sâmbătă, 4 iulie 2020

VIDEO - Studiu teologic: Neopăgânismul dacic în contextul noilor mișcări religioase.

Părintele Marius Ghidarcea.
Noi dezvăluiri din lumea mișcărilor religioase de natură New Age din România.

 Preotul Marius Costel Ghidarcea din Deva a avut ca lucrare de doctorat, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, o temă mai putin întalnită si necunoscută publicului. Subiectul acestei lucrari tratează noile secte de sorginte dacică apărute în România. Acestea fac parte dintr-o mișcare religioasă mai largă, la nivel mondial, sub spectrul curentelor New Age, prin care se încearcă revenirea la religiile politeiste dinainte de creștinism. Din acest ansamblu de reînviere a credințelor în zei fac parte si unele curente religioase asiatice (din budism, hinduism), întâlnite în țările creștine europene, inclusiv România.  





 Un factor de propagandă a acestor religii este ezoterismul care este prezentat de către "apostolii" politeismului nev age -ist ca fiind o știință medicală, o simplă gimnastică, un regim vegetal sau o trezire spirituală a creștinilor, dar care promovează dogmele credinței în reîncarnare, a unui dumnezeu impersonal, a energiilor create, arianismul etc... Toate acestea printr-un sincretism religios care aduce după sine un haos și dezechilibru în viața duhovnicească (spirituală).

 Interviul face parte din seria de reportaje realizate de jurnalista Maricica Pandele, în emisiunea "Puncte cardinale" din cadrul canalului SFR-TV.
sursa: https://youtu.be/932B_8OCnl0


Cum adeptii religiilor asiatice au devenit români "patrioți", peste noapte... Așa dintr-o dată:
https://theodosie.ro/2020/06/23/yoghinii-racoleaza-adepti-prin-invierea-asa-zisului-paganism-dacic%e2%94%82video/

2 comentarii:

  1. Dacismul are o anumită conotație istorică. Toți suntem daci. Femeile dace au fost seduse de romani și uite așa am ieșit noi, românii. Ce să facem? Am ieșit din curvie! Să ne rugăm la Domnul Dumnezeu Iisus Hristos să ne Ierte și să ne Mântuiască!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai lasa-ma c u teoriile tale masonice. Blasfemia asta cum ca romanii se trag din femeilseduse de soldatii romani e o prostie mai mare ca tine inventata de uzurpatorii neamului romanesc din care se pare ca si tu faci parte.
      Aici subiectul e cu totul altul. Vorbesti si tu sa te aflii in treaba fara sa vezi ce zice in emisiune...

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.