vineri, 29 iunie 2012

Moastele Sfantului Ioan Maximovici in Covasna

Cu prilejul praznuirii Sfântuluin Ioan Maximovici (canonizat de Biserica Rusă) în județul Covasna, la Ozun, vor fi aduse părticele din moaștele arhiereului lui Hristos. Pe lângă acestea vor fi aduse și moaște ale altor sfinți ca Efrem cel Nou, Mina etc. Toate slujbele vor avea loc începând de seara (odată cu începerea zilei liturgice) si se vor termina în jurul orei 3.00, spre dimineață conform desfășurătorului primit pe adresa asociației:

Duminica seara, pe 1 iulie 2012, cu binecuvantarea IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Covasnei si Harghitei, de la ora 19 va incepe la Ozun, judetul Covasna, privegherea inchinata Sf Ioan Maximovici. Programul va fI urmatorul:

- Vecernia Mare cu Litie

- Acatistul Sf. Ioan Maximovici

- Taina Sf. Maslu

- Utrenia

- Sf. Liturghie

- agapa crestina

Speram sa incheiem cu totul in jurul orei 3 dimineata.

Va asteptam cu drag la biserica Maicii Domnului din satul Ozun, aflat pe soseaua nationala care leaga Brasov de Tg Secuiesc.

De asemenea, in data de 15 august va fi gata o icoana de 1, 2 m x 0. 8 m, a Sf. Mare Mucenic Efrem cel Nou, vindecatorul celor cu probleme de dependenta de droguri. Icoana este un unicat - va avea scene din viata Sfantului si scene reprezentand minunile lui, pe margine. Ea va insoti racla in care am pus, alaturi de Sf Ioan Maximovici, si o particica din moastele Sf Efrem. Pretul icoanei este de 4.500 lei. Cine doreste sa contribuie la platirea ei va primi o copie a icoanei de marime A4 si va fi pomenit in rugaciunile pe care le vom face catre Dumnezeu si Sf Efrem, pentru izbavirea fratilor nostri cazuti intre talhari, adica in patimi cum este si dependenta de narcotice.

Dumnezeu sa va binecuvinteze.

Pr. dr. Ciprian Staicu, consilier cultural al Episcopiei Covasnei si Harghitei. Pentru detalii - tel. 0740788876.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.