miercuri, 31 august 2016

Parintele Ciprian Staicu se dezice de mitingul din Dealul Patriarhiei

Eu, pr. Ciprian Staicu, mă dezic total de actiunea de protest împotriva hotărârilor Sinodului din Creta, acțiune care a avut loc azi, 30 august 2016, pe Dealul Patriarhiei. Ea a fost plină de invective, mai ales din partea manifestantilor. Sinodul din Creta a luat hotărâri eretice, dar lupta contra lor de abia a început.

Lupta antiecumenista nu se duce așa, ca la miting, ci este o lupta teologică, cu argumente, demnă și sinceră. Doar ecumeniștilor le este specific să arunce cu invective, nu nouă, celor care vrem să rămână Biserica Ortodoxa Română nepătată de orice compromis și următoare a Sfinților Părinți.
 
Cu respect, pr. Ciprian

9 comentarii:

  1. Sa nu exageram si sa-i combatem pe acesti credinciosi, care au facut si ei un mare efort acolo. Fiecare, dupa cata minte i-a dat Dumnezeu. Atat au putut, dar din lupta lor au iesit la iveala multe lucruri interesante despre modul de gandire al ecumenistilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era mai bine sa nu se fi dus acolo. Numa s-au facut de ras cu comportamentul lor scandalos. Au fost niste obraznici care au facut Biserica de rusine. Un ierarh a avut bunavointa sa discute civilizat cu ei, dar n-a avut cu cine. Manifestantii au incercat mereu sa provoace tensiuni si scandal. E foarte bine ca luptatorii impotriva sinodului se dezic de acesti scandalagii. Am vazut ca sunt si preoti care aduc argumente solide si care lupta prin marturisire comportandu-se civilizat. Acestia au randament, nu scandalagii care au fost la aceasta manifestatie ridicola. Felicitari preotilor care s-au dezis. Prin ei se va marturisi adevarul contra ecumenismului, in mod crestinesc si cu echilibru.

      Ștergere
  2. monah Melchisedec Antoce1 septembrie 2016 la 19:21

    Nu-i combate nimeni, dar fiind sub anonimat nu prezinta credibilitate. Pe langa asta duhul razvratit si obraznic pe care l-au avut unii acolo nu face cinste ortodoxiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1.Care anonimat? Au avut curajul sa-si asume toate semnaturile. Iar parintele a dat buletinul sau la registratura. Ce doriti? Sa faca public seria de buletin? A spus care este numele sau , ca a venit din Sf Munte. De fapt, se urmareste altceva . Se fac presiuni asupra dansului sa spuna la ce manastire este acolo in Sf Munte. De ce ? Ca sa fie prigoniti cei de acolo. Sa fie trasi la raspundere cei care nu au facut nimic ca sa-i opreasca lucrarea sa de marturisire. Asta protejeaza dansul. E normal .
      2. Credibilitatea este Pidalionul (canoanele)
      3.Duhul razvratit e f bun daca te revolti impotriva ereziilor, si nu ti le asumi ca fiind ceva bun
      4. Obraznici sunt acesti apostati care incalca legile lasate de Domnul prin Sfintii Sai la celelalte Sfinte Sinoade.

      Ștergere
  3. Pardon, domnule doctor ! De ce nu ati fost dvs. acolo sa-i combateti ? Nu stiati de protest? Dar nu ma mira! Si dvs. pomeniti pe 'episcopul' Andrei care la randul sau il pomeneste pe ereticul Laurentiu Streza care a semnat. Oare ca doctor in teologie nu stiti ca faceti partasie si dvs ? Nu asa spune Canonul 10 Apostolic, pag. 44 din Pidalion? Ce fel de joc faceti ? Daca erati sincer si demn in lucrarea dvs si cu adevarat in duhul lui Dumnezeu nu va faceati partas la afurisenie ! Ori cu Dumnezeu, ori cu dracul, cu amandoi nu merge ! Nici cu amanarea, nu tine ! Dupa roadele lor ii veti cunoaste, zice Domnul! Iertati, dar nu va vad roada ( inca ii pomeniti )! Doar o infuzie de imagine, ca si Pr. Vulcanescu ( care e pro cip) pe langa cei care cu adevarat au reusit sa marturiseasca si sa nu pomeneasca ierarhii apostati! In rest doar vorbe, vorbe si iar vorbe ! Si alte vb care sa demonteze( probabil de aceea si infuzia ) Din aceasta cauza se duc oamenii simpli la Patriarhie ( pt ca isi dau seama, nu sunt prosti, de lucrarea unora care se dau ceea ce nu sunt de fapt) sa rezolve ceea ce altii indreptatiti de profesia lor nu doresc sa o faca din diverse interese, nu conteaza care. Au trecut deja 2 luni si jumatate de cand asteptam pocainta celor care au apostat in Creta, iar de la prima intalnire ecumenista din ianuarie ( saptamana de rugaciune comuna din ianuarie ) - de cel putin 3 ani ( 2013 ). Mor oamenii intre timp. Aveti grija, sa nu se dezica Dumnezeu de dvs.pt lucrul acesta! Pana la urma, indiferent cum, acesti oameni au semnat impotriva ecumenismului, au facut ceva. Cum au putut! Si nu trebuie sa va deziceti de ei! E un cuvant urat, pt care veti da socoteala in fata Domnului. Acestia au luptat pt EL, chiar daca nu aveau studii teologice ( cu atat mai mult ) si au infruntat cum au putut neobrazarea apostatului. Dumnezeu ii iubeste pt acest lucru ! Asta trebuie sa intelegeti !

    RăspundețiȘtergere
  4. Mare timpenie si demonstratia acelor extremisti, care nu au ce face acasa, si incep sa viermuiasca, comportindu-se ca la un meci de fotbal. In Biserica, cum a zis si parintele Ciprian mai sus, nu merge cu scandal! Si de, toti idiotii care sint obsedati de cip s-au adunat acolo. Vad ca idiotenia sectara cu cipul nu le iese din cap nici unora de pe aici. Sint cipuri in computer; da', de ipocrizia e cel mai greun de recunoscut pe lumea asta. si eu sint pentru cipul implantat, insa cu conditia ca nu mizeria asta de societate secularizata sa o faca, ci Biserica, daca oamenii se vor intoarce la Dumnezeu cindva, si Biserica va conduce iar societatea. Un cip pentru controlul mintii ar fi chiar nec3sar, avind in vedere inflatia de idioti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice acțiune care obstrucționează liberului arbitru este un act imoral și blasfemic. Deci un cip care să înlesnească coltrolul minții NU are cum să fie necesar, cum credeți... Gabriel

      Ștergere
  5. ai dreptate INFLATIA DE IDIOTI.CARE IDIOTI?????Cred ca confunzi marfa cu ambalajul tu care scriii in anonimat

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru parintele Staicu!
    Cu Dumnezeu nu ne putem juca... Nu putem sluji la doi domni.
    Dumnezeu stie inima noastra pentru ca el stie toate tainele si toate cele ascunse ale noastre. Acei care se inalta in fata oamenilor este uraciunea in fata lui Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.