duminică, 3 decembrie 2017

În Ucraina ecumenismul se „recomandă” prin intermediul politicii de stat.

Ce a adus nou "ruperea" Ucrainei de Rusia?

     Clasa politică din Ucraina face presiuni pentru acceptarea ecumenismului în Biserica Ortodoxă ucraineană. Aceasta se întâmplă în zilele noastre când, în Ucraina, se vorbeşte despre instaurarea democraţiei şi a libertăţii în toate privinţele, inclusiv în plan religios. Biserica Ortodoxă nu are acest drept, din câte se observă. Ecumenismul susţinut de adepţii curentului globalist se impune prin politica de stat, dar sub pretextul unor „recomnadări”. Dacă ierarhii ortodocşi vor ceda presiunilor politice, vom vedea în viitor.

     O biserică a Mitropoliei Ucrainene din Parlamentul Ucrainean, va fi transformată într-o camera de rugăciune interconfensională.
Mai multe detalii vedeţi în cele ce urmează:

Comisia pentru cultură şi spiritualitate recomandă să se deschidă un locaş pentru credincioşii de diferite religii.

     Biserica cu hramul Cneazul Vladimir, aparţinînd Mitropoliei Ucrainene, care îşi are sediul în clădirea parlamentului ucrainean, va fi transformată într-o cameră de rugăciune interconfesională, relatează risu.org.ua “Comisia parlamentară pentru cultură şi spiritualitate, în data de 12 iulie a analizat apelul mai multor deputaţi cu privire la funcţionarea în cadrul parlamentului a bisericii ce aparţine Mitropoliei Ucrainene (Patriarhia Rusă). Comisia a recomandat transformarea acestei încăperi într-una pentru rugăciuni interconfensioanle” – se spune în raportul comisiei. După cum au menţionat deputaţii, crearea unei camere de rugăciune care nu ar ţine de o careva religie sau organizaţie, e o practică comună în parlamentele ţărilor Uniunii Europene.

     Biserica dată şi-a început activitatea în clădirea parlamentului ucrainean din anul 2008. În iunie 2017, preşedintele parlamentului ucrainean, ANdrei Paruby, đînd răspuns declaraţiei deputatului Vitalii Kupriya, a afirmat că “crearea unei biserici în cadrul unei instituţii publice a avut loc cu încălcarea Consituţiei Ucrainei şi a legii “Cu privire la libertatea de conştiinţă şi religioasă”. Astfel că la începutul lunii iulie 2017, clădirea bisericii a fost sigilată.

Sursa: O biserică a Mitropoliei Ucrainene din parlamentul Ucrainean, va fi transformată într-o camera de rugăciune interconfensională | Apărătorul Ortodox

Vedeţi şi poziţia monahilor ucrainieni despre implicarea Bisericii Ruse în CMB:

2 comentarii:

  1. Urăciunea pustiirii se întinde și în Parlamentul ucrainean.

    RăspundețiȘtergere
  2. S-a intins deja, din momentul in care Ucraina a capitulat in fata occidentalilor si a americanilor.
    Faptele dovedesc asta.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.