sâmbătă, 25 aprilie 2015

Cimitir privat cu preoti privati. O secta pseudo ortodoxa din Romania face inmormantari si slujbe necanonice. Gherasim Bratu nu este recunoscut de catre nici o patriarhie ortodoxa din lume.

Schismaticul Gherasim (Gheorghe Bratu) nu este recunoscut de catre nici o patriarhie ortodoxa din lume. 

Slujbele savarsite de catre acesta si membrii sectei sale nu sunt valide din punct de vedere canonic.


Pana in prezent, a evitat sa spuna cine, unde si cand l-a "hirotonit"... 

Schismaticul Gherasim - Gheorghe Bratu - nu a dovedit inca cine l-a hirotonit in treapta arhiereasca. Surse din cadrul sectei pe care o conduce spune ca are o hartie de la un ierarh necanonic din diaspora, hirotonie care in realitate nu ar fi avut loc: "I-a dat o hartie, dar daca ii cereti o poza de la hirotonia sa in treapta arhieriei nu are de unde sa va arate caci aceasta hirotonie nu a existat in realitate", spune interlocutorul nostru.

Pana in prezent, Gherasim Bratu nu a aratat nici o fotografie si nici nu a mentionat cine si cand l-a hirotonit. Cand i s-au cerut fotografii a spus ca nu le arata din motive de modestie. Sa intelegem ca din "modestie" sectarul Gherasim nu poate dovedi cine l-a "hirotonit" ca "arhiereu"?

Intr-o emisiune televizata, liderul sectei "autonome" domnul Gheorghe Bratu (Gherasim) spunea ca a facut sute de inmormantari. Din punct de vedere canonic nici o slujba savarsita de Gherasim Bratu si subalternii sai nu sunt recunoscute de catre Biserica Ortodoxa Universala. Oare stiu credinciosii ca au fost inselati? Oare stie domnul Gherasim - Gheorghe Bratu - ca familiile acestor decedati, pe care pretinde ca i-a inmormantat, il poate actiona in instanta
pentru sarlatanie?
Mentionam ca Gherasim Bratu, si secta al carei lider este, nu este recunoscut de catre nici o patriarhie ortodoxa din lume.

Pentru a se ascunde sub masca unei false ortodoxii, schismaticul Gherasim, pretinde ca este "de stil vechi". Mentionam ca nici un cult ortodox de stil vechi din Romania[1] nu il recunoaste ca ierarh. De asemenea nici o patriarhie de stil vechi din lume nu ii recunoaste "hirotonia" in treapta arhiereasca, ca fiind valida - nici patriarhia Rusa, nici patriarhia de Ierusalim etc. care sunt pe "stil vechi". Gherasim Bratu nu este recunoscut nici de Muntele Athos, care este un bastion important al ortodoxiei la nivel mondial. 

In cursurile de teologie ale Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, Gherasim Bratu figureaza ca facand parte din sectele pseudo ortodoxe create din clerici razvratiti ai BOR: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2015/01/secte-desprinse-din-biserica-ortodoxa.html

 Acesta a facut inmormantari fara binecuvantarea Bisericii Ortodoxe Universale, iar slujbele sale nu sunt valide din punct de vedere canonic.

Acum e clar si limpede pentru cine vrea sa priceapa. De ce vedeta emisiunilor de scandal, Oana Zavoranu, nu a spus numele celor care au facut "slujba" inmormantarii mamei sale. Liderul sectei private, Gherasim Bratu, a intrat pe poarta cimitirului "Eternitatea" pe bancheta din spate a unei masini de lux, cu geamuri fumurii astfel incat greu se putea observa cine este ascuns in masina. Numele "clericilor" controversati au fost facute public doua zile mai tarziu de catre presa. Cand ai ceva de ascuns, e clar ca ceva nu e in regula. 

