marți, 8 septembrie 2020

Rețeaua facebook din România oferă sprijinul conturilor și grupurilor calomniatoare la adresa creștinismului

“Observator creștin”, un grup pe facebook creat pentru profanarea creștinismului

    Pe rețeaua facebook din România s-a înființat un grup intitulat "Observator Creștin". La prima vedere foarte mulți creștini (în special ortodocși) s-au înscris în acest grup crezând că vor putea socializa creștinește, având posibilitatea să schimbe păreri și opinii din interiorul creștinătății, dar și din alte subiecte legate de religie, într-un mod decent și ziditor. Dezamăgirea a fost când miile de membri înșcriși au constatat că persoanele care dețin monopolul acestui grup aduc hule și blasfemii la adresa lui Iisus Hristos și a Bibliei, înjosind și calomniind tot ce este legat de principiile învățăturii creștine.

    Sunt înscrise în acest grup unele persoane cu mai multe conturi active (unele fictive) care comentează, postează, și gestionează grupul în direcția anticreștină, în special antiortodoxă. După convingerile pe care le exprimă la rubricile de comentarii și la unele postări, se observă că aceștia susțin și ideologiile LGBT-iste, dar și credința în zei. Aceasta ne face să înțelegem mai ușor ce fel de ideologii se ascund sub conturile care moderează acest grup de facebook.

    Asta nu ar fi o problemă dacă numele grupului ar fi avut o altă denumire. Conform dreptului la opinie, fiecare își poate face pagină, grup sau cont cu orice nume, dar în acest caz contextul e cu totul altul. Numele de "Observator creștin" este pus ostentativ deoarece conținutul este clar anticreștin. Practic numele contravine conținutului. Creștinii care au intrat în această capcană se tulbură la apariția unor postări sau comentarii cu conținut calomniator la adresa credinței lor. Astfel sunt provocați și dacă, în timpul discuțiilor, aduce o acuză politeismului sau LGBT-ului sunt raportați de către administratori la facebook și primesc sancțiuni din partea facebok-ului de blocare a contului sau restricționare temporară.

    Au fost dintre creștini care au raportat grupul la rețeaua facebook, dar rapoartele acestora au fost lasate fără răspuns. Faptul că facebook sancționează doar conturile celor care susțin creștinismul, iar pe provocatori îi protejează ne ajută să înțelegem că șansele rezolvării problemei de către facebook sunt nule. Oare de ce?

    Am fost sesizați în urmă cu aproximativ două luni de existența acestui grup anticreștin (cu numele atractiv pentru creștini), motiv pentru care ne-am înscris pentu a putea conversa. Firesc că conturile noastre au fost blocate de două ori. Am raportat și noi câteva conturi pentru motivul discriminării creștinismului, dar fără nici un rezultat. Atât eu cât și colegii mei am rămas surprinși de atitudinea ignorantă a facebook față de solicitările noastre. Deci, scopul acestui grup este cât se poate de clar. Cei care monopolizează acest grup sunt sub protecția facebook din România.

    Printre activiștii care întrețin acest grup se numără și Andrei Robert, un cunoscut activist antiortodox din România. Detalii vedeți accesând link-ul: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/05/video-misionarii-antiortodocsi-la.html

    Ce e de făcut? Ceea ce putem face în acest caz este să atragem atenția credincioșilor de bună intenție să nu cadă în această capcană protejată de facebook. Am încercat să sugerăm celor care gestionează grupul să schimbe denumirea, dar fară rezultat. Am fost ignorați și ni s-a râs în față. Nici facebook, dar nici organismele antidiscriminare nu au luat nici o măsură în acest sens, iar creștinii care au căzut pradă acestei denumiri[1] se tulbură și se simt jigniți mai departe spre satisfacția moderatorilor grupului. Grupul are în prezent peste 16000 membrii. Înscrierile cresc pe considerentul că grupul are rolul de a socializa între creștini, motiv pentru care, cei care se înscriu în acest grup sunt creștini. Deoarece printre postări sunt admise și unele publicate cu conținut creștinesc, mulți dintre noii înșcriși observă că au căzut în capcană, doar după ce s-au înscris.

    Și să nu uităm că toate acestea se întâmplă într-o țară creștin-ortodoxă unde majoritarii sunt obligați să fie toleranți față de tot ce este necreștinesc, în schimb, se pare că sunt obligați și să suporte toate insultele și calomniile la adresa creștinismului.

