luni, 30 mai 2022

Ucraina. De ce luptele se duc doar în anumite orașe? Care sunt acele localități.

 Rusia acuză implicarea diplomaților SUA în cercetările biolaboratoarelor militare din Ucraina.

În prezent luptele se duc în orașe unde sunt astfel de laboratoare și trupe ale AZOV.


 SUA minimalizează implicarea în cadrul acestor biolaboratoare și pretinde că scopul Rusiei este de a cuceri țări din Europa.

Rusia lansează noi acuzații la adresa activității biolaboratoarelor americane din Ucraina. Biolaboratoarele au fost folosite la amplificarea artificială a bolilor, a declarat în cadrul unui briefing de presă reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova (în foto). Potrivit acesteia, în aceste laboratoare lucrau americani, care aveau imunitate diplomatică.

„Federația Rusă a primit materiale care indică faptul că pe teritoriul Ucrainei se desfășoară activități biologice militare în laboratoare biologice cu sprijinul Agenției de reducere a amenințărilor Pentagonului (DTRA) și al companiilor afiliate Black and Veatch și CH2M Hill, încălcând articolele I și IV din Convenția privind interzicerea dezvoltării, producerii și stocării armelor bacteriologice (biologice) și cu toxine și distrugerea acestora (BTWC).

Cercetările privind agenții patogeni periculoși și deosebit de periculoși au fost efectuate în interesul Centrului Național de Informații Medicale al Departamentului militar al SUA (Centrul Național de Informații Medicale). Un rol-cheie în punerea în aplicare a unor astfel de programe a fost jucat de Laboratorul central de referință cu un nivel de biosecuritate BSL-3 pe baza Institutului ucrainean de cercetare antipestă numit după I.I. Mechnikov din Odesa”, a declarat Zaharova.

În ultimele două luni, Rusia a lansat de mai multe ori acuzații la adresa SUA cu privire la presupuse laboratoare biologice deținute în Ucraina și finanțate inclusiv de fiul lui Joe Biden. Rusia a cerut și o anchetă a ONU pe acest subiect. SUA au respins în mod repetat acuzațiile că ar fi dezvoltat arme biologice în Ucraina, precizând că laboratoarele de cercetare biologică din Ucraina nu aveau scop militar.

Potrivit rușilor, alte centre de cercetare specializate au participat, de asemenea, în mod activ la punerea lor în aplicare:

- Institutul de Cercetare de Stat pentru Diagnostic de Laborator și Expertiză Veterinară și Sanitară, Institutul de Medicină Veterinară al Academiei de Științe Agrare și Stația Centrală Sanitară și Epidemiologică a Ministerului Sănătății din Ucraina din Kiev;

- Institutul de cercetare în domeniul epidemiologiei și igienei al Ministerului Sănătății din Ucraina, Laboratorul de stat de medicină veterinară și Centrul regional pentru controlul și prevenirea bolilor al Ministerului Sănătății din Ucraina din Lviv;

- Laboratorul regional de stat de medicină veterinară din Dnipro;

- Centrul regional pentru controlul și prevenirea bolilor din Herson;

- Laboratorul stațiunii sanitare și epidemiologice din Ternopil;

- Centrul regional de laborator din Transcarpatia al Ministerului Sănătății din Ucraina din Uzhgorod;

- Centrul regional de laborator al Ministerului Sănătății din Ucraina din Vinnița;

- Centrul național de cercetare "Institutul de medicină veterinară experimentală și clinică" din Harkov.

*    *    *    *    *    *    *    *    *

Declarația Mariei Zaharova (traducere automată din limba rusă), publicată pe site-ul Ministerului rus de Externe:

„30 de laboratoare ucrainene situate în 14 localități au fost implicate în activități biologice militare la scară largă în Ucraina. Cardul de înregistrare a programului corespunzător a fost semnat de secretarul de stat adjunct al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, V. Polishchuk. Baza legală a fost Acordul dintre departamentul militar al SUA și Ministerul Sănătății din Ucraina privind cooperarea în vederea prevenirii răspândirii tehnologiilor, agenților patogeni și informațiilor care pot fi utilizate pentru dezvoltarea armelor biologice. Harta identifică clientul activității - Agenția de reducere a amenințărilor din cadrul Pentagonului - și o listă de obiecte biologice.

Angajații implicați în activitatea cu agenți patogeni periculoși în Ucraina erau cetățeni americani și aveau imunitate diplomatică. Printre aceștia se numărau experți în arme biologice care au stabilit contacte cu specialiști ucraineni care participaseră anterior la punerea în aplicare a programelor biologice militare sovietice. De exemplu, desfășurarea proiectului UP-8 pentru studierea febrei hemoragice Crimeea-Congo și a hantavirusurilor indică faptul că toate studiile serioase de pericol sporit au fost efectuate sub supravegherea directă a specialiștilor din Statele Unite.

