luni, 2 februarie 2015

Cetățenii ucrainieni din regiunea Cernăuți fug în masă în România pentru a evita mobilizarea în război



Cetățenii ucrainiei ai regiunii Cernăuți fug în România pentru a evita mobilizarea în războiul din Estul Ucrainei, a comunciat consilierul prezidențial Iurii Biriukov într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, în care critică modul în care decurge mobilizarea în regiunile din vestul Ucrainei, informează site-ul Bne.

„În ultimele 30 de zile, la frontiera de stat din regiunea Cernăuți, au traversat 17 la sută din numărul total al cetățenilor supuși militar. Din surse neoficiale, cunoaștem că hostelurile și motelurile din zona de frontieră a României, sunt pline de persoane care se sustrag mobilizării”, scria Biriukov pe contul său de Facebook.

Consilierul prezidențial și-a sters, ulterior, postarea de pe rețeaua de socializare.

Anterior, etnicii români din zona Bucovinei de Nord au organizat acțiuni masive de protest față de mobilizarea tinerilor în războiul civil dintre Kiev și regiunile din estul Ucrainei.

sursa: b1.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.