miercuri, 8 iulie 2020

Pr Constantin Necula de la Sibiu si spalarea pe creieri a tinerilor ortodocsi din Romania.


De ce preotul Necula are binecuvantarea BOR sa conferentieze si sa apara in public, in timp ce preotii cu conceptii traditionaliste sunt pusi la zid de catre ierarhii lor?


Pr. Constantin Necula face un amestec sincretist intre ortodoxie si catolicism, conform planurilor New Age -iste de nivelare a religiilor. O spune chiar el insusi in filmarea de mai jos. In emisiunea sa de la un post catolic, acesta induce idea ca si catolicii si ortodocsii sunt la fel, in schimb evita sa vorbeasca despre ereziile din invataturile catolice. Aceasta conceptie este valabila doar in tarile ortodoxe, deoarece in Vest, teologii si clerul catolic au o opinie contrara, considerand ca ortodocsii sunt inferiori acestora.



Printre altele, combatantul invataturilor Sfintilor (in materie de credinta), pr. Necula, spune ca e invidiat de catre alti preoti, motiv pentru care ar fi criticat pentru tentintele sale de gandire protestanta introdusa in BOR prin lozinci si conferinte. Acesta este nivelul sau de gandire pentru ca acestea sunt reperele sale. Observam la preotul Necula ca isi cauta popularitate si stim cu totii ca aceasta popularitate nu o poate avea atata timp cat nu se conformeaza directivelor sistemului care detine controlul asupra presei.

In filmarea de mai jos observam ca pr Necula face o apologie de imagine favorabila clerului catolic, in timp ce critica preotii ortodocsi care nu accepta compromisurile de credinta. Oare de ce nu face aceasta apologie pozitiva si clerului ortodox? Criticile preotului Necula sunt bazate pe exemple scoase din context, in functie de conceptiile sale globaliste in plan religios.

In timp ce pr. Necula ne inoculeaza ideea de acceptare a catolicismului, teologii catolici blameaza ortodoxia pe retelele de socializare. Exemplu vedeti aici:

Amintim ca in urma cu cativa ani, tocmai in Duminica Ortodoxiei, cu binecuvantarea PS Sofronie Drincec, pr. Necula a facut o conferinta la adunarea protestanta penticostala de la Beius unde, la intrebarile de la final, a refuzat sa vorbeasca despre diferentele dintre ortodoxie si protestantism. Mentionam ca in urma acelei conferinte numarul penticostalilor din Beius este in crestere, in timp ce nu se cunoaste nici un caz de protestant convertit la ortodoxie. Care a fost scopul acelei conferinte? Are aceasta o legatura cu faptul ca insusi preotul Necula s-a nascut in familie de sectari? Sau doar dorinta acestuia de afirmare, cu riscul ca cei care il vor urma sa isi piarda radacinile ortodoxe?

Despre laxismul teologic al lui Necula, contrar cu al Sfintilor Parinti, dar pe placul puternicilor zilei, vedeti aici emisiunea cu pricina:

prof. Cristian Marc

OBS. Unii nepomenitori din Romania (Mihai S. Chirila, Ciprian Staicu...) nu au curajul sa combata ratacirile lui Necula. De ce?

10 comentarii:

  1. Toate bune și frumoase până la observația din final : nepomenitorii din România, mă refer la cei echilibrați, care au urmat calea īmpărătească a întreruperii ponenirii, au avut curajul să întrerupă pomenirea ierarhilor, pe câna alți pomenitori asumați ca antiecumeniști nu. Ce treabă mai au nepomenitorii cu europopa Necula ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu la nepomenitorii echilibrati m-am referit. Acestia isi asuma ce fac.
      Referinta este la acei nepomenitori care se cearta intre ei, dar se tem de o confruntare directa cu popa Necula. Sunt nepomenitori la care li s-au propus o discutie fata catre fata cu acest popa mascarici, dar au refuzat.
      Acesti nepomenitori sunt: Mihai Silviu Chirila, Ciprian Staicu, si inca unul al carui nume nu il mai retin.

      Ștergere
  2. Acest preot eretic ar trebui caterisit de urgență (trebuia demult) întrucât are misiunea de la diavol de a distruge Ortodoxia din interior. Rușine lui și celor care nu-l caterisesc! Oricum este caterisit ,,de jure” de Sfintele Canoane Ortodoxe! Rușine și acelor comentatori de pe-aici, care fiind ,,căldicei” în ale Credinței, îndrăznesc să insulte tocmai pe cei care demască astfel de abateri (erezii) grave de la Dogma Ortodoxă!

    RăspundețiȘtergere
  3. A fost destul de mult criticat pe saccsiv sau Ortodoxinfo.ro....deci nu putem zice chiar că nu e combătut deloc de nepomenitori.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina Raducanu12 iulie 2020 la 00:31

      Saccsiv si ortodoxinfo sunt site-uri cu administratori ascunsi.
      Dintre preotii care au oprit pomenirea nu a fost nici unul care sa-l infrunte personal pe acest europopa pseudoortodox...
      Deci e clar ca nu la siteuri-le fara credibilitate se face referirea, ci la un preot care sa isi asume aceasta responsabilitate a confruntarii directe si publice...

      Ștergere
  4. Necula este un mascarici duhovnicesc. Ce au facut auditorii de la conferintele distractive pe care acesta le sustine? Au stat acasa cand a fost referendumul pentru familie. Mai are rost sa comentam?

    RăspundețiȘtergere
  5. Și care sunt nepomenitorii care au ales calea împărătească,cei echilibrați,nu cei fanatici...iertați dar ar trebui să știm că sa nu cădem și noi in extrema cealaltă. Mântuire

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea Sandovici13 iulie 2020 la 09:26

      Cei care spun ca Impartasania in BOR nu e valida sunt rupti de Biserica, deci sunt in schisma. Logic si limpede.
      Cei cazuti in schisma sunt cei din gasca schismatica a lui Antim, Sava, Antonie (Emanuel), Staicu...

      Ștergere
  6. Grigore Ciuhandru13 iulie 2020 la 09:29

    I-a ars tare pe schismaticii care au oprit pomenirea fara discernamant. Se pare ca s-au aprins. Poate din cauza ca se afla in schisma nu au avut curajul sa se puna cu preotul Necula.

    RăspundețiȘtergere
  7. Popa Necula este omul sistemului.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.