luni, 9 aprilie 2012

Exarhul Manastirilor din Bihor pus in fata unor acuzatii penale impreuna cu calugari din manastirea Izbuc

Marţi, 03 aprilie 2012, un grup de clerici din zona Beiuşului avându-i coordonatori pe protopopul Beiuşului, pr. Ioan Nat Balint, şi exarhul, Mihail Bujor Tărău, au făcut o "vizită canonică" la locul de pe Piatra Petranilor unde s-a început ridicarea unei cruci şi al unui paraclis. PS Sofronie a fost informat de construirea acelei cruci pentru care a dat binecuvântarea, dar pentru paraclis a refuzat sa acorde acceptul său, nejustificându-şi răspunsul (referitor la acest aspect ASTRADROM are unele menţiuni pe care le va face publice în viitor). Alături de protopop şi exarh au fost prezenţi şi alţi preoţi din împrejurimi, dar care spun că "nu suntem împotriva cu ce se face acolo, dar nu vrem sa ne punem rău nici cu mai marii noştri"

Proiectul ridicării Crucii de pe Piatra Petranilor a fost iniţiat de asociaţia culturală "Vârf de piatră seacă" care este şi proprietarul terenului, prin concesiune. În cele ce urmează vom da publicităţii o scrisoare primită la sediul ASTRADROM din partea secretarului asociaţiei sus amintite, Dacian Bradea:

Preasfințite Părinte Episcop,

Deși ultima săptămână din Postul Paștelui presupune un anumit subiect de meditație, îmi iau libertatea de-a vă propune un altul. Închipuiți-vă că niște necunoscuți ar da buzna în casa mamei PS voastre și, după două ore de acuze și batjocură, ar pleca subtilizând premiile de excelență pe care le-ați obținut în clasele primare. Un fapt asemănător, de această dată real, s-a petrecut cu bătrânul călugăr care trăiește de anul trecut pe Piatra Petranilor. În data de 4 aprilie, un grup de zece călugări și preoți, avându-l în frunte pe părintele exarh Mihail Bujor Tărău (staret al manastirii Izbuc - n.n.), a venit în perimetrul concesionat Asociației culturale Vârf de Piatră Seacă pentru construirea acelei cruci metalice despre care știți deja. După plecarea lor, bătrânul acesta de vârsta mamei PS voastre plângea ca un copil, acuzând lipsa unui antimis și a unei cruci cu pietre prețioase și lanț de aur, vestigii ale celor 79 de ani petrecuți în mănăstire. O cruce și un antimis - o bucată de metal și o bucată de pânză, ambele încăpute în buzunarele celor care au venit să-i vorbească în mod mincinos despre Iisus Christos. Lacrimi - dezamăgirea unui bătrân ai cărui ani de slujire monahală dublează anii de viață ai PS voastre. Prețioase sau nu, mărgăritarele părintelui Visarion au ajuns în buzunarele acelor călugări.

Întrucât părintele exarh s-a arătat interesat de ceea ce se face în acel loc, pretinzând că nu știe nimic de adresa nostră din decembrie anul trecut (actul în cauză a fost expediat în data de 12 decembrie 2011 și suntem în posesia unei confirmări de primire a lui pe data de 14 decembrie. Acolo vă erau reamintite discuțiile din anii precedenți legate de înălțarea acestei cruci, înființarea unei tipografii și fondarea unui azil de bătrâni), am recurs la această modalitate de comunicare pentru a exclude apariția unei alte disfuncționalități. Mă voi limita, în continuare, la nararea faptelor acelei zile, fiind dispus să dau ulterior lămuriri legate de situația acestei asociații culturale la care funcționez ca secretar.

