sâmbătă, 19 decembrie 2009

Praznicul Nașterii Domnului, bucurie la toată lumea

Joi, 17 decembrie, la sala mare a Primăriei Beiuş, orele 18 și vineri, 18 decembrie 2009, orele 18.oo la Teatrul Arcadia Oradea, Asociația pentru Păstrarea și Promovarea Valorilor Culturale și Naționale ale Poporului Român a organizat conferința cu tema NAȘTEREA LUI HRISTOS, BUCURIE LA TOATĂ LUMEA! Conferința a fost susținută de ieroschimonahul Nectarie Apostol, de la schitul Cergăul Mic, județul Alba.
Părintele Nectarie a vorbit despre însemnătatea nașterii Mântuitorului fără de care noi nu putem dobândi mântuirea. Nașterea lui Hristos a schimbat datele antologice al existenței în sensul că venirea Lui pe lume a adus mântuirea, izbăvirea din păcat. Acest copilas născut într-o peșteră a rupt lumea în două, altfel spus a făcut două istorii: una până la venirea Fiului lui Dumnezeu, fiecare își făcea Dumnezeu, adică fiecare își alegea la cine și cum să se roage; a doua - de la venirea SA în lume, raiul s-a deschis, adica a venit să aducă mântuirea, să ierte păcatele, a venit să se smerească și să se jertfească pe sine Dumnezeu fiind.

Nepăsarea este cel mai mare păcat al omului, care provine din egoism, adică trăim clipa, momentul, nu ne pasă de aproapele, de țară, nici chiar de noi înșine, zicea părintele Paisie Aghioratul într-o scrisoare unei maici de la Surotti "te-a cercetat Hristos unde ai fost?" astfel părintele a atenționat-o într-un fel pe maică să fie pregatită tot timpul că nu știm ziua nici ceasul cand va veni și va bate la ușa inimii noastre, să fim pregătiți pentru a-L primi. Câți dintre noi am postit oare postul cel bine plăcut lui Dumnezeu? Câți dintre noi îl avem pe Hristos veșnic în inimile noastre?
Veșnicia este de fapt prezența vedem că Hristos se naște în inimile și sufletele noastre, la fel Schimbarea la Fața de pe Tabor, Taborul semnificând plinătatea harului, căldura duhului Sfânt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.