marți, 16 ianuarie 2018

In Grecia: nepomenitorii si pomenitorii lupta impreuna pentru apararea credintei.

Comunicat de presă al
“Sinaxei Clericilor si a Monahilor Ortodocsi din Grecia”

     Sinaxa clericilor şi monahilor antiecumenisti din Grecia s-a întrunit luna trecută pentru a reînprospăta lupta împotriva ecumenismului. Menţionăm că la această sinaxă au participat clerici pomenitori si nepomenitori. Acesta a fost şi modelul unor sinaxe din România, care au avut loc la Schitul Oituz, la puţin timp după pseudosinodul din Creta.

     Redăm mai jos (în limba romană), comunicatul emis de membrii sinaxei. Acest comunicat a fost publicat si în presa greacă:

                                                     A N U N T

  "Sinaxa Clericilor si Monahilor" istorica si luptatoare, care isi asociaza numele cu Sfanta Manastire "Sfanta Treime" Ano Gazeea s-a intrunit astazi, Marti 19 Decembrie  in noaua sala a "Institutului de Studii Patristice- Ortodoxe" in Tesalonic.

    Au participat parinti pomenitori si nepomenitori, ingraditi si neingraditi, realitate care distruge minciuna si zvonurile acuzatoare cum ca am avea pozitii schismatice si dupa discutii am hotarat:

1. Sa se continue cu mai multa putere lupta impotriva ecuemnismului si a pseudo sinodului din Creta

2. Sa se organizeze conferinta in Tesalonic unde sa se dezbata neregulile canonice si dogmatice ale minciuno sinodului din Kolimbari

3. Sa circule o borsura in care se arata caracterul eretic al pseudo Sinodului

4. Cu discernamant si atentie sa fie cooptati si alti episcopi, clerici, monahi si laici sa ingroase randurile frontului ortodox ca in felul acesta sa se imprastie norul ereziei ecumeniste si sa straluceasca soarele Ortodoxiei asa cum in putine zile va lumina Nasterea Soarelui Dreptatii, care a adus in lume lumina adevaratei cunoasteri de Dumnezeu.

    Recenta hotarare a Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse, care in esenta a anulat (caracterul panortodox- n.t.) minicuno sinodul din Creta mareste bucuria si speranta si indreptateste pe toti care am luptat impotriva lui. Asteptam si alte Biserci Locale sau macar alti episcopi, clerici si monahi, dar mai ales Sfantul Munte sa-si redefineasca pozitia lor.

      Tesalonic 19 Decembrie 2017

Sinaxa Clericilor si Monahilor,
presedinte Protoprezbiter Theodoros Zisis,
copresedinte egumen Grigorie Haginicolau

traducere din greaca in română: preot Matei Vulcanescu

11 comentarii:

  1. Asa trebuie: pomenitori si nepomenitori, impreuna. La noi, cam toti merg in schisma; sunt cateva grupari: cei cu ultima rezolutie (carora le face reclama saccsiv), Antim cu altii, la Radeni pare ca-i altceva, Ciprian si Sava cu altii pe marginea prapastiei, etc. Si se vor mai imparti si desparti. Exact partide religioase sau ,,biserici istorice", ca sa-i incadram in lumina clasificarilor cretane. Sper sa nu-i prinda Apocalipsa rafuindu-se intre ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si voi cu cine sunteti? Ati ramas la caldurica ca niste domnisoare facand pe plac ierarhilor ecumenisti prin "cumintenia" voastra. Sper sa nu va prinda Apocalipsa la fel de caldicei !

      Ștergere
  2. In poza se vede clar. Pr Vulcanescu si Pr Zisis stau impreuna. Ce frumos le sade!
    Cand or invata si cei 10-15 nepomenitori ca trebuie sa ia acest model?
    La Staicu, Ioan si Pamvo problema nu este ecumenismul, ci pomenitorii. iata unde s-a ajuns daca nu este discernamant...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, ia sa vezi.
    Iarasi au trantit astia o rezolutie.
    Acum vor sa o tina la Roman.
    Dar tot acei oameni sunt.
    Gasca lui SACCSIV.
    Oare chiar nu observa ca au ramas doar ei intre ei?
    Ce nostim...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pomenitori și nepomenitori,ce hilar suna,ar trebui sa fie toți pomenitori,încă nu e cazul sa nu pomenenesti ierarhul,iar asta arată că te rupi de trup,așa că dacă sunt împreună,sa arate că fac parte din același trup Hristos. Dumnezeu să aive milă de noi păcătoșii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Tiberiu,
      Am pus acest titlu pentru a arăta că cei care ţin comuniunea cu pomenitorii, încă nu sunt în schismă.
      Ceilalţi care s-au rupt de toţi şi de toate, au luat-o pe alte căi, nu avem ce să le facem. Datorită lipsei discernământului nu mai prezintă credibilitate în "învăţăturile lor". Ne pare rău de ei.

      Marius Pop

      Ștergere
  5. Asa. Asa daca se va face si in Romania, vor exista sperante.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mihaela Gavra (Cluj-Napoca)20 ianuarie 2018 la 13:20

    Dar cuviosul "nepomenitor" Antim, în ce baltă tulbure se scaldă? Se pare că a luat-o pe calea lui Staicu, dar niţel mai calculat...
    El slujeste cu "pomenitorii", aşa cum fac grecii?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana din Austria20 ianuarie 2018 la 17:46

      Am vazut pe internet ca a semnat pe un document impreuna cu Ciprian Staicu. Deci ai perfecta dreptate.

      Ștergere
  7. Atat timp cat nepomenitorii spun ca cei care pomenesc sau merg la pomenitori n-au mantuire se duc in schisma. Si aceasta greseala o au si Sava - Ciprian, si Antim - Pamvo, si Chirila - Ungureanu, etc. Toate aceste grupari au aruncat in aer lupta impotriva eresului din Creta.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.