joi, 5 august 2021

În Hunedoara, USR duce o campanie de hărțuire a BOR și a preoților care și-au exprimat public opiniile față de propaganda LGBT din România.

USR Hunedoara, prin unul din liderii acestei formațiuni de la Deva, Lucian Mara (în foto), a pornit o campanie de hărțuire și denigrare, pe facebook, a celor care nu împărtășesc opiniile pro LGBT-iste. Unul dintre cei asupra căruia a căzut artileria USR-istă este preotul Eftimie Mitra de la schitul "Sfinții Români" din Grădiștea de Munte. Consilierul local de la Primăria Deva susține că preotul a făcut sex cu Pomohaci, ceea ce este negat de preotul hunedorean în replica postată pe profilul personal de pe facebook. Deși această postare a fost raportată la administratorii facebook, nu s-a luat nicio măsură din partea rețelei de socializare care a găzduit calomnia.

În cele ce urmează, vom prelua postarea de pe pagina personală a preotului Eftimie Mitra, în care aduce lămuriri referitor la calomniile celor de la USR:

Am fost semnalat de către mai multe persoane din Deva că un anume Lucian Mara, care este conslier local la Primăria Deva, pe listele USR, a postat pe pagina personală de facebook un text calomniator la adresa BOR și a mea personal, pretinzând că eu fac sex cu Pomohaci.

Din curiozitate am aruncat o privire asupra acelei postări urmând ca mai apoi să aduc unele lămuriri. Nu pentru că acest individ ar merita un răspuns, ci pentru că afirmațiile sale sunt aduse într-un context care mă vizează personal, atât ca persoană cât și ca principii de viață. Menționez că eu cu Pomohaci nu am avut nici măcar o întâlnire vreodată, iar ca monah am depus votul castității.

Cine este Lucian Mara și de ce mi-a pomenit numele?

Pe acest individ nu îl cunosc personal, dar am observat că de la o vreme tot intervine la rubrica de comentarii a postărilor mele hărțuindu-mă și folosind expresii jignitoare. Astfel a reușit să se facă băgat în seamă. Mereu e nemulțumit de Biserica Ortodoxă și de slujitorii ei. Nu în sensul constructiv, ci în contextul boicotării postărilor care exprimă învățături ortodoxe și promovează valorile autentice ale neamului românesc. Evident că nu mă intimidează intervențiile sale, dar l-am tot ignorat cât a fost posibil.

Un personaj politic similar este fostul candidat, din partea coaliției USR PLUS, la Primăria comunei Orăștioara de Sus, Marian Ruiu, care a fost identificat de autorități ca fiind cel ce a deteriorat vestigiile dacice de la cetatea Blidarul scrijelind cu o daltă, provocând pagube însemnate. Astfel de personaje nu ar trebui luate în seamă, dar se pare că faptele și afirmațiile lor pot avea consecințe destul de grave. Menționez că Ruiu, spre deosebire de Mara, nu a avut o atitudine agresivă și calomniatoare la adresa mea, cel puțin până în prezent.

Mi-am exprimat de nenumărate ori opinia referitor la familia tradițională și homosexualitate, la rolul pe care l-a avut Biserica Ortodoxă în păstrarea unității neamului românesc și altele de acest fel. La astfel de postări de ale mele, consilierul local din Deva intervenea mereu iritat și pornit pe scandal. Uneori, când îmi exprimam o poziție mai directă în ce privește ideologia LGBT îmi făcea raportare la facebook și de multe ori am fost blocat. Deși eram blocat, datorită raportărilor sale, și nu puteam să mă exprim, acesta îmi aducea acuze spunând ulterior că nu am argumente cu care să îmi susțin convingerile.

Acestea nu sunt lucruri care să mă determine să aduc lămuriri, dar le-am prezentat pentru a se înțelege care este contextul dialogului și care este modul de abordare al domnului consilier USR-ist de la Deva care, cu un tupeu de USR-ist îmi cere să demisionez din preoție. Atitudinea anti Biserică este specifică USR-ului. Acest mod de abordare nu îl are doar acest personaj politic, ci și alții din formațiunea din care el face parte.

Revenind la subiectul propriu-zis voi prezenta mai întâi postarea lui Lucian Mara, consilier la Primăria Devei:

«Biserica Ortodoxă pierde adepți în favoarea altor culte. Și nu de azi, de ieri, ci de mulți ani. Încrederea în BOR e în continuă scădere, e o realitate.

