miercuri, 10 iulie 2013

Parintele Arsenie Boca si ezoterismul

Parintele Arsenie Boca si practicile pagane care cred in reincarnare.

    Practicantii religiilor ezoterice (yoga, radiestezie, bioenergie, reiki etc.) sustin ca parintele Arsenie Boca este un izvor de "energie" pentru practicile lor. Merg la Prislop, se inchina la mormantul parintelui si, cu orice prilej, spun ca parintele Arsenie e alaturi de ei, ii sustine si le da ajutor. 
    In realitate duhovnicul din Ardeal nu a fost de acord cu aceste practici. Pentru a lamuri acest aspect am considerat a fi mai potrivit sa cerem marturia celor ce l-au cunoscut mai indeaproape. Bogdan Juncu din Fagaras, fiu duhovnicesc al parintelui Arsenie ne relateaza:


"Multi guru ii indeamna pe acesti practicanti sa mearga la biserici, sa faca slujbe crestine, sa posteasca si sa se roage. Aceasta nu pentru ca ei cred in ele ci pentru a aduce cat mai multi adepti. Ortodoxia marturiseste invierea, iar ezoterismul reincarnarea. Cu toate ca sunt in contradictie una cu alta ele sunt astfel imbinate incat practicile lor oculte se ascund atat de bine sub masca crestinismului ca ii insala si pe multi dintre preoti" (Nicolae Baciu, fost practicant radiestezie)

In curand vom posta si un interviu cu Danion Vasile, fost practicant yoga, in prezent teolog ortodox. Vom aduce si cateva lamuriri dogmatice oferite de teologul Marian Maricaru din Bucuresti.

Andreia Manole si Narcis Beldeian

 Ce se ascunde in spatele ezoteristilor din Romania:

3 comentarii:

  1. Organizam un pelerinaj deosebit pe 12-13 iulie 2014 la M-rea Prislop. Mai vizitam manastirile Govora, Bistrita, Horezu, Cozia si Palatul Brukenthal din Avrig. Mergem si 3-4 ore pe vestita TRANSALPINA. Detalii la 0748145015 sau io_konstant@yahoo.com Constantin sau: http://paginadefolos.blogspot.ro/2014/06/pelerinaj-la-manastirea-prislop-si-pe.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vrut sa dau un comment, dar m-am abtinut

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.