Dicuția cu părintele exarh, Mihail Tarau, a durat câteva minute, după care l-am poftit să vadă anexele construcției. În acel moment am observat doi dintre călugării care-l însoțiseră ieșeau din paraclisul improvizat pentru nevoile călugărului despre care știți deja din pomenita adresă. Răspunsul sfidător pe care mi l-au dat a fost doar începutul unui spectacol de factură medievală care a presupus răsfoirea cărților de cult, verificarea veșmintelor liturgice și lansarea unui interogatoriu ale cărui întrebări nu mai aveau legătură cu canoanele bisericești sau cu legile bunului simț: -Are călugărul flotant? Aveți autorizație de construcție? spunea un călugăr care a refuzat să-și decline identitatea și care, la cererea insistentă de a părăsi încăperea, a rămas așezat, perturbând discuția care se purta între călugărul locului, părintele arhimandrit Visarion, apărut între timp, și părintele exarh.

Întrucât aceste lucruri pot fi greu de imaginat, dacă vă exprimați dorința, vă putem pune la dispoziție o înregistrare audio, în format digital, a acelor momente. Făcând abstracție de intervențiile obraznice ale călugărului-inchizitor și de greutatea de-a articula a părintelui Visarion, care a intrat în cel de-al optzeci și cincilea an de viață, cei prezenți au avut ocazia să participe la reînchegarea biografiei celui care și-a început primenirea la șase ani în mănăstire și a continuat pe treptele monahismului până spre vârsta aceasta comparabilă cu a patriarhilor biblici. Țara Sfântă, Ierusalimul și Egiptul se înșirau alături de mănăstiri cunoscute din țara nostră, smulgând admirația și stima declarată a părintelui exarh. Un veșmânt țesut cu fir de aur, primit în dar în 1947 de la P.F. Nicodim Munteanu, cel de-al doilea patriarh al României (născut în Pipirig și consătean cu părintele Visarion) se alătura slujirii de arhimandrit primită de la PS Valerian al Oradei (pe care l-a îngrijit până în ultimele clipe).

Către sfârșitul întrevederii, părintele Visarion a reintrat în paraclis, de unde s-a întors răvășit, afirmând că lipsește un antimis (fără moaște, deci inutilizabil pentru liturghie). Toată lumea a negat că l-ar fi luat, deși doar părintele exarh Mihail și doi dintre călugări au intrat în altar. Întrevederea s-a încheiat cu sărutul frățesc de care a avut parte părintele Visarion de la vizitatori, dar imediat după plecarea acestora, părintele a început să plângă, afirmând că-i lipsește și o cruce cu lanț de aur, pregătită pentru îngropăciune. Zilele care s-au scurs de-atunci nu i-au potolit durerea, luând în calcul și întocmirea unei plângeri penale. Deocamdată însă, așteaptă rezultatul intervenției PS voastre și speră să fie înapoiate obiectele sustrase din locul său de închinare.

Pentru ca lucrurile să fie clare, precizez că preoții mireni participanți, cu sau fără voia lor, la această descindere sunt desupra oricăror bănuieli; au fost și sunt în continuare bineveniți în acest loc. Călugării însoțitori ai părintelui exarh, cei care coborând din mașini se declarau nemulțumiți că aici e proprietate personală, în cunoștință de cauză deci, au acționat în acest mod potrivit altor locuri și timpuri.

Înaintea sărbătorilor pascale facem apel la înțelepciunea PS voastre, rugându-ne și rugându-vă să readuceți pacea în acest colț de rai al Țării Beiușului.

Dacian Bradea

Detalii despre iniţiativa ridicarii acestei cruci gasiti accesand linkul: http://www.crisana.ro/stiri/social-15/cea-mai-mare-cruce-din-bihor-va-fi-ridicata-in-tara-beiusului-76715.html#rate_article

Articol preluat in presa locala: http://www.crisana.ro/stiri/eveniment-14/doi-calugari-de-la-izbuc-si-exarhul-manastirilor-din-bihor-acuzati-de-furt-122227.html#show_comment

37 de comentarii:

  1. hahaha...eu am o nelamurire: in ce data ziceti voi ca s-a intamplat acest eveniment, in 3 aprilie sau in 4 aprilie

