luni, 21 decembrie 2015

Golul produs la bugetul statului de mafia din industria farmaceutică trebuie compensat cu tăierea Bisericii Ortodoxe de la finanțări. Asa a decis noul primministru Ciolos pe care Iohanis l-a acreditat să-si facă treaba in acest sens.Jurnalistul George Damian atrage atentia mafiei din sistemul sanitar. Propaganda anti ortodoxa din ultima perioada este creata pentru a se invoca motive de deturnare a fondurilor catre interese financiare majore. Cine sta in spatele acestor interese? Mai are rost sa intrebam? Se stie ca marii magnati ai industriei farmaceutice investesc in orice pentru a se imbogatii. Chiar si atunci cand trebuie gasit țapul ispăsitor al dezastrului. Pentru ca e bai bine să tragi cu un glont sa impusti doi iepuri, magnatii industriei farmaceutice impreuna cu presedintele tarii, Soros si alte interese antiromanesti s-au gandit sa arunce mortul in ograda Bisericii Ortodoxe. Astfel au facut cu totii front comun impotriva Bisericii Romane. Pentru a compensa furtul de la stat s-au gandit sa taie Biserica de la finantari ca, vezi Doamne, ea e vinovata pentru gaura de la bugetul de stat:

Spitale, nu catedrale – faza pe medicamente

Principiul lui Goebbels a rămas valabil: repetă o minciună la nesfârșit și ea va deveni adevăr. Mulți au boală pe biserică în urma sloganului ”vrem spitale, nu catedrale”. Bun slogan, nimic de zis.

Dacă ne uităm la cifre, vedem că banii cheltuiți de stat pentru sănătate în România au crescut de la 16 miliarde lei în 2007 la 30 miliarde lei în 2015. S-a dublat suma. În euro este vorba de echivalentul a cca 8 miliarde – mai mult decât întregul buget al Republicii Moldova. Mai pe scurt: foarte mulți bani sunt cheltuiți pentru sănătate în România.

Dar este o șmecherie: îmbârligătura formată între medici, birocrați, firme de medicamente și firme de produse medicale cheltuiește banii ăștia fără ca omul de rând să simtă vreo îmbunătățire. Pe românește: banii de sănătate se fură. Cu cât sunt mai mulți bani în sănătate, cu atât se fură mai mult. Un exemplu recent: medicamentele ieftine au dispărut de pe piață. Nu înțeleg șmecheriile cu taxa de clawback și alte amețeli, știu doar că ar fi trebuit ca medicamentele să se ieftinească în România și – surpriză! – în loc să se ieftinească s-au scumpit. ”Vrem spitale, nu catedrale!”

Iar mafia medicalo-farmaceutică este puternică, mult mai puternică decât ne putem închipui. Sunt niște băieți care trebuie să prăduiască 8 miliarde de euro pe an – deci băieți serioși. De câte ori s-au apucat procurorii să cerceteze medici a ieșit cu zbierete și anchetele nu au dus nicăieri. Și nici nu au fost anchete serioase, era ceva de încălzire.

Rețineți: în sistemul medical se prăduiesc anual 8 miliarde de euro, dar noi ne tăvălim în durere pentru 10 milioane de euro acordate de la buget pentru construcția și reparația bisericilor.

George DamianUn comentariu:

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.