marți, 18 august 2020

Impostor la drumul mare: Daniel Marius Șfarț înșală lumea pretinzând că este preot ortodox

Michael Lutsch, un magnat, protestant, din jud. Alba, adăpostește și protejează o grupare de impostori care au înființat o organizație schismatică paralelă, creată din clerici caterisiți de BOR.

  A fi predicator sau preot pentru unii e vocație, iar pentru alții un scop în viață. Fiecare cu idealurile sale și nivelul său duhovnicesc. Unul dintre cei care de mulți ani se zbate să-și facă adepți în plan religios este așa-zisul "preot" Daniel-Marius Șfarț, de loc din Orăștie, dar care, în prezent "slujește" într-o capelă protestantă după modelul cultului Evanghelic-Luteran în localitatea Vințu de Jos, jud. Alba.

  Acesta poartă ilegal veșminte preoțești înșelând lumea că ar fi preot. 

  Nu este recunoscut ca preot de către nici o patriarhie ortodoxă din lume.


 Istoria acestui personaj controversat este plină de încercări și abandonuri, excluderi și căutări. Se evidențiază prin bogata sa activitate "spirituală" pe internet, unde se pare că și-a găsit adepții căutați de ani de zile. Ne-a atras atenția în mod deosebit faptul că se pretinde a fi "preot ortodox", dar slujește într-o capelă în care, pe pereți, scrie în limba germană, iar pe turnul lăcașului de cult nu este nici o cruce, așa cum ar fi normal în rânduiala ortodoxă. Vizitatorul de bun simț observă de la prima privire că, în capela protestantă în care, pe băncuțe, încap aproximativ 20-25 de persoane, pot fi găsite amestecate icoane ortodoxe și catolice, statuiete catolice și însemne protestante etc... Oare cine si ce se ascunde în spatele acestui mic lăcaș de cult? Ce interes are un om de afaceri protestant, de etnie sas, să susțină o grupare de impostori care se pretind a fi ortodocși și subminează autoritatea Bisericii Naționale a României?

 

O scurtă lămurire

 

Dani Șfarț s-a ocupat cu filmările și fotografiile la ocazii speciale (nunți, botezuri...), iar acum lucrează ca vânzător la un magazin din localitatea Orăștie. A încercat să devină preot ortodox, dar nu a reușit să termine Facultatea de Teologie de la Arad, unde s-a înscris cu sprijinul preotului Dumbravă din Orăștie. La puțin timp a încercat să devină preot la greco-catolici, înscriindu-se la Seminarul Teologic de la Blaj pe care nu l-a terminat, reușind să obțină o tundere în treapta lectoratului. În aceea perioadă se lăuda la toți cunoscuții că episcopul greco-catolic Alexandru l-a "avansat".

 

Neavând șanse în nici una dintre variantele încercate (ortodocși și catolici), Dani Șfarț s-a gândit să coalizeze cu protestanții, având doi prieteni buni care au ajuns predicatori la secta penticostală: Vladimir Pustan (în foto) din Beiuș și Nicu de la Orăștie (cartierul cu rromi). În unele împrejurări nu ezita să amintească: "Îl cunosc pe fratele Pustan. Suntem foarte buni prieteni". În urmă cu câțiva ani, falsul preot posta pe youtobe o înregistrare vodeo cum asculta o predică a sectarului penticostal Vladimir Pustan. Vă dați seama de nivelul teologic al lui Dani Șfarț, dacă a ajuns să ia "învățături" de la un eretic rupt de Biserica lui Hristos (odată cu intrarea lui Luther în schismă, toți care l-au urmat au rămas în schismă și erezie). Văzând că cei doi pastori au avut succes în cariera lor, iar acum o duc bine, Dani s-a gândit să încerce și această variantă, cu atât mai mult că pentru a deveni pastor nu trebuie să știi prea multe, fiind suficient un minim de citate învățate pe de rost și să le interpretezi conform învățăturii dogmatice a sectei în care reușești să te integrezi. Astfel a făcut și prietenul său Nicu, care, neavând prea multă școală a reușit să devină pastor penticostal în cartierul rromilor din Orăștie, iar acum e mare misionar în cartierul cu rromi din Orăștie (pe strada Plafarului).

