sâmbătă, 25 mai 2013

Papa Francisc a declarat că și ateii sunt mântuiți!

Prostia unui om infailibil se arată a fi o povață pentru drumul spre religia viitorului: New-Age

 
O declaraţie recentă a papei Francisc îl desparte pe acesta definitiv de ideile papei Benedict, cel puţin în ceea ce priveşte non-catolicii. Şi ateii sunt oameni buni, dacă fac bine, a declarat papa Francisc, rugând indivizii, indiferent de religie, să lucreze împreună. Suveranul pontif a făcut această remarcă în timpul slujbei de dimineaţă, unde obişnuieşte să vorbească liber, fără comentarii pregătite înainte. El a spus povestea unui catolic care a întrebat preotul dacă şi ateii sunt salvaţi de Iisus. ”Şi ei, toată lumea. Toţi avem datoria de a fi buni”, a spus preotul. “Faceţi lucruri bune şi ne vom întâlni”, a spus preotul, ca un răspuns ipotetic la un comentariu ipotetic“dar eu nu cred, sunt ateu”.
Nota noastră: În Ortodoxie nimeni n-are certitudinea mântuirii, căci mântuirea se joacă până-n ultimul moment! Ortodoxia are răspunsul adevărului: fapte + credință, Francisc s-a gândit să vină cu unul mai nou: fapte + necredință! Acum să tragem concluzia spre ce se merge și încotro va ajunge! Să ne miluiască Domnul și să ne trimită Duhul Său Sfânt să ne rugăm, ca să distingem lupii în piei de oaie!


Obs:
Dacă papii sunt infailibili ne intrebam care dintre ei a spus adevărul, Benedict care era refractar fata de non-catolici sau Francisc care spune că toți se mântuiesc, inclusiv cei ce nu cred in Dumnezeu. Oare care are dreptate??? Prin care a vorbit Duhul Sfânt? Cert este că părerile personale ale celor doi "infailibili" se cam bat cap in cap. (Marius Pop)

Un comentariu:

  1. Daca papa Benedict avea aceleasi conceptii nu era nevoie sa se retraga "din motive de sanatate"...

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.