 
Pentru a-si justifica "slujirea", schismaticul Gherasim se foloseste in mod abuziv de numele parintelui Arsenie Boca spunand ca si acesta a fost caterisit si "nu si-a pierdut harul". Pe langa faptul ca informatia e eronata, amintim ca parintele Arsenie Boca a ramas in Biserica Ortodoxa, nu si-a facut biserica privata. http://fresh24.ro/stiri/socant-scandal-in-biserica-arsenie-boca-pomenit-in-apararea-familiei-zavoranu-3083

Cimitirul "Eternitatea" e proprietatea privata a vedetei Oana Zavoranu, asa ca afacerea merge bine cu un colaborator de teapa lui Gherasim Bratu care are o "Biserica privata".


prof. Cristian Marc

Detalii despre mediul controversat sectar in care este implicat Gheorghe Bratu - autointitulat "mitropolitul Gherasim" al Romaniei:


          *        *        *        *        *        *         *
 In articolele preluate mai jos se poate vedea care a fost opinia patriarhiei:

Prezentam in cele ce urmeaza o stire preluata de pe ProTV:
Patriarhia Romana sustine ca mama Oanei Zavoranu NU a fost inmormantata crestineste. Potrivit reprezentantilor Bisericii Ortodoxe, cei 3 preoti, care au oficiat slujba de inhumare sunt raspopiti si NU au dreptul sa ii conduca pe decedati pe ultimul drum.
 
Unul dintre ei sustine insa ca nu a facut nimic ilegal, pentru ca nici un act nu ii poate lua harul preotiei. Cei trei fac parte dintr-un grup religios care nu este recunoscut de stat, dar functioneaza legal ca o asociatie religioasa.

Marioara Zavoranu a fost inmormantata duminica, la cimitirul privat Eternitatea, pe care ea il patrona. Slujba a fost oficiata de trei preoti care fac parte din asociatia numita "Mitropolia Autonoma Dupa Vechiul Calendar Episcop Gherasim". Patriarhia Romana sustine ca niciunul dintre ei nu avea dreptul sa oficieze slujba de inhumare, pentru ca sunt raspopiti.

"Acesti asa-zisi preoti au fost preoti ai Bisericii Ortodoxe Romane care au fost exclusi pentru abateri disciplinare canonice", explica Constantin Stoica, purtatorul de cuvant din Patriarhia Romana.

Unul dintre ei se numeste Mircea Marian Pintica. In trecut, a fost coordonatorul preotilor misionari din Arhiepiscopia Bucurestilor. Dupa ce a divortat, a fost considerat nedemn de Patriarhie si caterisit.
"Eu am acte sa slujesc ca si preot in Romania. Mi s-au citit rugaciuni dezlegate de un episcop din Occident, tot ortodox. Preotia are caracter de nesters, e ca botezul. Am harul preotiei, am sfintit agheasma si nu s-a stricat. Nimeni nu poate sa ia printr-o hartie ceva ce ti-a dat printr-o slujba. Nu exista o slujba de caterisire. Nu au ce sa conteste", se apara acesta.

Pintica slujeste acum la capela unui spital privat si face parte din Mitropolia Autonoma dupa vechiul calendar episcop Gherasim. Aceasta asociatie religioasa apare legal constituita pe site-ul Ministerului de Finante dar NU figureaza insa si printre cele 18 culte religioase recunoscute de stat.

"Patriarhia Romana face un abuz ca de obicei, crezand ca toata ortodoxia din Romania ii apartine. Sa isi vada de propria ograda, au problemele pe care le au, sa nu isi mai bage nasul pentru ca ceea ce fac este discriminare, defaimare la adresa unor oameni noi”, spune Gherasim Bratu - reprezentant al asociatiei "Mitropolia Autonoma”.

"Fac parte dintr-o societate comerciala non-profit inregistrata la ministerul de justitie, dar care nu are nici macar acordul consultativ al secretariatului de stat pentru culte. In concluzie, familia doamnei Marioara Zavoranu a optat ca aceasta doamna sa nu fie inmormantata crestineste", replica parintele Stoica.

Familia avea posibilitatea de a cere Arhiepiscopiei Bucurestilor sa permita unui preot ortodox sa oficieze slujba. Nu a facut insa, nici o solicitare in acest sens, potrivit reprezentantilor Patriarhiei Romane.

