se pare in regula....
      Nu vezi legatura intre "contractul cretan" cu minciuna si pomenire.
      Morala este "una" si duhul este altceva, nu te insela - lasati-l sa odihneasca si rugati-va si voi sa fie iertat ca om a fost si om va ramane.

      Ștergere
  2. Ioana din Austria10 martie 2017 la 20:31

    Ati vazut ce spune parintele marturisitor Sava de la Athos? Nu imi vine sa cred!!!
    Sa fi decazut acest parinte in halul acesta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu a decazut, asa a fost de cand il stiu. Mereu cauta subiecte sa fie bagat in seama. A terminat cu Creta, iar acum se apuca de pr Arsenie Boca. Cand termina cu acest subiect incepe altul pentru a fi mereu audiat si aplaudat de grupuletul lui mic din Romania. Oamenii seriosi s/au lamurit ce hram poarta acest parinte Sava.

      Ștergere
    2. Decazuti sunteti voi, naivilor, cu idolul vostru Boca !

      Ștergere
    3. Pt. anonimul de mai sus.
      Poti dovedi ceea ce spui ? Noi dovedim ca pr. Arsenie este un m mare in fata lui Dumnezeu prin insasi modul lui de viata si prin cartile scrise de el. Dar voi, extremistii, care rupeti oamenii de Biserica lui Hristos indemnandu-i sa nu mearga la slujbe, voi la ce nivel duhovnicesc sunteti? Voi, care criticati pe toata lumea, iar pe voi nu va vedeti, la ce nivel duhovnicesc sunteti? Sava si Vulcanescu care fac doar agitatie la ce nivel duhovicesc sunt? S-au trezit niste agitatori sa ne invete pe noi despre pr. Arsenie Boca?
      Sunt un admirator al pr. Arsenie si nu cred ca sunteti constienti de ceea ce spuneti. Toata Grecia stie ca Sava si Vulcanescu sunt niste agitatori zelotisti care au in spatele lor "duhovnici nevazuti" si/sau inexistenti pe care ii folosesc drept paravan. De unde stie Sava din Grecia ce viata a avut pr. Arsenie Boca in Romania? Oare nu cumva acesti zelotisti incearca sa loveasca in duhovnicii Bisericii ortodoxe pentru a ne rupe de ea?

      Ștergere
  3. http://romanortodox.info/apel-pentru-tiparirea-brosurii-care-contine-40-de-argumente-ca-sinodul-din-creta-nu-a-fost-in-duhul-sfintilor-parinti/

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.vremeanoua.ro/icoana-lui-arsenie-boca-lacrimeaza-din-nou
    http://www.romaniatv.net/icoana-lui-arsenie-boca-din-vaslui-plange-din-nou_251749.html
    https://danielvla.wordpress.com/2015/05/02/icoana-parintelui-arsenie-boca-lacrimeaza-intr-un-sat-din-judetul-vaslui/
    http://specialarad.ro/dosarele-x-de-semlac-dupa-ce-a-plans-intruna-icoana-lui-arsenie-boca-avea-chef-de-joaca-aceasta-a-fost-gasita-a-doua-zi/

    Icoana lui Arsenie Boca a lăcrimat și nu numai într-o localitate. Chiar și preoții au confirmat că e vorba de un MIR DEOSEBIT. La mormântul lui Arsenie Boca s-au vindecat oameni, s-au luminat și s-au întors la credință. Profețiile sale, unele, s-au împlinit și se împlinesc. Personal, am fost la mormântul lui și am simțit aceeași PACE și LUMINARE pe care le simt când merg la AIUD, la RÂPA ROBILOR, la SF. PARASCHIVA la IASI, la Sf. Calinic de la Cernica, la Sf. NECTARIE și la SF. EFREM cel NOU, la Sf. CIPRIAN din Bucuresti și la moastele multor alti SFINTI. Când doar mă apropii de mormântul Părintelui Arsenie Boca este ca și cum aș fi intrat deja în Biserică. Eu sunt un nimeni, dar dau mărturie despre Sfințenia Părintelui Arsenie Boca, așa cum o fac mulți alți oameni. Să nu uităm că Însuși Mântuitorul nu a fost recunoscut de marii farisei și cărturari, de teologii evreilor din vremea Lui, pe cât a fost recunoscut de oamenii simpli și chiar de păcătoși precum Maria Magdalena și chiar tâlharul de pe cruce. Este bine să nu fim tari la cerbice ca să nu repetăm greșala cruntă făcută de evreii din vremea Mântuitorului.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.