luni, 7 decembrie 2015

Vrajitorie si sarlatanie la mica publicitate prin ziare



Pentru a se mari, dati clik pe imagine

 Tot mai des vad in presa anuntul publicitar cu o maica ce “rezolva” problemele oamenilor. 

O escrocherie pe care o mana de sarlatani o practica de mai bine de zece ani prin intermediul presei. 
 

O calugarita adevarata nu cauta publicitate, nu se foloseste de necazurile oamenilor pentru a castiga bani de pe urma lor. Pentru a afla cine este aceasta asa-zisa maica cu sfintenii de neinlocuit am sunat-o la numarul de telefon afisat in raclama publicitara:


1 -  Ii spun ca ma numesc Ioan Dumea si am necazuri cu sotia. Pe sotie o cheama Viorica, numele de fata Burescu. Ii spun si data nasterii mele si a sotiei, care prezinta o mare importanta.
Imi spune direct ca sotiei mele i-a facut cineva apropiat vraji. Sa nu mai primesc in casa mea si sa nu mai tin legatura cu vecinii si cateva persoane apropiate caci din cauza lor sotia m-a parasit. Chiar si colegii de serviciu au fost la un preot sa o desparta de mine – imi spune “maica” la telefon.

2 -  Apoi ma intreaba daca mama ei traieste. Ii spun ca da. Imi raspunde ca mama ei si cateva rude apropiate ale sotiei nu ma vor in familia lor, motiv pentru care si acestia mi-au facut vraji, si inca nu orice vraji ci vraja cu mort.

Pana aici am inteles tot. M-a rupt de toti apropiatii vecini, rude, colegi etc. Am ramas singur cuc.

3 -  O intreb ce sa fac in continuare. Imi spune ca trebuie sa merg la preotul din cartier sa ma spovedesc si apoi sa fac trei masluri cu sapte preoti dupa care sa o caut iar pentru a-mi spune ce urmeaza. Pana atunci trebuie sa citesc psaltirea intoarsa, adica de la sfarsit la inceput ca doar asa se pot dezlega acest tip de vraji.

Pentru ce mi-a spus pana acum trebuia sa-i trimit suma de 200 RON. O sun peste o saptamana si ii spun ca m-am spovedit si am facut maslurile conform retetei oferite de ea. Mi-a mentionat ca nu a primit banii de la mine. I-am spus ca am pus banii la posta pe adresa care mi-a dat-o si ca din cauza sarbatorilor se poate sa ajunga mai greu.

4 -  Am instiintat-o pe “maica” de bucuria mea. Ii spun ca m-a sunat sotia sa ma intrebe ce mai fac si sa imi spuna ca ii este dor de mine, dar deocamdata nu poate veni acasa. Imi raspunde: “Ai vazut. Rugaciunile mele au efect. Harul meu e de la Ierusalim, e mai mare decat harul acelor vrajitoare cu care ma lupt de cand mai sunat prima data. Se cunoaste dupa primele rezultate”.

5 -  Imi da un canon de cateva acatiste, un paraclis in fiecare zi, sa postesc in ziua de nastere a mea si a sotiei etc. Imi spune sa o mai caut ca ea imi rezolva problema si mi-a dat un cont de card in care sa ii pun 1000 RON pentru a urgenta venirea acasa a sotiei. 

In concluzie mi-a spus ca are cel mai puternic har si poate oricand sa faca orice, doar sa am incredere doar in ea si sa ii pun banii la timp pe card.

6 -  O intreb unde are manastirea si de care episcopie apartine. Dupa o scurta ezitare, imi spune ca e de la o manastire din Ierusalim si vine in Romania sa faca misiune sa ajute oameni in suferinta si cu necazuri grele, iar banii pe care ii aduna sunt pentru ajutorarea unor orfani si a unor manastiri sarace din Romania si Tara Sfanta.

7 -  Ii spun ca problema mea e o inscenare si nu sunt casatorit, de asemenea de la mine nu va vedea nici un ban. Dupa ce a injurat furioasa, m-a amenintat ca imi va merge rau si mi-a inchis telefonul.