Documentele obținute ne permit să afirmăm că laboratoarele biologice ucrainene (inclusiv unitățile Direcției centrale sanitare și epidemiologice a Ministerului ucrainean al Apărării) au fost angajate în activități menite să sporească proprietățile patogene ale ciumei, antraxului, tularemiei, holerei și ale altor boli mortale, folosind metode de biologie sintetică .

Instrucțiunile afișate public de Ministerul Sănătății al Ucrainei din 24 februarie anul curent. privind lichidarea rapidă a stocurilor de agenți patogeni periculoși și deosebit de periculoși depozitați în instalațiile biologice atestă încercările regimului de la Kiev de a ascunde urmele unei astfel de activități. Analiza actelor de distrugere confirmă activitatea cu ciumă, antrax, leptospiroză și bruceloză. Numai în laboratorul din Lviv au fost distruse 232 de containere cu agenți patogeni de leptospiroză, 30 cu tularemie, 10 cu bruceloză, 5 cu ciumă. În total - mai mult de 320 de containere. Nomenclatura și numărul excesiv de agenți patogeni indică o activitate desfășurată în cadrul unor programe biologice militare, încălcând articolul I din BTWC.

Au fost primite dovezi ale colaborării cu departamentul militar american a două laboratoare biologice din Mariupol. O analiză preliminară a documentației care a supraviețuit indică utilizarea Mariupol ca centru regional pentru colectarea și certificarea agentului patogen al holerei. Tulpinile selectate au fost trimise la Centrul de Sănătate Publică din Kiev, căruia i-au fost încredințate funcțiile de a trimite în continuare biomateriale în Statele Unite. Această activitate se desfășoară din 2014, fapt confirmat de actele de transfer al tulpinilor. De ce din 2014? Pentru că a avut loc o lovitură de stat anticonstituțională care a distrus complet independența Ucrainei în adoptarea, controlul și analiza activităților relevante. Cetățenii Statelor Unite, Canadei și ai altor țări NATO au venit acolo în masă pentru a conduce direcțiile fundamentale ale politicii interne, externe,

În laboratorul sanitar și epidemiologic a fost găsit un act de distrugere a unei colecții de microorganisme patogene din data de 25 februarie 2022, în conformitate cu care s-a lucrat cu agenții patogeni de holeră, tularemie și antrax.

O parte din colecția laboratorului veterinar nu a fost distrusă în grabă. Provoacă nedumerire și suspiciune prezența în colecția sa a agenților patogeni ai unor boli necaracteristice pentru medicina veterinară - febra tifoidă, febra paratifoidă, gangrena gazoasă. Acest lucru poate indica participarea laboratorului la programul biologic militar.

Există toate motivele pentru a afirma că principalele activități ale DTRA în Ucraina au inclus colectarea și exportul în Statele Unite ale Americii de tulpini de microorganisme periculoase, precum și activitatea de cercetare privind studiul potențialilor agenți de arme biologice, specifici acestei regiuni, care au focare naturale și sunt capabili să fie transmise la oameni. Pentru colectarea și studierea biomaterialului populației locale, în principal în regiunile estice ale țării, în 2020 au fost livrate în Donbass două laboratoare mobile. Aici, contractantul pentru DTRA a fost Black and Veatch.

Cu asistența DTRA, pe baza laboratoarelor din Kiev, Harkov și Odessa, a fost implementat proiectul UP-4 pe teritoriul Ucrainei până în 2020 pentru a studia posibilitatea răspândirii unor infecții deosebit de periculoase (gripa înalt patogenă A H5N1 cu o rată de mortalitate de până la 50% pentru oameni, precum și boala Newcastle " păsările) prin intermediul păsărilor sălbatice care migrează între Ucraina, Rusia și alte țări din Europa de Est.

Potrivit documentelor primite, partea americană a planificat, de asemenea, să desfășoare în acest an lucrări privind agenții patogeni ai păsărilor, liliecilor și reptilelor în Ucraina, cu o tranziție ulterioară la studierea posibilității de a transporta prin intermediul acestora pesta porcină africană și antraxul (proiectele P-781, UP-2, UP-9 , UP-10). Cercetările în această direcție au avut un caracter sistemic și au fost efectuate cel puțin din 2009 sub supravegherea directă a specialiștilor din Statele Unite, de asemenea în cadrul proiectelor P-382, P-444 și P-568. Unul dintre curatorii acestei activități a fost șeful biroului DTRA din cadrul Ambasadei SUA la Kiev.