Despre "misiunea" lui Vladimir Pustan, vedeți aici:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2014/03/pentru-si-pastra-averile-pastorul.html

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2018/11/plagiasm-oratoric-marca-vladimir-pustan.html

 

 

Din dorința de a-și face imagine de predicator, a ajuns să-și neglijeze familia. În ultima perioadă era preocupat doar de propria imagine pentru care muncea zilnic făcâmdu-și filmulețe și clipuri pe internet. Vecinii săi din Orăștie spun că în urmă cu un an soția l-a părăsit, iar copii nu au mai vrut să rămână cu tatăl lor, dar mai țin legătura cu el. Tot de la vecini aflăm că Dani Șfarț face parte dintr-o sectă dubioasă: "Nu știu în ce grupare s-a băgat, dar nici preoții de pe aici nu vor să-l primească la slujbe. Aici în Orăștie nu are nimeni încredere în el. Am auzit că are o biserică nemțească pe la Vinț, cum mergi către Sebeș." Cert este că având o reputație de "emigrant" religios și o viață de familie cu probleme, Dani Șfarț nu mai putea să-și facă nici o carieră de predicator printre cunoscuți. Așa că a ales calea depărtării și a propovăduirii pe internet, unde nu-i cunoaște nimeni trecutul. Astfel a ajuns să predice la Vințu de Jos, departe de cei care-l cunosc, și în spațiul on-line unde este prezent pe toate site-urile de socializare cu îndemnuri biblice, citate din Sfânta Scriptură și învățături de credință. Dacă învățăturile sale sunt compatibile cu ale Bisericii, rămâne de văzut.

 

În activitatea sa "misionară" duce o bogată campanie de subminare a autorității preoților din vecinătatea pensiunii unde are "lăcașul de cult", prezentându-se ca fiind "preotul model". Aceasta doar după ce a observat că nu are șanse să ajungă preot la ortodocși sau catolici. Menționăm că până în prezent nu a reușit să termine nici o școală teologică și a fost "hirotonit" de către un fals mitropolit care nu are nici o hirotonie într-u arhiereu. Falsul arhiereu care l-a "hirotonit" se numește Gherasim Bratu și s-a autodeclarat în mod ilegal ca fiind ierarh ortodox. Referitor la aceasta vom reveni mai pe larg în cele ce vor urma.

 

"Diacon" la greco-catolici

 

În urmă cu câțiva ani, Dani Șfarț le spunea celor cu care se întâlnea că a plecat de la ortodocși la greco-catolici, aruncând vorbe grele asupra ortodoxiei. Spunea ba că este diacon, ba ipodiacon, ba că i s-a propus să fie preot, dar se mai gândește etc... Cert este că multă lume neavizată îl știa la acea vreme ca fiind "părintele Dani".

 

Pentru a vedea care este povestea reală a domnului Șfarț, l-am contactat pe protopopul greco-catolic de Orăștie, pr. Silviu Lucian Bindea (în foto) pentru a ne aduce câteva lămuriri. Acesta l-a cununat pe Daniel Șfarț și i-a botezat unul dintre copii.

 

Astfel, preotul catolic Silviu L. Bindea ne spune că Daniel Șfarț nu a avut administrată nici o hirotonie în treapta diaconiei din partea Bisericii Greco-Catolice: "Nu a fost diacon la noi. I s-a făcut doar tunsoarea lectorală de către episcopul Alexandru când era în primul an la seminarul de la Blaj. Nu a fost nici măcar ipodiacon. Putea doar să spună ecteniile la slujbe, să citească apostolul, sau să cânte la strană. Mi-a fost cantor la strană. Eu l-am trimis la seminar, dar nu l-a terminat. Era mai mult acasă decât la școală. A mai făcut și acolo ceva prostii. Pe lângă asta s-a mai încurcat și cu una mai tinerică. Anul trecut l-a lăsat nevasta... A fost și la ortodocși dar nici acolo nu a terminat. Acum e undeva la Vinț, unde e pensiunea "Luci 2000". Nu știu ce tot face și pe acolo. Acum am înțeles că e de-a lui Gherasim Bratu."

 

Protopopul Bindea ne spune că Gherasim Bratu nu are recunoașterea Bericii Ortodoxe: "Nu-l recunoaște nimeni. Am auzit că a avut și o condamnare pentru că folosește titluri care nu are dreptul să le aibă. Sunt pe stil vechi. Gherasim ăsta racolează tot ce e certat cu Biserica. E ceva autonom, așa de capul lor acolo. Juridic nu le poate face nimeni nimc pentru că și-au făcut o asociație și duc în rătăcire oamenii"

 

Falsul preot, Dani Șfarț, face dezlegări, citește molitfe, împărtășește pe bandă rulantă, dezleagă cununii și alte astfel de practici care atrag o categorie de oameni cu o cultură religioasă mai redusă, dar mai darnici, uneori... Despre exaltările mistice și abuzurile lui Dani Șfarț, pr Bindea își amintește că se credea cu "har" și făcea ceea ce face preotul, deși nimeni nu i-a dat acest drept: "De când a primit tunsoarea lectorală a făcut feștanii la oameni acasă. El consideră că dacă a cerut harul preoției în timpul ritualului tunsorii lectorale, l-ar fi primit. Ceea ce nu e adevărat. Dacă episcopul nu i-a făcut hirotonia nu are cum să aibă, oricât și-ar fi dorit el."