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă este vorba de exarhul de la Oradea, nu tot el a făcut circul de anul trecut de la Valea Neagră de Jos, când i-a acuzat pe niște enoriași de agresare fizică, refuzând, totuși să depună plângere la Poliție? Nu același exarh, a apărut într-un ziar local pozând într-un client foarte „relaxat” într-un Bar, înconjurat de „pițipoance”? Dacă același personaj a intrat in Paraclisul de pe Piatra Petranilor, sunt sigur că Poliția nu va avea mult de lucru pentru găsirea hoțului! Oricum, nu vă asteptati ca Drincec să rezolve problema! Masonii privesc Lumina din umbră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ioana-maria borze25 aprilie 2012 la 19:52

      vai samar ce oameni fara dumnezeu baa" anonimule care esti tu de unde esti asa sigur pe tine ca parintele mihail fregventeaza barurile si mai ales ca era inconjurat de pitipoance nu tie rusine sa calomniezi in halul asta om fara dumnezeu nu te temi ca te bate cel de sus nesimptitule vaisamar dupa ce va face omu bine voi ii dati in cap fie ca maica domnului de la manastirea izbuc sa va pedepseasca pe toti care va bateti joc de parintele mihail si de PS Sofronie

      Ștergere
    2. Cred ca anonimul se referea la Antim, o alta epava a episcopiei din Oradea. Ce sa-i faci. PS Sofronie s-a inconjurat de oameni ca el. Cine se aseamana se aduna. Din limbajul de mai sus trag concluyia ca ioana maria borze e un pseudonim. o fata cu frica de Dumnezeu nu are acest vocabular. Mai degraba banuiesc a fi vreun monah de la Izbuc care sta toata ziua pe internet. Cine merge la Izbuc are ocazia sa vada parabolicele monahale a parintilor de la Izbuc.

      Ștergere
    3. ioana maria borze26 aprilie 2012 la 12:49

      iauzi....bai copile ti se pare ţie ca numele meu este de monah....adica cum un asemenea vocabular bai omule de nimic cum iti permiti sa vb asa si care este problema ta daca am vb eu asa mai uitate la tine prima data ce epava esti tu pe cale de descompunere nu ca si pr antim sau cei pe care iai pomenit normal ca este usor sa vb despre altii dar paiul din ochiul tau nu il vezi si normal ca vb asa pt ca imi permit asa ca ma lasa rece comu tau mai bine nu tiai mai bate degetu degeaba sa scrii baliverne

      Ștergere
    4. Sigur ca nu ai vocabular de monah si nici traire de monah. Spune-mi te rog: cati monahi de la Izbuc au vocabular de monah? sau macar traire? ... doar in fata lumii au vocabular de monah.
      Antenele parabolice si traiul imbelsugat spune totul!!!!!!!!!

      Ștergere
  3. RUSINE SA VA FIE
    DE CE NU VA OCUPATI TIMPUL CU A SCRIE LUCRURI UTILE NU MINCIUNI
    DE CE NU SCRIETI INVATATURI PENTRU CITITORI NU LUCRURI JOSNICE LA ADRESA ALTORA
    PARINTELE MIHAIL ARE ALTA MENIRE PE PAMANT SI NU VOI NEMERNICILOR SINTETI IN MASURA SA-L JUDECATI
    EXISTA D-ZEU CARE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU NE VA JUDECA PE FIECARE
    HARUL LUI NU-L VETI EGALA VOI NICIODATA
    MANASTIRE IN ULTIMUL AN ESTE NEINCAPATOARE
    RECUNOASTETI VA DERANJEAZA PE VOI COLEGII LUI DE BREASLA
    AVETI MULTE DE INVATAT DE LA DANSUL
    RUSINE SA VA FIE

