marți, 26 mai 2020

VIDEO: Misionarii antiortodocși la vânatoare prin mănăstiri. Acțiunea de la Jiet.


În plină pandemie de coronavirus:
Atac psihologic, hărțuire, jigniri, viol de proprietate și tulburare în posesie la schitul Jieț din jud. Hunedoara.

Mai multe asociații antiortodoxe au organizat acțiuni de voluntariat la mănăstiri și biserici. Nu pentru a se ruga, ci pentru a tulbura liniștea sub pretextul "respectării legii".

Duminica, 24 mai 2020, doi tineri antiortodocsi au pornit intr-un pelerinaj pe la mănăstiri. Scopul excursiei acestora era de a filma și a dovedi că "ortodocșii nu respectă legea". Pentru a-și duce la îndeplinire misiunea s-au înzestrat cu reportofoane și camere de filmat. Aceștia spun că nu făceau parte dintr-un ONG de tipul ASUR, dar aveau cu totul alte substraturi (religios-morale). Ce a urmat după aceea veți vedea în cele ce urmează.


Aflăm de la postul de televiziune Digi24 că doi tineri au fost dați afară din mănăstirea Jieț și agresați pentru că filmau în timpul slujbei. Printre "garanții" respectării legilor statului, au fost și doi tineri, despre a căror identitare, Digi24 evită să vorbească. Aceștia s-au gândit să facă pe polițiștii și să aplice ei legea cu de la sine putere. Nu știm dacă aveau formularul complectat, dar din filmările făcute de o persoană ce se afla la fața locului se observă că nu purtau mască tot timpul și vorbeau vulgar. Despre acest aspect, reporterii Digi24 au evitat să menționeze. Oare de ce?


Atât Digi24, cât și alte organe de presă au evitat să vorbească despre caracterul și opțiunile religioase ale persoanei care a provocat scandalul, dar și despre substratul ascuns al intențiilor acestuia. Protagonistul evenimentului a fost Andrei Robert Păun din Petroșani, despre care oamenii zonei spun că este membru al sectei Martorii lui Iehova. "Chiar și numărul la mașină și l-a pus HD 88 YAH" spune Mircea Abrudan, un cetățean din Petroșani cu care am stat de vorbă în ziua următoare. Pe de altă parte, Andrei Păun spune că este liber cugetător și din greșală a ajuns ca părinții să îl boteze ortodox. El consideră că Românii sunt necunoscători ai Bibliei și ar trebui să facă toți un nou legământ. Principiul său este "iubește și fă ce vrei", iar în privința credinței are o opinie pe care ar vrea să o aibă toată România: "Românii ar trebui să renunțe la botezul din BOR. Suntem într-un moment istoric în care dacă suntem pe acte în BOR facilităm un sistem mafiot. Ortodocșii sunt habotnici religios". Andrei Păun Consideră că BOR este biserica PSD-ului și ar trebui ca românii să scape de ea și de preoții ortodocși: "Ăștia sunt ca morții lui Dragnea".

De la localnicii care îl cunosc aflăm că acesta are aproximativ 47 ani, dar s-a "îndrăgostit" de Elena, o fostă angajată a firmei sale care acum este măicuță la schitul de la Valea Seacă - Jieț. Culmea ironiei, fata devenită măicuță are 23 de ani: "Mă mir că nu îi este rușine. Maica ar putea să-i fie fica lui. E mai tânără cu aproape 25 de ani decât el. Să- și vadă de nevastă și de copiii lui." spunea cu indignare doamna Viorica, o credincioasă din satul vecin. Vasile Strezea se uimea de îndrăzneala acestui individ spunând: "Eram dimineața înainte de slujbă. Nu eram foarte mulți, dar am intrat în biserică să ne închinăm că mai apoi nu mai reușeam deoarece părintele urma să facă slujba afară, în fața ușilor bisericii. Dintr-o dată am auzit o gălăgie la ușă. Când m-am uitat înapoi am văzut că e un fel de scandal, iar cineva a ieșit să îi scoată afară pe provocatori. Nu știu ce s-a întâmplat afară căci pe când am ieșit am văzut doar doi tineri înfierbântați care înjurau de dincolo de poartă. Au urcat într-o mașină și au plecat spre Vâlcea". Toate aceste aspecte au fost evitate de Digi24 și alte organe de presă centrală. Oare de ce?

Pentru că au provocat scandal, credincioșii i-au poftit afară pe "apărătorii de lege", dar aceștia, în loc să se liniștească, au continuat cu provocări și jigniri ca la ușa cortului. Unul dintre ei a agresat-o și pe una dintre măicuțele care i-a poftit să iasă din proprietatea mănăstirii. Aceștia susțineau că măicuțele sunt vinovate pentru răspândirea virusului COVID 19, deși în zonă nu existase cazuri de persoane infectate. 