 

"Acum se declară ortodox și face slujbe catolice. Citește molitfele Sfântului Vasile cel Mare pentru că asta prinde la oameni fiind mulți necăjiți și cu probleme. E certat cu toată lumea, iar acum se bagă către neoprotestanți. Are un prieten Nicu din cartierul Plafar. Unu cu barbă, dar ăla nu are nici o școală, nu știu dacă a reușit să termine liceul, iar acum a ajuns mare pastor pe la rromi pe undeva. Din moment ce se autodeclară preot ortodox pătează imaginea Bisericii Ortodoxe. Noi nu am luat măsuri pentru că aici nu deranjează. Lumea îl cunoaște cine e și nu are nici o influență prin zonă."

 

În concluzie, protopopul greco-catolic de Orăștie neagă că Dani Șfarț ar fi fost hirotonit diacon sau ipodiacon la greco-catolici deși, încă de atunci, acesta facea slujbe pe care doar preotul avea voie să le facă: "Deci să se știe clar că nu a fost hirotonit la noi. A avut doar tunsoarea lectorală și putea să zică ecteniile doar în prezența unui preot. Asta era așa să se familiarizeze cu rânduielile, un fel de pregătire pentru viitorii preoți, nicidecum hirotonie."

 

Direcția spre Gherasim Bratu. De ce?

 

După ce a ratat-o cu greco-catolicii, falsul preot de la Vințu de Jos, s-a gândit să se întoarcă la ortodocși, dar nu a mai avut șanse să fie hirotonit. Șansa lui era să se îndrepte spre protestanți sau spre schismaticii lui Gheorghe Bratu (zis Gherasim). Așa că a preferat să țină legături strânse cu ambele, căci erau ultimele variante să devină predicator renumit (așa cum visa de mult timp), măcar pe rețelele de socializare, dacă în teritoriu nu avea șanse.

 

În cele din urmă s-a înhăitat cu alți impostori, care își făcuseră de câțiva ani o organizație "religioasă", cu gândul să aibă o acoperire juridică, dar aceasta nu este recunoscută de stat (decât ca un ONG) și nici de o Patriarhie Ortodoxă canonică din întreaga lume. Cu atât mai mult nu sunt recunoscuți nici de către Patriarhia Ortodoxă a României. Această grupare este condusă de schismaticul Gherasim Bratu (in foto), demascat de către presa românească ca fiind un impostor în haine de ierarh. Acesta se autodeclară mitropolit, deși nimeni nu i-a oferit această distincție, fiind în legături cu grupări paralele bisericești de falși episcopi sau falși preoți caterisiți de către Biserica Ortodoxă și "fugiți" în diaspora (unde să nu fie cunoscuți). Unii dintre cei cu care Gherasim Bratu a avut legături au fost caterisiți de Biserica Ortodoxă pentru homosexualitate, cum e cazul falsului ierarh Avondios de Como. Tot în comuniune "canonică" a fost și cu falsul Mitropolit Onufrie de Bergamo. Inițial, foști colegi într-o grupare sectară de la Milano. Despre aceste secte ASTRADROM a publicat mai multe articole, iar asupra subiectului vom reveni (dacă va fi cazul).

Detalii vedeți aici:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/01/gherasim-bratu-si-onufrie-caruntu.html

 

Pseudomitropolitul Gherasim Bratu are nevoie de adepți pentru gruparea sa, astfel că primește pe oricine, în mod special pe cei care sunt în conflict cu Biserica Ortodoxă a României. Pentru Gherasim, Dani Sfarț era o captură necesară deorece acesta era o punte de legătură cu magnatul Michael Lutsch, în vârstă de 62 ani (de etnie sas). Acesta fiind protestant (cultul Evanghelic) a făcut o mică bisericuță cu însemne protestante, în care nu a găsit slujitor. Tocmai apăruse "ortodoxul" Dani Șfarț cu noul său "mitropolit" care aveau nevoie de un lăcaș de cult unde să desfășoare activități de racolare a enoriașilor, așa că interesele au fost comune și au început colaborările.