    RăspundețiȘtergere
  4. ba anonimule "AnonimApr 12, 2012 06:59 AM

    Dacă este vorba de exarhul de la Oradea, nu tot el a făcut circul de anul trecut de la Valea Neagră de Jos, când i-a acuzat pe niște enoriași de agresare fizică, refuzând, totuși să depună plângere la Poliție? Nu același exarh, a apărut într-un ziar local pozând într-un client foarte „relaxat” într-un Bar, înconjurat de „pițipoance”? Dacă același personaj a intrat in Paraclisul de pe Piatra Petranilor, sunt sigur că Poliția nu va avea mult de lucru pentru găsirea hoțului! Oricum, nu vă asteptati ca Drincec să rezolve problema! Masonii privesc Lumina din umbră!" prost mai esti. Ce dracu ma, tu nu-ti dai seama ca faci o confuzie majora aci? tu esti chior si prost de bubui...nu ma mir...esti la fel ca cel care a trimis aceasta scrisoare. Bai incultilor...daca nu o sa-mi publicati si postarea mea sunteti asa cum cred...RETARDATI MINTAL. Ma luzilor, voi ati auzit de ortopraxie?. Voi sunteti niste morminte frumos varuite pe exterior...sunteti niste eretici dati dracului...VAI DE VOI...VOI FACETI ORTODOXIA DE RUSINE PRIN PROSTIILE VOASTRE

    RăspundețiȘtergere
  5. un ortodox din Vascau19 aprilie 2012 la 18:59

    Am aflat ca PS Sofronie si protopopul Beiusului a facut o campanie in zona de ascundere a evenimentelor petrecute. De ce nu au facut aceleasi "gesturi" si in cazul preotilor care nu sunt din breasla preasfintiei sale?
    Pe unii ii alunga deoarece nu mananca carne in manastiri si tin o randuiala dupa invataturile adevaratilor monahi iar pe altii ii sustine deoarece mananca si beau impreuna pana nu mai pot in timp ce omul de rand nu are ce pune pe masa. I-a priviti la masinile luxoase ale oamenilor lui Sofronie si la modul in care isi duc "nevointele" calugaresti si faceti o comparatie cu adevaratii monahi pe care preasfintia sa Sofronie si exarhul Mihail i-a expulzat din eparhie pentru ca nu s-au priceput la protocoale.
    M-as bucura ca administratorii acestui blog sa se ocupe putin si de acest subiect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ioana-maria borze25 aprilie 2012 la 20:02

      iauzi din vascau ba' ortodoxule daca esti din vascau trbuie sa te fii dus la mamastire at.si nu te temi de dumnezeu daca vb asemenea aberatii tu cred ca nu ai ce baga in oala daia vb numa despre carne esti un om de clasa joasa nota 1 daca esti ortodox de ce vrei raul aproapelui tau ca asa ne spune decalogul sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau daca esti ortodox tii ciuda ca dupa biserica din vascau pica varu si la manastire ii totul frumos ia masoarati cuvintele nesimptitule

      Ștergere
    2. Din cate se vede acelasi ca cel de mai sus. Tin sa recomand celor care urmaresc discutiile sa cerceteze ce spun sfintii parinti si marii nostri monahi din Moldova despre cum trebuie sa traiasca un calugar adevarat. Nu cu mancaruri alese ci cu mancare de post toata viata. Ia mai citeste te rog.

      Ștergere
    3. ioana maria borze26 aprilie 2012 la 12:53

      da citeste tu ca eu nu am nevoie eu stiu cine este parintele mihail si asa ca ma doare drept in cot ce spui tu iar daca mananca bine nu te priveste pe tine sau poate esti vreun preot care esti invidios ca ei au si tu nu

      Ștergere
    4. ba nelule chelule...da cine te pune pe tine sa judeci oamenii in felul asta...tu la toti pui cate o eticheta...oripilatule...orbule ( se pare ca nici tu nu vezi bine). tu cred ca esti un catolic mai ceva ca papa...sau sa-ti zic RATAT?

      Ștergere
    5. Dar se imbuiba din banii credinciosilor

      Ștergere
    6. ...din banii bisericii, iar noua ne pun texe si ne scumpesc lumanarile.

