luni, 19 august 2013

Cum manipulau nazistii copii prin crearea de jucarii - model pentru forma de educatie oferita copiilor nostri

Azi vedem tot mai multe filme pentru copii cu vrajitori, cu razboaie, crime etc. La intrebarea "de ce apar toate astea" ni se raspunde sec "pentru ca asa se cere".

Realitatea e ca toate aceste asa-zise "cereri"nu sunt altceva decat manipulari voite ale generatiilor tinere prin care sa se creeze haosul la nivel planetar si odata cu aceasta sa se pregateasca o noua perceptie religioasa din care sa lipseasca Iisus Hristos. O noua educatie despre un dumnezeu impersonal fara nume, dar care sa ne ofere posibilitatea de a neglija orice teama de judecata si lipsa de responsabilitate.

Acest model de manipulare este asemanator cu cel pe care nazistii il foloseau in timpul agoniei dupa putere al lui Hitler:

Jucăriile cu Hitler, Eva Braun şi soldaţi nazişti

Figurine în miniatură cu dictatorul german, dotate cu o mână dreaptă ajustabilă care să permită mimarea salutului nazist, se numărau printre jucăriile cele mai dorite folosite pentru manipularea copiilor în timpul celui de-al Treilea Reich, scrie dailymail.co.uk.
Jucăriile fac parte din două colecţii rare care au fost vândute la licitaţie, în Durham şi în Dudley, West Midlands, pentru mai mult de 7000 de lire sterline (aproximativ 8.200 de euro).
Printre figurine se numără şi una cu Eva Braun, un podium marcat cu svastica, una cu Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler, în faţa clădirii unui sediu nazist, precum şi soldaţi din armata germană în diferite poziţii.

Produse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca parte a propagandei naziste, jucăriile aveau scopul de a influenţa copiii, încurajându-i să devină membri ai Tineretului Hitlerist.
Figurinele erau construite de compania Elastolin, dintr-o compoziţie fină de ipsos, lipici, rumeguş şi ulei de in. Foarte puţine modele au supravieţuit, cu excepţia acestora din cele două colecţii care au ieşit la iveală mulţumită licitaţiilor.

Lotul vândut la cea mai mare valoare a fost sediul nazist, Casa Brown din Munchen, cumpărat la preţul final de 1.202 lire sterline (1.403 euro), la licitaţia din Durham.
Potrivit lui Simon Clarke, consultant militar în cadrul casei de licitaţii, producţia acestor jucării s-a oprit în Marea Britanie în 1930, dar a continuat în Germania până în 1944.

"Când au venit naziştii la putere, producţia de jucării a fost direcţionată spre a arăta ce se întampla în Germania. Nu au continuat cu prea multe alte jucării, în afara celor pentru copii foarte mici, cum ar fi cuburile de construit", a povestit Clarke.
Jucăriile erau folosite cu scopul de încuraja copiii să intre în Tineretul Hitlerist, cei mai tineri membri ai organizaţiei având chiar şapte sau opt ani.

"Propaganda era atât de importantă încât Joseph Goebbels le-a spus producătorilor să îmbunătăţească trăsăturile figurinelor care întruchipau personalităţile, motiv pentru care capetele jucăriilor erau construite din porţelan", a mai spus Simon Clarke.
Colecţiile includeau şi numeroase modele cu membri ai Tineretului Hitlerist în diferite poziţii: cântând la instrumente muzicale şi fluturând steaguri.
sursa: http://ro.stiri.yahoo.com/juc%C4%83riile-cu-hitler-eva-braun-%C5%9Fi-solda%C5%A3i-nazi%C5%9Fti-172000739.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.