 

De câțiva ani falsul preot Dani Șfarț face acolo slujbe religioase necanonice care nu au nici o valoare sacramentală (ex. botezuri, cununii, parastase, împărtășanii, etc...). Credincioși din zonă nu prea merg, în schimb vin enoriașii racolați de pe internet. Oameni cu diferite necazuri care trăiesc cu impresia că Dani este preot canonic, diferiți turiști care trec prin zonă, etc...

 

Dani Sfarț, spune că, pentru cei care vor să rămână peste noapte, nu e scumpă cazarea. Tariful la pensiune fiind de 100 lei/persoană. Problema lui Lutsch este că protejează în proprietatea sa impostori care în realitate nu au harul preoției. O angajată a pensiunii cu care am stat de vorbă, ne spunea: "Eu nu știu nimic. Dacă șefu așa zice noi așa facem. Și noi trebuie să trăim din ceva. Pentru orice om care vine la noi, trebuie să ne bucurăm, dar din ce om trăi". Situația e mai grea pentru patronul "Luci 2000" și pentru angajații acestuia, mai ales că după ce s-a deschis circulația pe autostradă, traficul pe DN s-a redus considerabil.

 

Legăturile dintre secta lui Gherasim Bratu și cultul evanghelic sunt tot mai ample. Falsul Mitropolit a racolat, în urmă cu câțiva ani, în gruparea sa un alt preot caterisit, Onufrie Căruntu (în foto), care avea în București, într-un garaj, o icoană cu care atrăgea mulți credincioși neștiutori. Acesta, a fost primit să slujească, într-un lăcaș de cult evanghelic, din localitatea Petelea, protopiatul Reghin, jud. Mureș, asemenea cu cel de la Vinț, jud. Alba, în aceeași perioadă când Dani Șfarț se stabilea la pensiunea lui Michael Lutsch. Menționăm că baronul local Lutsch este în bune legături cu colegii săi din cadrul cultului evanghelic din Petelea, unde Gherasim și-a trimis un alt "subaltern". Asupra înșelătoriei lui Onufrie Căruntu, Patriarhia Română a atras atenția în urmă cu câțiva ani avertizând credincioșii din București că există o grupare de șarlatani care se folosesc de o icoană să atragă adepți. Deatalii vedeți aici:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/01/atentie-la-lupii-in-blana-de-oaie.html

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/01/o-icoana-sfantului-efrem-cel-nou-ajuns.html

 

Impostor în haine de mitropolit

 

Despre falsul mitropolit Gherasim Bratu localnicii nu știu prea multe. Ei știu doar ce le prezentase Dani Șfarț. Astfel, cei din secta lui Șfarț știau că Gheorghe Bratu este dat la o parte pentru că ar fi un om corect și lupta pentru binele oamenilor. Când le-am spus oamenilor că Gherasim Bratu are condamnare penală pentru înșelătorie nu ne-au crezut, raspunzându-ne: "Voi nu știți ce frumos ne-a vorbit părintele Dani despre el. E un episcop adevărat nu ca ăștia care ne pun taxe pentru botezuri sau înmormântări."

 

Oamenii nu știau că Gherasim Bratu avea un ONG în contul căruia se adunau fonduri materiale pentru diferite probleme așa-zis "bisericești" sau "caritabile". Acest ONG nu are caracter religios și nu are dreptul să funcționeze ca un cult religios. Enoriașii lui Dani Șfarț nu au știut că liderul grupării, Gherasim Bratu, a fost școlit în diferite organizații religioase obscure din Italia și a avut legături cu "Biserica KGB", că a avut legături cu preoți caterisiți de BOR pentru abateri foarte grave (homosexualitate, schisme etc...), că poartă ilegal veșmunte preoțești sau arhierești, că face slujbe la sinucigași (din familii înstărite sau vedete), că are mașină de lux etc...

