miercuri, 20 ianuarie 2021

Prozelitismul stilist si vaccinarea in contextul "pandemiei" COVID

Pozitia BOSV raspandita in mediul online cu scopul de a atrage adepti

Coronavirusul si vaccinarea a starnit controverse la nivel mondial. Oamenii de stiinta nici ei nu sunt decisi care e solutia cea mai buna, in prezent existand multe controverse pe acest subiect.

Pornind de la acest aspect, unele ONG-uri, formatiuni politice sau firme direct sau indirect interesate de castig, se fac tot mai simtite in spatial public, indeosebi in mediul virtual.

Ce ne-a atras atentia, in mod deosebit, a fost pozitia sectei stiliste de la Slatioara, care, desi are foarte putini credinciosi, a tinut sa-si faca cunoscuta pozitia printre credinciosii BOR. Nu ar fi prima data, deoarece mereu cand sinodalii BOR sunt prinsi "intre ciocan si nicovala", BOSV incearca sa atraga de partea sa pe acei credinciosi ortodocsi nemultumiti de deciziile ierarhilor BOR.

Astfel, cand BOR a decis ca fiecare credincios este liber sa aleaga pentru ce tip de documente opteaza, stilistii de la Slatioara au emis comunicate prin care s-au pronuntat categoric impotriva actelor cu cip, incercand sa-i atraga spre secta lor pe cei mai radicali care refuzau actele electronice. Acum se procedeaza la aceeasi metoda, profitandu-se de situatia vaccinarii sustinute de Guvernul de la Bucuresti, in care, cu sau fara voie, este implicata si BOR. BORSV a emis un comunicat promovat ulterior si in mediul ortodox, prin care se pronunta categoric impotriva vaccinarii. La putin timp dupa aceea, un asa-zis ierarh sucevean cu numele de Sofronie (in foto), a aparut public cu o declaratie prin care indemna la refuzul vaccinului: https://manastireasfantulglicherie.ro/ne-vaccinam/

Nu idea de refuz al vaccinului ar fi o problema, ci contextul in care s-a facut aceasta declaratie. Pentru a intelege mai bine situatia vom prezenta un fenomen care include declaratia lui Sofronie suceveanul in sfera prozelitismului stilist. Tot mai mult, in ultima perioada, de pe unele conturi fictive de facebook, se lanseaza idei anti BOR sub pretextul ca ierarhia BOR poarta masca si ar fi pentru vaccinarea populatiei, pentru cipuire si pro ecumenista. Dintre aceste conturi fictive am identificat cateva care apartin unor persoane care tin ritul vechi. In paralel cu denigrarea BOR-ului, pe aceleasi conturi, intalnim pozitia ierarhului BOSV-ist Sofronie Suceveanul laudat ca pe un erou. Ulterior, link-ul respectiv este postat, preluat si raspandit pe grupurile de facebook ortodoxe si pe whatsapp.

Ce evita sa spuna propagandistii stilisti de pe retelele de socializare? In primul rand evita sa mentioneze ca acest "ierarh" nu este recunoscut de catre nici o Biserica Ortodoxa canonica. Nici macar de Patriarhia Rusa sau a Ierusalimului care au calendarul vechi. Mai evita sa mentioneze ca deoarece este schismatic nu este primit la nici o slujba a Bisericii Ortodoxe de la Sfantul Mormant, ceea ce arata ca nu este in comuniune liturgica cu nici o patriarhie ortodoxa din lume.

Este clar si limpede. Propaganda din mediul online facuta "antivaccinistilor" de pe stil vechi, are scopul de a atrage simpatizanti dintre credinciosii BOR care refuza vaccinarea. Cu alte cuvinte, este vorba de un prozelitism facut pe seama unor subiecte sensibile la care unii apleaca urechea fara sa verifice interesul din umbra.

Nu suntem nici noi pentru o vaccinare obligatorie, considerand ca fiecare este responsabil pentru decizia care o va lua in acest sens, dar a face declaratii publice folosindu-te de aceste lucruri sensibile pentru a atrage adepti, este de-a dreptul o nimicnicie. Daca aceste declaratii s-ar fi limitat la putinii credinciosi care ii are secta BOSV, nu ar fi deranjat pe nimeni, dar pentru ca a fost raspandita in grupurile de facebook ortodoxe in contrast cu pozitia BOR, ne determina sa atragem atentia acestui aspect pentru ca cei bine intentionati, dar necunoscatori a situatiei sa nu cada in capcanele ce li se intind…

 

Prof. Cristian Marc

16 comentarii:

  1. Iar sunteți ,,căldicei” și de aceea Domnul ,,vă va vărsa din gura lui!”. Adică ziceți: ,,Nu suntem nici noi pentru o vaccinare obligatorie, considerand ca fiecare este responsabil pentru decizia care o va lua in acest sens, dar a face declaratii publice folosindu-te de aceste lucruri sensibile pentru a atrage adepti, este de-a dreptul o nimicnicie. Daca aceste declaratii s-ar fi limitat la putinii credinciosi care ii are secta BOSV, nu ar fi deranjat pe nimeni, dar pentru ca a fost raspandita in grupurile de facebook ortodoxe in contrast cu pozitia BOR, ne determina sa atragem atentia acestui aspect pentru ca cei bine intentionati, dar necunoscatori a situatiei sa nu cada in capcanele ce li se intind…”. Rușine vouă! Confundați BOR cu ierarhia ei. Aici stiliștii au dreptate: acest vaccin este Pecetea lui Antihrist, prin ingredientele ce le conține ( ARN mesager, modificator de ADN uman, celule de fetuși avortați, de animale, nanocipuri, luciferază, hidrogel, metale, etc.), toate spre modificarea genetică a omului și transformarea omului în altceva, în ceva ce nu se mai poate Mântui. Rușine vouă! Nu vă Mântuiți nici voi și nu se Mântuiesc nici cei care vă ascultă! Voi sunteți ,,orbi” care-i povățuiți pe orbi și de aceea veți ,,cădea” cu toții în ,,groapă”! Toți care se vaccinează cu Pecetea satanei în trupul lor se duc în iad, fără excepție! Nu sunt stilist. Stiliștii sunt schismatici și sunt pe punctul de a deveni și eretici. Sunt Ortodox al BOR, dar al BOR fără această ierarhie apostată. Să nu se confunde Biserica cu ierarhia! Mare greșeală! Biserica suntem noi toți în Comunitate! Rușine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai istetule, iar te bagi in seama cu extremismele tale?

      Ștergere
    2. Băi acesta, iar te bagi cu neștiințele tale?

      Ștergere
    3. Nu exista nici-o pecete in vaccin. Trebuie sa se recunoasca ca a gresit rau cine a modificat din greaca veche in Apocalipsa si a pus 666 in loc de hzs cum a fost la inceput , caci exista si pagina 666 in Biblie iar acest numar nu are nimic special si rau doar prin aparitia sa . Dar xzc este prescurtarea numelui antihristului si cine se roaga la hrizistos ( sau mesiva , mem , saveh , vau = 666 in ebraica ) il primeste pe satana. Asa a zis Mantuitorul ca El a venit in numele Tatalui si nu L-au primit :" Eu am venit în numele Tatălui Meu şi voi nu Mă primiţi; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veţi primi." Sfantul Lavrentie de Cernigov zice ca in biserica ortodoxa din Ierusalim , antihristul va zice crezul in fata patriarhului dar nu va zice despre Hristos ci va zice despre el si numele lui asemanator . In apocalipsa scrie si despre icoana fiarei ca totul sa fie asemanator deoarece si calugarii ziceau rugaciunea mintii in fata icoanelor cu metania in mana dreapta.

      Ștergere
    4. Felician Grigorean24 ianuarie 2021 la 14:38

      @ Luciane
      Nu te vezi ce prosti debitezi?

      Ștergere
    5. Prostii?! Deci Scrierile (Profețiile) Sfinților Părinți (Sfântul Paisie Aghioritul, Iustin Pârvu, Efrem Filoteitul, Serafim Rose, etc.) despre Pecetea diavolului printr-un vaccin sunt prostii?! Cu de ăștia ca tine nici n-are rost să-mi răcesc gura! Prietene, ești pe drumul spre iad, adică spre vaccin! Revino-ți, până nu e prea târziu!

      Ștergere
    6. Luciane
      Tu faci mari confuzii...
      Una e pecetea si alta e vaccinul.
      Hai lasa habotniciile...
      Nu te folosi de numele unor mari duhovnici pentru a-ti argumenta ineptiile...

      Ștergere
    7. Neștiutorule, din ce văgăună ai scos capul? Afirmațiile tale, atâta timp cât nu sunt susținute cu probe, sunt nule din start! Ba-ți mai faci și păcate vorbind pe dinafara subiectului. Ești ,,orb” care zice că vede, dar se-mpiedică și cade în prăpastie (iad), neavând Lumina Învățăturii Ortodoxe Autentice. Tu pe cei care încearcă să-ți deschidă ,,ochii cei orbi” îi respingi și-i blamezi din mândria prostească de a nu accepta Adevărul. Vai ție, neștiutorule!

      Ștergere
    8. Bai Luciane atotstiutorule, nu vezi ca ai luat-o razna?

