joi, 7 martie 2024

Populația dintre Prut și Nistru are rădăcini în Dacia, România de azi.

 Românii de pretutindeni uniți prin rădăcini, grai și credință.
"Românii" și "moldovenii" sunt același neam, dar state diferite, aceasta nu pentru că așa au vrut ei, ci pentru că așa au făcut alții istoria. Cu toate acestea drapelul lor este același cu al României, limba vorbită este aceeași, cultura este aceeași, credința este aceeași etc...


Românii de pretutindeni au aceiași strămoși. Chiar dacă o parte dintre ei au rămas în afara granițelor țării, ei tot români rămân cu aceeași limbă și credință, aceleași origini și aceiași strămoși.
Sarmizegetusa Regia, capitala politică, religioasă și militară a Daciei, i-a unit pe dacii din vechime care sunt strămoși ai celor care, azi, vorbesc limba română.
O relatare a istoricului dr. Mihai Căstăian (arheolog) - Muzeul civilizației dacice și romanice din Deva, secția Orăștie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.