După ce au fost scoși afară pe poarta mănăstirii, "făcătorii de dreptate", pregătiți de vânătoare, cu aparate de înregistrare video și audio, cu telefoane și alte dotări pe care vroiau să le folosească pentru a dovedi că "ortodocșii încalcă legea" s-au îndreptat spre alte lăcașuri de cult. La finalul inregistrării, se observă că, în loc de cuvânt de rămas bun, au binevoit să jignească și să înjure, spunând că merg la alt lăcaș de cult ortodox unde urmau să facă același lucru. De la Jieț, au plecat spre următoarea biserică ortodoxă, tot la vânătoare. Astfel au ajuns la Obârșia, la aproximativ 10 km de Jieț (jud. Vâlcea). Dezamăgirea acestora a fost că acolo nu a găsit pe nimeni, fiind doar preotul si două măicuțe. Așa că au plecat fără să filmeze, ajungând în cele din urmă la spital în Petroșani reclamând că au fost agresați fizic la mănăstire. Andrei Păun susține că i-a fost aruncat în ochi cu substanțe lacrimogene iar colegul său a fost maltratat, având un ochi învinețit, cu puțin înainte de urcarea în mașină, ceea ce este în contradicție cu ce se obnservă în filmare. Unde au fost agresați și de către cine, doar ei pot să știe. Cert este că de la mănăstire au plecat teferi trupește, dar cu grave probleme de morală. Digi24 spune că aceștia ar fi fost agresați fizic, dar filmările de la fața locului dovedesc că postul TV amintit a creat o diversiune. Care a fost scopul? Amintim că același pot TV a fost implicat și în alte acte de instigare împotriva clericilor Bisericii Naționale a României. Detalii vedeți aici:

Cu o zi înainte de incidentul promovat distorsionat de către Digi24, sâmbătă 23 mai, același individ a mai fost la mănăstirea de la Valea Seacă pentru a le ține măicuțelor lecții de morală. Acesta, pe un ton de superioritate și foarte vulgar, nu contenea să jignească și să insulte personalul monahal și instituția Bisericii Naționale a României. Pentru hărțuirea măicuțelor care a avut loc sâmbătă, tânărul neoprotestant a fost reclamat la poliție fiind amendat. Se pare că nu l-a deranjat amenzile primite și nici nu a avut bunul simț de a-și repara greșala, motiv pentru care s-a decis să continue hărțuirea și în zilele următoare. Despre cum au decurs lectiile de morală dinainte cu o zi, puteti vedea in filmarea de mai jos:



De la apropiații lui Andrei Păun aflăm că acesta este un susținător al împărtășaniei cu lingurița de plastic. Deși nu doreste să fie membru al Bisericii Ortodoxe, acesta consideră că ortodocșii ar trebui să facă unele inovații în cult, nu doar în cazul împărtășaniei, ci și în interpretarea Bibliei. Chestiunea linguriței de la împărtășanie este mai veche. Primii care au creat acest scandal artificial sunt cei de la Asociația Secular Umanistă din România (ASUR) al cărui președinte este Toma Pătrașcu. Acesta, în urmă cu aproximativ 5-6 ani, când încă nu se vorbea despre virusul chinezesc, era implicat în acțiuni de vânătoare de preoți care împărtășeau cu aceeași linguriță. Detalii vedeți aici:

Maicile de la mănăstire nu au vrut să discute despre acest subiect: "Noi l-am iertat, dar trebuie să priceapă că nu suntem bătaia de joc a nimănui" spunea o măicuță cu glasul blând care ne-a răspuns la telefon.

Adriana Abrudan,
Sorin Gavra.


Nota redacției:
Sub pretextul coronavirusului, o parte a presei de la noi din țară instigă populația împotriva Bisericii Naționale a României. Printre instigatori se numără și Digi24. Demersurile acestei televiziuni au ecou între membri ai grupărilor LGBT-iste, atei, catoloci, anagnostici, yoghini, protestanți etc. Aceștia susțin astfel de acțiuni și le promovează pe conturile de socializare personale, foarte mulți dintre ei si prin intermediul unor conturi fictive.

7 comentarii:

  1. De asta nu trebuie sa mai fie lasate alte religii in Romania.
    Fiindca acolo sint izvoarele de dusmanie si dusmani impotriva romanilor.
    Lepadatii de credinta isi pierd trasatura de roman, se exclud din corpul sanatos al neamului, ca o creanga uscata, moarta, care cade din copac - trebuie taiat inainte de a cade peste cineva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristina Raducanu27 mai 2020 la 17:00

    Bolnav mintal. Cei care se alatura lui sunt si mai psihopati decat el. Ma refer la tanarul cu tatuaj pe maini, care filma in spatele psihopatului care a facut scandalul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toți ereticii sunt psihopați. Iadul îi așteaptă fierbinte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Să minți în numele Domnului, este tot minciună!
    Am fost agresați fizic de către acei "enoriași" cu spray paralizant, am certificat medico-legal.
    Nu am treabă cu nicio religie, sau organizație! Am doar dovada că biserica ortodoxa minte!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Filmarile arata ca tu ai fost agresorul. Asa ca lasa barfele...
      Mai bine ti-ai vedea prostia... Doar asa te poti indrepta.
      Dar..., cum la tine mandria si prostia sunt mari... Cred ca vei ramane tot in aceeasi stare de scandalagiu ieftin.

      Ștergere
    2. @ Andrei Robert
      Cata nesimtire la tine. Pe langa ca ai provocat scandaluri, tot mai ai tupeul si nesimtirea sa deschizi gura?
      De ce nu lasi oamenii sa creada in ce vor ei?
      De ce le impui ateismul si ipocrizia ta?
      Nu au dreptul la libertate religioasa?
      Nu iti este rusine?

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.