Despre toate acestea, detalii vedeți aici:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/search?q=gherasim+bratu

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/04/cimitir-privat-cu-preoti-privati-o.html#more

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/02/cerere-de-finantare-pentru-actiuni.html

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/02/unealta-bisericii-kgb-olivian-octavian.html

 

Din punct de vedere religios, Gherasim Bratu este considerat schismatic, neavând succesiune apostolică, asemenea altor impostori care poartă fără acordul Bisericii haine de preot sau episcop, ca de exemplu: Ioan Preoteasa, Constantin Dogaru, Onufrie (Olivian, Bindiu Pop), Avondios (Dimitrie Bica)… Mai multe despre aceștia se pot găsi în cursurile de “misiologie si sectologie” ale profesorului dr. David Pestroiu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. A se vedea cursul predat la anul 3, semestrul 2, pg. 53-54, -preot conferentiar dr. David Pestroiu). Detalii vedeți aici:

 http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2015/01/secte-desprinse-din-biserica-ortodoxa.html

 

Pentru faptul că înșela oamenii, purtând illegal veșminte preoțești (arhierești), falsul mitropolit Gherasim Bratu (numele real Gheorghe Bratu), a fost condamnat la închisoare de către Judecătoria Buzău, la data de 12 martie 2020. Acesta a mai avut o condamnare cu suspendare, tot pentru aceeași cauză, iar acum va trebui să le facă pe ambele. Acum a facut recurs, urmând ca după ce i se rejudecă cazul să-și ispășească pedeapsa.

Mai multe detalii despre condamnarea penală a acestui impostor, vedeți aici:

http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/03/un-impostor-care-purta-ilegal-haine-de.html

Sentința de la Judecatoria Buzau poate fi găsită aici: http://portal.just.ro/200/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=20000000000245185&id_inst=200&fbclid=IwAR0Y_xm9L0COPcrjBhr4DTT1tCtvlCZPuVCZKSUp90l66VhBkQ99BXU6HB8

 

Dani Șfarț: fals preot și impostor

 

Pentru a verifica informațiile, am solicitat o notă explicativă Patriarhiei Române și Arhiepiscopiei de Alba Iulia, care are jurisdicție canonică peste comuna Vințu. Am aflat că Dani Șfarț nu este recunoscut de către Biserica Ortodoxă ca fiind preot canonic și nu a fost hirotonit niciodată de către un episcop al BOR.

 

Ca urmare a solicitării noastre, preotul Eugen Marian Bărăian (în foto), secretar eparhial al Arhiepiscopiei de Alba-Iulia, la date de 31 iulie 2020, a dat următorul răspuns:

   "Cu privire la situația canonică a domnului Daniel Șfarț, vă aducem la cunoștință că nu este preot ortodox, ci un impostor, care caută să înșele buna credință a oamenilor, oficiind Taine și ierurgii care, din punct de vedere canonic și spiritual, nu au nici o valoare. În acest sens, l-am rugat în nenumărate rânduri pe patronul acelui local, însă fără nici un rezultat, să nu îi mai permită domnului Daniel Șfarț să mimeze astfel de servicii religioase, care aduc multă vătămare sufletească celor ce participă și, mai presus de orice, îl supără pe bunul Dumnezeu..."

 

Deoarece Gherasim Bratu acționează cu "acoperire juridică", în proprietăți private și sub protecția unor protestanți, din punct de vedere juridic e greu de luat măsuri deoarece pe proprietatea privată a cetățenilor Biserica nu poate interveni. Astfel, singurul lucru ce se poate face, este înștiințarea populației despre situația reală sau acționarea acestuia în istanță că poartă ilegal veșminte preoțești. Până în prezent, Arhiepiscopia de Alba s-a rezumat doar la înștiințarea populației printr-un comunicat.

 

Astfel, în 15 noiembrie 2016, Arhiepiscopia de Alba-Iulia, a emis un comunicat prin care a înștiințat preoții și credincioșii din cadrul eparhiei, să se ferească de falșii preoți și mitropoliți care se pretind a fi ortodocși. În acest comunicat, referindu-se la Gherasim Bratu care vizitase pensiunea "Luci 2000", Arhiepiscopul Irineu Pop de la Alba-Iulia spunea: "De curând au apărut în eparhia noastră câteva cazuri de preoți caterisiți și episcopi impostori, care sunt îmbrăcați în veșminte specifice cultului ortodox și slujesc după rânduiala Bisericii noastre, creând confuzie între creștinii noștri dreptcredincioși"

 

În același document, arhiepiscopul Irineu de Alba mai menționa că aceștia, deși au avut abateri grave de la canoanele și învățătura Bisericii, au posibilitatea să se întoarcă prin pocăință:

   "În loc să se complacă în rătăcire sau să aparțină acestor grupări schismatice și eretice, care nu figurează în Registrul asociațiilor religioase de la Secretariatul de Stat pentru Culte, funcționând în mod ilegal. Aceste persoane, care practică astfel de înșelăciuni, încalcă art. 348 din Noul Cod Penal, care interzice exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități, putând fi sancționați penal.