Concluziile va las sa le trageti singuri. Concluzia mea e ca de astfel de sarlatani nu e interesata nici politia si nici presa din Romania, ba chiar le face publicitate. Felicitari.

prof. Cristian Marc

Nota. In anuntul din presa apare o imagine cu o femeie imbracata in calugarita si trei nume: Ildiko, Ioan din Marghita si Maria din Oradea. Aceste trei persoane spun ca ii multumesc “maicii” Maria pentru binefaceri si rezultatele pozitive. Cu siguranta numele respective nu pot fi verificate fiind incomplete. Sunt introduse acolo cu scopul de a castiga increderea cititorului in persoana ce se ascunde sub acea haina bisericeasca din imagine. Pe langa aceasta Biserica nu invata despre astfel de “rezultate”. 

Imaginea e o fotografie din paginile publicitare a unui ziar local din Oradea.

6 comentarii:

  1. off topic: Un film frumos despre Sfantul Spiridon al Trimitundei (praznuit pe 12 decembrie)
    https://www.youtube.com/watch?v=MsZvTIHlZUI

    RăspundețiȘtergere
  2. 2. “Plânge bebelușul: cum reacționez?”
    www.activenews.ro/stiri-educatie/Plange-bebelusul-cum-reactionez-P-127422
    TRIMITE LADirectioneaza cititorul “nefericit” de nestiutor…spre SITE SUSTINATOR PRO-GAY, care INCURAJEAZA “SCHIMBAREA DE SEX”!
    “Pentru mai multe informații despre cum poți deveni un părinte mai bun, accesează www.afiparinte.ro “
    http://www.afiparinte.ro/curs-Identitatea-de-gen-c3
    Iata cu ce se “ocupa” cu violarea constiintei prin “introducerea” momsensului stiintific, identitatea de gen = aberatia homosexuala de confuzionare a parintilor si copiilor:
    - genul determinat anatomic – “teorie” (!) traditionala
    - genul determinat “in adrul procesului de crestere si educatie” - … “la moda”
    Citez: “Genul” este o “combinatie” dintre cele doua…”.
    Iata “publicitatea” unde duce: re-educarea ca METODA PERVERSA DE “TOLERARE” A MINCIUNII!!!
    … Ce gasim aici – foarte ciudat daca asa a fost, o fotografie cu Dl, Virgiliu Gheorghe – cunoscut drept specialist CRESTIN: http://asociatia-rawan.ro/?page_id=1194
    ---------------------------------
    Pentru “acoperire”, caci nu cred ca autorii sint confuzionati…. Asociatia RAWAN are si o … alta asociatie: numita “Asociația Acoperământul Maicii Domnului”! – ai spune ca sint crestini….
    In realitate, cum spunea si Parintele Visarion Iugulescu – acesti oameni care fac lucrarea Diavolului se impopotoneaza cu icoane, fac cruci, bolborosesc rugaciuni… doar, doar vor castiga noi duflete sa le duca in Iad! - https://www.youtube.com/watch?v=owtOqcbCGaA – dupa min. 27.. “oamenii cred ce nu mai mor!”…
    ----------------------------
    Aceste “Proiecte” sint cofinantate de Fondul Social European… si sustinute de
    - Uniunea Europeana
    - Guvernul Romaniei.
    - Fondul Social European POSDRU 2007 – 2013
    - Instrumente structurale…
    - Ministerul Municii si …
    - Asociatia RAWAN (http://asociatia-rawan.ro/ )

    RăspundețiȘtergere
  3. b) o analiza spirituala: Homeopatia și terapiile alternative sunt incompatibile cu credința și știința
    https://graiulortodox.wordpress.com/2015/03/19/239-homeopatia-si-terapiile-alternative-sunt-incompatibile-cu-credinta-si-stiinta/
    “ … toate terapiile numite „alternative”, pentru că nu respectă principiile fundamentale ale metodologiei științifice, sunt considerate de către comunitatea științifică ca pseudo-științe și în destule situații s-au dovedit și periculoase mai ales în întârzierea terapiei în boli serioase, cum ar fi, de pildă, cancerul.
    Baza lor este ocultă, incompatibilă cu credința noastră creștină.
    Acest lucru este demonstrat în totalitate de înseși scrierile homeopaților celebri, mai vechi sau mai noi.
    După cum scrie P. Antonios Alevizópoulos, este vorba de un sistem de autorealizare și de autosalvare, de autoevoluție a omului, care anulează mântuirea în Hristos, adică întreaga Evanghelia a lui Iisus Hristos.
    În epoca noastră, profund marcată de perspectiva ideologiei new-age-iste, se observă tendința de a produce confuzie în ce privește știința medicală și criteriile acesteia și de a familiariza lumea cu noțiunile și practicile oculte. Există pericolul ca homeopatia, precum și celelalte ”terapii alternative ale Noii Epoci” – tocmai din cauza acestei orientări – să lucreze ca un pod care să îi conducă pe creștinii neavertizați către religiile orientale, abandonând într-o primă fază simțul lor ortodox.