Unul dintre obiectivele proiectului UP-2 a fost identificarea locurilor de înmormântare a animalelor moarte și prelevarea de probe de sol din locurile de înmormântare a vitelor cu antrax. Având în vedere că situația epidemiologică a antraxului în Ucraina era favorabilă, se pune întrebarea cu privire la adevăratele obiective ale cercetărilor efectuate de Pentagon. Permiteți-mi să vă reamintesc pentru "experții" în geografie din NATO (am văzut oameni uimitori care cred că Marea Baltică și Marea Neagră sunt un singur lac) - Statele Unite nu au o graniță cu Ucraina. Aș vrea să o găsesc, dar nu. A trece astfel de activități pe seama dorinței și dorinței Pentagonului de a-și securiza țara este lipsit de temei, zadarnic. La întrebarea ce a făcut Pentagonul, în general, în laboratoarele biologice ucrainene. Interesul biologilor militari americani pentru studierea vectorilor de insecte în locațiile de înmormântare a vitelor nu este întâmplător: în timpul epidemiei de antrax din 2016.

În plus, pe 9 martie anul acesta. pe teritoriul regiunii Kherson, Forțele Armate ale Federației Ruse au descoperit trei vehicule aeriene fără pilot la bord echipate cu containere cu un volum de 30 de litri și echipamente pentru pulverizarea de formulări. La sfârșitul lunii aprilie a acestui an. au mai fost găsite încă 10 de acest fel în zona satului Kakhovka. În același timp, anterior, partea rusă a prezentat documente care atestă încercările Ucrainei de a obține drone echipate cu echipamente de pulverizare de la compania producătoare de UAV Bayraktar.

Mai mult de patru mii de persoane au fost implicate în cercetarea din cadrul proiectului UP-8. Potrivit datelor publicate în presa bulgară, numai în timpul experimentelor din laboratorul din Harkov au murit aproximativ 20 de soldați ucraineni, iar alți 200 au fost spitalizați. În același timp, astfel de lucrări sunt interzise în Statele Unite, așa că ele sunt efectuate de departamentul militar din afara acestuia. Unde? Acolo unde este posibil, nu există o lege - acolo unde nu există cei care să implementeze și să respecte această lege. Și acesta este teritoriul Ucrainei.

Au fost stabilite faptele de testare a unor preparate biologice potențial periculoase pe una dintre cele mai puțin protejate categorii de persoane - pacienții spitalului clinic regional de psihiatrie nr. 3 din Harkov. Au fost obținute informații care dezvăluie detaliile experimentelor inumane ale Pentagonului asupra cetățenilor ucraineni din spitalul psihiatric nr. 1 (satul Strelechie, regiunea Harkov).

Rezultatele proiectelor de cercetare legate de studiul și răspândirea unor boli mortale periculoase (holeră, variolă, antrax, toxine botulinice) au fost trimise la centrele biologice militare americane. Printre acestea se numără Institutul de Cercetare Medicală a Armatei SUA pentru Boli Infecțioase, Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed, Centrul de Cercetare Medicală al Marinei SUA , precum și laboratoarele militare de la Fort Detrick (Laboratoarele de Război Biologic ale Armatei SUA), care au fost anterior obiecte cheie ale programului american de arme biologice.

Este demn de remarcat faptul că aproximativ 2.000 de mostre de ser de sânge ale cetățenilor ucraineni de etnie preponderent slavă au fost trimise în Statele Unite, precum și în Marea Britanie și Germania. Mai mult de 140 de containere cu ectoparaziți ai liliecilor - purici și căpușe - au fost transferate în Germania.

Programele au fost finanțate atât direct prin intermediul DTRA în cadrul proiectului "Contracararea amenințărilor cu agenți patogeni deosebit de periculoși în Ucraina", inițiat de departamentul militar american, pentru perioada până în 2024 (contractorul principal este compania americană CH2M Hill), cât și prin intermediul capacităților centrului științifico-tehnologic ucrainean (Centrul de Știință și Tehnologie din Ucraina). În total, peste 1,5 miliarde de dolari au fost alocate pentru implementarea bioproiectelor în ultimii 10 ani. În special, fondul de investiții Rosemont Seneca, care dispune de resurse financiare în valoare de cel puțin 2,4 miliarde de dolari, este implicat în finanțarea acestei activități. În același timp, poate fi urmărită relația sa strânsă cu principalii contractori ai departamentului militar american, inclusiv Metabiota,

Potrivit rapoartelor, DTRA, la începutul lunii martie a acestui an. a informat conducerea Pentagonului că instalațiile programelor americane de cercetare biologică din Ucraina reprezintă o sursă de pericol sporit pentru țările europene, având în vedere ostilitățile în curs de desfășurare pe teritoriul ucrainean.