   Potrivit învățăturii Domnului nostru Iisus Hristos și teologiei Sfinților Părinți ai Bisericii, harul Duhului Sfânt se revarsă asupra credincioșilor numai când ei, împreună cu preotul lor, se află în ascultare canonică de Episcopul locului, rânduit de către Sfântul Sinod. Vă atenționăm că slujbele săvârșite de către acești impostori nu sunt valide, adică nu au nici o valoare spirituală, deoarece Duhul Sfânt nu coboară și nu lucrează prin astfel de persoane a căror slujire falsă poate fi mimată de către oricine"

 

Cu toate acestea, falsul preot Daniel Marius Șfarț, continuă să slujească sub protecția lui Michael Lutsch, de naționalitate sas, iar de religie evanghelic. Am menționat acest aspect deoarece, pe lângă multe altele, și aceasta vădește faptul că, Dani Șfarț și Gherasim Bratu nu au nici o legătură cu credința ortodoxă, scopul lor fiind cu totul altul, "ortodoxia" acestira purtând doar rolul de paravan și câștigarea credibilității în fața celor neavizați.

 

Un tânăr teolog de la Facultatea de Teologie din Alba, făcea o comparație între Dani Șfarț și fostul diacon ortodox Dumitru Cornilescu: "Ambii au ceva în comun. Au alergat după preoție, după mărire în fața oamenilor, au vrut să adune adepți în jurul lor, dar au sfârșit în schismă și erezie." Cert este că Dimitrie Cornilescu a fost hirotonit diacon la ortodocși, la cererea sa, pentru că astfel a reușit să scape de stagiul militar. În timp ce Dani Sfarț a fost tuns în treapta de lector la greco-catolici, iar în Biserica Ortodoxă nu a avut nici o tundere sau hirotonie.

 

În concluzie, 

 Dani Șfarț nu a fost nici diacon la greco-catolici și nici preot ortodox. Acesta face parte dintr-o gașcă de impostori, certați cu legea și cu rânduiala bisericească, dar care profită de pe urma naivilor care se lasă impresionați de vorbele duioase și reclamele de tip protestant de pe rețelele de socializare administrate de către acesta. Neavând harul preoției, slujbele religioase făcute de domnul Șfarț nu au nici o valabilitate. Așa-zisa "hirotonie" în preoție nu este validă, deoarece nu a fost făcută de către un episcop real, ci totul a fost o formalitate (o mimare) prin care au fost înșelați naivii racolați în gruparea sa.

 

Marius Pop

Andreea Voicu

 

Vedeti si: Legaturile lui Dani Sfarț cu MISA și "Biserica KGB" :

https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.com/2020/09/dani-sfart-se-justifica-aruncandu-se.html?showComment=1600252600159#c484662833190725392

 

 

În cele ce urmează vom prezenta câteva imagini de la capela protestantă din Vințu de Jos, unde activează Dani Șfarț, purtând ilegal veșminte preoțești ortodoxe:

 

 

 

22 de comentarii:

  1. Adi de la Orastie.19 august 2020 la 10:13

    Il cunosc destul de bine. E vecin cu mine pe str. uresului. Vai de capul lui, si de cariera lui.
    Asta nu are nici o treaba cu Dumnezeu, cu cu propria lui persoana. Daca de acolo vine banu, acolo merge.
    La parasit sotia ca umbla si cu altele, iar acum are una de pe la Deva cu care il mai vad venind pe aici.
    Foarte bine ati relatat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va mulțumim pentru acest articol,este bine venit că sa fim atenționați sa ne ferim.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vazut si eu pe fb pe acest impostor de Dani Sfart ca facea"slujbe" live si pt ca m.am crucit ce spunea la presica,precum ca toti,si ortodocsii,si catolicii si sectarii sunt aceeasi credinta,i am trimis mesaj de mustrare. Mi a cerut nr de tel sa vb cu mn si m.a sunat. Cand a vazut ca stapanesc anumite cunostinte teologice si de aceea l.am combatut in ereziile ce le propovaduieste la ortodocsi cu numele,inculti,usor de prostit de Bratu,Onufrie,Sfart si altii,a inceput sa.mi spuna sa nu ascult de ierarhii ortodocsi,pt ca lui i.au cerut un miliard ca sa capete un post de preot si de aia a plecat de la ei. Cat despre Onufrie ăsta ,care a fost pe Rarau(si eu stau in oras si cunosc f b problema lui),e un smecher de ma mir cum de nu.i frica de Dumnezeu. Ce.i drept,cel mai tare ma mir de prostia oamenilor,de cum se pot lasa inselati de asa impostori,de parca nu ar mai fi preoti la care sa ceara ajutorul,trebuie sa mearga la asa niste inselati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pio, Zian, "inima vrajita"... curat credinta!
    Insa nu e crestineasca...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nemernicul asta m-a dezamagit.
    S-a jucat cu inimile celor care am crezut in cuvantul lui.
    El m-a convins ca toate religiile sunt bune, dar acum inteleg de ce a facut-o. Un impostor si un escroc ordinar.
    A vrut sa ne rupa din Biserica Ortodoxa.
    Doamne ce falsitate de om...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu am crezut in acest "preot", dar...se da cine nu este si mai este si curvar

