joi, 4 iulie 2013

Hramul manastirii Poarta Alba - a Tuturor Sfintilor Roamni, (7 iulie)

      



Anul trecut in data de 1 iunie de Sfantul Iustin Filozoful parintele Iustin a pus piatra de temelie la manastirea Duminica Tuturor Sfintilor Romani, de la Poarta Alba - Galesu, judetul Constanta.
Aceasta manastire se ridica in cinstea tuturor celor care au suferit in perioada comunista (1949-1953) pe canalul Dunare - Marea Neagra.
Programul slujbelor de hramul manastirii Sfintilor Romani - Poarta Alba:
- sambata, 6 iulie, incepand cu orele 20 slujba privegherii;
- duminica, 7 iulie, incepand cu ore 8 dimineata Sfanta Liturghie urmata de parastasul in cinstea ctitorului manastirii, parintele Justin Parvu.

4 comentarii:

  1. ati uitat de schitul huta? parintele macarie feraru are nevoie de materiale de constructie pentru ridicarea salii de mese, de un generator de curent si de o fantana. practic parintele este complet izolat iar de masina care a primit-o se foloseste niste tineri ca sa ajunga la manastire. traieste foarte prost face economie la orice ca sa stranga bani. imi povestea ca i-a venit niste ciment si a fost nevoit sa-l descarce singur in conditiile in care este bolnav. are ceva probleme cu stomacul mi-a zis. practic este complet izolat si fara hrana. nu are nimic acolo. iar cine isi aminteste de huta o face duminica si in sarbatori. ori parintele de acolo ii complet singur si cu povara ridicarii acelei sali de mese. nu are nimic acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca a uitat cineva de Schitul Huta. In schimb, cu regret iti spun ca Schitul Huta a uitat de cel care i-a dat nastere... Si Dumnezeu vede asta. Nu? Ce zici?
      Din cate imi amintesc ASTRADROM a organizat si de hramul de la Huta un pelerinaj. Chiar nu sti nimic de asta?
      Daca pr Visarion ar fi ascultat de pr Eftimie, acea trapeza era deja mult ridicata. Aceasta nu s-a intamplat caci pr Visarion si ucenicul sau Adrian Mlendea din Beius (junere lui Bradau) s-au impotrivit cu vehementa spunand ca e mai importanta pictarea bisericii. Iti spun aceasta caci am fost un apropiat al schitului Huta atata timp cat acolo era o randuiala duhovniceasca si ascultare.
      Nu au ascultat de pr Eftimie si uite unde s-a ajuns. Apropoo, iti place cum e pictata biserica? Nu se mai simte acea traire duhovniceasca cum era inainte la Huta. Regret ca trebuie sa ti-o spun dar chick-ul de pe peretii bisericutei e sec, fara viata. Credeam ca pr Visarion are gusturi mai delicate, dar...
      Am mai fost in cateva duminici pe la Huta dar pr Macarie nu ne-a spus ca ar avea nevoie de ajutor. L-am fi ajutat cu toata dragostea cu atat mai mult ca pr Eftimie a spus de nenumarate ori sa il ajutam si pe pr Macarie.

      Ștergere
    2. imi pare rau pentru neintelegerile de la schitul huta. nu le cunosc decat din ceea ce am citit si vazut pe internet.
      nu cred ca este foarte greu sa scrieti cate un articol din cand in cand despre schitul huta si despre nevoile de acolo pe care le cunoasteti si voi. macar atat.
      la fel si despre schitul Sf Romani de la Gradistea de Munte unde este parintele Eftimie.
      este foarte greu pentru ambii parinti atat pentru eftimie cat si pentru macarie. ambii au cam avut aceeasi soarta. nu-i usor pentru niciunul sa o ia de la zero de doua ori.

      Ștergere
    3. Daca cineva doreste sa scrie despre Schitul Huta sau despre orice alt lacas de cult o poate face. Recomandam ca la fiecare articol sa fie atasata si cel putin o imagine.
      Articolele respective pot fi trimise pe adresa noastra de mail si le vom publica cu conditia ca acestea sa fie in conformitate cu statutul asociatiei.
      Multumim.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.