Un pericol suplimentar este faptul că activitatea desfășurată în Ucraina în interesul departamentului militar american cu agenți patogeni periculoși și deosebit de periculoși a făcut, încă de la început, obiectul unei atenții deosebite din partea grupurilor naționaliste ucrainene. În condiții de înfrângere militară, aceste materiale pot fi folosite de naționaliști pentru a pune în aplicare "tactica pământului pârjolit".

În plus, în timpul unei operațiuni militare speciale, au fost obținute materiale care indicau utilizarea deliberată în 2020 a unui agent patogen al tuberculozei multidrog-rezistente pentru a infecta populația, inclusiv minorii, din districtul Slavyanoserbsky al RPL, prin intermediul unor pliante realizate sub formă de bancnote false. În conformitate cu concluzia Stațiunii sanitare și epidemiologice republicane Lugansk, "... infectarea bancnotelor a fost cel mai probabil artificială, deoarece materialul conține tulpini extrem de periculoase ale agentului patogen într-o concentrație care poate asigura infectarea și dezvoltarea procesului de tuberculoză ...". În concluzia sa, medicul-șef al dispensarului republican de tuberculoză din Lugansk notează, de asemenea, că "... există toate semnele unei infecții deliberate și artificiale a bancnotelor cu biomaterial de înaltă patogenitate...". Știți ce teste se fac acum cetățenilor ucraineni care ajung în țările UE? Tuberculoză. De ce? Pentru că se știe ce făceau acolo structurile NATO.

DTRA a sugerat conducerii Pentagonului să ia măsuri suplimentare pentru a monitoriza situația epidemiologică din Ucraina și din țările europene învecinate. În cazul în care acolo sunt detectate focare de boli infecțioase periculoase, se recomandă să acuze imediat Forțele Armate ale Federației Ruse de "atacuri asupra instituțiilor de cercetare și medicale" sau să le lege de acțiunile "grupurilor de sabotaj rusești". Pentru aceasta, au fost deja stabilite canalele necesare de interacțiune cu partenerii din Pentagon din Ungaria, Polonia, România și Slovacia.

Potrivit informațiilor disponibile, DTRA a cerut Ministerului ucrainean al Apărării și Ministerului Sănătății să asigure distrugerea garantată a tuturor materialelor rămase legate de cercetările biologice în curs de desfășurare în Ucraina. Cetățenii care se află acum pe teritoriul țărilor UE, printre care se numără un număr mare de persoane care suferă de tuberculoză, nu sunt victime ale atacurilor aeriene asupra centrelor de cercetare din Ucraina "sub aripa" Pentagonului. Ei nu au fost supuși la nimic din toate acestea. Ei sunt doar purtători. Pentru că această activitate a fost desfășurată de Statele Unite pe teritoriul țării în care locuiau. Agenția se temea că informațiile despre rezultatele experimentelor vor fi interpretate de comunitatea internațională ca o încălcare a prevederilor BTWC de către Statele Unite. Cea mai mare parte a documentației a fost evacuată din laboratoarele din Kiev,

Materialele primite de Federația Rusă ne permit să tragem o concluzie lipsită de ambiguitate că în biolaboratoarele de pe teritoriul Ucrainei, aflate în imediata vecinătate a Rusiei, dezvoltarea armelor biologice a fost realizată cu sprijinul unor companii private americane afiliate la departamentul militar american. Distrugerea urgentă a agenților patogeni deosebit de periculoși a fost necesară pentru a preveni descoperirea încălcărilor articolelor I și IV din BTWC. Se confirmă validitatea afirmațiilor făcute în mod repetat de Federația Rusă cu privire la activitățile biologice militare ale Statelor Unite și ale aliaților acestora în spațiul post-sovietic în contextul punerii în aplicare a BTWC.

Ne pregătim să activăm mecanismele prevăzute la articolele V și VI din BTWC, conform cărora statele părți trebuie să se consulte între ele pentru a soluționa orice probleme legate de scopul convenției sau în legătură cu punerea în aplicare a dispozițiilor acesteia, precum și să coopereze în desfășurarea oricăror investigații privind posibilele încălcări ale obligațiilor BTWC.”

 

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/ministerul-rus-de-externe-insista-in-biolaboratoarele-din-ucraina-lucrau-cetateni-americani-cu-imunitate-diplomatica-amplificau-artificial-bolile_2390380.html?fbclid=IwAR1-jz9zjIkORMGOsX5dtOLBvylbyrSyrZKwU-lM8WsF2anzBs9IBc5a-cA

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.