      Ștergere
  6. Domnilor semnatari ai articolului, va rog sa revizuiti articolul pentru ca sunt pasaje pe care mi le atribuiti si nu eu le-am relatat. Si cred ca si cum relatez ce a-ti pus in ghilimele nu este stilul meu. Redau cateva lururi pe care nu le-am spus.Pe lângă asta s-a mai încurcat și cu una mai tinerică. Anul trecut l-a lăsat nevasta... E certat cu toată lumea, iar acum se bagă către neoprotestanți. Are un prieten Nicu din cartierul Plafar. Unu cu barbă, dar ăla nu are nici o școală, nu știu dacă a reușit să termine liceul, iar acum a ajuns mare pastor pe la rromi pe undeva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine sunteti si in ce calitate vorbiti?
      In ce priveste afirmatiile celor care apar in acest articol, se pot proba cu inregistrari si martori.
      Cu respect,
      Marius Pop

      Ștergere
    2. Ioan de la Pianu27 august 2020 la 12:10

      @ Unknown
      Ba tu smecherule...
      Crezi ca nu imi dau seama ca vrei sa ne manipulezi ca pe prostii care vin la tine la Vinț?
      E clar ca esti tocmai Dani Sfart ascuns sub anonimat.
      Ce vrei sa dovedesti cu acest comentariu.
      Raspunsul redactiei e clar si la obiect.
      Felicitari pentru profesionalismul ASTRADROM

      Ștergere
  7. Nici el nu crede în ceea ce face pe acolo având în vedere că "împărtășește" credincioșii fara ca ei sa tina macar o zi se post si fara spovedanie. E strigător la cer si blasfemie. Dumnezeu sa-l lumineze !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia nu-i sf impartasanie...e teatru pt necunoscatori si creduli

      Ștergere
  8. Ioan de la Orăștie10 septembrie 2020 la 16:09

    Asteptăm o replică din partea lui Dani Sfart.
    Publică, nu doar pe la gura babelor.
    Pe babe le minte cu fel de fel de explicatii scoase din context.
    Daca isi va face public raspunsul va putea fi verificat si vom vedea daca e sincer sau nu.
    Asteptam ca Dani sa aiba curajul sa raspunda public la aceasta ancheta jurnalistica pe care reporterii de la ASTRADROM au initiat-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. Va rog sa terminati cu denigrarile! Pe mine acest om m-a apropiat de Domnul Iisus ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Dănilă Florentina21 septembrie 2020 la 01:02

    Va rog sa terminati cu denigrarile! Pe mine acest om m-a apropiat de Domnul Iisus ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Gicu de la Orastie24 septembrie 2020 la 17:53

    Doamna sau domn care ai postat duplicat mai sus.
    Lasa trombonelile. Ori esti din secta lui, ori esti chiar Sfart si vrei sa ne pacalesti. Chiar un infractor de acest gen, care in viata reala a dat dovada de dezechilibru si fapte imorele, acum zici ca te-a apropiat de Dumnezeu.
    Hai la Orastie sa afli cine este acest om. Daca nu cumva esti tocmai Dani Sfart, ascuns sub pseudonim...
    De ce nu are curajul sa dsezminta public?
    Abureste babele care merg acolo cu povestile lui...
    Ce scrie in aceasta ancheta este limpede si clar, concret la subiect...

    RăspundețiȘtergere
  12. Mă întreb și nu pot găsi un răspuns.
    Cum mai poate să mai comenteze acest șarlatan?