      Ștergere
  6. Raspuns primului Anonim: Din informatiile pe care le avem de la proprietarii acelui loc stim ca "evenimentul" s-a petrecut in 3 aprilie 2012. Stiti cumva alte detalii?
    Celorlalti "anonimi" nu merita sa le raspundem, felul in care vorbesc spune clar ce persoane sunt.
    Domnului din Vascau ii sugeram sa ne contacteze in legatura cu subiectul propus. Si noi dorim sa stopam abuzurile in functie ale maimarilor episcopiei Oradiei. Daca preotilor nu li se asculta durerile iar discutiile "in familie" decurg dictatorial poate prin sesizare publica (din rusine fata de proprii credinciosi) se vor mai potolii.
    Speram ca demersurile noastre sa aiba un rezultat constructiv pentru indreptarea lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt primul Anonim.
      nu te supara ASTRADROM, dar daca proprietarii acelui loc - dupa cum zici tu - au spus ca tot acest "taraboi" s-a intamplat in data de 3...POT SA STIU SI EU CINE A SCRIS ACEASTA SCRISOARE, CU ACESTE "DATE EXACTE"??????????????
      Voi va bateti joc de cititor...sunteti o asociatie varza! Voi va contraziceti singuri! Dupa spusele tale, ai scris ceva ce practit nu exista...hai sa-i zicem o fantezie masochista!
      VAI DE VOI SI DE OCUPATIA VOASTRA...RUSINEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

      Ștergere
    2. ma ortodoxule din Vascau...eu am impresia ca esti popa...si pleznesti de ciudaaaaa. hmmmm...halaal

      Ștergere
    3. ASTRADROM, voi din "informatiile exacte" pe care le aveti, spuneti ca evenimentul s-a intamplat in data de 3...nu numa ca spuneti, dar si sustineti cu tarie cele spuse. culmea e ca, proprietarii acelui loc spun o alta data...data de 4. ce sa mai inteleg de aici? Oare sa inteleg ca sunteti incompetenti?

      Ștergere
    4. Anonimule drag, in presa locala a aparut data de 4 aprilie. S-ar putea sa fie asa si sa fi inteles noi gresit. Conteaza data sau fapta? Cred ca vrei sa distragi atentia de la esenta lucrurilor spre chestiuni fara importanta. Ne cerem scuze daca am gresit, ulterior am intrebat proprietarii si ne-au confirmat ca defapt era pe 4 aprilie. Repetam POATE AM INTELES GRESIT. Are vre-o importanta?
      Altceva daca mai ai de obiectat te rugam sa o faci cu referire la esenta subiectului si nu cu gainarii de acest fel.
      Multumim pentru intelegere.

      Ștergere
    5. sa dea Dumnezeu sa va dea acei calugari in judecata...sa va vad eu atunci cum va mai scoateti...voi care va credeti mari aparatori ai ortodoxiei...voi care prin fapta voastra - cu tendinta de razbunare - improscati cu noroi in toata Biserica. din partea mea aveti tot dispretul...sunteti niste oameni cu tendinte ereticesti...vai de voi.
      sa stii ca pentru mine are importanta data...voi ati pus o data iar cel care a trimis scrisoarea a specificat o alta data...chesti aceasta are un rol negativ la credibilitate. Sa stii ca nu incerc sa atrag atentia de la nimic...eu vreau sa cercetez cele spuse de voi

      Ștergere
    6. Din cate vad tot prost ai ramas. Scuza-ma ca te numesc asa, dar...
      Nu ai priceput nimic din ce s-a scris in comentariul celor de la ASTRADROM.
      Cred ca tu esti cel rautacios. Se pare ca nu urmaresti acest site.
      M-as indoi ca ASTRADROMUL sa se teama de amenintarile tale. sau poate chiar s-ar bucura sa continue subiectul si cu alte articole. Cel putin le-as face aceasta propunere.