In alta ordine de idei, Oana Zavoranu sustine ca si-a inmormantat mama ca pe o regina, cu bunuri a caror valoare ajunge la 50 de mii de euro. In plus, a revenit la sentimente mai bune fata de rudele sale.

"M-am impacat cu tot. Am recunoscut ca am fost geloasa si sunt. Eu nu i-am lasat pe mama si pe tata sa faca copii. N-am surori, n-am frati, nu atenteaza nimeni la nici o avere. Totul e al meu, iar eu voi sti sa fiu nobila si nu hapsana si se va bucura toata lumea de o viata buna sub regimul meu”, a spus Oana.

De altfel, Oana sustine ca niciodata nu a interesat-o averea mamei sale, ci doar dragostea ei, de care n-ar fi avut parte niciodata.De ce s-a facut totul in ascuns? Detalii vedeti aici:


Din imaginile surprinse de reporterii WOWbiz la intrarea in cimitirul Eternitatea, acolo unde a avut loc slujba de inhumare a Marioarei Zavoranu, in masina care l-a adus la cimitir pe Marian Pintica se afla si ceilalti preoti care au slujit alaturi de el. Parintele Pintica in interventiile sale televizate de ieri nu a vrut sa dezvaluie cine au fost preotii care i-au fost alaturi, lasand sa se inteleaga ca acestia ar putea sa fie chiar din BOR. De fapt, principalul preot de la inmormantare, cel care a tinut slujba nu a fost Pintica, ci seful sau. Pentru ca la inmormantare a venit chiar seful Mitropoliei Autonome, organizatia din care face parte Pintica si care nu e recunoscuta de Patriarhie.  Mitropolitul Romaniei si Arhiepiscopul Bucurestiului, asa cum se intituleaza Gherasim Bratu, conducatorul organizatiei se afla pe bancheta din spate a limuzinei care a intrat in cimitir. Desi, geamurile din spate aveau perdelute, pe imaginile surprinse din fata se vede clar chipul mitropolitului. In masina care a intrat in cimitir se afla si seful organizatiei "Mitropolia Autonoma".

Mitropolitul Romaniei, asa cum se autointituleaza preotul Gherasim Bratu. Despre organizatia “Mitropolia Autonoma” din care fac parte preotii care au oficiat slujba de inhumare a Marioarei Zavoranu au aparut multe informatii controversate. La inceputul acestui an, Evenimentul Zilei scria ca din organizatie fac parte, in special, fosti preoti dati afara din Biserica pentru ca au preacurvit, numele lor fiind legate de scandaluri sexuale.

Dupa ce s-a aflat adevarul despre cine a tinut slujba de la capataiul Marioarei Zavoranu, reprezentantii Patriarhiei au precizat ca mama Oanei nu a fost inmormantata crestineste. "Adevarul este ca familia Marioarei nu a dorit sa fie inmormantata crestineste, nu ca Patriarhia nu recunoaste inmormantarea. Nu este o inmormantare crestineasca, dar in virtutea libertatii de constiinta si religioasa in societatea contemporana familiile pot opta si pentru acest gen de servicii", a spus Constantin Stoica, purtator de cuvant BOR, la Romania Tv. 

Intrebat dacă ar trebui să se reia inmormantarea, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Romane spune ca se va gasi o solutie. "A fost o problema de optiune a familiei de a apela la niste fosti preoti ortodocsi care fac parte dintr-o asociatie nonprofit si care nu fac parte din secretariatul de stat pentru culte", a mai spus Stoica.
[1] “Mitropolia de Slatioara”, nu este recunoscuta nici ea de catre nici o patriarhie ortodoxa din lume, in schimb este recunoscuta de Statul Roman, din perioada comunista. Gherasim Bratu nu este recunoscut nici macar de catre acestia.


Un comentariu:

  1. Off topic:
    Documentar rusesc despre parintele Efrem Filotheitul, ucenicul cuviosului Iosif Isihastul.
    Staretul Efrem din Arizona:
    https://www.youtube.com/watch?v=84yL-xsgEvw

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.