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne cata rautate,incredibil cata ura, fiecare om are atat calitati cat si defecte dar noi ca natie tindem sa ne scoatem defectele in relief. Oamenii buni, indiferent din ce religie ar face parte acest om care propovaduieste cuvantul Domnului cu atata intensitate tot RESPECTUL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea din Orăștie5 noiembrie 2021 la 09:21

      Domnule anonim. Vrei sa schimbi subiectul?
      Aici nu e vorba de religia acestui om, ci de faptul că se pretinde preot, dar el nu este și nu a fost niciodată preot.
      O șarlatanie clară.
      Citește cu atenție articolul...

      Ștergere
  14. Vai de cei ce spun RAULUI BINE, SI BINELUI RAU!!

    CINE l-a ales ca APOSTOL pe sf ap Pavel DUPA INALTARE?

    DOMNUL, El personal
    Dar pe EPISCOPI, CINE II ALEGEA in biserica primara?
    Sfantul DUH:

    Faptele apostolilor 20:28Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi, ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său


    CINE poruncea in biserica CUM sa se faca slujirea?
    DUHUL SFANT:

    Faptele apostolilor 13:2
    Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul pentru lucrarea la care i-am chemat.”
    Faptele apostolilor 13:4
    Barnaba şi Saul, trimişi de Duhul Sfânt, s-au coborât la Seleucia şi de acolo au plecat cu corabia la Cipru

    CINE ii ALEGE pe oameni sa vina in biserica si la Hristos?

    1 Petru 5:10 Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos.....

    Cum judeca poporul pe cei mici care au sete de a sluji chiar si intr-un garaj, oameni care poate sunt unsi chiar de Dumnezeu, dar pe cei mari care asa cum spune Dani Sfart si multi altii , nu le pasa de pacat si PLATESC postul de preot, preoti care nu le pasa de vaduve si orfani, ca nu au bani de inmormantare , nu au timp si dragoste de invatarea poporului cu asa pasiune incat zi si noapte sa fie pe internet sa mai posteze ceva.

    Orbi sunt cei ce nu cunosc Cuvantul lui Dumnezeu , caci este scris:

    Luca 20:46„PAZITI-VA de cărturari, cărora le place să se plimbe în haine lungi şi să le facă lumea plecăciuni prin pieţe; ei umblă după scaunele dintâi în sinagogi şi după locurile dintâi la ospeţe'-deci porunca este a ne PAZI !!! adica FERI , DE CARTURARII care au pretentii ,grade inalte si nu fac mila.. si..
    DE CEI PLATITI!!! Caci ei NU SUNT PASTORI cu ADEVARAT!!!

    12Dar cel PLATIT ,care NU ESTE PASTOT şi ale cărui oi nu s


    Isaia 56:11Totuşi sunt nişte câini lacomi, care nu se mai satură. Sunt nişte păstori care nu pot pricepe nimic; toţi îşi văd de calea lor, fiecare umblă după folosul lui, fără abatere.
    Tot ce e posibil sa fie si erezii la unii din cei iesiti din biserici dar, cei care dau mita pt a fi preoti, care nu le pasa de suflete, care au tot luxul dar cer bani si de la cel bolnav sau sarac, e mai bun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Sfart, sunteti caraghios cu felul in care incercati sa va justificati.
      Dupa logica dumneavoastra, oricine are chef se poate autodeclara preot sau episcop sub pretextul ca au fost alesi de Duhul Sfant. Va dati seama ce harababura ar iesi?
      Fiti serios domnule Dani Sfart, decat sa veniti cu astfel de justificari, mai bine va caiti si intrati in randuiala.

      Cu respect, Marius Pop
      Responsabil de redactie

      Ștergere
  15. De cometarii toți suntem buni. Nu-l cunosc, pe preotul in cauză, dar cel mai important lucru este că nu noi îl vom judeca, ci Dumnezeu cel Atotputernic, care ne va judeca pe noi! A fi credincios nu înseamnă să fii catolic, ortodox, penticostal..., înseamnă să împlinești Scriptura! " Nu judeca că sa nu fi judecat"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gheorghe Adrian Munteanu23 februarie 2022 la 21:26

      Stai linistit ca nu il judeca nimeni pe domnul Sfarț. Doar a fost demascat un impostor. Atât.
      Referitor la chestia cu credinciosii te intreb: Cum explici că penticostalii sau alte secte protestante au aceeași Biblie dar se contrazic între ei. Am întâlnit sectari penticostali care spun ca doar la ei este Duhul Sfânt. Deși nu au reușit să dovedească asta, ei susțin că și ei au credință. Da. E adevărat. Dar e o credință greșit interpretată, după mintea lor…

      Ștergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.