joi, 16 ianuarie 2014

Bihorenii impotriva exploatarii gazelor de sist in Baile Felix

Zeci de oameni au ieşit ieri în stradă la Oradea şi au protestat faţă de exploatarea gazelor de şist. Protestul a avut loc în faţa Prefecturii. Oamenii se tem că odată cu exploatarea, zona turistică Băile Felix, 1 Mai va fi distrusă.

Oamenii au venit înarmaţi cu pancarte. La protest au luat parte şi copii, dar şi participanţi la Festivalul de Film Internaţional Ecologist, EcoFest, în frunte cu directorul, Lavina Şandru.

Copiii au fost fermi: "vreau împreună să le mulţumim între ghilimele celor care ne-au adus în stradă, pentru că aşa ne-au reunit şi aşa am redevenit poporul român de altă dată" şi "Să spunem NU gazelor de şist!"

Părinţii şi adulţii au fost pe aceeaşi lungime de undă: "Noi suntem împotriva acestei exploatări pentru că judeţul Bihor, Oradea, e foarte frumos. Şi mă mir că câţiva de la conducerea ţării vor să distrugă această frumuseţe." "Pentru un viitor mai bun pentru copilul meu, scurt şi la obiect". "Sunt dăunătoare mediului, subsolului, apei potabile, apei termale la noi în zonă." 

Soprana Felicia Filip s-a alăturat şi ea protestatarilor.

În comuna Sânmartin-Băile Felix se va face referendum cu privire la exploatarea gazelor de şist.

Primarul comunei a declarat: "În prima şedinţă ordinară din luna octombrie, vom aduce în atenţia Consilului Local organizarea unui referendum împotriva exploatării gazelor de şist din comunitatea nostră." 

Oamenii vor protesta şi în zilele următoare.

Sursa:http://www.realitatea.net/protest-impotriva-exploatarii-gazelor-de-sist-la-oradea_1281692.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.