marți, 14 aprilie 2015

Danion Vasile a intrat în secta stilistă numită "Mitropolia de la Slătioara"

Căderea lui Danion din Biserica Ortodoxă a stârnit reacții. 

 Justificările nu sunt canonice


Am aflat și noi că Danion Vasile s-a rupt de Bierica Ortodoxă Română din care făcea parte și în cadrul căreia a făcut multă misiune. A avut greșeli, dar a avut și lucruri bune. Firea lui mai puternică și râvna sa dusă până la anumite extreme l-a făcut victima înșelării unor diavoli. Astfel a ajuns să părăsească o biserică canonică pentru a intra în secta numită “Biserica Ortodoxă de stil vechi din România – Mitropolia Slătioara“(BOSVR). Nu greșim să o numim pe aceasta sectă deoarece este considerată schismatică de către toate patriarhiile ortodoxe din lume. Danion, rupându-se de BOR, s-a rupt de întreaga biserică ortodoxă universală cu care BOR este în comuniune.

Menționăm că BOR este în comuniune cu toate patriarhiile de stil vechi din lume : Patriarhia Moscovei, Patriarhia de la Ierusalim, etc., inclusiv cu Sf. Munte Athos, care ține calendarul vechi. În schimb, mitropolia stilistă de la Slătioara nu este recunoscută de către nici una din patriarhiile de stil vechi amintite mai sus, nici de alte patriarhii de stil vechi din lume, nici de Sf Munte Athos. Acesta este motivul pentru care clericii mitropoliei de la Slătioara nu sunt acceptați să slujească în bisericile acestor patriarhii care țin calendarul vechi și nici de Muntele Athos. Din păcate, mulți credincioși români nu știu acest lucru.

Danion susține că a intrat în această sectă din cauza unor ierarhi din BOR. În cazul în care acesta este motivul real justificările nu au temei canonic, deoarece indiferent de păcatele ierarhiei din BOR nu este cazul să ne rupem de biserica ortodoxă. Exemplificăm în acest context pe Sf. Maxim Mărturisitorul care a luptat împotriva ereziei rămânând în biserică, într-un moment când mulți ierarhi din acea perioadă erau căzuți în înşelare împreună cu împăratul. Un alt exemplu este cel al pr. Iustin Pârvu, care a refuzat categoric să părăsească BOR, luptând din interior împotriva ereziilor contemporane și a greutăților pe care biserica ortodoxă le întâmpină în vremurile actuale. http://www.atitudini.com/2010/06/parintele-justin-parvu-rugati-va-rugati-va-sa-nu-cadeti-in-ispita-inselarii/ Pr. Iustin Pârvu a nădăjdut că ținându-l pe Danion pe lângă el nu-și va pierde sufeltul căzând în extreme, dar iată că după trecerea sa la cele veșnice lucrurile au luat o altă întorsătură.


                                                                                                          Cristian Marc

12 comentarii:

  1. https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/15/cum-lucreaza-masoneria-in-romania-pentru-impiedicarea-canonizarii-sfintilor-inchisorilor-comuniste/#more-3764

    https://raduiacoboaie.wordpress.com/2015/04/15/adevarul-despre-masoni-adevarata-fata-a-masoneriei-despre-cei-ce-urasc-de-moarte-crestinismul-ortodoxia-radu-iacoboaie-pitesti-2013/

    RăspundețiȘtergere
  2. Rau a facut Danion ca s-a dus la stilisti, dar rau facem si noi in BOR ca nu revenim la calendarul iulian vechi. Am putea lua exemplu in acest sens de la Bisrerica ortodoxa a Poloniei care a hotarat de curand sa revina la calendarul iulian al Sfintilor Parinti de la Niceea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atata timp cat este vorba de niste erori care au fost corectate is mai mult de atat importanta este mantuirea ta... nu calendarul sau slujirea lui... pur si simplu trebuie sa traiesti crestineste sa te rogi ca daca te inchini unui sfant astazi sau peste 13 zile... pentru Dumnezeu este fix acelasi lucru, ba chiar intensitatea credintei tale conteaza.. Dumnezeu este atemporal.

      Ștergere
    2. Important e si sa fi canonic cu Biserica canonica, nu cu schismatici, eretici si sectari

      Ștergere
  3. indiferent ca publicati sau nu comentariul meu, sa va fie rusine pentru denigrarea acestui om pe care voi nici macar la degetul lui mic nu o sa ajungeti! Rusine si ca ati mai indraznit sa mai publicati despre el. Ar fi trebuit, din respect sa taceti pentru totdeauna, sangele lui se va cere din mainile voastre!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare are dreptul la opinie, in concluzie va publicam comentariul.
      In cazul in care chiar sunteti parintele Vulcanescu ne surprinde atitudinea pe care o aveti, spunem asta pt ca adevaratul preot Vulcanescu stiam ca e o persoana care tine la Biserica Ortodoxa si la unitatea acesteia.

      Ștergere
    2. Cine este acest pr Matei Vulcanescu? Un bolnav la cap...
      Ati vazut ce zice despre parintele Arsenie Boca pe pagina personala de facebook? ar trebui sa ii fie rusine si sa citeasca in cartile sfinte despre smerenie, nu sa faca pe grozavul.
      Scandalagii ca el sunt multi, de ce ii ingaduie Biserica? Ar trebui luate masuri asupra unor oameni care fac doar tulburari de acest gen. Cum isi permit ei sa batjocoreasca numele Sfantului Ardealului? RUSINE sa ii fie...

      Ștergere
    3. Mai oameni buni,
      Matei Vulcanescu e prieten bun cu Danion. Nu vedeti ca ambii sunt tulburati si tulburenti?
      Doar in scandaluri ii vezi implicati, sub pretextul "marturisirii". Asa marturisesc ei ortodoxia criticand si batjocorind pe pr Arsenie Boca. Sa la fie rusine.

      Ștergere
    4. Parinte Matei Vulcanescu nu mai rataciti lumea cu pro stilismul.Ati scris un articol impotriva stilistilor,dar nu credeti ce ati scris in acel articol.O dovada e ca in acel articol sunteti anti stilist iar dupa ce Danion a trecut la Slatioara il validati ca a facut bine prin acest comentariu.

      Ștergere
  4. Danion este intr-atat de orbit de mandrie, incat nu isi da seama ca a luat-o complet razna... Cat de crunta poate fi inselarea, care te face sa crezi ca intelegi mai bine niste lucruri decat Sfantul Arsenie Boca si Parintele Ilie Cleopa... Si este intr-atat de orbit de inselare, incat a devenit el insusi eretic, pentru a se indeparta de "ereticii" catolici... Este halucinant...

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim nu sunt papistasii(ca nu sunt catolici) eretici?

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.