      Ștergere
    7. ioana maria borze30 aprilie 2012 la 12:09

      pai draga astradrom prin "sar putea sa nu fii inteles noi gresit" ati spus multe deci scuzama daca nu ai dovezi concrete nu te poti baga la inaintare pt ca aici conteaza foarte mult data nu fapta pt ca fapta nu este savarsita intelegi tu ?iar pt toate acuzatiile aduse mas bucura foarte mult ca sa va dea in judecata nu sunt eu in masura sa spun asta dar daca as fii in locul lor asa as face sincer.

      Ștergere
    8. Draga Ioana Maria Borze, am spus ca s-ar putea sa fi inteles gresit. Iata ca am vorbit azi personal cu Dacian Bradea si mi-a spus ca a fost in data de 3 martie. Desi nu asta e important ci FAPTA.
      Pentru a te elucida in privinta datei exacte te sfatuiesc sa citesti cea de a doua scrisoare prin care Dacian Bradea spune ca hotul a adus inapoi crucea. Azi a adus-o la sediul asociatiei si indata o vom publica. Acolo vei gasi si data exacta. Mai doresti si alte amanunte? ...

      Ștergere
    9. ioana maria borze4 mai 2012 la 12:34

      in fine scopul scuza misloacele....dar tousi am citit undeva ca antimisul nu a fost furat ci luat si ca dacian bradea la imbatat pe pr.visarion si iar fi furat crucea,dupa care ar fi puso pe iarba. de ce mai sus scrie ca antimisul a fost furat si de ce nu a scris ca a fost luat si ca ei stiau lucrul acesta????????nu stiu cum dar situatia asta a fost usor dramatizata....parca scenariul asta este prea perfect.eu nu acuz pe nimeni caci nu sunt in masura sa judec asa cum o fac altii.dar ma rog....fiecare cat il duce capu.si noi cititorii vazand toate lucrurile astea ce sa credem????cine-i hotul cine se scuza sau cine acuza????astept raspuns

      Ștergere
    10. Ai citit in comentariile de la articolul din Crisana. Doar asta ai vazut. Iti recomand sa citesti si alte comentarii, daca poti, chiar toate si vei gasii singur(a) raspunsul. Antimisul nu avea cum sa fie furat de Dacian. Cum iti explici ca a disparut tocmai in urma "vizitei" preacuviosului Mihail si a protopopului din Beius cu escorta?
      Din discutiile purtate cu pr Visarion, am tras concluzie ca ai mintit deoarece niciodata acesta nu s-a plans de gazdele sale, ... altfel nu ar fi stat acolo. Hai sa fim seriosi, daca pr Visarion ar avea ceva impotriva gazdelor sale crezi ca ar mai fi stat acolo. Se vede clar si limpede ca ceea ce spui tu e o barfa ca sa scuzi pe hoti, daca cumva nu esti tu unul dintre ei, ascuns sub acest pseudonim.

      Ștergere
  7. Ati aflat ca oamenii lui Sofronie au dat bani grei la seful ziaristului care a publicat in CRISANA ca sa nu mai scrie despre ei numai ce e de bine?
    Au amenintat cu fratii Micula.
    Ce oameni si astia!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonimului de mai sus:
    Dupa cum se vede, aceasta scrisoare a fost scrisa de secretarul asociatiei proprietare a terenului. Cititi va rugam cu atentie si va veti da seama. E firesc ca cele mai exacte date sa le aiba dansii. Daca niste ANONIMI spun astfel de lucruri despre noi nu ne supara, cu atat mai mult cu cat stim cine se ascunde in spatele acestor "anonimi".