Și nu sunt devină "neomarxiștii" inventați de dragnea și folosiți acum de partidul AURî (în România nu există nici curent marxist, nici neomarxist), ci de reprezentanții BOR, precum Pomohaci, Mache Șpagoveanu Preaturnătorullasecuritate și de toți acei preoți care înțeleg că e normal să facă politică în biserică, să îndemne oamenii să voteze cu Ponta Mincinosul sau cu Preanăscătoarea Gabriela Firea Atotprăduitoarea Banilor Publici.. Sau de preoți și călugări care promovează partide extremiste, partide care promovează ura împotriva oamenilor cu alte convingeri sau orientări, de parcă ei nu ar fi tot oameni pe acest Pământ.

Există multe exemple de bunătate și bunăvoință în rândul preoților ortodocși, păcat că cei ca Eftimie Mitra, cei plini de ură ies în evidență mai mult, din cauza goanei după senzațional a societății.

Pentru încăpărintele Mitra (sper să se descotorească BOR de el):

- GEN, conform DEX: "Fel, soi, tip (pe care le reprezintă un obiect, o ființă, un fenomen etc.)"

- SEX e ce faci tu cu Pomohaci.»

 


Din cele prezentate mai sus, dar și din altele se observă caracterul anti ortodox al domnului consilier Mara, care trolează pe internet intrând în polemici cu mai multe persoane pentru a se face important. Voi aduce câteva lămuriri care să clarifice contextul problemei, menționând că nu voi intra în polemici inutile cu cel care m-a calomniat. Pentru mine subiectul discuției referitoare la Lucian Mara va rămâne închis. În cele ce urmează mă voi referi la curentul neomarxist-progresist, promovat de USR și consecințele acestuia în România.

Deși politica anti corupție a USR s-a dovedit a fi falsă, deoarece în conducerea acestui partid există persoane corupte, aceasta este un lucru puțin important în cazul de față. Ceea ce voi aduce în atenție, cu acest prilej, este campania ideologiei de gen (LGBT) precum și contextul modificării noilor cărți de identitate. Politica anti națională a USR își pune amprenta din poziția pe care o are, ca partid de guvernământ.

1. De ce USR dorește cu orice preț să schimbe noile cărți de identitate în forma actuală?

2. De ce USR nu ia modelul marilor țări europene în ce privește simbolurile naționale și textele (cuvintele) de pe cărțile de identitate?

Dacă privim cu atenție la cărțile de identitate ale unor țări europene ca: Franța, Germania, Austria etc. observăm că pe cărțile de identitate ale acestora apar culorile drapelului țării respective, precum și cuvântul "sex", nicidecum "gen". În timp ce în țara noastră se desfășoară o intensă campanie de promovare a ideologiei LGBT, sub influența USR, la noile cărți de identitate din România, cuvântul "sex" a fost înlocuit cu cuvântul "gen", inducându-ne ideea că ar fi același lucru (despre acest aspect voi relata detaliat la final).

Fenomenul introducerii ideologiei LGBT este la nivel internațional, dar totuși în țările importante din Europa nu s-a trecut deocamdată la modificările din cărțile de identitate deoarece există o opoziție destul de puternică. În România fenomenul este doar experimental pentru a se testa reacțiile, iar USR are succes datorită corupției de la noi din țară. Astfel se explică de ce în alte țări europene încă găsim pe cărțile de identitate cuvântul "sex", nu "gen".

Propagandiștii noilor cărți de identitate ne induc ideea că noile modificări nu ar fi importante. Atunci ne punem întrebarea: De ce insistă cu așa mare înverșunare să facă aceste schimbări, ținând seama că prioritare în România ar fi problemele de ordin economic, social, demografic, cultural, educațional etc…

În loc să fie preocupați de acestea, guvernanții români au pe lista de priorități introducerea în școli a educației sexuale (care include și ideologia LGBT), legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex, împrumuturi tot mai mari de la băncile străine și îndatorarea țării, scoaterea culorilor drapelului național și înlocuirea cuvântului "sex" cu "gen" de pe documentele de identitate, etc…

Politica discriminării "pozitive" dusă de USR pentru protejarea persoanelor LGBT, duce la o discriminare "negativă" a majorității populației țării. Pornind de la aceste tehnici manipulatorii, cei care își exprimă opinia față de anormalitățile sexuale sunt catalogați răutăcioși, intoleranți, habotnici, extremiști etc… Reperele nu sunt lucrurile firești pe cale naturală, ci tocmai inversul. De aceea dacă spui că doi bărbați nu pot să procreeze, ești catalogat habotnic sau extremist, iar în schimb se creează un brand al criticilor aduse la adresa valorilor tradiționale și a instituțiilor care susțin aceste valori autentice românești, cum e și cazul BOR. În acest context, USR și grupările neomarxiste din România duc o politică de denigrare a tot ce este conservator și de promovare și protejare a tot ce este progresist.