    c) Homeopatia primejduiește mântuirea sufletului. Erori științifice și teologice
    http://www.apologeticum.ro/2015/05/homeopatia-primejduieste-mantuirea-sufletului-erori-stiintifice-si-teologice/
    „...alergați la medicina suprafirească a asemănării, adică la Sfânta ‎Biserică Ortodoxă, la medicina firească, adică cea din natură, a chipului, cu ‎logica ei minunată, purtătoare de rațiuni ce-L laudă pe Domnul și fugiți ca de ‎moarte de medicina subfirească, demonică, a grozăviei neasemănate:‎
    - homeopatie, medicina ‎holistică,
    - acupunctură, presopunctură, reflexoterapie, reflexologie, masaj bioenergetic, ‎shiatsu,
    - osteopatia ca și chiropractică,
    - radiestezie, bioenergie, ‎ magnetoterapie, ‎magnetism,
    - cromoterapie, helioterapia, cristaloterapie,
    - medicina ‎ayurvedică, urinoterapia, botanoterapie, aromoterapie,
    - credința în ‎puteri energetice/cosmice, in Univers, in energii divine, longevitate,
    - puterea gândului, ‎gândirea pozitivă, ‎mișcarea de integrare spirituală în absolut MISA,
    - orgonomie, spiritism, medium, magie așa-zisă „albă”,
    - dialogism transcendental, ‎meditația transcendentală, numărul de aur,
    - electropsihometru ‎‎(E-metru), dianetică, engramele minții, ‎ scientologie, auditare,
    - vrăjitorie cu calculatorul ‎‎(biorezonanță)
    - și orice altă ‎medicină cu orice altă denumire care nu se folosește de puterile ‎vindecătoare pe ‎care le-a pus Dumnezeu ori în Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe ori în ‎legile ‎naturale fizice sau chimice
    (cum sunt bunele metode medicale clasice: ‎medicamentele, plantele, ‎fizio- și kineto-terapia).‎”

    RăspundețiȘtergere
  4. ATENTIE MARE! pe site-ul http://www.activenews.ro/
    Asociatia RAWAN (http://asociatia-rawan.ro/ )

    NU SINT DATE NUMELE COZILOR DE TOPOR DIN ACEASTA RAWAN.. ce-o fi semnificand “romaneste”… Se ocupa cu proiecte de “sanatate” paruta, procedee si metode anti-crestine. (aflu totusi: Fondatori (in 2012), Administratori: PETRE GEORGE, PETRE NICOLETA, PETRE ELENA - http://ongdb.ro/organizations/view?id=25669)
    Nenorocite reclame mascate sub forma de “publicitate”, facute de neo-Şamani (= NATUROPATIA) si pro-homosexualitate (= identitatea de gen)

    1. "Tinerețe fără bătrânețe: un secret simplu ca aerul pe care îl respirăm"
    http://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Tinerete-fara-batranete-un-secret-simplu-ca-aerul-pe-care-il-respiram-P-
    … ne “directioneaza” spre propriul sau … “Centru de NATUROPATIE” http://asociatia-rawan.ro/?page_id=617

    a) Iata o analiza “laica”: http://www.descopera.org/naturopatia-si-remediile-naturale/
    “… naturopatia “este simplistica iar practicile sale sunt pline de inselatorii.
    Naturopatii folosesc metode non-stiintifice si inselatoare pe un public care, lipsit de cunostinte aprofundate de ingrijire si de sanatate, trebuie sa se bazeze pe ce spun acestia.
    Inselatoria nu doar ca poate face rau pacientului, dar submineaza desfasurarea activitatatilor de cercetare stiintifica”.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asociatia de care pomeniti, nu se ocupa de naturopatie, ci de integrarea sociala si crearea de locuri de munca a unor grupuri defavorizate. Unul din aceste SES-uri la acarui aparitie a ajutat ( siteme de economie sociala, cauta pe net ce inseamna ) are un centru de naturopatie.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.