    RăspundețiȘtergere
  9. Subscriu la actiunea ASTRADROM-ului. Va admir ca ati avut curajul sa postati aceasta scrisoare. L-am cunoscut pe acel monah Visarion si mi-a placut foarte mult. PS Sofronie nu va da niciodata binecuvantarea pentru un schit acolo doar daca cineva va avea destui baini sa-l multumeasca cu cadouri, mici atentii si chiar mita. Acesta ii este genul. Calugarii de la Izbuc au internet in chilii si televizoare moderne. Si sa va spun la ce filme se uita? Nu va spun ca sa nu va smintiti...
    Am auzit ca acum il va calugarii pe pravilarul de la Saucani si ii va da binecuvantare sa faca un schit in protopopiatul Beiusului. Va dati seama ce ocultism va fi acolo? Popa pravilar nu e nimeni altcineva decat u prieten al exarhului Mihail. Pentru pravilari se pare ca exista binecuvantare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ati auzit de schitul pe care maica Mina de la Oradea a vrut sa il faca pe centura orasului? Pentru acela a fost binecuvantare. Ei vezi ce norocoasa e Mina ca are bani cati doreste, poate obtine oricand o astfel de binecuvantare.
    Le-as propune celor de la asociatia "Varf de piatra seaca" sa ii dea PS Sofronie un plic de cateva mii de euro si cu siguranta va primii binecuvantare pentru orice. Altfel nu vad ce sanse ar avea...
    Sau o alta solutie ar fi sa se puna bine pe langa Mihail ca ce spune Mihail indeplineste preasfintia sa, probabil si datorita relatiilor foarte apropiate dintre dansii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Se pare ca Ioana Maria Borze e pseudonimul unui monah de la Izbuc. Nu e nici o noutate ca "smeritii" monahi de la Izbuc au in chilii video si internet. Cine merge la Ibuc poate vedea pe casa si o imensa antena parabolica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ioana maria borze30 aprilie 2012 la 12:10

      veziti tu de treaba ta ca nu teo intrebat nimeni nu iti dai seama ca esti in plus

      Ștergere
    2. Te supara adevarul? Badila are dreptate, mergi si te convinge !!!

      Ștergere
  12. Felicit pe cei care au avut curajul sa scrie aceasta scrisoare. A avut totusi un rezultat, in sensul ca hotii au adus crucea inapoi sambata noaptea si au pus-o pe iarba in apropierea unui copac in fata chiliei parintelui Visarion. Interesant ca era o cruce de arhimandrit ravnita de unii cu acelasi rang (de Mihail, desigur), dar care, din cauza unui scandal public, au renuntat la a o purta. Iata ca publicarea faptei nu a fost zadarnica. Inca o data felicitari pentru rezultat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am aflat si noi (telefonic) de la secretarul asociatiei "Varf de piatra seaca" de aducerea inapoi a unei parti din obiectele furate. Dacian Bradea a promis ca, in cateva zile, va reveni cu noi detalii.
    Nu pe noi trebuie sa ne felicitati, nu am facut altceva decat sa publicam o scrisoare in spatiul nostru.
    Vom reveni cu noutati de la proprietari.
    Desi Episcopiei Oradiei i s-a cerut o pozitie oficiala despre acest subiect inca nu a oferit-o. Inca nu e tarziu. Am aflat doar ca, neoficial, monahii acuzati si cateva inalte fete bisericesti din zona neaga cele petrecute justificand ca acuzatiile sunt venite din partea "unor persoane rau intentionate". Ne-am bucura sa avem totusi si o pozitie oficiala.

    RăspundețiȘtergere
  14. vreau sa va zic ca secretarul acelei asociati D- ul Dacian Bradea este un fost preot din eparhia oradiei care a fost oprit de la slujire din anumite motive (nu pt ca a facut ceva bine ci pt ca a facut ceva rau, sa va interesati ce a facut). va dati seama de ce acum scrie aceste minciuni impotriva exarhului.

    RăspundețiȘtergere
  15. Deoarece a fost publicat articolul <"Minunea" de la Petrani...> (tot pe acest blog) unde se prezinta modul in care a fost readusa crucea furata, va recomandam sa continuati discutiile la sectiunea de comentarii ale articolului respectiv - care este si o continuare a acestuia.
    Sectiunea de comentarii a acestui articol va fi inchisa. Va multumim pentru intelegere.

    RăspundețiȘtergere