Grupul cu pricina poate fi gasit aici: https://www.facebook.com/groups/809570439098294

 Prof. Cristian Marc

 

În cele ce urmează vom posta câteva fotografii despre subiect (pot fi mărite prin dublu clik pe ele):
 









 
 
În fotografia de mai jos arătăm comentariul cuviincios al unui crestin în care explica despre Duhul Sfânt. Respectivul comentariu a fost eliminat, iar apoi contul celui care l-a scris a fost blocat de către moderatori: 


[1]  Denumirea de OBSERVATOR CRESTIN atrage, în grup, membrii de credințe creștine.






22 de comentarii:

  1. Sataniștii ăștia o să-l vadă pe dracul Dincolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Numele grupului este foarte corect: observator de cre(s)tini.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca zici ca asta e numele grupului, de ce nu scrieti tocmai in aceasta forma?
      De ce nu aveti aceasta tarie de caracter?

      Ștergere
  3. Sa ne pupati direct in koor!
    Stati in plm si rugati-va la Jesu' sa va scape de noi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta va caracterizeaza. Sunteti o gasca de inculti care nu stiti decat sa jigniti. Asta e nivelul vostru intelectual. Astfel va dati arama pe fata.

      Ștergere
  4. Si dacă se tulbură rămân tulburați, sau se deztulburează cu timpul? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vede clar duhul rautacios al acestor nebuni de legat

    RăspundețiȘtergere
  6. Am auzit de acest grup cu câțiva ani in urma. Cineva m-a adaugat in grup mai tarziu, dar n-am stat, prea mult zgomot. Grupul a fost creat de un crestin adept al libertății de exprimare (de aceea se numește observator crestin), și mulți crestini se plângeau că acesta tolerează postările necrestinilor. Respectivul nu mai aparține grupului, habar n-am cine era exact, dar articolul de față e evident gresit. Grupul e public și i se pot vedea postările fără să fi membru. Creștinii care adera la acest grup nu sunt pacăliți, oricine poate vedea conținutul grupului înainte de a adera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grupul nu a fost creat de crestini. Cum se explica faptul ca, crestinii sunt blocati si cenzurati, iar ateii jignesc fara scrupule fara ca cineva sa le "modereze" un comentariu sau o postare?
      Crestinii sunt pacaliti, caci dupa ce intra in grup sunt blocati, daca ii supara pe atei... Asta nu li se spune dinainte...
      Sunt multi care au patin asta...
      Presupun ca esti sincer si vrei sa fi corect.
      Spune, te rog, de ce ateii detin monopolul asupra grupului, daca este crestin?

      Ștergere
    2. Grupul chiar a fost creeat de un crestin ortodoxx ..acum multa vreme. Dar , la un moment dat , respectuvul nu a mai fostcapabil sa conduca grupul, si pur si simplu a renuntat. Acum Grupul nu mai are admini si moderatori , Practic nimeni nu conduce acest grup .

      Ștergere
  7. Eftimiu Mitra e popa. Asra trebuie sa fie activitatea unui popa? O sa trimit activitatea lui presei. Daca se vrea vedeta, o sa fie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonim,
      Mi se pare firesc ca un preot sa-si apere credinta cand un ateu denigreaza crestinismul. Cu atat mai mult ca pe acel grup, ateii modereaza si administreaza comentariile si postarile provocand la scandal si ura impotriva crestinilor.
      Daca asta te-a deranjat... E problema ta... Te priveste...

      Ștergere
  8. Grupul nu are administratori si nici moderatori asa ca nu vorbi aiurea ca moderatorii grupului raportează sau sancționează creștinii..de ce nu pui comentarile creștinilor in care înjură de copii si de familie ?
    Dacă vrei material iti aduc eu cat ai nevoie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grupul nu a fost creat de crestini, ci de voi cei care vreti sa impuneti ateismul in viata noastra. Sa va fie rusine pentru ca nu dati libertate de credinta oamenilor si cenzurati conturile crestinilor de pe grup.
      Voi sunteti administratorii, de aceea doar conturile crestinilor sunt blocate, iar voi care aveti conturi fictive si jigniti lumea sunteti protejati de administratorii acestui grup anticrestin.
      Sa va fie rusine ca sunteti impostori care opriti dreptul la libertate religioasa.

