marți, 2 ianuarie 2018

Sava Lavriotul este condamnat de antiecumenistii din Grecia.

Monahul Sava Lavriotul este condamnat de antiecumenistii din Grecia pentru ca forteaza constiintele clericilor si credinciosilor sa opreasca pomenirea ierarhilor.


Monahul Sava este condamnat de catre antiecumenistii din Grecia ca a fortat constiintele unor preoti sa opreasca pomenirea. Acest lucru l-au facut si cativa nepomenitori din Romania, ucenici ai extremistului Sava, care au raspandit zvonul fals prin care spuneau ca oprirea pomenirii este obligatorie.

Despre fortarea constiintelor spre oprirea pomenirii, redactia ASTRADROM a mai tras semnale de alarma:

Prezentam mai jos un text din presa ortodoxa greaca:

ΝΑΤΑ ΜΑΣ. Και παλι ο ...φτωχος Σαββας ο Λαυριωτης μαζι με τον πλουσιο Βλαμακη (Συναξι Ορθοδοξων Κρητων αυτοαποκαλουνται οι δυο φωστηρες) ερχεται στη Θεσσαλονικη να μας δια...σκοτιση. Ειδαμε την τελευταια παρουσια του στην ...κατειδωλον Αθηνα και φριξαμε και παλι με τα γνωστα και βλακωδη ΑΛΑΛΑ και ΜΠΑΛΑΛΑ που εκστομισε αραδιαστα!!!!! Και ΙΔΟΥ:


Traducere partiala:
"Saracul Sava Lavriotul impreuna cu bogatul Vlamakis (Sinaxa Cretanilor Ortodocsi-care se autodenumesc luminatori) vine in Tesalonic ca sa ne intunece."

In Salonic si Atena grecii antiecumenisti marturisitori, ingraditi de erezie, cum este si Odisea Tsologiannis, nu vor sa mai auda de Sava, care i-a dezamagit. 

Sava a fortat constiintele si mai multi preoti din Creta au oprit pomeirea dupa care au reluat-o, cele de pe urma mai rele decat cele dintai.... scandaluri, etc.....

Se pare ca iesirea din ascultarea Batranilor duce la dezastre spirituale, schisme reale, etc....

Textul integral si detalii pot fi gasite aici: https://apotixisi.blogspot.gr/2017/12/blog-post_4.html


Observatii despre neobligativitatea opririi pomenirii:

-          Vedeti si marturia IPS Serafim de Pireu despre oprirea pomenirii, in care se arata ca aceasta nu este obligatorie:

-          IPS Ieremia de Gortina previne despre pericolul ce poate aparea prin oprirea pomenirii. Aceasta este o chestiune facultativa, nu obligatorie: https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2017/02/13/chestiunea-opririi-pomenirii-ierarhilor-si-asa-numitul-sinod-din-creta-o-epistola-a-mitropolitului-ieremia-de-gortina/

-          IPS Ierotheos Vlachos atrage atentia despre caderile urmate opririi pomenirii la clerici fara discernamant:

13 comentarii:

  1. „În ceea ce îi privea pe neortodocși, catolici sau protestanți, Părintele Serafim Rose avea o viziune foarte echilibrată: „poate că lor Dumnezeu încă nu le-a descoperit ortodoxia, iar noi ar trebui să fim exemple vii”. Cât privește folosirea termenului „eretic” , Părintele Serafim spunea: este mult prea des folosit, și de cele mai multe ori cu ură, cu triumfalism, eretic este cineva care a cunoscut biserică ortodoxă, a primit revelația, iar apoi alege* în deplină* cunoștință* să se despartă de ea. Cuvântul nu li se poate aplica tuturor celor care s-au născut în medii neortodoxe.”
    https://www.facebook.com/adrianntsar/posts/820033484865430

    RăspundețiȘtergere
  2. bai ce trageti pe turata voastra.. taman de la slugile ierarhilor de la cuvantul ortodox v-ati gasit sa publicati... v-ati dus la vale rau de tot

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o realitate care te deranjeaza, am impresia.
      Slugile diavolului se ascund sub pseudonime ca si tine, administratorii acestui blog spun pe fata ce au de spus.
      Concluzia eu am tras-o, ia mai gandeste-te...

      Ștergere
    2. Pe cuvantul ortodox nu a fost publicat astfel de articol. Deci esti un anonim diversionist.
      Banuiesc ca esti tot din gasca lui Sava.

      Ștergere
  3. Poate ca ar fi bine sa publicati si despre faptul ca acest monah extremist a fost dat afara din sinaxa clericilor antiecumenisti din Grecia. Motivul e clar...

    RăspundețiȘtergere
  4. Monah Teodot,

    Fă-mă să-nțeleg ce ai în capul și sufletul tău! Adică, din ce spui, reiese că trebuie să fim și cu Hristos și cu antihrist până la un viitor Sinod, care să condamne ecumenismul. Adică, canonul 15 constantinopolitan, care permite întreruperea pomenirii ierarhilor eretici, nu mai este valabil după mintea ta. Cu alte cuvinte, ,,Țara să fie bogată și tot românul să prospere”. Vai ție, hulitorule!

    RăspundețiȘtergere
  5. V-ați grăbit să dai toți cu pietre în monahul Sava, măcar citiți și răspunsul lui înainte de a mai abera pe aici :

    http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2018/01/04/sa-invieze-dumnezeu-si-sa-se-risipeasca-vrajmasii-lui/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana din Austria4 ianuarie 2018 la 21:15

      El s-a aruncat singur in mizeria de schisma in care se afla impreuna cu fostul preot Ciprian Staicu.
      Link-ul pe care l-ai pus e de pe blogul lui Staicu, deci iti dai seama ce aberatii schismatice contine...

      Ștergere
    2. Ioana din Austria, înainte să arunci cu piatra, citește comunicatul. Doar citește.

      Ștergere
    3. Mioara Comanescu9 ianuarie 2018 la 00:42

      Astfel de comunicate sunt cosmetizate si bine ticluite. Cine citeste cu atentie observa subsatrtul ascuns ce se ascunde inn spatele lor. Cu batat mai mult ca il cunostem pe administratorul acelui blog.
      Chiar nu stiati ca "Prietenii sf. Efrem" este administrat de unul dintre cameleonii nepomenitorilor. Acesta are "puterea" de a-si schimba opiniile in functie de cum merg laudele si criticile. Pentru un om care gandeste, asta spune multe.

      Ștergere
  6. https://www.facebook.com/adrianntsar/posts/822935867908525

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa vada toti acest cuvant. Si "ereticii" si "schismaticii".

      Ștergere
    2. Pai nici pr_claudiubuza nici pr ciprian staicu,ortodox info si altele nu au vrut sa permita la comentarii acest cuvant...

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.