Pentru că am semnalat unele dintre aceste aspecte, adepții USR afirmă că fac politică. Menționez că am fost, sunt și voi fi mereu împotriva învățăturilor menite să știrbească valorile autentice ale acestui neam și cele creștine, indiferent că va fi un partid, ONG, persoană fizică sau juridică… Deoarece USR a adus multe prejudicii morale învățăturilor neamului românesc și Bisericii Naționale Române, voi semnala în continuare derapajele acestuia.

 

Observație.

Voi aduce în atenție, în cele ce urmează, o comparație a cuvintelor SEX si GEN.

Neomarxiștii susțin că nu este nicio diferență între aceste cuvinte, aducând ca argument explicațiile din DEX.

Ținând seama de contextul propagandei LGBT susținute de USR, cele două cuvinte au cu totul alte conotații.

 

Conform DEX, cuvântul "sex" are următoarea definiție:

«SEX, sexe, s. n. 1. Totalitatea caracterelor morfologice și fiziologice care deosebesc ființele și plantele în două categorii distincte: masculi și femele. 2. Fiecare dintre cele două categorii de viețuitoare diferențiate după organele genitale: bărbați sau femei, masculi sau femele. Ieșind din starea de lucruri la care sexul lor este condamnat de prejudecăți, vor lua datinile omului și vor deveni utile societății. BOLINTINEANU, O. 258. Toți provințialii de ambe sexe năvălesc la dînsul. NEGRUZZI, S. I 239. 8 și 4 galbeni sufletul de vatrași și lăieși, fără osebire de vrîstă și sex. RUSSO, S. 158. ◊ (Familiar) Sexul tare (sau viril) = bărbații. Sexul slab (sau frumos) = femeile. Mai ales sexul slab, mai delicat, are nevoie de anonimat, ca să-și poată descărca sincer și leal tot fundul sufletului. CARAGIALE, S. N. 145.»

 

Conform DEX, cuvântul "gen" are următoarea definiție:

«GEN s.n. 1. Fel, soi, varietate. Fel de a fi, manieră, atitudine specifică. 2. Diviziune a creațiilor artistice în care intră opere cu trăsături comune în ceea ce privește forma, stilul, subiectul, tema etc. Fiecare dintre diviziunile în care se clasifică operele literare. Stil personal, manieră de a compune. 3. Totalitatea lucrărilor muzicale clasificate în funcție de tematică, mijloace de exprimare etc. 4. Categorie gramaticală exprimată prin forma pe care o iau cuvintele pentru a arăta sexul ființelor și care s-a extins prin analogie și la substantivele nume neînsuflețite, precum și la cuvintele flexibile care determină substantivele. 5. (Biol.) Subdiviziune a unei familii care cuprinde mai multe specii sau varietăți cu trăsături comune importante. // (Și în forma geno-) Element prim de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) neam”, „origine”, „generație”. [< lat. genus].»

 

Cuvântul "sex" este atribuit persoanelor masculine sau feminine conform naturii biologice, așa cum s-au născut pe cale naturală (bărbat sau femeie), iar cuvântul "gen" are mai multe conotații dând posibilitatea unei interpretări pentru persoanele care și-au schimbat sexul prin operație chirurgicală să fie numite conform noii orientări sexuale pe care și-au ales-o. Genul poate fi și neutru, în timp ce sexul unei persoane nu poate să fie neutru (doar feminin și masculin). E o chestiune de profunzime, cu care se poate jongla, aceasta devenind o portiță pentru ideologia LGBT (Lesbiene, Gay, Bisexual, Transgender).

 

 Sursa: profilul personal de facebook al preotului Eftimie Mitra, 04 august 2021.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=682069163191573&id=100041654867993

 

 

2 comentarii:

  1. Gheorghe Avramescu5 august 2021 la 04:51

    Asa fac poponarii peste tot

    RăspundețiȘtergere
  2. Nicoleta Savulescu12 august 2021 la 10:51

    Lucian Mara si-a cerut scuze public pe un cont de al sau mai putin citit. Se teme ca va fi chemat in fata instantei.

    RăspundețiȘtergere

Decizia de publicare a opiniilor dvs. ne aparţine în întregime. Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. va revine în exclusivitate. In cazul in care contin expresii necuviincioase sau calomnii suntem nevoiti sa-l anulam. Va multumim pentru intelegere.