      Ștergere
  9. Am vazut grupul. E clar ca e gestionat de cineva care este impotriva crestinismului...
    Ma gandesc care e scopul acestor persoane si de ce au creat acest grup dubios.
    Culmea ca tot ei sustin ca grupul nu are administrator, in timp ce ei blocheaza conturile crestinilor incomozi de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  10. E clar ca acest grup din discutie este creat de oameni iresponsabili care gestioneaza din umbra fara a avea curajul sa-si dea identitatea reala.
    Culmea ipocriziei e ca incearca sa induca ideea ca grupul nu are administratori si moderatori, cand tocmai anticrestinii care l-au creat il gestioneaza si sunt foarte incisivi in ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  11. Crestinii sunt mai pasnicii, de aceea ateii au "curajul" sa se ia de ei...
    Daca s-ar lega de musulmani, le-ar sari fulgii la ateii din acel grup facebook care se ocupa cu intrigi de acest gen...

    RăspundețiȘtergere
  12. Numele real al grupului trebuia sa fie "Observatorul demonilor", caci demonii guverneaza acolo.

    RăspundețiȘtergere
  13. Grupul a fost creeat acum multi ani de un crestin, ce a avut ideea de a lasa oarecum libera exprimarea pentru toata lumea .. indiferent de credinta lui , si sau de necredinta lui , si .. apoi a inceput scandalurile. La un moment dat respectivul nu a mai fost capabil sa gestioneze grupul. si nici nu a dorit sa lase grupul pe mana altor persoane, asa ca, practic a iesit din grup, si azi Grupul nu mai este condus de nimeni . nu avem administratori sau moderatori . Da , in grup mai toata lumea avem conturi multiple, pentru simplu motiv ca se raporteaza la greu conturile , catre FB, si riscul de a ramane fara cont este mare ., asa ca , folosim clone. Cei mai mari raportorila fb , sunt cum era si de asteptat un Crestin ortodox FANATIC si un Ateu DEFECT . Alin Catalin crestin cretin si . Trandafir ateu defect . astia au atins ""nirvana" in materie de raportare la fb. Cel putin Alin Catalin, are practic un grup in spate care raporteaza la comanda . Cu toate astea , azi acest grup Observator Creştin este practic , cel mai faian grup de pe intreg FB 'ul. Clar inteleg ca anumite persoane sunt exasperate de faptul ca este libera exprimarea si ca , putem spune tot ce credem, tot ce gandim, in fata fara teama . dar . nu ne intereseaza . Daca eu nu cred in dumnezeu, asta sunt eu si asta spun , normal ca autorul articolului este deraanjat de asta , si din acest motiv, incearca sa denigreze grupul prin aceste screee'nuri, DA , in grupp se jigneste se injura , lumea se cearta se impaca , este fix ca in viata .. intra un crestin si ne loveste cu ceva mesaj gen "aleluia" clar o fura crunt , si pe merit . Eu nu stau sa "cant" pe net ca sunt ateu , nu vreau sa deraanjez oameni cu faptul ca sunt ateu , de ce crestini ma agaseaza mereu cu povesti releigioase, poze crestine si etc. ? retorica , Eu nu agreez asemenea postari pe grupuri ce nu sunt declarate crestine, si reactionez destul de dur la postari cu rahaturi religioase. Si asa incepe mereu "scandalul" este distractiv sa vezi cum oameni in toata firea incep sa transpire cand un ateu face glume proaste pe seama zeului barbos :) Draga parintele , tu esti autorul, Daca tot ai facut aceasta polologhie despre grup, de ce oare nu spui aici , si faptul ca est un om lipsit de cuvant. In grup tu personal draga parintele , ai spus clar si fara sa sa ceara cineva asta , ca vei parasi grupul foarte repede.. Cuvantul dat ..parintele este cel mai important lucru ce il detinem noi ca barbati ,, cand nu ai cuvant cum esti tu acum , mai parintele ,nu mai poti fi numit barbaat , practic esti doar un purtator ilegal de nadragi , nimic maia mult. PS.. Ar fi fost elegant sa postezi si in grup . mai parintele mai , povestea asta Asa ar fi facut un om cinstit, Da ..clar nu este si cazul taau ., ca na..esti popa. ai invatat sa minti de mic . La cat mai multe "succesuri" mai parintele mai .. te saluta un Ateu de pe Observator :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Grupul nu are nici administrator nici moderatori. Este normal asa ceva. Au hartuit atata pe cea care a creat contul pana a plecat si a lasat grupul in voia sortii. As vrea sa aflu numele acelei doamne care a creat grupul sa vorbesc. un pic cu ea. Cred ca e singura care poate rezolva problema

    RăspundețiȘtergere
  15. As vrea sa aflu cine a creat grupul Observator Crestin, grup public

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.