      Ștergere
    9. Tu cine mai ești, băi? Mai are dracul mulți mușterii pe-aici?! Vino cu argumente, adormitule! Sau taci! Golule pe dinăuntru, vino cu argumente!

      Ștergere
    10. Vaccinul nu este Semnul, insa vaccinul este un Pre-Semn. Adica e un pacat grav sa-l iei, tinand cont de elementele pe care le are, dar totusi nu e Semnul. Insa, comparativ cu distractia de la actele biometrice, abia acum sunt intrunite elemente scripturale care nu existau anterior: si anume vointa politicului de a gasi o cale de a-l impune, ori de catre Stat ori cu actorii privati, deci practic cam 75% din definitia Semnului, precum si caracterul mutagenic, care altereaza ADN-ul uman, adica Chipul lui Dumnezeu in om sau motivul pentru care Trupul este Templul Duhului Sfant.

      Am auzit de existenta oamenilor nemantuibili cu vreo sapte-opt ani in urma la Hagmann Report. Acum ganditi-va. Duhul Sfant e imaginat ca porumbel. Daca voi acceptati sa vi se modifice ADN-ul, adica Chipul, Templul, cu ceva facut de Pfizer sau Moderna, nu e doar un mod de a-i spune lui Dumnezeu ca i-ai upgradat Chipul care era insuficient, ci este un act prin care alterati "cuibul" Duhului Sfant, care asemenea unui porumbel, nu va mai sta intr-un cuib alterat. Si cum in Imparatie, cei de acolo nu se pot imagina ca a fi nepurtatori de Duh, nu veti putea sta nici voi acolo fara sa purtati Duhul. De aceea e un pacat de neiertat.

      Dar Dumnezeu totusi nu considera vaccinul egal cu Semnul. Pentru ca inca nu e acel lucru care sa fie unic mijloc de plata. Dar daca cedam si il primim, vom mai avea har sa rezistam iteratiilor ulterioare pana la Semn ?

      Am fost uimit sa constat ca Biserica nu cunoaste acest aspect, pe care eu il stiam de opt ani de zile de la Tom Horn si Steve Quayle. Ca Biserica Ortodoxa Greaca a cazut prima, si-a transformat bisericile in centre de vaccinare si si-a vaccinat episcopi in direct! Adica o stiu de la niste protestanti, ca ierarhilor ortodocsi pur si simplu nu le-ar trecut nici prin minte care e obiectivul aici...

      Sa spui ca "nu suntem nici noi de acord cu vaccinarea obligatorie" e intr-adevar o afirmatie caldicica. Este ceva ce necesita VEHEMENTA. "VOM LUPTA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII!". Cam asa ar trebui sa sune. Ca fiecare are dreptul sa aleaga, dar oamenii ar trebui sa cunoasca consecintele duhovnicesti ale alterarii propriului ADN cu o terapie genetica cvasiobligatorie pentru o boala care omoara 0,1%!

      Ștergere
  2. Foarte bine zice-ti, Fiecare face ce vrea. Daca cineva doreste, n-are decat sa se vaccineze, iar daca nu doreste, atunci sa nu i se impuna.
    In ce priveste prozelitismul stilist, nu au nici o sansa ca sunt prea dusi de la canonicitate. Nu se ia nimeni dupa ei. Un om serios nu se ia dupa stilisti.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Cel fără de păcat să arunce cu pietre",e vremea marturisirii și noi dormim legănați de satana,drept pedeapsă Dumnezeu ne a luat adevărații Marturisitori,n am ascultat nici de Arh. Iustin Pârvu, dar "avem nasul în vânt". Doamne miluiește- ne!

    RăspundețiȘtergere
  4. Deocamdata nu s-a dovedit ca in vaccin ar fi pecete. Unele clipuri sau articole de pe internet nu sunt de luat in seama deoarece nu isi asuma nimeni responsabilitatea lor, a informatiei cuprinse.
    Daca ne luam dupa site-uri sau conturi fictive riscam sa cadem si noi in inselarea lor, a fictivilor, a anonimilor, a iresponsabililor care fac zazanie ascunsi sub pseudonime pe internet. Acestea nu prezinta dovezi ca ar exista cipuri in vaccin...

    RăspundețiȘtergere
  5. Claudiu Horatiu Dan25 ianuarie 2021 la 01:31

    Se pare ca episcopul asta e in campanie electorala.
    Defapt, nici nu e episcop, ci un mirean ca noi care poarta haine arhieresti.
    Nu este recunoscut de nici o patriarhie de stil vechi.
    E clar si limpede.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sanda Demetrescu - Maramures29 martie 2021 la 00:03

    Sectarii de la Slatioara se cred in campanie electorala...
    Au nevoie de adepti...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.