marți, 7 mai 2013

In 2013 - Parintele Iustin Parvu a sarbatorit Invierea in Ardeal

Duhovnicul neamului a participat la slujba de inviere la manastirea Casiel, Arhiepiscopia Clujului.

Datorita starii de sanatate parintele Iustin Parvu a petrecut Saptamana Patimilor la spitalul municipal din Cluj-Napoca. Manastirea Casiel fiind in apropiere de Cluj, parintele Iustin a ales sa petreaca sarbatoarea Invierii alaturi de parintele Serafim Badila si obstea de maici de la Casiel. 

filmare preluata de pe APOLOGETICUM

La sfarsitul acestei saptamani, pr. Iustin va suferii o interventie chirurgicala. Sa spunem fiecare o rugaciune pentru parintele Iustin, ca Dumnezeu sa il tina cat mai mult printre noi.

5 comentarii:

  1. Ma bucur ca ati postat aceasta filmare.
    Vreau sa fac o mica remarca:
    Se zvoneste prin Oradea ca pr Iustin se spovedeste la pr Serafim de la Casiel. Am ramas surprinsa de acest zvon si am pus mana pe telefon. Am sunat la manastirea Petru Voda unde am vorbit cu o maica dintre cele care il ingrijesc pe parinte. Am aflat ca pr Iustin se spovedeste la un parinte pusnic al carui nume e Hariton.
    Cred ca evlavia exagerata a unor credinciosi duce la nasterea de zvonuri derutante. N-as vrea sa cred ca cineva are intentii de a propaga astfel de inselari.
    Daca pr Iustin ar fi fost la un spital din Constanta, cu siguranta ar fi mers la o manastire din apropiere. Asta nu inseamna ca preotul acela ar fi duhovnicul parintelui Iustin...
    ATENTIE la zvonuri... Verificati-le oameni buni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreia,

      Ceea ce spui tu este barfa!
      Deloc esential fata de gravitatea faptului ca parintele este bolnav.

      Pacat ca ai ales barfele....in loc de sfaturile Sfintiei sale!

      Ștergere
    2. Nu cred ca e barfa. Ci mai degraba o reactie la fasturile unora care se folosesc de numele parintelui Iustin... ba ca ii este ucenic, ba ca ii este duhovnic etc...

      Ștergere
  2. Andreea de ce ai ramas surpinsa? Parintele Serafim e un om induhovnicit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu ce sa zic dar cand e vorba de mari duhovnici, multi se folosesc de imaginea lor pentru a-si face renume. Din pacate asa au facut multi, sunt retinuta in acest sens, cu atat mai mult ca informatia o am de la o maica din manastirea Paltin.
      Stiu ca pr Iustin s-a spovedit de cateva ori la pr Serafim, dar asta nu inseamna ca i-a fost ucenic. Cel care se spovedeste la un duhovnic e ucenicul sau, nu?. Nu cred ca pr Iustin e ucenicul pr Serafim. Asta e ciudat de tot.

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.