marți, 8 decembrie 2009

Liceenii din Ţara Beiuşului au sărbătorit Ziua Naţională prin concurs

Elevii beiuşeni au sărbătorit ziua naţională a României printr-un concurs între licee organizat de Asociaţia Pentru Păstrarea Valorilor Culturale şi Naţionale ale Poporului Român - ASTRADROM. Concursul pe teme de istorie “Dor de Ardeal” editia a II-a a avut loc, marţi 1 decembrie, în sala mare a Primăriei Municipiului Beiuş.
Au participat elevi ai scolilor din Beiuş cu exceptia liceului Ioan Ciordaş care nu a trimis nici un reprezentant. Juriul a fost format din profesori de istorie a liceelor beiuşene: Lucan Marţian, Silvia Şora, Horge Maria, Daniela Rada, preşedintele juriului fiind Ancuţa Avram, din partea organizatorilor.


După o luptă strânsă între concurenţi câştigătorii au fost, premiul I: Goina Bogdan, premiul II: Roiti Raul, premiul III: Haiduc Alexandru, mentiune I: Balint Flaviu si mentiune II: Bogojel Alexandra.



În timpul concursului a avut loc şi un frumos recital de colinzi şi cântece patriotice susţinut de copii de la şcoala Nicolae Popoviciu îndrumaţi de cântăreaţa de muzică populară Daniela Rada.



În încheiere un grup al Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni (ASEB - Oradea) au interpretat piese ale artiştilor moldoveni Grigore Vieru şi soţii Ion şi Doina Aldea Teodorovici.
Premiile au constat în bani, cărţi şi icoane oferite de organizatori.
“Sperăm ca acest concurs să trezească în inimile tinerei generaţii dorinţa de a cunoaşte cât mai bine şi mai corect adevărata istorie a neamului nostru” spune Ancuţa Avram, preşedintele ASTRADROM, după încheierea competiţiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.